Tinchija planiram sad za 10 dana ici na bolovanje pa godisnji pa porodilni, postalo mi je stresno na poslu i sjedit 8 sati isti mi je ipak malo previse, s tim da sam vec na komplikacijama bila od 5. do 15.tjedna kad sam morala strogo mirovat. Dama ti je sve objasnila kako ide placanje :)
Kužim, nije to uopće bedasto, malo počet pripremit sve ako si u prilici, zato sam i ja mislila. Polako slagat stvari i to na miru.
💙 5/2023
Djevojke, jel još uvijek radite ili ste na čuvanju? Ja radim takav posao da mi nije problem, oko 1.4. bi mogla na porodiljni, ali si razmišljam da odem 2-3 tjedna prije jer taman u to vrijeme završavam sa većinom projekata na poslu, pa da ne započinjem nove samo za to kratko vrijeme. Jel znate jel se u porodiljnu naknadu ubrajaju dodaci na plaću kao što je prehrana i sad imamo neki inflacijski dodatak koji dolazi odvojeno od plaće?
Ja sam na komplikacijama od 9tog tjedna. Tražila sam da mi otvori jer sam imala cjelodnevne mučnine i nisam mogla raditi.
No da ih i nisam imala, ubrzo nakon bi tražila da me ostavi kod kuće jer ja sam jedva dočekala da ostanem trudna i da zbrišem s posla. Dugi niz godina sam izložena jakom stresu, da sam čak odlučila ako se nešto ne promjeni od ove godine intenzivno tražiti drugi posao.
Primanja mi jesu manja, što nije baš super sad usred ovih poskupljenja, ali možemo nekako...
Mir u mojoj glavi mi je nekako važniji od novca trenutno.
U plaću ti ne ulaze nikakvi dodaci. Isključivo bruto plaća, tj prosjek zadnjih 6 isplaćenih plaća, kako su cure već gore navele.
Razumijem. Meni je olakotna okolnost što stvarno nisam imala nikakve posebne tegobe, i radim iz kreveta zadnje 3 godine, tako da sam praktički na mirovanju - krevet wc od početka trudnoće.
Sad mi postaje "teško", trbuh mi je poprilično narastao. Jesu i vama koje ste oko 25-og tjedna već dosta veliki? Vježba li koja i koje vježbe? Ja sam uplatila neki prenatalni program od 3 mjeseca, ali mi se teško natjerati, počela sam zadnjih mjesec dana 1-2 tjedno max...
💙 5/2023
Razumijem. Meni je olakotna okolnost što stvarno nisam imala nikakve posebne tegobe, i radim iz kreveta zadnje 3 godine, tako da sam praktički na mirovanju - krevet wc od početka trudnoće.
Sad mi postaje "teško", trbuh mi je poprilično narastao. Jesu i vama koje ste oko 25-og tjedna već dosta veliki? Vježba li koja i koje vježbe? Ja sam uplatila neki prenatalni program od 3 mjeseca, ali mi se teško natjerati, počela sam zadnjih mjesec dana 1-2 tjedno max…
Meni se ono bas vidi i vidi se da je trudnicki, ali nije mi prevelik, vidjela sam da su druge cure u mojim tjednima imale veci. Navodno najvise krene rast oko 30tog tjedna🙈
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Sad mi postaje "teško", trbuh mi je poprilično narastao. Jesu i vama koje ste oko 25-og tjedna već dosta veliki? Vježba li koja i koje vježbe? Ja sam uplatila neki prenatalni program od 3 mjeseca, ali mi se teško natjerati, počela sam zadnjih mjesec dana 1-2 tjedno max…
Meni se ono bas vidi i vidi se da je trudnicki, ali nije mi prevelik, vidjela sam da su druge cure u mojim tjednima imale veci. Navodno najvise krene rast oko 30tog tjedna🙈
Uh, a već mi je sad počelo bit teško vezat tenisice i dulje stajat 😅
💙 5/2023
Meni je dosta rano bio vec velik trbuh, s 11 tjedana je vec krenuo rast. Vjezbam od 22tt, prije toga sam imala zabranu. Idem na vjezbanje za trudnice uzivo i bas mi odgovara, pomoglo mi je za bolove u zdjelici i opcenito se bolje osjecam nakon tih vjezbi.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Tinchi s obzirom da smo blizu s terminom, jesi krenila sta kupovat za bebu?
👩🏻28❤🧔🏻32
Imala sam i ja tu mogućnost rada od kuće, međutim ni to nisam htjela 🙈
Joj meni isto trbuh, unazad mjesec i pol dana doslovno buknuo. Svaki dan imam osjećaj da mrvicu naraste. I isto mi je postalo teško nekada. Npr kad duže hodam osjetim pritisak dolje (u potrazi sam za onim pojasima za potporu baš zbog lakšeg kretanja već sada, a i za kasnije), teže mi se u krevetu okrenuti.
Ja sam ovaj mjesec počela raditi neke vježbe, tu i tamo. Našla sam na youtubeu, ima i yoge i pilatesa i još nekih za cijelo tijelo.
https://youtube.com/@PregnancyandPostpartumTV
Prije nisam jer sam morala malo i mirovati u prosincu, ali sad se dobro osjećam, doktorica kaže da smijem.
Imala sam i ja tu mogućnost rada od kuće, međutim ni to nisam htjela 🙈
Joj meni isto trbuh, unazad mjesec i pol dana doslovno buknuo. Svaki dan imam osjećaj da mrvicu naraste. I isto mi je postalo teško nekada. Npr kad duže hodam osjetim pritisak dolje (u potrazi sam za onim pojasima za potporu baš zbog lakšeg kretanja već sada, a i za kasnije), teže mi se u krevetu okrenuti.
Ja sam ovaj mjesec počela raditi neke vježbe, tu i tamo. Našla sam na youtubeu, ima i yoge i pilatesa i još nekih za cijelo tijelo.
https://youtube.com/@PregnancyandPostpartumTV
Prije nisam jer sam morala malo i mirovati u prosincu, ali sad se dobro osjećam, doktorica kaže da smijem.
I ja osjetim pritisak kad sam duze na nogama, a i nisko nosim. Mislim da cu i ja uskoro u potragu za tim pojasima 😅
👩🏻28❤🧔🏻32
Pregledi za ovaj tjedan, ako se nije štogod promjenilo:
30.1. Rose
2.2 Marija1994 i kk1109
Sortiraj odgovore
Najstariji