Baš sam neaktivna dosta postala….puno kojekakvih obaveza, tu i tamo vas pročitam ali ne stignem tipkati.
Čestitam mamama na bebicama! Svima brz oporavak, a bebama najljepše djetinstvo
Brzo se popunjava sad ta lista rođenih bebai ja sam sama baš sad već uzbuđena, jer još malooo pa sam i ja na kraju.
lucka_pucka kod supruga u obitelji imamo prijevremeno rođenu bebu, ako se ne varam i još ranije od ovih tjedana što si ti navela, i evo je zdrava djevojčica od 6 godina.
Ima li koja od vas da je bila na komplikacijama te da joj je doktorica otvorila rodiljni dopust nakon toga?
Meni je to moja danas odradila, ali je i više od onih 45 dana prije termina.
Nismo se čule telefonski, već sam je mailom zamolila da mi pošalje doznaku za G0, a ona je meni poslala i ovu.
Sutra ću je svakako zvati, jer sam vidjela mail sad već nakon završetka smjene.
Znate li može li se to ispraviti, te da mi pomjeri jer sam htjela od poslodavca iskoristiti novčanu naknadu za dugotrajno bolovanje…
Moze se koliko ja znam ☺️ mozes otvoriti porodiljni 28 dana prije termina poroda 😀
Moze se koliko ja znam ☺️ mozes otvoriti porodiljni 28 dana prije termina poroda 😀
Može ali samo u slučaju ako već prije toga nisu otvorene komplikacije.
U mom slučaju nije moguće.
Ali mi je dokt to sredila na drugi način, tako da će mi moći produžiti komplikacije za 10ak dana koliko bi mi falilo do 180 dana bolovanja. U sustavu mi je pomjerila termin poroda za toliko dana. 🙈 To mi je sama predložila.
Akanenama kasne i nogice, nije samo trbuh, ali trbuh kasni najvise.. nogice 2tj, a trbuh malo vise od 3tj. Za glavicu vise ni ne znam, BPD je u skladu s tjednima tocno, HC je oko 2 tj manji (to je taj neki oblik glave) pa ne znam jel se gleda i da je glavica manja ili nije, pojma nemam. Jel tebi uopce mjerio HC?
Cure drage,ako vas imalo tjesi 🙈 meni su sa 29 rekli da kasni u razvoju,glavicu joj uopce ne mogu izmjerit od nekog 25 tjedna jer je ful ful nisko…sa 31 tt je bio rszvoj super,da bi tad rekli da imam manjak pl vode,da su protoci onak i centili su pali kao na nekih 10 🙆🏼♀️,i da sam za hospitalizaciju(srecom pustila me doma moja dr iz bolnice) i da nek pratim pokrete,za tj dana na kontroli sve super ☺️😳 afi normalan,protoci super,mjere savrsene,kg isto,centili isto super,nekih 30 ili tako nesto..dodite za tj dana opet..dolazim opet i sve je kao super jedino trbuscic malo zaostaje🙄..al mi dr govori: ne brinite,to su sve odokativne mjere i nisu 100% tocne,mi nemozemo znat dok se beba ne rodi i dok ju se ne izvaze i izmjeri ☺️
Odite po drugo/trece misljenje i samo pozitivno razmisljati
Nazalost ja sam svaki tj na pregledu, bila po drugo misljenje.. gledalo me 5 doktora.. nije slucaj u nas takav, a i doktor koji me vodi je doktor ima bas masu masu iskustva (rekla bi +25 god sigurno iskustva) i ako on ne zna, onda iskreno ne zna niko 😅 malo je onako bezobrazan nekad, ali smatram da stvarno zna svoj posao.. nekad kazem i nazalost jer bih i ja voljela da grijesi, ali znam da nije.. i kod njega se i salje kad se ovako nesto dogodi, on je kao najbolji u gradu za ove zastoje.. tako da pogreske u mjerenju postoje, naravno, ali ne bas tolike i na toliko mjerenja.
Akane bas sam i ja isla unjet ove mjere u ove kalkulatore na int i ispada mi jos manja tezina nego sta je njima tako da mozda ipak i nije da ti beba ima 1900g nego vjerojatno vise ako samo trbuh kasni. Na iducem pregledu bas pitaj kolika je procjena tezine.
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Može ali samo u slučaju ako već prije toga nisu otvorene komplikacije.
U mom slučaju nije moguće.
Ali mi je dokt to sredila na drugi način, tako da će mi moći produžiti komplikacije za 10ak dana koliko bi mi falilo do 180 dana bolovanja. U sustavu mi je pomjerila termin poroda za toliko dana. 🙈 To mi je sama predložila.
E vidis to nisam znala,znam samo da je mene prosli tj pitao moj dal hocu 19.4 otvarat ili cu kao 28 dana prije termina 🙂
Akanenama kasne i nogice, nije samo trbuh, ali trbuh kasni najvise.. nogice 2tj, a trbuh malo vise od 3tj. Za glavicu vise ni ne znam, BPD je u skladu s tjednima tocno, HC je oko 2 tj manji (to je taj neki oblik glave) pa ne znam jel se gleda i da je glavica manja ili nije, pojma nemam. Jel tebi uopce mjerio HC?
Cure drage,ako vas imalo tjesi 🙈 meni su sa 29 rekli da kasni u razvoju,glavicu joj uopce ne mogu izmjerit od nekog 25 tjedna jer je ful ful nisko…sa 31 tt je bio rszvoj super,da bi tad rekli da imam manjak pl vode,da su protoci onak i centili su pali kao na nekih 10 🙆🏼♀️,i da sam za hospitalizaciju(srecom pustila me doma moja dr iz bolnice) i da nek pratim pokrete,za tj dana na kontroli sve super ☺️😳 afi normalan,protoci super,mjere savrsene,kg isto,centili isto super,nekih 30 ili tako nesto..dodite za tj dana opet..dolazim opet i sve je kao super jedino trbuscic malo zaostaje🙄..al mi dr govori: ne brinite,to su sve odokativne mjere i nisu 100% tocne,mi nemozemo znat dok se beba ne rodi i dok ju se ne izvaze i izmjeri ☺️
Odite po drugo/trece misljenje i samo pozitivno razmisljati
Nazalost ja sam svaki tj na pregledu, bila po drugo misljenje.. gledalo me 5 doktora.. nije slucaj u nas takav, a i doktor koji me vodi je doktor ima bas masu masu iskustva (rekla bi +25 god sigurno iskustva) i ako on ne zna, onda iskreno ne zna niko 😅 malo je onako bezobrazan nekad, ali smatram da stvarno zna svoj posao.. nekad kazem i nazalost jer bih i ja voljela da grijesi, ali znam da nije.. i kod njega se i salje kad se ovako nesto dogodi, on je kao najbolji u gradu za ove zastoje.. tako da pogreske u mjerenju postoje, naravno, ali ne bas tolike i na toliko mjerenja.
Akane bas sam i ja isla unjet ove mjere u ove kalkulatore na int i ispada mi jos manja tezina nego sta je njima tako da mozda ipak i nije da ti beba ima 1900g nego vjerojatno vise ako samo trbuh kasni. Na iducem pregledu bas pitaj kolika je procjena tezine.
Ja ti zelim od srca da bude sto dulje u busici i da se lijepo razvija ☺️🤞 i da bude sve kako treba,u najgorem slucaju ono sta si rekla da ce te porodit ranije,a onda ce bebica nastavit napredovat i rast 🙂
Meni su prosli tj rekli da sad kad sam u 34tt da se mogu opustit malo jer i ako se rodi,da nema straha za bebicu 😀
Curke, drzite se, super vam ide! Sad ide i ljepše vrijeme, cvijeće, vitamin D i okrijepluujući optimizam za um i tijelo. Nek sve bude dobro. 🤗
💙 5/2023
Ja sam malo u kaosu zadnjih dana, završavam posao kolko mogu, većinu prosljeđujem na pola dalje, tak je ispalo, al kaj sad. Radnici fušare na nekim stvarima ali tako mi je nekako ok u glavi, uopće se nemam namjere sekirati oko tih stvari, što inače sigurno bih, tolko smo ih čekali, da samo želim da završe.
Jedino kaj me muči je kaj bum ja radila sljedećoh 6 tjedana? Nemrem više od 10 min hodat u komadu, počne me pritiskati i grčiti i moram sjest. Svi drugi rade. Imam neke knjigice i robicu za prati, al osim toga nemam pojma kaj ću sama sa sobom...😶
💙 5/2023
Cao zene
Imam pitanje danas sam vadila betu daj mi reci te ako je biokemijska trudnoća dali se to vidi?
I kolika mora biti beta sko je biokemijska trudnoća
Cao zene
Imam pitanje danas sam vadila betu daj mi reci te ako je biokemijska trudnoća dali se to vidi?
I kolika mora biti beta sko je biokemijska trudnoća
Potrebno je ponoviti betu za 48h. Nije bitna sama vrijednost bete vec dupla li se svakih cca 48h.
Ako se za 48h otprilike podupla to je ok, a ako malo samo naraste ili uopce ne naraste to bi onda mogla biti biokemijska ili vanmaternicna.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Sortiraj odgovore
Najstariji