Sto se kila tice, u prvih 16 tjedana sam bila na +0,5kg. Nakon toga sam morala mirovat 3tj i u ta 3tj sam dobila 2kg. Sada sam na +2,5/3, kako koji dan.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Pozdrav drage mame i bebci❤ Rado vam se pridružujemo i mi sa 8tt, ali smo proljetne, iako zadnji momentiMeni je ovo 3.trudnoca po redu (prva uspješna, druga stala na 14tt 😢😢😢). Onda biokemijska i eto nas sada ovdje. Uglavnom bila sam na pregledu sa 5+3, idući imam 10.11. i dvojako se osjećam… i radujem se i strahujem… Jako mi je neobično i to što po prvi puta nemam nikakve trudnicke teškoće. U prethodne dvije trudnoće odmah sam dobila mučnine, sve što lijepo miriše meni je užasno smrdjelo, cigaretama nisam mogla prići, jedva da sam nešto mogla pojesti, pospana sam bila i baš puno simptoma sam imala. Sada osim bolnih grudi, apsolutno ništa, zaboravim da sam trudna. Pa mi je to razlog za brigu, a neznam da li treba da bude. Svima vama želimo bezbrižne i opustene preostale mjesece! Ljubac😘❤
Dobrodosla 😁
Nemoj brinuti zbog simptoma, to je skroz normalno. Ni ja ih nisam imala, cak ni osjetljive grudi (nemam ih jos uvijek).
Jedini simptom mi je bio kasnjenje menge 🙈
Mucnine bez povracanja su se javile u 9. tjednu tek, trajale su 2 tjedna i nisam ih imala svaki dan.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Pozdrav drage mame i bebci❤ Rado vam se pridružujemo i mi sa 8tt, ali smo proljetne, iako zadnji momentiMeni je ovo 3.trudnoca po redu (prva uspješna, druga stala na 14tt 😢😢😢). Onda biokemijska i eto nas sada ovdje. Uglavnom bila sam na pregledu sa 5+3, idući imam 10.11. i dvojako se osjećam… i radujem se i strahujem… Jako mi je neobično i to što po prvi puta nemam nikakve trudnicke teškoće. U prethodne dvije trudnoće odmah sam dobila mučnine, sve što lijepo miriše meni je užasno smrdjelo, cigaretama nisam mogla prići, jedva da sam nešto mogla pojesti, pospana sam bila i baš puno simptoma sam imala. Sada osim bolnih grudi, apsolutno ništa, zaboravim da sam trudna. Pa mi je to razlog za brigu, a neznam da li treba da bude. Svima vama želimo bezbrižne i opustene preostale mjesece! Ljubac😘❤
Jako mi je drago da si nam se pridruzila i na ljepsim temama 🥰🥰
Svaka trudnoca je trudnoca za sebe, a vjerujem da ce ova tvoja bit skolska ❤️
🙋♀️- 28
🙋♂️- 31
4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
Stiže nam dečko 💙
11.02.2023. Niko 👶💙
Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀
Hvala vam svima puno, hvala draga Beban I kk1109 ❤❤ Da, nemoze se biti na ljepsoj temi nakon svega, sve smo tamo zaslužile da se nađemo ovdje 🥰🥰
Kaj se mojih (ne)simptoma tiče, slozila bih se sa vama da nisu neophodni, ali nakon svega prozivljenog, te muke bi mi i drage bile. Još jednom vam svima puno hvala na podršci❣️❣️❣️
žal dobrodosla ❤ jako mi je zao za tvoja prijasnja iskustva, ali vjerujem da je ovo 3.sreca i da ce sve proci kako treba..ja nikakve simptome osim bolnih grudi nisam imala, a od 11.tjedna su pocele gadne mucnine.. iskreno budi sretna sto ih nemas 😅 svakako javljaj nam kada su ti pregledi i kako bebica napreduje ❤
Curkee vi ste sve malo dobile, osjecam se ko prasica hahaha 🐷 al' neka svo zlo bilo u debljanju ☺ doduse ja vec tjednima i tjednima moram mirovat pa je to sigurno utjecalo na koju kilu vise 😅
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Radim nikad vise, bas se puno krecem, sest dana u nedelji ne sednem pre sedam i sa 58 sam dosla na 71kg, 168cm sam visoka, ne izgledam strasno, ali eto koliko mi se usporio metabolizam da ne poveruje covek, nikad nisam imala problema sa kg pa ne brinem za skidanje nego ne bih volela strije da dobijem...
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Ja sam od pocetka trudnoce na +5kg, a nekako si predviđam da ću dobiti viska kg oko Božića pa mi je i ovo već puno jer imam i od ranije koji kg viska.
Zato sam odlucila da cu probati s vjezbanjem u trudnoci i krecem od ponedjeljka s grupnim treninzima. Vjezba li mozda netko od vas?
I ima li netko za preporuciti neku dobru knjigu o dojenju/prehrani beba za nas prvorotke neznalice :D?
Jutrooo 🌧️
Mini što se vježbanja tiče, ako dosad nisi redovito vježbala, nemoj se naprezat. Odradi šetnje na svježem zraku, i eventualno joga za trudnice ili lagane vježbe istezanja. Obzirom da se sad tijelo mijenja, ligamenti rastežu, može ti se desiti da izgubiš ravnotežu prilikom nekog pokreta, i ozljediti se. Ja sam do trudnoće redovito trenirala, ali nakon tri tjedna mirovanja nisam nastavila jer sam već izgubila mišićnu masu. Sad odradim 15000koraka dnevno i ok.
Što se knjiga tiče, imam svima za preporučiti "Sretna beba" od Gine Ford. Meni je jako pomogla da uspostavim raspored hranjenja i spavanja, i od godine dana obojica su spavali cijelu noć u svojoj sobi, i dan danas imaju uredno vrijeme spavanja. U 19h ide večera, i do 20h su u krevetu, a muž i ja imamo vrijeme za sebe. Da se natežem s njima svaku večer do 22_23h već bih bila na psihijatriji. Knjiga nije za popustljive mame, da vas odmah upozorim. 😅
Ja sam jučer otišla u dm po kremu za strije, i gledam sve one baby stvari na policama, oprala me takva euforija, jedva čekam svoju buhtlicu držat u rukama 🥰🥰🥰 ovi hormoni su teške droge 😂
Jutrooo 🌧️
Mini što se vježbanja tiče, ako dosad nisi redovito vježbala, nemoj se naprezat. Odradi šetnje na svježem zraku, i eventualno joga za trudnice ili lagane vježbe istezanja. Obzirom da se sad tijelo mijenja, ligamenti rastežu, može ti se desiti da izgubiš ravnotežu prilikom nekog pokreta, i ozljediti se. Ja sam do trudnoće redovito trenirala, ali nakon tri tjedna mirovanja nisam nastavila jer sam već izgubila mišićnu masu. Sad odradim 15000koraka dnevno i ok.
Što se knjiga tiče, imam svima za preporučiti "Sretna beba" od Gine Ford. Meni je jako pomogla da uspostavim raspored hranjenja i spavanja, i od godine dana obojica su spavali cijelu noć u svojoj sobi, i dan danas imaju uredno vrijeme spavanja. U 19h ide večera, i do 20h su u krevetu, a muž i ja imamo vrijeme za sebe. Da se natežem s njima svaku večer do 22_23h već bih bila na psihijatriji. Knjiga nije za popustljive mame, da vas odmah upozorim. 😅
Ja sam jučer otišla u dm po kremu za strije, i gledam sve one baby stvari na policama, oprala me takva euforija, jedva čekam svoju buhtlicu držat u rukama 🥰🥰🥰 ovi hormoni su teške droge 😂
Zvuci mi jako zanimljivo knjiga, baš sam išla googlat malo, jel znaš gdje bi ju mogla nabaviti? Što misliš, hoce li biti izvedivo uz dvoje djece to provoditi? Moj drugi je bio koma spavač do druge godine, pa bih volila sve poduzeti što mogu da s trećim ne bude tako.
I ja jedva čekam drzati bebaca u rukama… noćas sam sanjala porod prvi puta u ovoj T… jooooj 😅😅 u isto vrijeme jedva čekam, a s druge strane me strah 😂
Ne znam ima li je u knjižarama, ili u antikvarijatu. Ja sam prvo u knjižnici našla, kasnije sam kupila svoju. Neki tvrde da je prerigorozna, ali shvatite je više kao okvir, a ne da sve mora biti točno po špagi, jer nikad nije. Recimo kako bebe imaju skokove u razvoju, u knjizi se preporuča da se malo pomalo izdajaš uz dojenje, da kad dođe do skoka već imaš dovoljnu količinu mlijeka. Međutim, moj mlađi je toliko sisao, da to nismo mogli uskladiti.
Ne znam kako će bit uz dvoje djece, mislim da je samo bitno da donekle bude mirno u kući kad beba spava. Sve ostalo ćete već nekako uhodat.
Sortiraj odgovore
Najstariji