Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ananika_92
    29. Srpanj 2022. 10:41

NelAm

Bok svima,Jesu li vas na prvom gin. pregledu vagali i izmjerili tlak? Te da li vam je ginekolog odmah rekao i termin poroda?

U prvoj T sam prvi pregled obavila privatno u 6 TT gdje mi se potvrdila gestacijska vrećica jer je moj gin.bio na GO. Kod njega sam otišla na prvi pregled u 8 TT.
    Od vaganja, tlaka do TP-a (vodio se prema ZM).

Rose.
    29. Srpanj 2022. 11:57

DaMa_21

Jutro cure, sinoc i jutros sam imala kapljicu “mlijeka” na pidzami. Je li nekoj od vas koje ste prije dojile vec krenulo tako curkati?
    Meni je ovo prva trudnoca, ali sam zbog adenoma hipofize dobila mlijeko prije par godina i imala ga par mjeseci dok nisam dobila terapiju.
    Terapija mi je sada ukinuta zbog trudnoce pa ne znam je li krenulo curkati zbog trudnoce ili zbog prestanka terapije 🤷‍♀️.

Ja sam prestala dojiti prije cca 3 tjedna, ne curi mi ništa za sada, nije ni u drugoj T nikako do poroda. Znam da se nekim curama desavalo da krene curkati al evo, ne znam ti reci točno jel to bilo u početku ili kasnije tokom trudnoće. 🤔

Rose.
    29. Srpanj 2022. 11:59

NelAm

Bok svima,Jesu li vas na prvom gin. pregledu vagali i izmjerili tlak? Te da li vam je ginekolog odmah rekao i termin poroda?

Kod soc da.
    sestra je odmah napravila obradu (tlak, vaganje, puls, urin) i  na nalazu piše kao termin poroda pretpostavljam po veličini ploda, jer mi je par dana razlika po ZM i po veličini ploda. 

Cuci22
    29. Srpanj 2022. 14:07

Zdravo cure, evo prebacujem se na temu proljetnih beba 🥰 Saznala sam da sam trudna 27.07. jos nisam isla na prvi pregled mislim da se zakazem za narednu sedmicu, s obzirom da mi je ovo po kalendaru 4. sedmica (posljednji ciklus bio 29.06) sta mislite je li rano?Takodjer da li je neko od vas prije trudnoce imao visok TSH? Ja sam imala te sam radi ostvarivanja trudnoce na terapiji Euthyrox 25mcg. Danas sam uradila novi nalaz i TSH je 4.2. Opet visoko ☹️ Prethodni nalaz 14.06 je bio 5.4.
    Da li je neko imao slicnu situaciju? Poslala sam nalaz endokrinologu te ocekujem odgovor.

• DaMa_21
    29. Srpanj 2022. 14:16

Cure, evo me s pregleda, sve je super s bebicom i kuca srce ♥️♥️
    Danas smo 6+2, ali bebica odgovara 6+4 sto sam i ocekivala jer su mi ciklusi 26 dana.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    29. Srpanj 2022. 14:40

Cestitam na trudnoci ♥️♥️
    Inace imam hashimoto, ali sad u trudnoci mi je ok TSH uz terapiju. Vjerujem da ce ti endo povecati terapiju i brzo ce se unormaliti TSH. Bilo je na drugim temama cura koje su imale povisen TSH u pocetku trudnoce i sve je proslo super uz terapiju.
    Sto se tice pregleda, prvi sam odradila s 5+1 i tada de vidjela samo gestacijska vrecica i naznaka EO.
    Danas sa 6+2 se sve vidjelo i kuca srce bebici. Moja preporuka je da pricekas do 6 tjedana (ako mozes) da se ne stresiras ako se nesto ne vidi na UZV ranije kao sto sam se ja stresirala. 

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    29. Srpanj 2022. 18:48

Cuci22

Zdravo cure, evo prebacujem se na temu proljetnih beba 🥰Saznala sam da sam trudna 27.07. jos nisam isla na prvi pregled mislim da se zakazem za narednu sedmicu, s obzirom da mi je ovo po kalendaru 4. sedmica (posljednji ciklus bio 29.06) sta mislite je li rano?Takodjer da li je neko od vas prije trudnoce imao visok TSH? Ja sam imala te sam radi ostvarivanja trudnoce na terapiji Euthyrox 25mcg. Danas sam uradila novi nalaz i TSH je 4.2. Opet visoko ☹️ Prethodni nalaz 14.06 je bio 5.4.
    Da li je neko imao slicnu situaciju? Poslala sam nalaz endokrinologu te ocekujem odgovor.

Pozdrav Cuci, čestitke na trudnoći 🥰 
    Ja sam išla ranije na pregled kod priv, vidio se plod ali nije srčeko još, nakon tjedan i pol sam išla kod soc i tad se sve vidilo, po zadnjoj m je to bilo 7 tj a po veličini ploda 6+4. Tako da ako se možeš strpiti najbolje bi bilo pričekati još malo pa onda otići na pregled. Ja sam u petom mjesecu imala tsh 8, stavljena na terapiju 25/50 (kombinacija svaki dan jedne) , 30.6 sam imala plus na testu, tjedan dana nakon toga sam vadila tsh i bio je 2.9 i endokrinolog mi je povisio terapiju na 50 jer je kako on kaže po nekim standardima za trudnoću do 2.5. 6 tjedana od tog mi je kontrola pa ću vidjeti dal se još spustio. Po ovome pretpostavljam da će te staviti na veću dozu, barem 50. Vjerujem da tih 4 nije strasno i to se brzo dovede u red sa pravom terapijom. 
    Sretno 😘

Rose.
    29. Srpanj 2022. 18:49

DaMa_21

Danas smo 6+2, ali bebica odgovara 6+4 sto sam i ocekivala jer su mi ciklusi 26 dana.

Bravo, čestitke za uredan pregled 🎉 jesi pitala možda zbog mlijeka jesu ti rekli sto? 

• DaMa_21
    29. Srpanj 2022. 19:13

Rose.

DaMa_21

Bravo, čestitke za uredan pregled 🎉 jesi pitala možda zbog mlijeka jesu ti rekli sto?

Jesam, kažu da je to zbog ukidanja terapije. Rekla mi je doktorica samo neka ne diram grudi i da je to sve ok :)

03/2023 N💕

Rose.
    29. Srpanj 2022. 19:16

DaMa_21

Rose.

DaMa_21

Jesam, kažu da je to zbog ukidanja terapije. Rekla mi je doktorica samo neka ne diram grudi i da je to sve ok :)

Bitno da je sve u redu :) 
    Sad opušteno dalje. 
    Kad ste naručene na idući pregled? Meni nakon 5 tj od ovog zadnjeg. 24.8

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.