Btw odgodila sam pregled sa 31.1. na 7.1. da ipak bude malo razmaka od pregleda
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Hvala Vam curke na lijepim željama😊
U grupi na wappu je malo strka jer su se neke počele otvarat, neke su po prst/tri otvorene ali uz nepravilne trudove. Neke imaju užasne pritiske dolje i grčeve. Ali zasad nijedna beba ne ide van. Mislim da nas je u dva tj išlo puno na hitnu nego kroz cijelu trudnoću. Ali su puštene doma i samo se može čekati. Nas je možda 6/7 s tim svim. Ako sam dobro zapamtila 4 smo otvorene, a 2/3 imaju pritiske dolje. Ostatak cura u miru prolaze kroz trudnoću sa tu i tam kojim tegobama😊
Beban - koja je rodila na carski nam se javila i poslala sliku njenog preslatkog sinčića. Oboje super napreduju i za tjedan dana bi mogli ići doma🥳🥳🥳🥳
Bravo za Beban i sinčića ♥️
Curke drzite se, još malo izdržite 😘😘
Ja sam također bila na pregledu zbog pritiska i bolova, ali je sve u redu, zatvorena, sve je dole kako treba.
To su navodno normalni bolovi, malo više odmarati i to je to.
Kontrola 15.2.
Malac procijenjen na 2510g.
Okrenut dole, licem prema leđima.
Evo mene s pregleda, ja sam jedna iz grupe s grčevima i pritiskom, ali hvala bogu sve je super :)
Malena lijepo napreduje, ima vec 2 kg i to je najbitnije.
Vec je dugo okrenuta glavicom dolje, ali je do sad bila u bocnom polozaju desno, a sad je skroz ravno s ledjima uz moj trbuh tako da je spremna za porod i glavica joj je skroz nisko dolje zabijena pa zato i osjecam pritisak i bolove u preponama.
Cerviks mi je uloziv (al takav je vec 10tj), dodatno je omeksao i poceo se skracivati tako da doktor smatra da necu imati problema s otvaranjem kad dodje do toga (mene je bilo strah da se nisam zacementirala s utrogestanima cijelu trudnocu).
Utrogestane moram koristiti jos 3 tj i onda napokon gotovo 🥳
Bravo, samo neka i dalje sve bude tako, dogurat ćemo mi do kraja 😊😊 malena neka lijepo napreduje i dalje 😘
Studentica je sve lijepo ukratko rekla za curke s whatsappa.. ja sam tamo isto pisala, ali evo i ovdje..danas mi se nakon tusa pojavilo tockasto krvarenje, jako oskudno, ali je bilo svjeze..odmah sam otisla na hitnu..srecom sve je ok i oni ne vide razlog krvarenja, a vaginalni pregled me jaaaaako bolio uff
Svakako, ne znam sta je bilo, ocito neka kapilara, ali dobro me pripalo. Ne znam bi li odgodila ovaj pregled 31.kod svog ginekologa jer sam evo prije 5 dana bila ono privatno, sad ovo pa za 5 dana opet pregled, izgleda mi nekako previse pregleda 😅
Svakako, bitno da je sve okej. Ja bi najradje ovih 14 tjedana premotala sto su ostala, uff
Tinchinemam takva iskustva, meni su bradavice cesto zute 😅 tako da ne znam sta bi rekla, jesi ikako pregledavala dojke?
Bitno da je sve u redu i da nema više krvarenja.
Što se tiče bolova kod vaginalnog pregleda, mene uvijek boli i to dosta 😵💫
Zaboravila sam napisati da smo napravili cervikalne briseve i bris na BHSB.
Drage zene, vi imate vise iskustva, samo da mi kazete ako se neka od vas susretala sa upalom mokracnih kanala u trudnoci, sta ste pile, koji antibiotici smiju? Imam nekih antibiotika u kuci, pomalo me pocelo peckat, a ne mogu ic doktoru prvo vadit nalaze pa dobit lijekove, previse mi je to cekanja, zasad pijem 100%tni sok od brusnice, slabo pomaze.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;116/st/20230902/dt/6/n/Baby/k/d096/age.png
Drage zene, vi imate vise iskustva, samo da mi kazete ako se neka od vas susretala sa upalom mokracnih kanala u trudnoci, sta ste pile, koji antibiotici smiju? Imam nekih antibiotika u kuci, pomalo me pocelo peckat, a ne mogu ic doktoru prvo vadit nalaze pa dobit lijekove, previse mi je to cekanja, zasad pijem 100%tni sok od brusnice, slabo pomaze.
Je li ti potvrdjena?
Nemoj uzimat antibiotike na svoju ruku nikako. Probaj pit limunade, ona je diuretik i potice na mokrenje pa se tako prociscavas, bar sam ja tako cula 🤷🏻♀️
👩🏻28❤🧔🏻32
Uh drago mi je da je sve ok, sigurno je bilo jako stresno 🫠. Meni su znale bit male točkice krvi od urinarne infekcije, pa ne znam jeste i to uzeli u obzir.
A cicke su mi slaba točka imala neke fibroadenome i to, idem redovno na preglede, zato se i malo brinem. Al zadnji put sam bila u prvim tjednima trudnoće pa se "frajer" iz Agrama da ne budem prosta, bezobrazno ponašao, da što sam uopće dolazila, da oni kod trudnica ne mogu ništa vidjeti jer su započeli svi ti procesi bl bla bla… sad su mi 3 put veće nego onda, ne znam kak bi sad onda išta vidio. Ne znam.
Od urinarne infekcije? Kako je to izgledalo tocno? I koliko bi ti cesto bilo?
Btw taj frajer iz Agrama ne da je samo bezobrazan nego nema pojma. Meni su obe sestre dobile problem bas u trudnoci zbog promjena koje u dojkama nastupaju u vrijeme trudnoce… da nisu otisle na pregled danas bi obe bile mrtve. Starijoj sestri su morali odma ostraniti dojku i morala je na kemoterapiju u trudnoci, a drugoj je sve na vrijeme otkriveno jer je isla odmah kad i ti i srecom vidili su joj na vrijeme sve prije nego je postalo zlocudno i isla je na operaciju isto u trudnoci tako da taj stvarno pojma nema ocito. Njima je bas trudnoca to sve potakla. Ja sam isto isla.na pregled i sve je ok, ali ic cu opet za jedno 2mj.
Uh, malo si me sad iskreno isprepadala 🙈 al znam da je u najboljoj namjeri. Otići ću negdje drugdje na pregled definitivno ovih dana.
Znala sam imat teške urinarne infekcije gdje bi nakon brisanja na papiru imala kao oljuštenu opnicu. Onako kao mali ljepljivi krvavi komadići. Ništa obilno kao kod menge npr.
Jagoda01, Inače sam uvijek liječila infekcije Ninurom ali imi to ginekologinja nije htjela sad dat jer sam trudna, nego neki prah koji sam pila 2 dana. Uz to sam pila od encijana brusnicu - na svoju ruku, jer mi se čini da jedino ta ima baš sušenu brusnicu bez šećera, sve ostalo su ili brusnica u tragovima ili sa šećerom. Ne bi se ja igrala sa pijenjem bilo čeg pogotovo u tako ranoj trudnoći...urinokultura i dalje prema uputi.
💙 5/2023
Je li ti potvrdjena?
Nemoj uzimat antibiotike na svoju ruku nikako. Probaj pit limunade, ona je diuretik i potice na mokrenje pa se tako prociscavas, bar sam ja tako cula 🤷🏻♀️
Imam ja urinarne infekcije od svoje pete godine, tako da nazalost, znam sta mi je... Evo upravo pijem limunadu😊
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;116/st/20230902/dt/6/n/Baby/k/d096/age.png
E da, ne znam odakle si, ali vec sutra ujutro mozes odnjeti privatno urin na analizu, bude gotov nalaz do popodne i onda kontaktiras ginekologa telefonski. Znam da je cijena ode u ST oko 50kn, stvarno nije puno. To ako ti se ne da cekat da ti posalje uputnicu...ili ga zovi sad da ti posalje uputnicu odmah da je mozes iskoristit sutra ujutro, ali NEMOJ na svoju ruki piti antibiotike
👩🏻28❤🧔🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji