Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anaVi90
    24. Siječanj 2023. 08:11

Jutro cure!
    Baš sam na e-gradani pogledala nalaz OGTTa, i naravno da nije dobar 😒 kod mene uvijek nešto.
    Na tašte 5.3
    Nakon 1h 7.1
    Nakon 2h 8.9
    Ima li koja od vas iskustva s povećanim vrijednostima, što me dalje čeka?
    Sutra idem na kontrolu kod dokt, ali da znam što očekivati, gdje će me slati, terapije...
    Baš mi nije svejedno zbog tog povećanja vrijednosti. ☹️

MiniGirl
    24. Siječanj 2023. 08:28

anaVi90

Jutro cure!
    Baš sam na e-gradani pogledala nalaz OGTTa, i naravno da nije dobar 😒 kod mene uvijek nešto.
    Na tašte 5.3
    Nakon 1h 7.1
    Nakon 2h 8.9
    Sutra idem na kontrolu kod dokt, ali da znam što očekivati, gdje će me slati, terapije…

Vjerojatno će te poslati endokrinologu i dat će ti režim prehrane koje bi se trebala pridržavati. Mislim da se DaMa ili Regica (joj pomijesala sam vas) pridržavaju tog plana prehrane pa će ti znat vise reci. I morat ćes si provjeravati secer i pisati te vrijednosti. Ako se s prehranom uspije regulirati i nalazi budu dobri mislim da nećes morati drugu terapiju, ali to ćes vidjeti s ginekologom tj endokrinologom. 

• anaVi90
    24. Siječanj 2023. 08:37

MiniGirl

anaVi90

Jutro cure!
    Na tašte 5.3
    Nakon 1h 7.1
    Nakon 2h 8.9
    Sutra idem na kontrolu kod dokt, ali da znam što očekivati, gdje će me slati, terapije…

Vjerojatno će te poslati endokrinologu i dat će ti režim prehrane koje bi se trebala pridržavati. Mislim da se DaMa ili Regica (joj pomijesala sam vas) pridržavaju tog plana prehrane pa će ti znat vise reci. I morat ćes si provjeravati secer i pisati te vrijednosti. Ako se s prehranom uspije regulirati i nalazi budu dobri mislim da nećes morati drugu terapiju, ali to ćes vidjeti s ginekologom tj endokrinologom.

I ja sam pomiješala, ne znam više tko je što pisao 🤦🏼‍♀️
    Mislim ajd nije to previše iznad maksimalnih granica kod mene, ali znam isto da oni odmah šalju dalje i da je samo za 0.1 povećano.
    Zadnjih mjesec dana sam se i udebljala 2 kg, što mi je puno s obzirom na period prije kad sam za 4mj trudnoće dobila 3 kg. Možda i to igra ulogu...pojma nemam. 

• DaMa_21
    24. Siječanj 2023. 09:17

anaVi90

MiniGirl

anaVi90

Jutro cure!
    Na tašte 5.3
    Nakon 1h 7.1
    Nakon 2h 8.9

I ja sam pomiješala, ne znam više tko je što pisao 🤦🏼‍♀️
    Mislim ajd nije to previše iznad maksimalnih granica kod mene, ali znam isto da oni odmah šalju dalje i da je samo za 0.1 povećano.
    Zadnjih mjesec dana sam se i udebljala 2 kg, što mi je puno s obzirom na period prije kad sam za 4mj trudnoće dobila 3 kg. Možda i to igra ulogu…pojma nemam.

Ici ces vjerojatno na dodatno pracenje profila glukoze kroz 24h. 
    Sigurno ce ti propisati dijabeticku prehranu, a mozda i terapiju, ali nije nista strasno :)
    Na ovom linku se nalazi ta dijabeticka prehrana za trudnice pa mozes vec sad pocet pratiti - https://poliklinika-harni.hr/trudnoca/pregled/dijeta-1800-kcal.
    Sva hrana je podijeljena u skupine i za svaku namirnicu je određeno koliko grama iznosi jedna jedinica te namirnice. Za svaki obrok je onda definirano koliko jedinica namirnica iz pojedine skupine mozes pojesti, a na tebi je da biras koje namirnice ce to biti.
    Svakako bi trebala izbjegavati koliko mozes bijelo brasno i secer, kao i namirnice s visokim glikemijskim indeksom jer one povisuju secer - https://krenizdravo.dnevnik.hr/prehrana/glikemijski-indeks-gi-namirnica-tablica.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• anaVi90
    24. Siječanj 2023. 09:36

Hvala!
    Nadam se da neće biti ništa strašno.
    Iako te dijete imaju meni previše obroka u danu, ja jedem jednom do dva puta, inače 😑
    I sad u prosincu kad sam bila u bolnici, doručak, rucak5i večera...uvijek sam jedan obrok preskočila jer mi je to previše obroka u danu. Valjda ću nekako iskombinirati što i kako.
    Zanima me za ovo 24h praćenje, to ću sama raditi ili se to ide u bolnicu na 24h?

• DaMa_21
    24. Siječanj 2023. 10:06

anaVi90

Hvala!
    Nadam se da neće biti ništa strašno.
    Iako te dijete imaju meni previše obroka u danu, ja jedem jednom do dva puta, inače 😑
    I sad u prosincu kad sam bila u bolnici, doručak, rucak5i večera…uvijek sam jedan obrok preskočila jer mi je to previše obroka u danu. Valjda ću nekako iskombinirati što i kako.
    Zanima me za ovo 24h praćenje, to ću sama raditi ili se to ide u bolnicu na 24h?

Probaj se natjerati na vise manjih obroka, 2 je premalo za trudnocu. Ja sam bila na 3 dnevno pa su mi rekli da moram barem nesto minimalno uvesti izmedju tih obroka jer je tijelo pocelo stvarati ketone. 
    Dobro je sto su ovdje kolicine male pa nije bas da jedes neke velike obroke.
    Profil glukoze se najcesce radi u bolnici, ali frendici su dali da si sama mjeri secer doma tako da valjda ovisi od bolnice do bolnice 🤷‍♀️

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    24. Siječanj 2023. 13:04

Studentica ima pregled danas. Sretno i javi se :)

• anaVi90
    24. Siječanj 2023. 22:07

Studenticaa baš mi je drago da je sve u redu! I držim fige ako ti porod i krene da prođe sve u najboljem redu! ❤️ 

• Ribica 33
    24. Siječanj 2023. 22:09

Studenticaa

Poz…evo mene
    Danas mi je bio zadnji pregled kod moje ginekologice, sada me šalje u trudničku amb.u bolnicu. Trenutno smo 35+3, a prema UZV je mala 36+5. Ima 2900kg i kaže da je već velika cura i da bi to moglo bit i prije termina. Pisala sam u grupi na wappu da mislim da mi je ispao sluzni čep u nedjelju, na što je ginekologica potvrdila, ali je rekla da ne mora nužno značiti odmah porod, da može krenuti i za tjedan, dva.. Prije neki dan sam bila psihički spremna na porod, sad više nisam hahaha. Treba si nekako posložiti u glavi. Ugl.sve je super i mala super napreduje i još jednom je sa sigurnošću potvrdila da je curica!

Super za dobar pregled, pa to je već  prava cura!😍nekako je sve to prebrzo prošlo..samo opusteno i smireno i bit će to sve ok, uskoro  ćeš imati svoju bebicu u rukama!🥰

Ledolina
    25. Siječanj 2023. 08:24

Lijep pozdrav svim trudnicama! ja se nisam javljala neko vrijeme, tu i tamo sam vas pratila... Nadam se da ste sve dobro i da uživate u iščekivanju 😊
    Jel imala koja od vas neku crijevnu ili želučanu virozu tijekom trudnoće i kako ste si pomogle? Mene je nešto uhvatilo, nemam pojma šta da radim. Sve je počelo s grčevima u trbuhu kad god bi nešto pojela i popila, odlasci na wc i sinoć povraćanje. Najgore mi je mučnina koja ne prolazi nikako,popila sam Antimetil noćas,malo se smirilo tek toliko da mogu zaspati. Plus što imam zadnjih dana baš izražen refluks kiseline i beba me lupa dosta visoko. Ne znam jel bi to bilo sve skupa povezano.. I jel mi pametno ići na zaraznu da ne pokupim još nešto... Dr mi je danas popodne pa svakako zovem al dok čekam ako imate neki savjet kako da si olakšam.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.