Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    01. Ožujak 2023. 11:25

Hvala curke na lijepim željama! 🥰🥰 nadam se da ćete i vi imati dobre porode, zdrave bebice i brz oporavak.
    Tipkalo se svakako dalje, tu sam koliko god budem mogla biti 😘😘

Akane
    01. Ožujak 2023. 11:26

Studentice čestitke 🤗🤗🤗
    Žao mi je što si morala na CR ali bitno da ste obje dobro! Uživajte u maženju, želim ti brzi oporavak, a malenoj sretno odrastanje ❤️❤️❤️

• Tinchilina
    01. Ožujak 2023. 11:35

Čestitke Rose! Baš mi je drago čut da je sve prošlo bez komplikacija. Želim brz oporavak! 

Studentice, čestitke i tebi! Nekako si mislim da je razlog tome što si sve to tako pozitovno doživjela, to što si jako mlada i dobro je to 🥰 Drago mi je da je sve sretno završilo. Kako ti ide sa dojenjem? Odmah ste se ufurale ili je bilo izazova?

Dodatno, imam pitanja vezano i uz drip i epi za sve ako mi netko može reč koju pametnu. Navodno se drip može odbit, a epi bi trebali moć dobit u svakom trenutku, nevezano uz otvorenost. Iskreno ne znam kako bi se posložila u glavi vezano uz te informacije, jer s tim ulaziš u sferu u kojoj nisi stručan, a želim/moram vjerovati medicinskom osoblju. Međutim ispada da oni nemaju uvijek na prvom mjestu rodilju i što je najbolje za nju, pa mozda ipak treba imati neke stavove - i zaštiti se ako je to moguće, odnosno pristati na npr. Drip ili ne. Ne znam jel se neka od vas muči sa tim stvarima, ali ja osobno ne znam što da mislim.😔

💙 5/2023

Akane
    01. Ožujak 2023. 11:36

Proljetne bebe 2023.🌺
    Studentica - 25.02. / VŽ - Curica 💕
    Beban - 03.03. / NS - Dečko 💙
    MiniGirl - 03.03. / RI - Curica
    ledolina - 05.03. - Curica 💕
    kk1109 - 05.03./ZG-Vinogradska - Dečko 💙
    Rose - 08.03. / RI - Dečko💙
    bubamazzzza - 09.03. / ST - Dečko
    SiA - 09.03.
    Bebanomoje - 13.03. /ZG- Sv.Duh - Dečko
    Donna2022 - 
    aider28 - ožujak / ZG - Petrova
    Ribica33- 16.03. / RI - Curica 
    Nina187 - 17.03. / KR - Curica
    Maslacko456 - 18.03. - Curica
    DaMa_21 - 22.03. / ZG - Curica
    Ananika- 22.03. - Blizanci
    Mel94 - 24.03. - Dečko
    kanapeić - 25.03. - Curica
    Hedwig.Z - 27.03. / PU
    Mia21998 - 28.03. / VT
    dix - ožujak / ZG
    ruta - 03.04. / Asfeld,DE
    Breskvica15 - 04.04. - Dečko
    Mialie - 04.04. / Sv.Duh - ZG
    MyName - 04.04. 
    honeyhoney - 05.04. / ZG
    pa.22 - 12.04. / VK
    maro2811 - 16.04. / ST
    Marija_1994 - 25.04. / Zabok / Curica
    Katarina1410 - 05.05.
    Akane - 07.05. - Dečko
    regica123 - 09.05. / ST - Curica
    Tinchilina - 14.05. / ZG / Dečko
    Ninić - 16.05.
    anaVi90 - 19.05. / Osijek / Dečko
    Ani02 - 21.05. / Blizanci
    Suncemoje - 29.05. - Curica
    —————
    Lista rođenih bebica 💐
    Beban - 23.12. Dečko 💙
    kk1109 - 11.02. Dečko 💙
    Ledolina - 15.02. Curica 💕
    Studentica - 24.02. Curica 💕
    Rose - 01.03. Dečko 💙

Akane
    01. Ožujak 2023. 11:47

Tinchilina

Čestitke Rose! Baš mi je drago čut da je sve prošlo bez komplikacija. Želim brz oporavak!

Studentice, čestitke i tebi! Nekako si mislim da je razlog tome što si sve to tako pozitovno doživjela, to što si jako mlada i dobro je to 🥰 Drago mi je da je sve sretno završilo. Kako ti ide sa dojenjem? Odmah ste se ufurale ili je bilo izazova?

Dodatno, imam pitanja vezano i uz drip i epi za sve ako mi netko može reč koju pametnu. Navodno se drip može odbit, a epi bi trebali moć dobit u svakom trenutku, nevezano uz otvorenost. Iskreno ne znam kako bi se posložila u glavi vezano uz te informacije, jer s tim ulaziš u sferu u kojoj nisi stručan, a želim/moram vjerovati medicinskom osoblju. Međutim ispada da oni nemaju uvijek na prvom mjestu rodilju i što je najbolje za nju, pa mozda ipak treba imati neke stavove - i zaštiti se ako je to moguće, odnosno pristati na npr. Drip ili ne. Ne znam jel se neka od vas muči sa tim stvarima, ali ja osobno ne znam što da mislim.😔

Kad beba uđe u porođajni kanal nema Epi više. Isto ako si već dosta otvorena 8-9-10cm, nema smisla davat epi, jer najviše boli otvaranje, jednom kad krene izgon ne treba ti Epi. 
    Drip je nažalost nekad nužan, to je u biti hormon koji se prirodno luči u tijelu i potiče trudove, tako da se ide za time da se rodilji što više olakša. Jer trudovi nekad znaju stati, nekad se beba ne spusti dovoljno, nekad ctg nije uredan i treba ubrzati porod. Porod je iznimno stresan i za mamu i za bebu, i ako negdje zapne drip je najmanja intervencija da se stvar pogura i završi što prije. Meni je prvi porod bio prirodan, a drugi na drip je ctg nije bio uredan, i osobno, nije mi bilo razlike u jačini trudova. 

MiniGirl
    01. Ožujak 2023. 12:10

Studentice cestitaaaam! Zao mi je da ti nisu dali epi s obzirom da si prvorotka, a i vec si danima otvorena na 4cm pa nije bas da si dosla s 0 na 6 cm u par sati. Bitno da uzivate vas dvije sad. Nadam se da ces se brzo oporaviti od carskog! Btw ime joj je predivno i nama je na popisu potencijalnih. 
    Tinchilina mislim da to dosta ovisi o bolnici u kojoj se nađes, o trenutku i osoblju sto se tice epiduralne. Mislim da ako si otvorena vise od 5 cm uglavnom su manje skloni ju dati jer ocekuju brzi porod. Ali da onda se moze dogoditi da ti jos daju drip da sve ubrzaju, jaci su bolovi, a beba se nece spustit sto se dogodilo Studentici. Ovisi im i o dostupnosti anesteziologa. Ako ju stvarno zelis cim dodes probaj inzistirat na tome i odmah im reci jasno i glasno da zelis.
    Sto se dripa tice mislim da ga mozes odbit dok god sve za tebe i za bebu izgleda ok, ali ako njima nesto postane sumnjivo ili se porod jako oduzi dobit ces drip. 

MiniGirl
    01. Ožujak 2023. 12:23

Rose cestitkee! Eto pretekla si me. Drago mi je da si stigla na vrijeme za epi, znam da ti je to bilo bitno, i da je sve lijepo proslo. Kakvo je stanje u rijeckom rodilistu, je li guzva?Nisi imala epziotomiju?

MiniGirl
    01. Ožujak 2023. 12:29

regica123

Premalen porast, gotovo nikakav, 30grama ispada ako i toliko.

Ostajem u bolnici…

Mislim na vas i saljem pozitivnu energiju! 

• Tinchilina
    01. Ožujak 2023. 12:35

Hvala drage mame, žene, kraljice, puno mi je sad jasnije 🥰 Moram priznat da mi je baš divno pratiti kako nam bebice dolaze ☺️

💙 5/2023

Rose.
    01. Ožujak 2023. 13:16

MiniGirl

Rose cestitkee! Eto pretekla si me. Drago mi je da si stigla na vrijeme za epi, znam da ti je to bilo bitno, i da je sve lijepo proslo. Kakvo je stanje u rijeckom rodilistu, je li guzva?Nisi imala epziotomiju?

U sobama je gužva, po 4 cure smo tu. Jucer su imali 7-8 poroda preko dana. Nisaaaam čovječe 🤞🏻 minimalno sam pukla, dva vanjska i 2-3 unutarnja, skoro pa ih ni ne osjetim. 
    Mene su pitali dal mi mogu dati drip s obzirom na treći porod i na ne tako učestale trudove, pristala sam, ali sam napomenula da svakako kad bude vrijeme za to želim epiduralnu. I vise puta sam to naglasila tako da me nisu mogli preskočiti 🫢 trudovi na dripu uz epiduralnu su dosta kraći, i manje bolni, sam drip po sebi je meni koma, rasturanje živo, i nisam to željela opet prolaziti, ovaj put sam ajmo rec jasno izrazila svoje želje. Uz drip sam se jako brzo s 2 cm otvorila na 5 cm kad sam dobila epi. I u roku sat/sat i pol nakon epi sam bila otvorena za porod. Morali smo pričekati tj.prodisati trudove koji su već pritiskali za izgon jer se mali nije bio dovoljno spustio. Kad se spustio, u par trudova je bio vani. Babica je cijelo vrijeme masirala medicu i zahvaljujući njoj imam minimalno šavova. Iskreno svaka pohvala za riječko rodilište i osoblje, kako u radaoni tako i ovdje na 5.om katu. Ako te sto zanima još pitaj 😄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.