Pratim malo i zimske bebe, ali nekako mi se čini da je zatišje s porodima ovaj kraj prvog i početak drugog mjeseca.
Istina da…
Rose kod mene se nista posebno ne događa. Odradila sam prosli tjedan tečajeve koje sam naumila i sad čekam. Bole me prepone, ali drugo se ništa ne događa.
Za KBC Ri su rekli da nakon 48h ides doma ako je sve ok s tobom i bebom, koliko sam shvatila cak i nakon carskog. Pratnja moze bit na vaginalnom porodu, u sali za vrijeme carskog ne. Zbog COVID-a imaju kat manje pa im je guzva pa se moze dogoditi da budu 3-4 rodilje s bebama u istoj sobi. Nema mogucnosti apartmana.
Kod svih se nesto događa pa ja nekako iscekujem da će vas nekoliko prije mene rodit. :D
Koje tečajeve si odradila?
Odlično za ove info za KBC. Jel znaš što vezano za posjete, normalno može doći muž u vrijeme posjeta? A ovo za gužvu i rodilje, jasno da, vjerujem da je ludnica, ali ipak je bolje stanje s covidom sada nego prije pa se nadam da će to sve biti kako treba. Što se tiče apartmana, iskreno, meni je draže imati cimerice nego biti sam, i vrijeme brže prođe u društvu i razmjenjivanju iskustava. Ali naravno da svatko voli drugačije, pa i to podržavam. Mene kako je bolilo prošli tjedan, ovih dana je tako da imam osjećaj da fizički mogu još dva mj ovako 😂 ne žalim se, neka se udeblja malecki još, strpit ćemo se nekako. Ali ovih mjesec dana mislim da će biti baš dugačko. Psihički. Nestrpljiva sam. 🫣
Rekli su da muž moze slobodno dolaziti u vrijeme posjeta cak moze i netko drugi, ali zamolili su da dođe 1 osoba ili max 2 s obzirom na gužvu po sobama. Na koliko su ti procijenili bebu? Bila sam na tečaju od KBC-a i doma zdravlja i jos jedan pripreme za porod i baby handling.
Ja sam, kažem, do subote odradila sto sam mislila i sad mi je cudno jer ne znam sto bi sa sobom. Torba je spremna, oprema za bebu ona glavna je spremna, dobila sam info o porodu i ... sto sad? XD
Rose kod mene se nista posebno ne događa. Odradila sam prosli tjedan tečajeve koje sam naumila i sad čekam. Bole me prepone, ali drugo se ništa ne događa.
Za KBC Ri su rekli da nakon 48h ides doma ako je sve ok s tobom i bebom, koliko sam shvatila cak i nakon carskog. Pratnja moze bit na vaginalnom porodu, u sali za vrijeme carskog ne. Zbog COVID-a imaju kat manje pa im je guzva pa se moze dogoditi da budu 3-4 rodilje s bebama u istoj sobi. Nema mogucnosti apartmana.
Kod svih se nesto događa pa ja nekako iscekujem da će vas nekoliko prije mene rodit. :D
Koje tečajeve si odradila?
Odlično za ove info za KBC. Jel znaš što vezano za posjete, normalno može doći muž u vrijeme posjeta? A ovo za gužvu i rodilje, jasno da, vjerujem da je ludnica, ali ipak je bolje stanje s covidom sada nego prije pa se nadam da će to sve biti kako treba. Što se tiče apartmana, iskreno, meni je draže imati cimerice nego biti sam, i vrijeme brže prođe u društvu i razmjenjivanju iskustava. Ali naravno da svatko voli drugačije, pa i to podržavam. Mene kako je bolilo prošli tjedan, ovih dana je tako da imam osjećaj da fizički mogu još dva mj ovako 😂 ne žalim se, neka se udeblja malecki još, strpit ćemo se nekako. Ali ovih mjesec dana mislim da će biti baš dugačko. Psihički. Nestrpljiva sam. 🫣
Rekli su da muž moze slobodno dolaziti u vrijeme posjeta cak moze i netko drugi, ali zamolili su da dođe 1 osoba ili max 2 s obzirom na gužvu po sobama. Na koliko su ti procijenili bebu? Bila sam na tečaju od KBC-a i doma zdravlja i jos jedan pripreme za porod i baby handling.
Ja sam, kažem, do subote odradila sto sam mislila i sad mi je cudno jer ne znam sto bi sa sobom. Torba je spremna, oprema za bebu ona glavna je spremna, dobila sam info o porodu i … sto sad? XD
Super za posjete.
Procijenili su ga na 2510g.
Jel ti bilo zanimljivo na tečajevima?
Sto sad? sad igra živaca 😂 i odbrojavanje, ne znam dal mi sporije idu dani kad gledam na kalendar koliko sam T ili kad ne pratim tjedne 🫣🫣
Kk1109pročitala sam na temi Spontani za otvorenost i trudove, kako si sada? Jeste još u komadu? Bebica je dobre kilaže, super ste dogurali 🥰
Studentice, kakvo je stanje kod tebe?
Evo u komadu smo, otvorena 4 prsta, trudovi su lagani, nisu se jos pojacali tako da cekamo 😅 procjena je da je kalisa 2930g i srce mi je ko kucaa zbog tog 🤗 sve se pitam kakav bi bio da smo u terminu hahah
Lezim, cim se ustanem trudovi krenu, sad ako docekamo cetvrtak idem na pregled pa cemo vidjet mada kolko sam skuzila na cca 5 prstiju se ide u radaonu 😅
Kako si ti? Jel malisa tulumari? 🥰
🙋♀️- 28
🙋♂️- 31
4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
Stiže nam dečko 💙
11.02.2023. Niko 👶💙
Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀
Kk1109pročitala sam na temi Spontani za otvorenost i trudove, kako si sada? Jeste još u komadu? Bebica je dobre kilaže, super ste dogurali 🥰
Evo u komadu smo, otvorena 4 prsta, trudovi su lagani, nisu se jos pojacali tako da cekamo 😅 procjena je da je kalisa 2930g i srce mi je ko kucaa zbog tog 🤗 sve se pitam kakav bi bio da smo u terminu hahah
Lezim, cim se ustanem trudovi krenu, sad ako docekamo cetvrtak idem na pregled pa cemo vidjet mada kolko sam skuzila na cca 5 prstiju se ide u radaonu 😅
Kako si ti? Jel malisa tulumari? 🥰
Ajmeee kod tebe je baš napeto 😍
Pravi bebač je, bravo.
Ja sam već na 4cm dobila epiduralnu na prvom porodu, bolovi su tad bili koma tako da se ti super držiš, bravo mamasita 🥰
Kod tebe znaci možemo svaki čas očekivati. Samo opušteno i neka sve dobro prođe 🥰
Dobro, baš sam gore MiniGirl napisala kako me ovih dana sve stalo boliti, imam osjećaj da bi mogla dugo ovako, ali sam psihički nestrpljiva 😅 mališa tulumari sve u 16, sad su to već ona neugodnija migoljenja, gdje u isto vrijeme pogodi i gore rebro i dole u piiiii 🥴😂😂😂 ali zabavno u svakom slučaju🤣
Kk1109 sretno i javljaj nam se kad stignes! Mozes li opisati trudove za nas prvorotke i od 1/10 koliko su ti bolni? Bit ce to pravi veliki decko!
I baš zbog tpg kj ju stalno osjećam sam jako sretna. Jer se donekle vratila na staro. Prije je bila stvarno mirna, možda bi se pomjerala ili udarila 5put na dan. Ono stvarno skroz mirna i čekala sam period. Dva tjedna sam čekala i nisam se toliko brinula. Sve dok mi se nešto u glavi nije upalilo i rekla da idem na hitnu. Tamo su mi otkrili neku upalu, i čim sam krenula s antibiotikom, tako je malena postajala sve aktivnija. Jako sam sretna zbog tog, jer nisam osoba koja ide odmah na hitnu, pa zapravo ovo mi je bio prvi put u cijeloj trudnoći kada mi se javila sumnja da nije kak treba biti.
Baš mi je drago da je postala aktivnija i da si sad mirnija. I super da si se odlučila otići na hitnu, i ne razbijati vise glavu, majčinski instinkt je već proradio, tako i treba, vidiš da si bila u pravu. Bitno da je sad sve kako treba biti. 👌🏻
Kod mene je sve isto. Par dana lagani bolovi u leđima, pa onda ništa i tako u krug. Također više nemam tih lažnih kontrakcija (stvrdnjavanja trbuha) ili ih barem ne primjećujem u toj mjeri koliko sam prije, jer sam ih prije imala svaki dan po xy puta. Mala mi je postala aktivnija u smislu da ju stalno osjećam kako se namješta pa vjerujem da ju je upala smetala pa je prije zato bila jako mirna. Ne znam, pitat ću baš to doktora sad u sri na pregledu. Kako sam ja već sad u terminu i kqko se to bliži mene sve veći strah hvata😅. Ali mora se posložiti u glavi da se može i da nije toliko strašno pošto neke rađaju više puta🙏🏼.
Kako si ti? Kaj ima novogs? Sve opremila?
Jel koristiš magnezij pa su se smanjile ili same od sebe?
Jesi mogla nalaz za streptokok vidjeti na portalu zdravlja ili tek kod svog gin?
Naravno da se može, teško je i boli za popi*** iskreno, ali nekako kad znaš zašto te boli i da dolazi bebač na svijet, i ne traje neznam koliko dana, praktički par sati pa se drugačije to i podnese. Barem je tako meni bilo. Gori mi je bio oporavak jer ne znaš koliko će trajati dugo i živcira te nemogućnost da se potpuno posvetiš kako treba bebaču, ali opet svaka osoba je drugačija, možda ne bude tako i tebi i ostalim curama, možda prođete bez i jednog šava i idući dan normalno sjedite. Daj boze. Al kako god bilo, sve prode 😊
MiniGirl, Ledolina, bebanomoje, Ribica33, i curke koje su blizu terminima, kako ste vi? Ima li kakvih naznaka, promjena?
Kod mene je sve ok, nadam se da će tako i ostati 🙂 Krenula sam u bolnicu na preglede, ovisno o daljnjim pregledima i stanju odredit će mi termin za carski i to je uglavnom to... Malo me hvata strah kak će sve proći ali šta je tu je, pokušavam ne razmišljati previše pa stalno nešto radim po kući, samo mi trbuh i umor ne dopuštaju previše 😀
Pozdrav žene drage! Ne mogu vjerovati da vas je već toliko blizu termina 🤩 jedva čekam da stignu prve buhtlice 😍 ako koja želi mogu joj preko whatsappa ili maila poslat knjigu za porod od Ine May Gaskin, već sam to bila spomenula. Želim vam svima brze i glatke porode. Slušajte svoje tijelo i vjerujte u sebe. 🤗❤️🤗
Moj se malac okrenuo, osjećam pokrete u gornjem dijelu trbuha, što bi značilo da je glava niže. Do sad me mlatio nogama dolje po piiii, što me lagano živciralo 😅 aktivan je non stop. Ostala sam kući jučer i danas, imam neku malo jaču upalu grla, pa da ne zarazim koga u uredu. Plus se zadnjih pet dana budim oko 3ujutro, i baš sam iscrpljena. Izdržat ću još dva tjedna ići na posao, i onda uzet komplikacije. Čemu se mučit dalje, manje više sam sve bitno pozavršavala od projekata. Hoću se u miru pripremit na bebu. Već me ionako prebacilo u glavi 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji