I baš zbog tpg kj ju stalno osjećam sam jako sretna. Jer se donekle vratila na staro. Prije je bila stvarno mirna, možda bi se pomjerala ili udarila 5put na dan. Ono stvarno skroz mirna i čekala sam period. Dva tjedna sam čekala i nisam se toliko brinula. Sve dok mi se nešto u glavi nije upalilo i rekla da idem na hitnu. Tamo su mi otkrili neku upalu, i čim sam krenula s antibiotikom, tako je malena postajala sve aktivnija. Jako sam sretna zbog tog, jer nisam osoba koja ide odmah na hitnu, pa zapravo ovo mi je bio prvi put u cijeloj trudnoći kada mi se javila sumnja da nije kak treba biti.
Baš mi je drago da je postala aktivnija i da si sad mirnija. I super da si se odlučila otići na hitnu, i ne razbijati vise glavu, majčinski instinkt je već proradio, tako i treba, vidiš da si bila u pravu. Bitno da je sad sve kako treba biti. 👌🏻
Kk1109pročitala sam na temi Spontani za otvorenost i trudove, kako si sada? Jeste još u komadu? Bebica je dobre kilaže, super ste dogurali 🥰
Studentice, kakvo je stanje kod tebe?
Kod mene je sve isto. Par dana lagani bolovi u leđima, pa onda ništa i tako u krug. Također više nemam tih lažnih kontrakcija (stvrdnjavanja trbuha) ili ih barem ne primjećujem u toj mjeri koliko sam prije, jer sam ih prije imala svaki dan po xy puta. Mala mi je postala aktivnija u smislu da ju stalno osjećam kako se namješta pa vjerujem da ju je upala smetala pa je prije zato bila jako mirna. Ne znam, pitat ću baš to doktora sad u sri na pregledu. Kako sam ja već sad u terminu i kqko se to bliži mene sve veći strah hvata😅. Ali mora se posložiti u glavi da se može i da nije toliko strašno pošto neke rađaju više puta🙏🏼.
Kako si ti? Kaj ima novogs? Sve opremila?
Jel koristiš magnezij pa su se smanjile ili same od sebe?
Jesi mogla nalaz za streptokok vidjeti na portalu zdravlja ili tek kod svog gin?
Naravno da se može, teško je i boli za popi*** iskreno, ali nekako kad znaš zašto te boli i da dolazi bebač na svijet, i ne traje neznam koliko dana, praktički par sati pa se drugačije to i podnese. Barem je tako meni bilo. Gori mi je bio oporavak jer ne znaš koliko će trajati dugo i živcira te nemogućnost da se potpuno posvetiš kako treba bebaču, ali opet svaka osoba je drugačija, možda ne bude tako i tebi i ostalim curama, možda prođete bez i jednog šava i idući dan normalno sjedite. Daj boze. Al kako god bilo, sve prode 😊
MiniGirl, Ledolina, bebanomoje, Ribica33, i curke koje su blizu terminima, kako ste vi? Ima li kakvih naznaka, promjena?
Kod mene je sve ok, nadam se da će tako i ostati 🙂 Krenula sam u bolnicu na preglede, ovisno o daljnjim pregledima i stanju odredit će mi termin za carski i to je uglavnom to... Malo me hvata strah kak će sve proći ali šta je tu je, pokušavam ne razmišljati previše pa stalno nešto radim po kući, samo mi trbuh i umor ne dopuštaju previše 😀
Pozdrav žene drage! Ne mogu vjerovati da vas je već toliko blizu termina 🤩 jedva čekam da stignu prve buhtlice 😍 ako koja želi mogu joj preko whatsappa ili maila poslat knjigu za porod od Ine May Gaskin, već sam to bila spomenula. Želim vam svima brze i glatke porode. Slušajte svoje tijelo i vjerujte u sebe. 🤗❤️🤗
Moj se malac okrenuo, osjećam pokrete u gornjem dijelu trbuha, što bi značilo da je glava niže. Do sad me mlatio nogama dolje po piiii, što me lagano živciralo 😅 aktivan je non stop. Ostala sam kući jučer i danas, imam neku malo jaču upalu grla, pa da ne zarazim koga u uredu. Plus se zadnjih pet dana budim oko 3ujutro, i baš sam iscrpljena. Izdržat ću još dva tjedna ići na posao, i onda uzet komplikacije. Čemu se mučit dalje, manje više sam sve bitno pozavršavala od projekata. Hoću se u miru pripremit na bebu. Već me ionako prebacilo u glavi 😅
Pozdrav žene drage! Ne mogu vjerovati da vas je već toliko blizu termina 🤩 jedva čekam da stignu prve buhtlice 😍 ako koja želi mogu joj preko whatsappa ili maila poslat knjigu za porod od Ine May Gaskin, već sam to bila spomenula. Želim vam svima brze i glatke porode. Slušajte svoje tijelo i vjerujte u sebe. 🤗❤️🤗
Moj se malac okrenuo, osjećam pokrete u gornjem dijelu trbuha, što bi značilo da je glava niže. Do sad me mlatio nogama dolje po piiii, što me lagano živciralo 😅 aktivan je non stop. Ostala sam kući jučer i danas, imam neku malo jaču upalu grla, pa da ne zarazim koga u uredu. Plus se zadnjih pet dana budim oko 3ujutro, i baš sam iscrpljena. Izdržat ću još dva tjedna ići na posao, i onda uzet komplikacije. Čemu se mučit dalje, manje više sam sve bitno pozavršavala od projekata. Hoću se u miru pripremit na bebu. Već me ionako prebacilo u glavi 😅
Našla sam na internetu u pdf-u knjigu, baš ću pročitati čim stignem, hvala ti na podsjetniku 😊
Kad smo kod knjiga, čitala sam po forumima i dosta mama hvale knjigu “Najsretnija beba u kvartu”, pa kad stigne, ko želi mogu mu skenirati i poslati, kažu da je jako dobra za početak što se tiče načina umirivanja, grčića, spavanja itd.itd. Čini mi se zanimljivom dosta i puno mama se kunu da su na taj način uz te savjete uspjele smiriti/uspavati bebu. Nije na odmet pročitati svakako 😅
Napokon i Akane ide na odmor, hvalim te Bože ženo 😄
Neka grlobolja prođe što prije i onda se baci na pripreme za bebicu🥰
MiniGirl, Ledolina, bebanomoje, Ribica33, i curke koje su blizu terminima, kako ste vi? Ima li kakvih naznaka, promjena?
Kod mene je sve ok, nadam se da će tako i ostati 🙂 Krenula sam u bolnicu na preglede, ovisno o daljnjim pregledima i stanju odredit će mi termin za carski i to je uglavnom to… Malo me hvata strah kak će sve proći ali šta je tu je, pokušavam ne razmišljati previše pa stalno nešto radim po kući, samo mi trbuh i umor ne dopuštaju previše 😀
Odlično 👌🏻
Jel treći carski ili? Zaboravila sam kao i Studentica, ne znam jesi li pričala pa nas podsjeti molim te.
Kako ide to kod unaprijed dogovorenog carskog, koliko dana prije termina se ide na carski ukoliko je sve u redu s tijekom trudnoće?
Jel spremno sve za bebaca? 😘😘
I ja sam mislila da ces ti do kraja radit! Napokon da se malo odmoris.
Nadam se da ce ti grlobolja brzo proc.
Odlično 👌🏻
Jel treći carski ili? Zaboravila sam kao i Studentica, ne znam jesi li pričala pa nas podsjeti molim te.
Kako ide to kod unaprijed dogovorenog carskog, koliko dana prije termina se ide na carski ukoliko je sve u redu s tijekom trudnoće?
Jel spremno sve za bebaca? 😘😘
Da, treći carski. Prva dva poroda krenula prirodno i oba puta završila na cr, pa me sad čeka dogovoreni. Uglavnom se radi u 38.tjednu ako je sve ok.
Za bebu je sve spremno, robica kupljena, oprana.. Jedino moramo još krevetić sastaviti, na knap smo s mjestom u sobi pa nikako 🙈 a ostalo već sve imamo... Još da se ja psihički pripremim i možemo krenuti 😀
Našla sam na internetu u pdf-u knjigu, baš ću pročitati čim stignem, hvala ti na podsjetniku 😊
Kad smo kod knjiga, čitala sam po forumima i dosta mama hvale knjigu “Najsretnija beba u kvartu”, pa kad stigne, ko želi mogu mu skenirati i poslati, kažu da je jako dobra za početak što se tiče načina umirivanja, grčića, spavanja itd.itd. Čini mi se zanimljivom dosta i puno mama se kunu da su na taj način uz te savjete uspjele smiriti/uspavati bebu. Nije na odmet pročitati svakako 😅
Napokon i Akane ide na odmor, hvalim te Bože ženo 😄
Neka grlobolja prođe što prije i onda se baci na pripreme za bebicu🥰
Ja čitam razno razne knjigice o bitnim stvarima u prvim godinama što se tiče dojenja, hranjenja, spavanja bla bla i odgoju, ali se "bojim" čitati sadržaj sa tememom poroda, jer si razmišljam da ću dobiti neku viziju kako porod može biti lijepo iskustvo itd, a kad kod nas nemaš izbor nego je sve u nekim predefiniranim okvirima koji možda nisu najbolja opcija što se tiče nekog prirodnog poroda. Ne znam jel ima smisla to što govorim, ali poznavajući sebe bolje mi je da ne znam što je bolje za mene, kad neću to bolje moć izabrat...
💙 5/2023
Sortiraj odgovore
Najstariji