Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Matajči
    04. Kolovoz 2022. 13:28

Rose.

Matajči

Pozdrav svima 😊
    Da se i ja konacno pridruzim ovako lijepoj temi 💛
    Suprug i ja pokusavamo dvije godine, puno biokemijskih smo imali, ovaj mjesec smo se trebali javiti ginekologinji da nas stavi u postupak.
    I gle, dogodi se cudo, dobili svoj debeli plus, koji je danas potvrdila beta nakon 2 dana kasnjenja, a beta iznosi 227,42. 😍
    S obzirom da je ZM bila 02.07., termin bi mi bio 09.04.2023. 😊
    Ginekologinja prima na prvi pregled tek 8 tjedana od zadnje menstruacije, pa me narucila 22.08. Nadam se da ce do tad sve biti u najboljem redu, a i poslije isto, naravno. 😁
    p.s. cestitke svim trudnicama ❤
    Čestitke, neka bude uredna do kraja 🥰🥰

Hvala 🥰 ali evo, pocelo je neko smedjarenje jucer, danas se nastavilo. Napravim danas digitalni clearblue da se umirim, pokaze plus 2-3, ajd malo me to kao smirilo. Nazovem svoju ginekologinju, kaze da ne moze tu nista uciniti, ako prokrvarim ili me bude jako bolilo da odem u bolnicu. Reko dobro, bas super. I sad sam totalno zbunjena i u panici. Ne znam da li da nazovem nekog privatnog ginekologa za savjet ili. Pojma nemam nista, samo se nadam da ce sve biti u redu.

👩28🧑27
    AMH 19, blaga trombofilija
    Pokusavamo od 2020.
    2020. - 2022. - 6 neuspjelih trudnoća
    2022. - 2 kiretaže uz 2 vanmaterične, desni jajovod ✂️ i MTX, resekcija lijevog jajnika (skinuta cista, spasen zdravi dio jajnika)
    Zbog MTX-a godinu dana zabrana prirodnog planiranja trudnoće.
    07/2024 - IVF - prirodni ciklus bez štoperice, 1 js, ET 3. dan ❌️
    08/24 - stimulirani ciklus (Gonal, Pergoveris, Orgalutran)
    "Idemo dalje, sve do medalje!" ❤

• DaMa_21
    04. Kolovoz 2022. 13:39

Matajči

Rose.

Matajči

Pozdrav svima 😊
    Da se i ja konacno pridruzim ovako lijepoj temi 💛
    Suprug i ja pokusavamo dvije godine, puno biokemijskih smo imali, ovaj mjesec smo se trebali javiti ginekologinji da nas stavi u postupak.
    I gle, dogodi se cudo, dobili svoj debeli plus, koji je danas potvrdila beta nakon 2 dana kasnjenja, a beta iznosi 227,42. 😍
    S obzirom da je ZM bila 02.07., termin bi mi bio 09.04.2023. 😊
    Ginekologinja prima na prvi pregled tek 8 tjedana od zadnje menstruacije, pa me narucila 22.08. Nadam se da ce do tad sve biti u najboljem redu, a i poslije isto, naravno. 😁
    p.s. cestitke svim trudnicama ❤
    Čestitke, neka bude uredna do kraja 🥰🥰
    Hvala 🥰 ali evo, pocelo je neko smedjarenje jucer, danas se nastavilo. Napravim danas digitalni clearblue da se umirim, pokaze plus 2-3, ajd malo me to kao smirilo. Nazovem svoju ginekologinju, kaze da ne moze tu nista uciniti, ako prokrvarim ili me bude jako bolilo da odem u bolnicu. Reko dobro, bas super. I sad sam totalno zbunjena i u panici. Ne znam da li da nazovem nekog privatnog ginekologa za savjet ili. Pojma nemam nista, samo se nadam da ce sve biti u redu.

Probaj mozda kod nekog privatnog, mogu ti datu Duphaston ili Utrogestan. 
    Smedjarenje moze biti normalno u ranoj trudnoci, znam nekoliko cura koje su ga imale i sve je bilo super s trudnocom 😊

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    04. Kolovoz 2022. 13:41

Rose.

Aider, kako si? Jel sve u redu?Ostale curke kako ste?

Meni je TSH podivljao. Imam hashimoto od malena, ali je bio pod kontrolim. Prije 3 tjedna je bio na nizoj granici i sad je vec narastao na 5,5, a treba biti ispod 2/2,5.
    Tako da me sad to brine i nadam se da ce se uskoro unormaliti uz povecanje terapije. 
    Iduci pregled mi je tek 1.9. i ne znam kako cu izdrzati do tada 🙈
    Kako si ti?

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

aider28
    04. Kolovoz 2022. 14:40

Rose.

Hej, ja ne mogu funkcionirati od mučnina. Spavam cijele dane, pijem Antimetil, mineralnu, krekere, đumbir...ma sve. Užas.
    Kak si ti Rose?
    Matajči ja bi isto svakako otišla na pregled i pitala ako je sve i redu za duphaston barem...
    Držite se curke, čekam te dane kada će jedini problem biti teško ustati zbog trbuščića

6+0 srce kuca ❤️

Rose.
    04. Kolovoz 2022. 14:55

Matajci, 
    Ja ne razumijem te ginekologe koji tako nešto izjave. Koma…
    Svakako bih probala s nekim drugim. Nazovi privatnog svakako, možda ti daju duphastone ili nešto drugo, Ili probaj na Hitnoj. 
    Držim fige da bude sve u redu, misli pozitivno 🥰

Rose.
    04. Kolovoz 2022. 15:05

DaMa_21

Rose.

Meni je TSH podivljao. Imam hashimoto od malena, ali je bio pod kontrolim. Prije 3 tjedna je bio na nizoj granici i sad je vec narastao na 5,5, a treba biti ispod 2/2,5.
    Tako da me sad to brine i nadam se da ce se uskoro unormaliti uz povecanje terapije.
    Iduci pregled mi je tek 1.9. i ne znam kako cu izdrzati do tada 🙈
    Kako si ti?

Muke po TSH…😓  samo da se sad izregulira sa većom terapijom 🤞🏻 
    Ja imam uskoro kontrolu tsh, bas me zanima jel sad u normali kako treba. 

Rose.
    04. Kolovoz 2022. 15:06

aider28

Rose.

Hej, ja ne mogu funkcionirati od mučnina. Spavam cijele dane, pijem Antimetil, mineralnu, krekere, đumbir…ma sve. Užas.
    Kak si ti Rose?
    Matajči ja bi isto svakako otišla na pregled i pitala ako je sve i redu za duphaston barem…
    Držite se curke, čekam te dane kada će jedini problem biti teško ustati zbog trbuščića

Mucnine, povraćanje… povraćam ko zmaj😅 Uzas, spali mi grlo navečer koliko me uhvati povraćanje… tokom dana mucnine i tu i tamo povratim, al zato navečer… 

aider28
    04. Kolovoz 2022. 17:18

Rose.

aider28

Rose.

Hej, ja ne mogu funkcionirati od mučnina. Spavam cijele dane, pijem Antimetil, mineralnu, krekere, đumbir…ma sve. Užas.
    Kak si ti Rose?
    Matajči ja bi isto svakako otišla na pregled i pitala ako je sve i redu za duphaston barem…
    Mucnine, povraćanje… povraćam ko zmaj😅 Uzas, spali mi grlo navečer koliko me uhvati povraćanje… tokom dana mucnine i tu i tamo povratim, al zato navečer…

Jel uzimas sto za mucnine i povracanje? Mogu ti reci da mi je Antimetil dosta pomogao od jucer. I dalje mi dolazi mucno ali puno manje, nekako na mahove. 
    Moja baka ti je povracala do samog poroda. Ostala je trudna sa 74kg cca, isla u rodiliste sa niti 65kg. Nadam se da nije nasljedno 😵‍💫

6+0 srce kuca ❤️

Rose.
    04. Kolovoz 2022. 18:34

aider28

Rose.

aider28

Rose.

Kak si ti Rose?
    Jel uzimas sto za mucnine i povracanje? Mogu ti reci da mi je Antimetil dosta pomogao od jucer. I dalje mi dolazi mucno ali puno manje, nekako na mahove.
    Moja baka ti je povracala do samog poroda. Ostala je trudna sa 74kg cca, isla u rodiliste sa niti 65kg. Nadam se da nije nasljedno 😵‍💫

Ne, nisam nikad čula da se smije nešto, jedino za žgaravicu imam reflustat, al ni to sinoc nije pomoglo. Kad sve ispovracam onda me krene ubijat žgaravica, imam osjećaj da mi je grlo spaljeno… bas ću pogledat za taj antimetil, stvarno nisam čula… Drži se, neka te mucnine sto brže prođu, i da nebude tako kao i baki. 😬

Ledolina
    04. Kolovoz 2022. 21:16

Hej cure, evo i ja prijavljujem  povraćanje  zadnja 2 dana 🙄😩 i mučnine u punom zamahu ali kažu da im je vrhunac negdje oko 10.tjedna tako da se nadam da je to sad to i da će uskoro prestati... Mene to osim fizički i psihički iscrpljuje... Ali šta je tu je, nek su sve tegobe u tome 😊
    E imate i one neke lizalice za djecu koje su  za mučninu u vožnji, na bazi đumbira i metvice valjda, navodno pomažu, ja još nisam probala 
    Sretno curke i držite se 🤗🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.