Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anaVi90
    01. Ožujak 2023. 17:51

Tinchilina

AnaVi90, čestitke! 🥳 jesi imala vjenčanicu ili nešto ležernije? Ja sam se udala polovicom prosinca uzela prvo vjenčanicu broj 42, inače nosim 40, međutim na kraju mijenjala za 44 , nije išlo preko prsa. Pa si mislim da ti je sad sigurno bilo još zeznutije u 6.om mjesecu 😁 Ja sam krenula dosta rano sa pripremom stvari, al to kaj kažeš, pogledaš, odlučiš kaj ćeš uzet i to je više manje to, sad sam već na 80% spremna a nisam se neš posebno pretrgala, tak da stignemo sve bez beda ☺️

Hvala 
    Imala sam vjenčanicu, uzela u prosincu, ali sam je kupila. Bila je broj 38 i imala je pasicu iznad trbuha, no kako mi se trbuh podignuo morala sam napraviti sitne preinake jer je nisam mogla zakopčati. Na leđima je imala cif, pa mi ga je krojačica uklonila i napravila na vezanje kao na korzetima. Pa je ispalo super. :)
    Danas sam si evo napravila kompletan popis, sve od opreme za bebu što trebamo i za torbu za bolnicu. Toliko toga ima da bi sigurno nešto izostavila, ovako sam si složila i sad krećemo u nabavke.

• Tinchilina
    01. Ožujak 2023. 18:02

anaVi90

Tinchilina

AnaVi90, čestitke! 🥳 jesi imala vjenčanicu ili nešto ležernije? Ja sam se udala polovicom prosinca uzela prvo vjenčanicu broj 42, inače nosim 40, međutim na kraju mijenjala za 44 , nije išlo preko prsa. Pa si mislim da ti je sad sigurno bilo još zeznutije u 6.om mjesecu 😁 Ja sam krenula dosta rano sa pripremom stvari, al to kaj kažeš, pogledaš, odlučiš kaj ćeš uzet i to je više manje to, sad sam već na 80% spremna a nisam se neš posebno pretrgala, tak da stignemo sve bez beda ☺️

Hvala
    Imala sam vjenčanicu, uzela u prosincu, ali sam je kupila. Bila je broj 38 i imala je pasicu iznad trbuha, no kako mi se trbuh podignuo morala sam napraviti sitne preinake jer je nisam mogla zakopčati. Na leđima je imala cif, pa mi ga je krojačica uklonila i napravila na vezanje kao na korzetima. Pa je ispalo super. :)
    Danas sam si evo napravila kompletan popis, sve od opreme za bebu što trebamo i za torbu za bolnicu. Toliko toga ima da bi sigurno nešto izostavila, ovako sam si složila i sad krećemo u nabavke.

Znači snašla si se, super 🙂 ja imam screenshotove od više źena pa sam po tom, nije mi se dalo popis 😅

💙 5/2023

• anaVi90
    01. Ožujak 2023. 19:59

Tinchilina

anaVi90

Tinchilina

Hvala

Znači snašla si se, super 🙂 ja imam screenshotove od više źena pa sam po tom, nije mi se dalo popis 😅

Ja ne funkcioniram tako kad mi je kaotično na puno screenshotova. 🙄 I sad me već glava zaboljela od hrpe informacija..
    Fino sam sve to pregledala, i u bilješke po kategorijama složila i samo stavim kvačice kako budem što riješila i da je to to. Lako onda dokupim u hodu neke ne sad prioretne stvari za početak...
    Volim kad si složim sve, onda znam gdje sam 😂

• Tinchilina
    01. Ožujak 2023. 20:56

Studentice, jesi se izdajala ili je samo malecka papala kolko je trebala i jesu li ti se cicke upalile ili iole krenule u tom smjeru?

💙 5/2023

• Želja00
    01. Ožujak 2023. 22:05

Zene pitanje

Kada su vam krenile Braxton – Hicksove kontrakcije ,
    Ja sam 30-ti tjedan, i bas danas sam primjetila da mi je na par sekundi donji dio stomaka postao tvrd, mislim da mi se to do sad nike bas tako dogadalo.
    Uz to sto se stvrdnuo,malo je nelagodan osjecaj

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

• anaVi90
    02. Ožujak 2023. 05:53

Studenticaa

Želja00

Zene pitanje

Kada su vam krenile Braxton – Hicksove kontrakcije ,
    Ja sam 30-ti tjedan, i bas danas sam primjetila da mi je na par sekundi donji dio stomaka postao tvrd, mislim da mi se to do sad nike bas tako dogadalo.
    Uz to sto se stvrdnuo,malo je nelagodan osjecaj

Meni su počele još ranije, ne sjećam se točno koji tjedan. Svako malo bi se trbuh stvrdnuo ako nisam dovoljno tekućine unijela ili ako sam previše dugo hodala. Potrebno je piti dovoljno tekućine.

Hmm...sad kad čitam, razmišljam dali se to i meni događa. Nekidan sam čitala da se BH javljaju i uz bol/grčeve kao menstrualni.
    Ugl, meni isto trbuh bude tijekom dana baaaš neugodno tvrd. Ali bez ikakvih bolova i grčeva. I kad se tako stvrdne ne popušta se niti ako legnem.
    Posebno mi se to dogodi npr nakon nekog jela, neovisno o količini koju pojedem. Pa sad pojma nemam dali su to BH, ili sam čak promislila da je nagli period rasta pa da je koža napeta...
    Prva trudnoća pa me znam 😳

Akane
    02. Ožujak 2023. 07:07

AnaVi čestitke! 🎊🎊🎊 I ja se trudna udavala, ali sam imala haljinu po mjeri, osto zadnje korekcije tjedan prije svadbe 😅
    Studentice, cice rade da temelju ponude-potražnje. Što više se budeš izdajala, više mlijeka će bit. Kad su ti cicke tvrde, samo malo istisni ručno u sudoper, toliko da ti nije nepodnošljivo, ostatak pusti maloj da potegne. I potiči je da pojede što više. Trebalo bi se samo nekako izregulirat. Svakako ti preporučujem da se javiš rodama na fejsu, pa da te one savjetuju, ipak su stalno u tome i bolje znaju. Da nebi kasnije upala u začarani krug mastitisa i sličnih tegoba. 
    Željaoo BH bi trebale boluckat i stezat, ovo stvrdnjavanje može bit napetost nakon jela/pića što je normalno, ili ako ne uzimaš magnezij pa se javljaju grčevi. 
    MiniGirl jesi nam ti sljedeća na redu? Bubamaza i ti brojiš sitno 🤗 Kako se osjećate? 
    Rose kako ste ti i mališa? 💙
    Ja danas opet na vađenje krvi, kontrola za Rh antitijela. Na ogtt me uopće nije slala 😅 neću je ni pitat 
    Malo sam sva neka zbunjena otkako sam kući, ne mogu se snaći 😂 ono budim se naspavana, čudo jedno. Jedino što mi ostalo još dosta posla za obavit, a ne da mi se baš, pa sam stalno u nekom brisanom prostoru, di se krivim što ne odrađujem obaveze po nekom svom zacrtanom rasporedu, i to mi visi nad glavom i ne mogu se opustiti. Jedino rješenje je zapet i to odvalit, ali već mi je glava u pripremama za bebu, i ajde se sad skoncentriraj na posao. Valjda ću se sredit 😂

• Tinchilina
    02. Ožujak 2023. 11:51

Zato sam i pitala, ja imam velike grudi i samom strukturom, prema doktorima, bi trebala imati dosta mlijeka. Ne znam, bumo vidli. Ali razmišljam o tome, ako mi navali mlijeko, a u prvim danima beba ne može tolko pocicati, kako spriječiti upalu?
    Akane, mislis da je dovoljno samo malo špricnut višak bez izdajanja?

💙 5/2023

Akane
    02. Ožujak 2023. 13:26

Tinchilina

Zato sam i pitala, ja imam velike grudi i samom strukturom, prema doktorima, bi trebala imati dosta mlijeka. Ne znam, bumo vidli. Ali razmišljam o tome, ako mi navali mlijeko, a u prvim danima beba ne može tolko pocicati, kako spriječiti upalu?

Svaka od nas je drugačija, svaka beba je drugačija, pa ne želim nikome solit pamet. Meni su tako savjetovali u rodilištu i funkcioniralo je super. S tim da su moji obojica bili bebe od 4kg, i vukli su bez milosti. Brzo smo se uhvatili u ritam, i nisam imala nikad problema. Dok smo smanjivali dojenje, i trebalo je smanjiti količinu mlijeka, opet bih malo istisnila čisto da si olakšam, i plus listovi svježeg kupusa u grudnjak. Znam da zvuči blesavo, ali je spas. 
    Studentice, također, samo dobronamjeran savjet, čisto da nisi u problemu za 4-5dana, ako imaš toliko viška, javi se rodama na fejs za savjet. Isto neke bebe vuku jače, neke slabije, a to je teško procijeniti sad, vidjet će se tek kad ju patronažna izvaže za mjesec dana. Sretno 🤗

• Tinchilina
    02. Ožujak 2023. 14:33

Akane

Tinchilina

Svaka od nas je drugačija, svaka beba je drugačija, pa ne želim nikome solit pamet. Meni su tako savjetovali u rodilištu i funkcioniralo je super. S tim da su moji obojica bili bebe od 4kg, i vukli su bez milosti. Brzo smo se uhvatili u ritam, i nisam imala nikad problema. Dok smo smanjivali dojenje, i trebalo je smanjiti količinu mlijeka, opet bih malo istisnila čisto da si olakšam, i plus listovi svježeg kupusa u grudnjak. Znam da zvuči blesavo, ali je spas.
    Studentice, također, samo dobronamjeran savjet, čisto da nisi u problemu za 4-5dana, ako imaš toliko viška, javi se rodama na fejs za savjet. Isto neke bebe vuku jače, neke slabije, a to je teško procijeniti sad, vidjet će se tek kad ju patronažna izvaže za mjesec dana. Sretno 🤗

Ma nikakvo soljenje pameću, hvala ti na savjetu. ❤️ Bitno mi je da znam kaj se sve može, a onda će trebat vidjet što će upalit, nisu ni sve cicke iste...

💙 5/2023

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.