![](/media/img/a1/d5/cdf97738b765276d4598.jpeg)
kako me samo obuzme uzbuđenje oko dolaska bebača kad čitam vaša svježa iskustva! Baš sitno broji puno nas sada. Jedva čekam!
Meni trbuh nije jako velik (tak mi kažu svi), ali je meni bez obzira dosta teško. Ništa ne mogu dugo raditi, hodanje je također postalo baš teško i bolno. A o spavanju da na pričam, svako okretanje se probudim, pa mi utrne lijevi ili desni bok. Pa dok se okrenem, 3 jastuka oko mene (nisam kupovala onaj za trudnice).
Ali dobro, još maloo!
Molim vas preporuku od vas za komodu za presvlačenje, to je jedino još što nismo uzeli. Ne želim klasičnu koja se prodaje pod komoda za presvlačenje jer su im cijene nenormalne, već običnu komodu s ladicama. Gledala sam u Ikei onu MALM s 4 ladice (100cm visina), a ima i s 3 (80 cm visina). Ako ima neka mama da smo podjednake visine, pa me zanima dali je ova s 4 ladice previsoka za moju visinu?
Nisam u ZG da mogu otići u Ikeu pogledati, naručila bi….ali primam preporuke i od vas, što imate a da se pokazalo super za pohranu odjećice i kozmetike dok su tako maleni.
Mi smo uzeli ovu : https://www.ikea.com/hr/hr/p/koppang-komoda-s-3-ladice-bijela-10385950/ , visoka sam 173 cm i taman mi je, da je malo manja, bila bi mi preniska iskreno. Kolegica ima malm s 4 ladice i kaže da joj je super za presvlačenje taman u razini kako treba biti da joj ne pate leđa.
Također u kući imamo malm s 3 ladice, sto se tiče unutrašnjosti, za svaku preporuku, tu sam držala robicu drugog djeteta dok je bio manji, baš su duboke, puno stvari stane i čvrsta je jako. Čvršća nego ova koppang, jedino sto mi je koppang vizualno ljepša nego malm.
Na komodu sam stavila podlogu za presvlačenje dimenzija 47,5 x 70 cm i taman imam mjesta iznad za košaricu u kojoj mi stoje pelene, maramice, krema i te stvarčice. Mislim također da su te “komode za presvlačenje” precijenjene, s prvim smo imali jednu takvu pa se raspadala i ucvrscivala nekoliko puta… a cijena troduplo skuplja nego ikeina. 🫣
Rose hvala za info! I ja sam uzela podlogu tako nekih dimenzija. Pa mi je također plan da nešto sitno držim gore pored nje, a ostatak u ladici.
Ali da, što kažeš, za te dječje komode. Probala sam par u trgovini pa to je užas kvaliteta, a cijena kao da je vrhunska. Tako da sam odustala od toga. A od svih ovih po trgovinama nekako su mi te iz Ikee cjenovno najprihvatljivije...a čitam da su dobre.
Sve preporuke za malm i od mene. Imam dvije i u turbo su upotrebi već 5g i ko nove. Ja sam ovaj put uzela samo poličar za ispod prematalice, jer ćemo dečkima novu sobu na jesen slagat, pa ću imat i viška namještaja.
https://www.ikea.com/hr/hr/p/smagoera-stol-za-previjanje-polica-za-knjige-bijela-50460886/
Dojenje: jedva čekam. Boli malo ispočetka dok se bradavice ne naviknu, ali dalje je milina. Ako bude štekalo isto ćemo ubaciti AD. Šta ima veze, neću se opterećivati.
Nego gledam kako ću radit sve do poroda, kako su mi sad klinci doma na praznicima, pa sam puno vremena izgubila i na odlaske u TA, bila je strka oko Uskrsa, popodne sam već iscrpljena i u zaostatku sam. Radovi dolje su još u gruboj fazi, i velike su šanse da će nastat opći kaos kad rodim, jer će tek tad trebat spremat i čistit nakon radova. Pokušat ću mobilizirat rodbinu da malo uskoče, jer neću moći sama. Još mi je muž obznanio jutros da kreće u neki posao, iako mi je drago zbog njega i podržavam ga, samo si mislim kud sad još i to 😅
Malac me razvlači na sve strane i baš je postalo i bolno. Jučer me opalio po ne znam čemu (gušterači? Jetri?) Peklo me užasno. Djeluje ko da će sam probiti van 😄
Rose i Bubamaza drago mi je da uspijete uhvatiti sna i da su dečki uzorne bebice 🤗 neka je tako svima 🤞
Čestitke na novim bebicama, nisam stigla sve uhvatiti Zelim svima brz oporavak.
Vama koje jos iscekujete da sve prođe skolski! Meni vrijeme leti otkad je dosla ova malena.
Čestitke na novim bebicama, nisam stigla sve uhvatitiZelim svima brz oporavak.
Vama koje jos iscekujete da sve prođe skolski! Meni vrijeme leti otkad je dosla ova malena.
Bas te se sjetim i pitam se kako ste ti i malena. 🥰 Sjecam se da sam stalno pitala jesi jos u komadu kad si bila ovoliko tjedana trudna ko ja sad. Sorry zaboravila sam koliko si bila tjedana kad si rodila?
Meni je nestvarno da je vec vama termin i da je vec polovica 4 mjeseca. Ja sam bila tocno 41 tjedan kad sam rodila. :)
Ja sam se prebacila na wazap, tamo je puno "bučnije" nego tu, a kako me sve zanima kao prvorotku, paše mi više komunikacije i brži odgovori. Pa možda zaspem malo tu na forumu.
💙 5/2023
Čestitke na novim bebicama, nisam stigla sve uhvatitiZelim svima brz oporavak.
Bas te se sjetim i pitam se kako ste ti i malena. 🥰 Sjecam se da sam stalno pitala jesi jos u komadu kad si bila ovoliko tjedana trudna ko ja sad. Sorry zaboravila sam koliko si bila tjedana kad si rodila?
Meni je nestvarno da je vec vama termin i da je vec polovica 4 mjeseca. Ja sam bila tocno 41 tjedan kad sam rodila. :)
Ni ja ne mogu vjerovati, kad vidim jos 10 dana do termina. 🙈 Sve samo cekam da svaki cas pukne vodenjak, a opet ona je jos aktivna, a navodno kako se priblizava porod bi se trebali pokreti manje osjetiti. Kako je tebi bilo pred kraj?
Kazu da bi se trebali pokreti manje osjetiti, ali ja sam osjećala jednako kao i prije. Jedino sto sam zadnjih 3 tjedna imala je gadna zgaravica jer je bila dosta visoko. Kako sam rodila tako je zgaravica stala. Imas cesto kontrakcije?
Meni su takoder ti menstrualni bolovi, danas bi rekla malkice jaci nego zadnja dva tri dana. Ali ja ih vise osjetim u ledima. I to za vrijeme mirovanja
👩🦰30
👨🦱32
4/2021 beba anđel
4/2022 beba anđel
5/2023 baby girl
Sortiraj odgovore
Najstariji