Evo mene s pregleda. Danas nismo radili uzv, samo razgovor s doktoricom, pitala me opcenito kako se osjecam, dobila sam do sad 9,5 kila. Rekla mi je da malo pripazim, manje ugljikohidrata i da pokusam izbaciti slatko, umjesto toga da neko voce pojedem i sokove isto izbaciti. 🙈 Sljedeci uzv ce onda biti za dva tjedna i tad ce me dolje pregledat da se nebi otvarala.
Čisto solidno si dobila kila, ništa pretjerano, neka te ne opterećuje previše 😄 oni moraju uvijek govoriti nešto, ili premalo ili previše, nikad kako treba 😂
Ova moja dvojica su stvarno super, dosta su samostalni već, sami si znaju uzet za pojest, uzet si robu i obući se, pospremit za sobom, i zabavit se sami. Živimo u kući na selu, tako da ih često potjeram van nek se igraju. Škola je ok, samo ipak tu treba oko njih da se odrade sve obaveze. Ručak sam si do sad organizirala da si pripremim preko vikenda za tjedan i do dosta solidno fukncionira.
Obojicu sam ih od početka trenirala na samostalno uspavljivanje i na neku rutinu, do 18mj se to nekako izreguliralo. Dakle, nejde glatko 😅 Manji recimo nije nikad po danu spavao duže od 15-20min.Al očekujem da prva dva mjeseca s bebom bude svakako, dok se malo ne uhvati ritam. Isto dojenje kako bude išlo. Tu mi je recimo "sretna beba" dosta pomogla da naučim kako nahranit do kraja, da nije beba svako malo na cici, nego da se uspostavi taj ritam od cca 3h.
Sve se nekako to stigne složit, jedino uvijek fali vremena za mamu 😅
Ovo pod "sretna beba" misliš na onu knjigu "Najsretnija beba na kvartu" ili?
Imam još jedno pitanje vezano uz bočice i izdajalice, pošto sam prvorotka i nadam se dojenju, jel pametno sve pripremit pa makar ne trebalo ili se to kupi po potrebi?
izdajalicu sam imala u rodilištu, posuđenu (s drugim djetetom), kasnije mi nije trebala. Nije bilo spremno ni ad niti bočice niti dude varalice. Zacrtala sam bila isključivo dojenje, i stvarno mi nije ništa trebalo drugo dok nije došao period 5.5 -6 mj za dohranu. Razmišljala sam da u svakom trenutku ako bude potrebno, muž ili netko se može zaletiti u apoteku/trgovinu kupiti.
Ovaj put sam se opremila sa svim i svacim, ali drugačije razmišljam nego prvi puta, pa je i zbog toga.
Da, tak si i ja mislim za bočice, al za izdajalicu nisam sigurna. Navodno ako je gužva u bolnici da ih bude pre malo, pa dobro dođe ako imaš svoju. Onda me opet muči, da uzmem odmah električnu ili ručnu, heh 😅
💙 5/2023
Da, tak si i ja mislim za bočice, al za izdajalicu nisam sigurna. Navodno ako je gužva u bolnici da ih bude pre malo, pa dobro dođe ako imaš svoju. Onda me opet muči, da uzmem odmah električnu ili ručnu, heh 😅
Jel imaš od koga izvan bolnice posuditi za tih par dana pa vidiš dal će ti trebati ili ne, u slučaju da ne bude slobodna u bolnici, iako neke mame lakše ručno (svojim rukama) istisnu mlijeko nego izdajalicom, to su nam sestre u bolnici pokazivale. Msl najbolje je sto vise puta stavljati bebicu na ciku, oni najbolje povuku, nijedna izdajalica ne može izvuci koliko oni, ali dobro dođe u slučaju da je beba na sunčanju ili odvojena od tebe.
Ja ne znam kako ću s jednom bebom, a vi ne znate kako s troje djece, ajmee😳😳. Želim Vam svu sreću i da uspijete sve to ishendlati. 🤞🏼
Evo savjet od moje tete koja ima troje odrasle djece. Ona je svaku večer pisala plan za sutra. Plan za sebe, plan za muža i plan za djecu što treba napraviti u toku dana. Nebitno u koliko, bitno da se odradi dokraja dana. I kaže da joj je to uspjelo i djeca stekla naviku. Al to je pričala dok su već školarci bili, ne znam kako je s manjom djecom😕
Ps.radite li koje vježbe za trudnice? Da mi preporučite kanal ili di već to gledate. Meni je dosadno, semestar sam očistila i ne znam što bi😅
Svaka ima svoje muke 😂 a bit će to sve dobro, i vama koje ćete imati jednu bebicu i nama s više, kad vratim film unazad, s jednim sam mislila da nemam vremena za ništa, onda kad je došlo drugo sam skužila koliko sam bila u zabludi 😂
al opet brzo i taj period prođe, vidjet ćeš i sama. Nećeš se okrenuti, već ćeš trčati za njom 😊
slazem se da treba imati neki plan i “program” samo ubiti treba smanjiti očekivanja pa ukoliko ne ide sve po p.s-u, da ne “poludiš” .
Ja ne radim nikakve vježbe za trudnice, ali vjerujem da mogu pomoći i da je lakše kad imaš neku zanimaciju koja ti može pomoći i u porodu i oporavku. Proguglaj malo, sigurno ima materijala puno vezano za to. Bravo za semestar :)
Evo mene s pregleda. Danas nismo radili uzv, samo razgovor s doktoricom, pitala me opcenito kako se osjecam, dobila sam do sad 9,5 kila. Rekla mi je da malo pripazim, manje ugljikohidrata i da pokusam izbaciti slatko, umjesto toga da neko voce pojedem i sokove isto izbaciti. 🙈 Sljedeci uzv ce onda biti za dva tjedna i tad ce me dolje pregledat da se nebi otvarala.
Čisto solidno si dobila kila, ništa pretjerano, neka te ne opterećuje previše 😄 oni moraju uvijek govoriti nešto, ili premalo ili previše, nikad kako treba 😂
Ne dira me to tolko, ali si mislim gdje su te kile jer ne izgledam debelo 😂 jest cu vise voca, jer sam u tome slaba vec sam se opskrbila haha, a slatkise necu skroz izbaciti nego se pocastiti tipa jednom tjedno, mislim da je to ok, s obzirom da sam do sad znala 3-4 puta tjedno nesto slatko pojest sto je puno..
3-4 puta? Ti si dobra 🫣 kod mene ne prođe dan da nije nešto slatko na meniju 🥴😂
Ne dira me to tolko, ali si mislim gdje su te kile jer ne izgledam debelo 😂 jest cu vise voca, jer sam u tome slaba vec sam se opskrbila haha, a slatkise necu skroz izbaciti nego se pocastiti tipa jednom tjedno, mislim da je to ok, s obzirom da sam do sad znala 3-4 puta tjedno nesto slatko pojest sto je puno..
3-4 puta? Ti si dobra 🫣 kod mene ne prođe dan da nije nešto slatko na meniju 🥴😂
Marija nisi uopce losa s kg. Ja sam ovisnik o slatkom i svaki dan nesto pojedem iako si ujutro kazem da necu. Ali dugi je daaaan.
Btw ako kome treba od danas je u lidlu pilates lopta na akciji.
Meni se sviđa knjiga Sretna beba i pokušat cu se po njoj nekako ravnat. A raspored za tjedni rucak mi je obavezan jer mi je najgore probudit se ujutro bez ideja i pol dana ne znat sto cu kuhat pa jurit u dućan itd. Ugl napravim plan za tjedan i sve to kupim pa ako mi se taj dan ne jede sto sam zacrtala zamjenim dane, ali bitno mi je da mi je doma.
Za izdajalice sam odlucila da necu nis unaprijed nego kad rodim cu vidjet kako se razvija situacija.
Meni se sviđa knjiga Sretna beba i pokušat cu se po njoj nekako ravnat. A raspored za tjedni rucak mi je obavezan jer mi je najgore probudit se ujutro bez ideja i pol dana ne znat sto cu kuhat pa jurit u dućan itd. Ugl napravim plan za tjedan i sve to kupim pa ako mi se taj dan ne jede sto sam zacrtala zamjenim dane, ali bitno mi je da mi je doma.
Za izdajalice sam odlucila da necu nis unaprijed nego kad rodim cu vidjet kako se razvija situacija.
Moram i nju proguglat 😄
E baš to, kad nemaš ideja… morat ću to uvest pod obavezno, krecem od idućeg tjedna! Za vikend radim raspored i u nabavku. Nadam se da će plan biti uspješan 😃
Ova moja dvojica su stvarno super, dosta su samostalni već, sami si znaju uzet za pojest, uzet si robu i obući se, pospremit za sobom, i zabavit se sami. Živimo u kući na selu, tako da ih često potjeram van nek se igraju. Škola je ok, samo ipak tu treba oko njih da se odrade sve obaveze. Ručak sam si do sad organizirala da si pripremim preko vikenda za tjedan i do dosta solidno fukncionira.
Obojicu sam ih od početka trenirala na samostalno uspavljivanje i na neku rutinu, do 18mj se to nekako izreguliralo. Dakle, nejde glatko 😅 Manji recimo nije nikad po danu spavao duže od 15-20min.Al očekujem da prva dva mjeseca s bebom bude svakako, dok se malo ne uhvati ritam. Isto dojenje kako bude išlo. Tu mi je recimo "sretna beba" dosta pomogla da naučim kako nahranit do kraja, da nije beba svako malo na cici, nego da se uspostavi taj ritam od cca 3h.
Sve se nekako to stigne složit, jedino uvijek fali vremena za mamu 😅
Ovo pod "sretna beba" misliš na onu knjigu "Najsretnija beba na kvartu" ili?
Imam još jedno pitanje vezano uz bočice i izdajalice, pošto sam prvorotka i nadam se dojenju, jel pametno sve pripremit pa makar ne trebalo ili se to kupi po potrebi?
To su ti dvije različite knjige. Popodne stavim “najbitnije” iz najsretnije bebe u kvartu.
Sortiraj odgovore
Najstariji