![](/media/img/3a/cb/683f771e81bd3e55a6b2.jpeg)
Evo mene opet :)
Bila sam danas na kontroli kod svoje gin.
Nije mi dizala nikakvu paniku oko malog povećanja šećera, rekla mi je da se hranim dijetalno 1800kcl, izbaciti šećer i smanjiti ugljikohidrate pa ćemo za mjesec dana vidjeti profil. Rekla je da će mi dat aparatić pa da si mjerim šećer.
Dečko nam raste 😊 težak je 577g. Sve je detaljno pregledala i kaže da je sve odličnooo!
Još nam se namjestio tako da sve lijepo vidimo, i bio je dosta miran!
Sljedeća kontrola 03.03.
Super za pregled, bas mi je drago da lijepo napreduje :)
Tih 1800 kcal ti je dijeta na onom linku sto sam ti poslala, a vjerujem da ce nalazi bit super za mjesec dana 😁
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Sto se tice pokreta bebice, sigurno cete ih sve cesce i jace osjecati cim bebice jos malo dobiju na tezini, kao sto Regica kaze 😁
Ja sam dosta rano osjetila, ali moja bebica je cijelo vrijeme veca i teza pa vjerojatno i to igra ulogu. Ali kad predje kilu ili 1,5kg nema sanse da to ne osjetite. Onda cete i lijepo vidjeti kad vam izbaci guzu, nogu ili neki drugi dio tijela preko trbuha 🙈
Mene sinoc toliko izudarala malena da su mi pred spavanje isle suze koliko me lupala po mjehuru, a ujutro me probudilo njeno lupanje, doslovno je bio osjecaj ko da ce izaci kroz trbuh svaki cas. Sigurna sam da sve to i vas ceka ubrzo ♥️
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Bok svima, prvi put sam trudna, decko nam dolazi 24.05. 💙
Zadnji pregled je bio 09.01. i bilo je sve uredno, imamo miom koji pratimo takodjer.
Zanima me, kada ste prvi put osjetile bebu u trbuhu? Mi smo sada 23 tjedan i sve cekam kad ce 🫣 na ultrazvuku je inace aktivan. Sljedeci pregled je 07.02. i kopka me jel sve kako treba. Ako mozete reci vase iskustvo?
Hvalaa
Dobrodošla 😊
Mi smo jako blizu s terminima, moj je 19.05. i također stiže dečko 💙
I ja nisam dugo osjetila konkretne pokrete. Tek u 23. Tjednu je to bilo nešto jasnije, ali ne jako često. Mogla sam najjasnije osjetiti kad ležim na leđima, i kad mi je dlan na trbuhu baš...
Probala sam malo onaj trik da popiješ neki slađi sok, pa se beba javi. Nakon toga legnem i čekam 🙈 i mogla sam ga osjetiti.
Sada u 24. Tjednu također kad stojim ne osjetim, ali kad se umirim već bude jače nego tjedan prije.
Držim fige da se i tvoj dečko uskoro konkretni javi!
Evo mene opet :)
Bila sam danas na kontroli kod svoje gin.
Nije mi dizala nikakvu paniku oko malog povećanja šećera, rekla mi je da se hranim dijetalno 1800kcl, izbaciti šećer i smanjiti ugljikohidrate pa ćemo za mjesec dana vidjeti profil. Rekla je da će mi dat aparatić pa da si mjerim šećer.
Dečko nam raste 😊 težak je 577g. Sve je detaljno pregledala i kaže da je sve odličnooo!
Još nam se namjestio tako da sve lijepo vidimo, i bio je dosta miran!
Sljedeća kontrola 03.03.
Super za pregled, bas mi je drago da lijepo napreduje :)
Tih 1800 kcal ti je dijeta na onom linku sto sam ti poslala, a vjerujem da ce nalazi bit super za mjesec dana 😁
Zabilježila sam si te linkove, malo još dodatno istražila što i kako da radim. Hvala ti! 😊
Ja vjerujem da su kod mene najveći problem isključivo slatkiši, jer baš pretjeram 🙈
Tak da, bit će to malo problem i izbaciti ali izdržati ću nekako! Samo da ne moram na nikakve dodatne pretrage.
I ubaciti još malo više kretanja, vježbe i hodanje.
Evo mene s pregleda, ja sam jedna iz grupe s grčevima i pritiskom, ali hvala bogu sve je super :)
Malena lijepo napreduje, ima vec 2 kg i to je najbitnije.
Vec je dugo okrenuta glavicom dolje, ali je do sad bila u bocnom polozaju desno, a sad je skroz ravno s ledjima uz moj trbuh tako da je spremna za porod i glavica joj je skroz nisko dolje zabijena pa zato i osjecam pritisak i bolove u preponama.
Cerviks mi je uloziv (al takav je vec 10tj), dodatno je omeksao i poceo se skracivati tako da doktor smatra da necu imati problema s otvaranjem kad dodje do toga (mene je bilo strah da se nisam zacementirala s utrogestanima cijelu trudnocu).
Utrogestane moram koristiti jos 3 tj i onda napokon gotovo 🥳
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Bokić curke, evo danas moj prvi pregled prošao odlično.
Sve je kako treba i vidimo se za dva tjedna.
E sad ja idem u privatnu kliniku pa mi je doktor napisao sve i svašta i da se javim svojoj doktorici za korištenje heparina. Nešto mi je pričao da trebam neku uputnicu dobit nisam ga baš razumijela. Jel mi može neko objasnit kako to sad ide, dal idem na neki pregled još nekome i kolko se to dugo sve čeka do prve injekcije?
-25 god.
- 3 spontana pobačaja
- nasljedna i stečena trombofilija
-dečko 💙 godina i pol 🥰
Čekamo curku ❤️
Ja ovdje uglavnom ispitujem, slabo dijelim savjete 😅 Imam nove zabrinjavajuće simptome, ovaj put su cicke u pitanju. Doslovno preko noći su mi se bradavice utrostručile veličnom, i to me nije toliko iznenadilo i zabrinulo, koliko crvenilo izvan toga. Uz rub dva tri cm prije bradavica mi se pojavilo crvenilo koje nije intenzivno kao kožna bolest, nego više prigušeno kao da je uzrok unutar cicke i to više na jednoj nego na drugoj dojci. Proučavam sad to već 2 dana, ne povećava se ali se ni ne smanjuje... 🙄 jel trebam na neki pregled ili je to sve fine? Zahvaljujem curke unaprijed na strpljenju i savjetima 🤗
💙 5/2023
Studentica je sve lijepo ukratko rekla za curke s whatsappa.. ja sam tamo isto pisala, ali evo i ovdje..danas mi se nakon tusa pojavilo tockasto krvarenje, jako oskudno, ali je bilo svjeze..odmah sam otisla na hitnu..srecom sve je ok i oni ne vide razlog krvarenja, a vaginalni pregled me jaaaaako bolio uff
Svakako, ne znam sta je bilo, ocito neka kapilara, ali dobro me pripalo. Ne znam bi li odgodila ovaj pregled 31.kod svog ginekologa jer sam evo prije 5 dana bila ono privatno, sad ovo pa za 5 dana opet pregled, izgleda mi nekako previse pregleda 😅
Svakako, bitno da je sve okej. Ja bi najradje ovih 14 tjedana premotala sto su ostala, uff
Tinchi nemam takva iskustva, meni su bradavice cesto zute 😅 tako da ne znam sta bi rekla, jesi ikako pregledavala dojke?
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Uh drago mi je da je sve ok, sigurno je bilo jako stresno 🫠. Meni su znale bit male točkice krvi od urinarne infekcije, pa ne znam jeste i to uzeli u obzir.
A cicke su mi slaba točka imala neke fibroadenome i to, idem redovno na preglede, zato se i malo brinem. Al zadnji put sam bila u prvim tjednima trudnoće pa se "frajer" iz Agrama da ne budem prosta, bezobrazno ponašao, da što sam uopće dolazila, da oni kod trudnica ne mogu ništa vidjeti jer su započeli svi ti procesi bl bla bla... sad su mi 3 put veće nego onda, ne znam kak bi sad onda išta vidio. Ne znam.
💙 5/2023
Uh drago mi je da je sve ok, sigurno je bilo jako stresno 🫠. Meni su znale bit male točkice krvi od urinarne infekcije, pa ne znam jeste i to uzeli u obzir.
A cicke su mi slaba točka imala neke fibroadenome i to, idem redovno na preglede, zato se i malo brinem. Al zadnji put sam bila u prvim tjednima trudnoće pa se "frajer" iz Agrama da ne budem prosta, bezobrazno ponašao, da što sam uopće dolazila, da oni kod trudnica ne mogu ništa vidjeti jer su započeli svi ti procesi bl bla bla… sad su mi 3 put veće nego onda, ne znam kak bi sad onda išta vidio. Ne znam.
Od urinarne infekcije? Kako je to izgledalo tocno? I koliko bi ti cesto bilo?
Btw taj frajer iz Agrama ne da je samo bezobrazan nego nema pojma. Meni su obe sestre dobile problem bas u trudnoci zbog promjena koje u dojkama nastupaju u vrijeme trudnoce... da nisu otisle na pregled danas bi obe bile mrtve. Starijoj sestri su morali odma ostraniti dojku i morala je na kemoterapiju u trudnoci, a drugoj je sve na vrijeme otkriveno jer je isla odmah kad i ti i srecom vidili su joj na vrijeme sve prije nego je postalo zlocudno i isla je na operaciju isto u trudnoci tako da taj stvarno pojma nema ocito. Njima je bas trudnoca to sve potakla. Ja sam isto isla.na pregled i sve je ok, ali ic cu opet za jedno 2mj.
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Sortiraj odgovore
Najstariji