Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hedwig.Z
    28. Srpanj 2022. 16:19

Rose.

Hedwig.Z

Azra, kao sto Rose kaze, sasvim normalno. Ja sam danas 5+3 i pocele su me sise bas boljeti, a na dodir uufff.. 🙄 mislim da mi je u prvoj trudnoci to doslo kasnije, ali zaboravila sam sve! I nemam apetita, slatko ne mogu pogledati, dok sam u prvoj trudnoci tamanila krofne sa marmeladom. Jedem kruh i sir i to jedva. Kuham maneštru pa se nadam da cu se natjerati pojesti malo. I kava mi polako pocinje smetati, tako mi je bilo i u prvoj, smrdi mi. Ali tjese me ti simptomi, tako pretpostavljam da je sve u redu 🥰
    Aider, uufff, nadam se da ce ti biti bolje ubrzo🤞🤞
    Ja sam prestala dojit kad sam ostala T jer nisam mogla podnest bolove 🥲 apetit imam strašan, al mucnine su Non stop tu, tako sto god da pojedem znam već unaprijed da ću povratit, al je jače od mene 😅 sto se tiče kave, nisam ju nešto posebno pila ni prije, ako jednu dnevno i to ness, sad mozda jednu u dva tri dana… al zato cigare vise ne mogu pomirisati. Smrde na kilometar 🤮😂 al to je plus naravno da ne dolazim u napast 😀😀

Koliko ti ima starija beba? 🙂 Ja sam dojila 8mjeseci, tj kombinirano hranjenje. 
    I mucnine da, ali ne previse. Meso mi smrdi. A kavu i ja pijem jednu, ali sa gustom. Vise ni tu ne mogu, ali ako ne popijem me glava boli uzasno pa moram postepeno ukinuti.

Rose.
    28. Srpanj 2022. 16:25

Hedwig.Z

Rose.

Hedwig.Z

Azra, kao sto Rose kaze, sasvim normalno. Ja sam danas 5+3 i pocele su me sise bas boljeti, a na dodir uufff.. 🙄 mislim da mi je u prvoj trudnoci to doslo kasnije, ali zaboravila sam sve! I nemam apetita, slatko ne mogu pogledati, dok sam u prvoj trudnoci tamanila krofne sa marmeladom. Jedem kruh i sir i to jedva. Kuham maneštru pa se nadam da cu se natjerati pojesti malo. I kava mi polako pocinje smetati, tako mi je bilo i u prvoj, smrdi mi. Ali tjese me ti simptomi, tako pretpostavljam da je sve u redu 🥰
    Ja sam prestala dojit kad sam ostala T jer nisam mogla podnest bolove 🥲 apetit imam strašan, al mucnine su Non stop tu, tako sto god da pojedem znam već unaprijed da ću povratit, al je jače od mene 😅 sto se tiče kave, nisam ju nešto posebno pila ni prije, ako jednu dnevno i to ness, sad mozda jednu u dva tri dana… al zato cigare vise ne mogu pomirisati. Smrde na kilometar 🤮😂 al to je plus naravno da ne dolazim u napast 😀😀
    I mucnine da, ali ne previse. Meso mi smrdi. A kavu i ja pijem jednu, ali sa gustom. Vise ni tu ne mogu, ali ako ne popijem me glava boli uzasno pa moram postepeno ukinuti.

“Beba” napunila tri godine 😅 , bočica nula bodova, nisam navikla na vrijeme kad je trebalo pa je poslije bilo problema. 
    Cica je bila pred svako spavanje i za utjehu naravno 😅 mamina maza.🥹  Nadam se da ću sad s trecim bit “pametnija” i odmah ću probati kombinirati i bočicu, čisto da se navikne i na nju, jer je ovo baš bilo Uh 😅😅

Hedwig.Z
    28. Srpanj 2022. 17:26

Rose.

Hedwig.Z

Rose.

Hedwig.Z

“Beba” napunila tri godine 😅 , bočica nula bodova, nisam navikla na vrijeme kad je trebalo pa je poslije bilo problema.
    Cica je bila pred svako spavanje i za utjehu naravno 😅 mamina maza.🥹 Nadam se da ću sad s trecim bit “pametnija” i odmah ću probati kombinirati i bočicu, čisto da se navikne i na nju, jer je ovo baš bilo Uh 😅😅

A vidis, ja se nadam da cu ovaj put samo dojiti. S njom smo uveli nadohranu sa 2tjedna jer nije dobivala na kilazi. Ali dobro, srecom je sve dobro bilo, prihvatila je sve, super jede i dohranu i sve. Nekako nam se sve poklopilo. Rekla sam ako mi druga beba bude u pola kao ona, ja cu biti presretna. 🙏🥰 
    Ali da, mozda da trecoj bebi probas odmah izdojeno na bocicu svako toliko, cisto da se navikava. Ne znam, nisam pametna, ali vjerujem da sto su stariji da ih je teze maknuti sa sise.

Rose.
    28. Srpanj 2022. 17:57

Mi noć nismo prespavali u komadu do 2,5g, buđenje nekoliko puta po noći i samo cica, cica… prva je počela spavati kad je počela piti bocu. Dojila sam ju godinu dana. Ali nije bilo problema s prelaskom na bočicu jer je tu i tamo znala popiti bocu. Do 6og mjeseca su oboje isključivo bili dojeni na zahtjev, poslije sam im sve drugo uvodila kako ide otprilike, nije s ničim bilo problema, al je stvarno iscrpljujuće, a i vremenski ne znam koliko će biti sad moguće isključivo dojiti, a tu su i još dvoje djece koji me trebaju. Pa ću si ovaj put probati olakšati, ako ne radi sebe, barem radi prvo dvoje da nije 3.ovisno samo o meni 😅  Ja se nadam da će 3.bit manje zahtjevna 🙏🏼😅

Hedwig.Z
    28. Srpanj 2022. 18:28

Rose.

Mi noć nismo prespavali u komadu do 2,5g, buđenje nekoliko puta po noći i samo cica, cica… prva je počela spavati kad je počela piti bocu. Dojila sam ju godinu dana. Ali nije bilo problema s prelaskom na bočicu jer je tu i tamo znala popiti bocu. Do 6og mjeseca su oboje isključivo bili dojeni na zahtjev, poslije sam im sve drugo uvodila kako ide otprilike, nije s ničim bilo problema, al je stvarno iscrpljujuće, a i vremenski ne znam koliko će biti sad moguće isključivo dojiti, a tu su i još dvoje djece koji me trebaju. Pa ću si ovaj put probati olakšati, ako ne radi sebe, barem radi prvo dvoje da nije 3.ovisno samo o meni 😅 Ja se nadam da će 3.bit manje zahtjevna 🙏🏼😅

A joojj, vjerujem da je to iscrpljujuce. Znam curu kojoj je beba dojila nocu svakih pola sata, zena nije spavala godinu dana skoro. Sa 11mj je pocela pomalo prekidat dojenje jer psihicki i fizicki nije mogla vise, jos ima starije dijete. Nije lako uopce 😥

Ledolina
    28. Srpanj 2022. 18:46

Kad već spominjete kavu, nisam neki kavopija, ali volim popit ledenu onak iz gušta i mislim da će mi to bit prvo kad mučnine prođu 😊 koje su opet počele bit grozne.. Ne znam kako vi, ali ja uopće nemam energije za ništa. Imam osjećaj da čim nešto malo više fizički po kući obavljam, da mi je i muka još više... 
    Što se tiče dojenja, ja sam prestala kad sam ostala trudna. Znači 20mj je  mali sisao, al već mi je bilo dosta. Ne možeš sjest a da me ne traži i nateže 😆 prvi isto tak, pa si sad mislim e treće ću samo do godinu dana i dosta 😂 to sam valjda mislila sa svakim 😄 

Rose.
    28. Srpanj 2022. 18:53

Ledolina

Kad već spominjete kavu, nisam neki kavopija, ali volim popit ledenu onak iz gušta i mislim da će mi to bit prvo kad mučnine prođu 😊 koje su opet počele bit grozne.. Ne znam kako vi, ali ja uopće nemam energije za ništa. Imam osjećaj da čim nešto malo više fizički po kući obavljam, da mi je i muka još više…
    Što se tiče dojenja, ja sam prestala kad sam ostala trudna. Znači 20mj je mali sisao, al već mi je bilo dosta. Ne možeš sjest a da me ne traži i nateže 😆 prvi isto tak, pa si sad mislim e treće ću samo do godinu dana i dosta 😂 to sam valjda mislila sa svakim 😄

Ledolina, sve razumijem, kod mene je konstantno mučnina, sve mi smrdi, mirisi su toliko pojačani da mi sve smeta, a gladna stalno pa uvijek jedem, al naravno sve završi vani… vjerojatno zbog mučnina ni nemamo energije, plus nervoza neka stalno. Ne znam dal je teze u početku bit trudan preko ljeta, ili rodit preko ljeta. Podjednako mi je teško 😂 
    I ti znaci imaš dobrog staza u dojenju iza sebe, neka, lijepo, neka ti plan uspije 😀😀🤞🏻 

Ledolina
    28. Srpanj 2022. 19:16

Meni na trenutke za mučninu pomažu ljute žvake,  pa ih imam po cijeloj kući 😂
    Joj da, sad mi je takav plan, a onda kasnije kad treba prestati, postanem preemotivna pa kao još malo i onda se to oduži ali evo sin je sad dobro prihvatio i nije se previše bunio 🙂

• DaMa_21
    29. Srpanj 2022. 08:59

Jutro cure, sinoc i jutros sam imala kapljicu “mlijeka” na pidzami. Je li nekoj od vas koje ste prije dojile vec krenulo tako curkati?
    Meni je ovo prva trudnoca, ali sam zbog adenoma hipofize dobila mlijeko prije par godina i imala ga par mjeseci dok nisam dobila terapiju.
    Terapija mi je sada ukinuta zbog trudnoce pa ne znam je li krenulo curkati zbog trudnoce ili zbog prestanka terapije 🤷‍♀️. 

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• NelAm
    29. Srpanj 2022. 09:57

Bok svima,Jesu li vas na prvom gin. pregledu vagali i izmjerili tlak? Te da li vam je ginekolog odmah rekao i termin poroda?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.