Bubamaza, saosecam sa tobom, poslednji put kad sam videla krv bila sam sama kuci, mislila sam da cu se onesvestiti da necu stici do telefona... ali bar znas od cega je... mene je uplasilo sto mi je u potpunosti prekriven grlic pa sam procitala svasta izmedju ostalog da se krvarenje ne mora ispoljiti... ali isto beba lupka pa sam mirna, izdrzacemo!
Regice, meni se stomak vidi od treceg meseca mada ga ljudi primecuju tek u poslednje vreme, inace mi je potpuno ravan pa sam dugo izgledala kao debela a sad se bas vidi da je trudnicki
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Pozdrav cure, mi smo danas imali pregled i uspjeli smo se organizirati da muz I mala idu sa mnom i da vide bracu 🥰
Hvala Bogu, sve je u redu, mali raste kako treba. Posteljica više nije nisko, sada je negdje straga. Ja njega osjetim dosta niže desno, i danas mi kaže da mu je tu guza pa ne kužim s čim on to mene stalno lupa i pika 🤣 valjda se taman okrenuo. Imam cijelo vrijeme osjećaj da je poprečke jer ga osjetim tak nisko da udara lijevo i desno, a danas mi pokaže da mu je glava iznad mog pupka i tu su rukice tako da očito ne znam procijeniti polozaj🙈
Rekla je da će mi na sljed pregledu dati upute šta moram opet odraditi, tipa krv, ogtt, vjer i urin, mislila sam da će to već sada al ajd, bar mogu još neko vrijeme normalno jesti i debljati se 🤭😅 sljedeći pregled je 29.11🤗Super 🥰 kako je mala reagirala? U tebe je vec veca cura jel da?
Regica oko 13 tt sam ga ja pocela kuzit al to je bilo kao skembica,oko 16tt je bio vidiljiv i drugima 😄😁 al to je u trecoj,u prvoj T do 20tjedna ni grama ni trbuha.
Ma ona se jadna prepala doktora, ima bas strah od njih tako da se ful stisnula uz muza i samo gledala zbunjeno. Nis njoj nije bilo jasno, ali od jutros kad ju pitamo gdje je braco kaže 'teta' u smislu da joj je teta jutros pokazivala bracu 😁
Kaže muz da čim su izašli iz ordinacije da se opustila i raspricala... meni je samo bilo bitno da se ne rasplače, tako da sam zadovoljna kako je to prošlo. Ona sada ima godinu i 7 mj, još je mala i misli da svi nose bracu u trbuhu kao ja 😅 ali pričam joj tako i mazimo skupa trbuh pa da se privikne na to... 🤗
Je evo ja jedva cekam taj pregled uh ☺☺ jos uvik vecinom lezim, danas sam nakon duuugo vremena izasla malo iz kuce, ali nekako do pregleda ne zelim pretjerivat i vecinom mirujem..nadam se stvarno da mi na sljedecem pregledu nece vise biti hematoma..
Btw, curke, kad se vama pocea vidit trudnicki trbuh?
Iskocio je s 11 tjedana sto je stvarno rano za prvu trudnocu. Vec tada se vidjela velika razlika u odnosu na prije trudnoce, ali ljudi koji me ne znaju dobro su mogli pomisliti da sam se samo napuhnula od hrane.
U 14./15. tjednu se nitko vise nije mogao zabuniti, tad su vec svi kuzili da sam trudna.
Sada, s punih 20 tjedana dobivam pitanja jesam li blizu termina 🙈, bas me danas blagajnica u dmu pitala to, a nije prvi put da dobivam to pitanje. Ocito je meni trbuh veci.
Sestra mi je takodjer trudna, ona je u 13. tjednu i jos uvijek joj se nista ne vidi, ima skroz ravan trbuh.
To je sve jako individualno i ovisi o vise faktora. Ginekolog mi je objasnio da ulogu ima i oblik kraljeznice. Kako je ona S oblika, zene kojima je taj S izrazeniji ranije dobivaju trbuh i veci je, i obrnuto. Isto tako se trbuh najcesce ranije vidi kod zena kojima to nije prva trudnoca.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Evo ja primjetila da je malo narasta, ali da budem iskrena nisam sigurna je li od debljine ili od trudnoce.. ali s obzirom da na vagi stojim skoro isto ko prije mj dana, cini se da je ipak trudnoca u pitanju, bar se nadam 🙈 nekako je u toj fazi velicine da se bas covik moze zbunit jesam li se udebljala ili sam trudna, cak i mene zbunjuje hahahah
Mada ja imam taj S dosta izrazen pa bi se mogao brzo bas vidit ☺ meni to bas slatkooo
E i cure kakve ste s kilazom? Ja sam bila dobila prvih mj dana 3 kile, srica evo me na sad sve skupa na +3,5 (valjda zbog ovih mucnina ne mogu puno jest..ne bi nikako bilo dobro da sam nastavila dobijat 3 kg misecno 😅)..mada sam cula da kile najvise krenu tamo u 6.mjesecu trudnoce
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Jutro curke… meni se dosta rano počeo vidjeti u ovoj T, već oko 10og TT… mršavija jesam.
U prvoj T do 20og TT - ništa 😅
A sad ga bome ima…
Na zadnjem pregledu je bilo s kilama +5 🤭 al sam prije toga bila 3 kg pala, pa dr kao računa da sam se udebljala 2 kg od početne kilaže. Al što je, je, počela sam vise jesti nego inače, pa me niti ne čudi. Doduše, nakon svake T sam se vratila brzo na početnu kilažu. U prvoj T me voda zezala jako, pa sam se udebljala bila baš puno, a pazila sam na prehranu, nakon poroda se sve “ispuhalo”. U drugoj sam dobila nekih 13 kg, prosjek ajmo rec… a sad ćemo vidjeti :)
Pozdrav drage mame i bebci❤ Rado vam se pridružujemo i mi sa 8tt, ali smo proljetne, iako zadnji momentiMeni je ovo 3.trudnoca po redu (prva uspješna, druga stala na 14tt 😢😢😢). Onda biokemijska i eto nas sada ovdje. Uglavnom bila sam na pregledu sa 5+3, idući imam 10.11. i dvojako se osjećam... i radujem se i strahujem... Jako mi je neobično i to što po prvi puta nemam nikakve trudnicke teškoće. U prethodne dvije trudnoće odmah sam dobila mučnine, sve što lijepo miriše meni je užasno smrdjelo, cigaretama nisam mogla prići, jedva da sam nešto mogla pojesti, pospana sam bila i baš puno simptoma sam imala. Sada osim bolnih grudi, apsolutno ništa, zaboravim da sam trudna. Pa mi je to razlog za brigu, a neznam da li treba da bude. Svima vama želimo bezbrižne i opustene preostale mjesece! Ljubac😘❤
Zal drago mi je da si nam se pridruzila, zelim ti mirnu i urednu trudnocu...
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Hej curke, ja sam za sad s kilama ok-ish. Dobila sam 2 kg do sad, s tim sam si načelno ok! Čitala sam negdje da bismo do 20tt trebale dobiti oko 2kg iako znamo kak je to sve relativno. Vidim da je vas dosta gubilo kile na početku, ja nisam...
Ja sam u prvoj trudnoći isto nakupila dosta vode, sve je otišlo u noge i kad sam rodila vrlo brzo je to otišlo. To očekujem i sad 😅 ja sve kile dobijem u guzu i noge, a u trbuh samo bebu 🙈
Termin 6.4.2023.
ZG
Druga beba <3
Pozdrav drage mame i bebci❤ Rado vam se pridružujemo i mi sa 8tt, ali smo proljetne, iako zadnji momentiMeni je ovo 3.trudnoca po redu (prva uspješna, druga stala na 14tt 😢😢😢). Onda biokemijska i eto nas sada ovdje. Uglavnom bila sam na pregledu sa 5+3, idući imam 10.11. i dvojako se osjećam… i radujem se i strahujem… Jako mi je neobično i to što po prvi puta nemam nikakve trudnicke teškoće. U prethodne dvije trudnoće odmah sam dobila mučnine, sve što lijepo miriše meni je užasno smrdjelo, cigaretama nisam mogla prići, jedva da sam nešto mogla pojesti, pospana sam bila i baš puno simptoma sam imala. Sada osim bolnih grudi, apsolutno ništa, zaboravim da sam trudna. Pa mi je to razlog za brigu, a neznam da li treba da bude. Svima vama želimo bezbrižne i opustene preostale mjesece! Ljubac😘❤
Dobrodošla 🍀 neka ova trudnoća prođe u miru i kako treba 🥰 mislim da ne trebaš brinuti oko simptoma, sve je to individualno i svaka trudnoća je priča za sebe. Opusti se i uživaj u ovom periodu 🥰
Pozdrav žene! ☀️
Žal, dobrodošla 🤗 bit će sve u redu, uživaj u manjku trudničkih simptoma 😉
Bebano super za obiteljski pregled! ❤️
I ja jedva čekam lupkanje, mislim da bi moglo krenut za dva tjedna. Trbuh se lagano nazire, s kilama sam na +3. Do sad isto uvijek veliki trbuh, em sam mala, em imam izražen taj S u kralježnici. S kilama sam i onače u plusu, pa moram pazit da se ne uprasim. Iako, kao i većini ocijedilo mi se 90% s porodom.
Sortiraj odgovore
Najstariji