Pozdrav žene drage! Ne mogu vjerovati da vas je već toliko blizu termina 🤩 jedva čekam da stignu prve buhtlice 😍 ako koja želi mogu joj preko whatsappa ili maila poslat knjigu za porod od Ine May Gaskin, već sam to bila spomenula. Želim vam svima brze i glatke porode. Slušajte svoje tijelo i vjerujte u sebe. 🤗❤️🤗
Moj se malac okrenuo, osjećam pokrete u gornjem dijelu trbuha, što bi značilo da je glava niže. Do sad me mlatio nogama dolje po piiii, što me lagano živciralo 😅 aktivan je non stop. Ostala sam kući jučer i danas, imam neku malo jaču upalu grla, pa da ne zarazim koga u uredu. Plus se zadnjih pet dana budim oko 3ujutro, i baš sam iscrpljena. Izdržat ću još dva tjedna ići na posao, i onda uzet komplikacije. Čemu se mučit dalje, manje više sam sve bitno pozavršavala od projekata. Hoću se u miru pripremit na bebu. Već me ionako prebacilo u glavi 😅
Našla sam na internetu u pdf-u knjigu, baš ću pročitati čim stignem, hvala ti na podsjetniku 😊
Kad smo kod knjiga, čitala sam po forumima i dosta mama hvale knjigu “Najsretnija beba u kvartu”, pa kad stigne, ko želi mogu mu skenirati i poslati, kažu da je jako dobra za početak što se tiče načina umirivanja, grčića, spavanja itd.itd. Čini mi se zanimljivom dosta i puno mama se kunu da su na taj način uz te savjete uspjele smiriti/uspavati bebu. Nije na odmet pročitati svakako 😅
Napokon i Akane ide na odmor, hvalim te Bože ženo 😄
Neka grlobolja prođe što prije i onda se baci na pripreme za bebicu🥰
MiniGirl, Ledolina, bebanomoje, Ribica33, i curke koje su blizu terminima, kako ste vi? Ima li kakvih naznaka, promjena?
Kod mene je sve ok, nadam se da će tako i ostati 🙂 Krenula sam u bolnicu na preglede, ovisno o daljnjim pregledima i stanju odredit će mi termin za carski i to je uglavnom to… Malo me hvata strah kak će sve proći ali šta je tu je, pokušavam ne razmišljati previše pa stalno nešto radim po kući, samo mi trbuh i umor ne dopuštaju previše 😀
Odlično 👌🏻
Jel treći carski ili? Zaboravila sam kao i Studentica, ne znam jesi li pričala pa nas podsjeti molim te.
Kako ide to kod unaprijed dogovorenog carskog, koliko dana prije termina se ide na carski ukoliko je sve u redu s tijekom trudnoće?
Jel spremno sve za bebaca? 😘😘
Pozdrav žene drage! Ne mogu vjerovati da vas je već toliko blizu termina 🤩 jedva čekam da stignu prve buhtlice 😍 ako koja želi mogu joj preko whatsappa ili maila poslat knjigu za porod od Ine May Gaskin, već sam to bila spomenula. Želim vam svima brze i glatke porode. Slušajte svoje tijelo i vjerujte u sebe. 🤗❤️🤗
Moj se malac okrenuo, osjećam pokrete u gornjem dijelu trbuha, što bi značilo da je glava niže. Do sad me mlatio nogama dolje po piiii, što me lagano živciralo 😅 aktivan je non stop. Ostala sam kući jučer i danas, imam neku malo jaču upalu grla, pa da ne zarazim koga u uredu. Plus se zadnjih pet dana budim oko 3ujutro, i baš sam iscrpljena. Izdržat ću još dva tjedna ići na posao, i onda uzet komplikacije. Čemu se mučit dalje, manje više sam sve bitno pozavršavala od projekata. Hoću se u miru pripremit na bebu. Već me ionako prebacilo u glavi 😅
I ja sam mislila da ces ti do kraja radit! Napokon da se malo odmoris.
Nadam se da ce ti grlobolja brzo proc.
Odlično 👌🏻
Jel treći carski ili? Zaboravila sam kao i Studentica, ne znam jesi li pričala pa nas podsjeti molim te.
Kako ide to kod unaprijed dogovorenog carskog, koliko dana prije termina se ide na carski ukoliko je sve u redu s tijekom trudnoće?
Jel spremno sve za bebaca? 😘😘
Da, treći carski. Prva dva poroda krenula prirodno i oba puta završila na cr, pa me sad čeka dogovoreni. Uglavnom se radi u 38.tjednu ako je sve ok.
Za bebu je sve spremno, robica kupljena, oprana.. Jedino moramo još krevetić sastaviti, na knap smo s mjestom u sobi pa nikako 🙈 a ostalo već sve imamo... Još da se ja psihički pripremim i možemo krenuti 😀
Našla sam na internetu u pdf-u knjigu, baš ću pročitati čim stignem, hvala ti na podsjetniku 😊
Kad smo kod knjiga, čitala sam po forumima i dosta mama hvale knjigu “Najsretnija beba u kvartu”, pa kad stigne, ko želi mogu mu skenirati i poslati, kažu da je jako dobra za početak što se tiče načina umirivanja, grčića, spavanja itd.itd. Čini mi se zanimljivom dosta i puno mama se kunu da su na taj način uz te savjete uspjele smiriti/uspavati bebu. Nije na odmet pročitati svakako 😅
Napokon i Akane ide na odmor, hvalim te Bože ženo 😄
Neka grlobolja prođe što prije i onda se baci na pripreme za bebicu🥰
Ja čitam razno razne knjigice o bitnim stvarima u prvim godinama što se tiče dojenja, hranjenja, spavanja bla bla i odgoju, ali se "bojim" čitati sadržaj sa tememom poroda, jer si razmišljam da ću dobiti neku viziju kako porod može biti lijepo iskustvo itd, a kad kod nas nemaš izbor nego je sve u nekim predefiniranim okvirima koji možda nisu najbolja opcija što se tiče nekog prirodnog poroda. Ne znam jel ima smisla to što govorim, ali poznavajući sebe bolje mi je da ne znam što je bolje za mene, kad neću to bolje moć izabrat...
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Kk1109 sretno i javljaj nam se kad stignes! Mozes li opisati trudove za nas prvorotke i od 1/10 koliko su ti bolni? Bit ce to pravi veliki decko!
Danas na ctgu opet trudovi, i dalje 4 prsta, pustili me kuci i cekamo. Rekla sam da cu lezat do nedjelje i onda na noge pa kad krene krene.
Mene ti bole leda, trtica,prepone i rodnica, tu i tamo menstrualni bolovi.
E sad leda me cijelo vrijeme bole i imam pritisak al nista jako, a kad me stisne trud rekla bi 6/10 za sad.
Kad krenu oni bas pravi pred porod slazem se sa Studenticom...to je puuuuuuuuno jaca bol i mislim da je stvarno 10000000/10 🤣
Kad sam imala spontani bili su mi puno jaci trudovi, i dalje nisu bili ti pravi pravi, al sam rodila uz drip tako da ih nisam ni docekala.
Kaj se tice dripa...blagi uzas. Doslovno te cijela zdjelica i sve unutra boli za pop**dit. Voljela bi ovaj put izbjec 🤞😅
🙋♀️- 28
🙋♂️- 31
4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
Stiže nam dečko 💙
11.02.2023. Niko 👶💙
Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀
Kk1109 sretno i javljaj nam se kad stignes! Mozes li opisati trudove za nas prvorotke i od 1/10 koliko su ti bolni? Bit ce to pravi veliki decko!
Danas na ctgu opet trudovi, i dalje 4 prsta, pustili me kuci i cekamo. Rekla sam da cu lezat do nedjelje i onda na noge pa kad krene krene.
Mene ti bole leda, trtica,prepone i rodnica, tu i tamo menstrualni bolovi.
E sad leda me cijelo vrijeme bole i imam pritisak al nista jako, a kad me stisne trud rekla bi 6/10 za sad.
Kad krenu oni bas pravi pred porod slazem se sa Studenticom…to je puuuuuuuuno jaca bol i mislim da je stvarno 10000000/10 🤣
Kad sam imala spontani bili su mi puno jaci trudovi, i dalje nisu bili ti pravi pravi, al sam rodila uz drip tako da ih nisam ni docekala.
Kaj se tice dripa…blagi uzas. Doslovno te cijela zdjelica i sve unutra boli za pop**dit. Voljela bi ovaj put izbjec 🤞😅
Ides opet za dva dana na pregled? A kad je trud boli kao grc?
Bok svima, jedno pitanje samo- do kojeg tjedna socijalni ginekolog vodi trudnoću? Tj. kada se kreće s pregledima samo u odabranom rodilištu?
Malena ima 3080grama i sve ostalo je tip top. Jedino što me ginekologica u TA špotala za kilograme jer sam do sad natuknula 24kila i rekla je da moram na dijetu. A osjećam se sasvim dobro i nemam nekih teških problema koje bi mogla imati radi kilograma. Te je spomenula da ne izgledam debelo, ali da svejedno imam previše kilograma. Ps.nemam problema sa šećerom, već samo sjedim/ležim i jako malo se krećem pa vjerojatno od tuda toliko kilograma. Na kraju me samo istresirala oko toga i ne znam što bi, što nebi.
NelAm - ja sam krenula sa 36.tjedana, iako se ide od 37.tjedna
Super za pregled, curka je vec prava! 🥰 Ma joj oni i kilogrami, kao sto kazes nemas nikakvih problema i najbitnije nemas secer, tako da ne vidim big deal. Kile se lako skinu poslije poroda..
Slazem se s Marijom :)
Curka je prava 😍
Sortiraj odgovore
Najstariji