Kk1109 sretno i javljaj nam se kad stignes! Mozes li opisati trudove za nas prvorotke i od 1/10 koliko su ti bolni? Bit ce to pravi veliki decko!
Danas na ctgu opet trudovi, i dalje 4 prsta, pustili me kuci i cekamo. Rekla sam da cu lezat do nedjelje i onda na noge pa kad krene krene.
Mene ti bole leda, trtica,prepone i rodnica, tu i tamo menstrualni bolovi.
E sad leda me cijelo vrijeme bole i imam pritisak al nista jako, a kad me stisne trud rekla bi 6/10 za sad.
Kad krenu oni bas pravi pred porod slazem se sa Studenticom...to je puuuuuuuuno jaca bol i mislim da je stvarno 10000000/10 🤣
Kad sam imala spontani bili su mi puno jaci trudovi, i dalje nisu bili ti pravi pravi, al sam rodila uz drip tako da ih nisam ni docekala.
Kaj se tice dripa...blagi uzas. Doslovno te cijela zdjelica i sve unutra boli za pop**dit. Voljela bi ovaj put izbjec 🤞😅
🙋♀️- 28
🙋♂️- 31
4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
Stiže nam dečko 💙
11.02.2023. Niko 👶💙
Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀
Kk1109 sretno i javljaj nam se kad stignes! Mozes li opisati trudove za nas prvorotke i od 1/10 koliko su ti bolni? Bit ce to pravi veliki decko!
Danas na ctgu opet trudovi, i dalje 4 prsta, pustili me kuci i cekamo. Rekla sam da cu lezat do nedjelje i onda na noge pa kad krene krene.
E sad leda me cijelo vrijeme bole i imam pritisak al nista jako, a kad me stisne trud rekla bi 6/10 za sad.
Kad krenu oni bas pravi pred porod slazem se sa Studenticom…to je puuuuuuuuno jaca bol i mislim da je stvarno 10000000/10 🤣
Kad sam imala spontani bili su mi puno jaci trudovi, i dalje nisu bili ti pravi pravi, al sam rodila uz drip tako da ih nisam ni docekala.
Kaj se tice dripa…blagi uzas. Doslovno te cijela zdjelica i sve unutra boli za pop**dit. Voljela bi ovaj put izbjec 🤞😅
Ides opet za dva dana na pregled? A kad je trud boli kao grc?
Bok svima, jedno pitanje samo- do kojeg tjedna socijalni ginekolog vodi trudnoću? Tj. kada se kreće s pregledima samo u odabranom rodilištu?
Malena ima 3080grama i sve ostalo je tip top. Jedino što me ginekologica u TA špotala za kilograme jer sam do sad natuknula 24kila i rekla je da moram na dijetu. A osjećam se sasvim dobro i nemam nekih teških problema koje bi mogla imati radi kilograma. Te je spomenula da ne izgledam debelo, ali da svejedno imam previše kilograma. Ps.nemam problema sa šećerom, već samo sjedim/ležim i jako malo se krećem pa vjerojatno od tuda toliko kilograma. Na kraju me samo istresirala oko toga i ne znam što bi, što nebi.
NelAm - ja sam krenula sa 36.tjedana, iako se ide od 37.tjedna
Super za pregled, curka je vec prava! 🥰 Ma joj oni i kilogrami, kao sto kazes nemas nikakvih problema i najbitnije nemas secer, tako da ne vidim big deal. Kile se lako skinu poslije poroda..
Slazem se s Marijom :)
Curka je prava 😍
Bok svima, jedno pitanje samo- do kojeg tjedna socijalni ginekolog vodi trudnoću? Tj. kada se kreće s pregledima samo u odabranom rodilištu?
Kod nas na dan termina, nijednom nisam išla na pregled bas u rodilište…
Pozdrav svima. Ima li neka iskustvo da joj je beba bila manja nego što treba bit po tjednima trudnoće, ali da se to događalo u drugom tromjesečju?
Moja je na zadnjem pregledu bila tjedan dana manja nego što treba bit, dr mi je rekla da to i dalje spada u normalno ali da se te razlike u velicini (ako je manja/veca beba jer su roditelji niski/visoki) pocnu vidjet tek nakon 28. tjedna. Sad sam prolistala trudnicku knjizicu pa vidim da je i put prije ovoga (sa 22 tj.) vec pocela lagano "kasnit". Do tada je sve bilo skolski. Narucila me na jos jedan pregled ranije nego obicno da pratimo stanje...Nisam jako zabrinuta ali volila bi cut ako je netko jos imao neko takvo iskustvo. Pozdrav svima a narocito vama koje ste pri kraju, uzbudljivo vas je pratiti, zelim svima puno srece u finalu :) :)
Studentice super za pregled. Malena je već super! Ne bih brinula za kile, ocijedit ćeš ih nakon poroda, obzirom da ti je do sad bio problem udebljat se.
Kod nas je TA tek zadnjih par dana prije poroda.
Kk drži se 🤗🤗🤗 meni je s dripom i bez bila ista jačina trudova. To je dosta individualno. Nek sve prođe školski kad krene 🤞🤞🤞
Smile mislim da nemaš razloga za brigu, na uzv uvijek i piše +/-15dana. Bebe se rađaju i s 2,5kg i s 4,5kg u terminu. Super je naravno, da dr prati stanje. Napravit će sigurno i color doppler da vidi protoke krvi.
Rose, hvala na preporuci za knjigu. Ti si pravi dobri duh ovog foruma 🤗 Uhvatit ću se i ja čitanja čim završim s poslom. Malo me počela hvatati panika kako ću hendlati sve s troje djece 🫣 nemam ovdje blizu nikoga da uskače. U startu će mi malo mama pomoći, ofc, ali to je samo na tjedan-dva. Od jeseni ću imat dva školarca i bebu 😅 bit će party samo takav.
Kako vi s više djece planirate logistiku?
Pošto nemozemo spavati pravo je vrijeme da se malo javimo🤗😁.kod mene je sve ok, nema nikakvih bolova/ grceva trenutno, osjetim da se mala stalno namjesta, ali nisam sigurna jeli se okrenula prema dolje,vidjet ćemo sljedeći tjedan na pregledu. Od vikenda sam u nabavi i slaganju stvari, još fali par sitnica.izdajalicu sam na kraju uzela ručnu od Aventa, nadam se da neće trebati Al nek stoji...
Vidim da ste još sve u komadu,sretno svima!
Kad krenu oni bas pravi pred porod slazem se sa Studenticom…to je puuuuuuuuno jaca bol i mislim da je stvarno 10000000/10 🤣
Kaj se tice dripa…blagi uzas. Doslovno te cijela zdjelica i sve unutra boli za pop**dit. Voljela bi ovaj put izbjec 🤞😅
Drži se kk1109 🤞🏻🥰 još malo i evo tvoje štruce ljubavi u rukama ♥️
Rose, hvala na preporuci za knjigu. Ti si pravi dobri duh ovog foruma 🤗 Uhvatit ću se i ja čitanja čim završim s poslom. Malo me počela hvatati panika kako ću hendlati sve s troje djece 🫣 nemam ovdje blizu nikoga da uskače. U startu će mi malo mama pomoći, ofc, ali to je samo na tjedan-dva. Od jeseni ću imat dva školarca i bebu 😅 bit će party samo takav.
Kako vi s više djece planirate logistiku?
Jučer sam ju preletjela cijelu “ugrubo”. Ugl. Dosta se stvari ponavlja i ubiti se sve bazira na pet osnovnih koraka, slikam vam kasnije… msl svakako vrijedi probati poslušati te savjete, pa ako upali- dobro upali 😃 treće dijete pa me panika kao da je prvo, s obzirom da nisu bili baš neki spavači dugo dugo, i kako su dojeni na zahtjev pa su po cijele dane bili prištekani na ciku, voljela bih pokušati promijeniti nešto od starta pa se sad i više informiram, jer ovaj put svakako nemam taj “luksuz” da mogu cijeli dan i noć posvetiti jednom djetetu, već me i njih dvoje “malih” treba , iz tog razloga pokušavam pripremiti teren 😅😅
Logistika je takva da ju nema 🥴🤣 osim pokušati sa svim načinima da bi bebonja bio sto mirniji, dobar spavač, ne previše zahtjevan (al sam ja to fino zamislila- kad me stvarnost lupi po nosu još malo 😂) kako bi dospjela oko prvih dvoje barem da imaju skuhano, oprano i da su čisti 🤪 dobro se zabave inače sami, dovoljno su “veliki” za to pa je u jednu ruku lakše nego da im moram animirati, ne idu u vrtić, od jeseni će 1. u predskolu, muž bi trebao biti prvih tjedan-dva doma, mama i svekrva su blizu, ali obe rade pa ni ne očekujem neku pretjeranu pomoć, uzdam se u mm i sebe da ćemo brzo naći dobar način i uspjeti ishendlati to na najbolji mogući način da su svo troje djece sretni i zadovoljni, a mi donekle “odmorni” i ne preživčani 🫣🫣
Sortiraj odgovore
Najstariji