Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    20. Listopad 2022. 20:25

kk1109

NelAm

Pozdrav žene, imam pitanje - da li ste već radile/ ili da li uopće namjeravate raditi 3D/4D uzv? Standardno je 2D…pa sad ne znam da li ići dodatno i na ove 3D/4D varijante?
    Mi smo bili na 4d i stvarno mi je bilo slatko, preporucujem :)))Kaj se tice poroda, tog me nije tolko strah, stvarno imam visoki prag boli, a nazalost upoznata sam i s dripom kako boli, za sad imam i zelju bez epiduralne (kad krene ko zna, mozda se i predomislim😅). Mislim da ce sve to zasjenit dolazak bebice i da me nece bit briga za to. Mene strah posljee, kako se to dole sve vrati na mjesto ako popucam i takve stvarii…pokusavam ne razbijat glavu s tim, mozda je i glupo al etoo, nekako me vise to muci😅

Epiduralna je prvo sto naglasim svaki put na porodu, nažalost s drugim ju nisam stigla dobiti. Al sto se mene tiče ona je meni bila spas, neusporedivo s i bez epi. 😂

• Bebanomoje
    20. Listopad 2022. 20:52

Rose.

kk1109

NelAm

Pozdrav žene, imam pitanje - da li ste već radile/ ili da li uopće namjeravate raditi 3D/4D uzv? Standardno je 2D…pa sad ne znam da li ići dodatno i na ove 3D/4D varijante?
    Mi smo bili na 4d i stvarno mi je bilo slatko, preporucujem :)))Kaj se tice poroda, tog me nije tolko strah, stvarno imam visoki prag boli, a nazalost upoznata sam i s dripom kako boli, za sad imam i zelju bez epiduralne (kad krene ko zna, mozda se i predomislim😅). Mislim da ce sve to zasjenit dolazak bebice i da me nece bit briga za to. Mene strah posljee, kako se to dole sve vrati na mjesto ako popucam i takve stvarii…pokusavam ne razbijat glavu s tim, mozda je i glupo al etoo, nekako me vise to muci😅

Epiduralna je prvo sto naglasim svaki put na porodu, nažalost s drugim ju nisam stigla dobiti. Al sto se mene tiče ona je meni bila spas, neusporedivo s i bez epi. 😂

Joj ja sam ju tražila i dobila, ali nije ništa djelovala. To mi je bio najveci psihički udarac tokom poroda 😭 Tako da se sad premišljam da li da ju uopće uzmem, kao ako sam već jednom preživjela bez nje možda mogu opet 🤭

Hedwig.Z
    21. Listopad 2022. 00:17

Rose.

Hedwig,
    S obzirom koliko su me svi plašili da će biti “katastrofa”, bilo je super. Normalno da je bilo dana kad bih “lupala glavom od zid” jer ništa ne stizem, jedno traži jedno, drugo drugo, ali ništa čudno, to se dešava i mamama s jednim djetetom da su jednostavno nekad takvi dani kad je sve u rasulu, al preživi se. U svakom slučaju jako je brzo prošao taj period, kad pogledam unatrag prebrzo, a sad već unazad godinu dana je toliko lakše sto ih je dvoje, vjerujem definitivno lakše nego mamama s jednim djetetom, jer se oni sami zabave, druze, ne moram ja biti ta koja će ih stalno animirati i biti uvijek nad njima. Također sam sama s njima po cijele dane, muž radi cijeli dan, moji i njegovi su zaposleni tako da nisam očekivala niti imala neku pomoć, muž je bio prvih dva tjedna doma kad sam došla iz bolnice pa mi je to dosta pomoglo da provedem vrijeme i sa starijom da se ne osjeća zapostavljeno s obzirom na novu situaciju i dolazak brace. Nekako smo se navikli tako funkcionirati sami, i nije uopće problem kad si tako i posložiš u glavu. Bilo je nekad sve tip top, skuhano sređeno, a nekad jednostavno moliš Boga da stigneš bar maloj skuhati ručak, a ti pojedeš nešto s “nogu”😂 al sve je to za ljude 😄 nemoj se bojati, sve će to biti dobro 🥰

Hvala ti, Rose na ohrabrenju. Vjerujem da ce biti dana kad nece bito lako, ali tjesim se da ionako vrijeme prebrzo prolazi sa njima, sa dvoje ce jos i brze 🙈 
    KK, ni ja nisam htjela epiduralnu. Ali kako su mi trudove izazvali dripom i pokidanjem vodenjaka, bomeee... 😂 Boljelo je! Pitala sam kad sam bila na 5cm, i dok sam potpisala papire, oni dosli po te papire i to, bilo je vrijeme za rađaonu. Bez epiduralne. Imam teoriju da je doktorica vidjela da se lijepo i brzo otvaram, pa da je mozda ona rekla da ne treba, ne znam. Ali sad mi je drago, mozda i zato nisam ni popucala ni nista. Ipak se ovaj put nadam prirodnim trudovima 🤞

Nina187
    21. Listopad 2022. 07:39

Marija.1994

Tako pricate o porodu kao da je klanje 🙊 😬

Nije klanje jer je to čin kojim si doneseš na svijet nešto najljepše što ti se može dogoditi. Ali da boli, boli. Žene opisuju svoje iskustvo, svaka od nas je različita. Moje prvo iskustvo je bilo užasno, ali sam se, eto, ipak odlučila na drugo. Mene je npr. porod bolio preko krajnjih granica, dok se moja cimerica u sobi najviše žalila na rez od epiziotomije.

Hedwig.Z
    21. Listopad 2022. 07:56

Nina187

Marija.1994

Nije klanje jer je to čin kojim si doneseš na svijet nešto najljepše što ti se može dogoditi. Ali da boli, boli. Žene opisuju svoje iskustvo, svaka od nas je različita. Moje prvo iskustvo je bilo užasno, ali sam se, eto, ipak odlučila na drugo. Mene je npr. porod bolio preko krajnjih granica, dok se moja cimerica u sobi najviše žalila na rez od epiziotomije.

Slazem se sa tobom. Ja mislim da sam pred sam kraj, pred izgon bila kao u nekom deliriju. Bas se jako mutno sjecam tog perioda. Rekla sam muzu da je to tako napravljeno da bi se zena odlucila na drugo i sljedece dijete. 😂  Ali zaista svaka bol prođe kad dođe beba. 🥺❤️

Hedwig.Z
    21. Listopad 2022. 08:17

bubamazzzza

Nina187

Marija.1994

Moj prvi porod je trajao 13 sati trudova,mislila sam da nikad vise. Drugi sin je roden nakon 3 truda. Cuvala sam trudnocu u bolnici,otisla sam s dorucka u radaonu,vratila se na rucak…🥰

Hahahahs ajmeee kako dobro ovo za drugi porod! 😁 Kazu da je drugi laksi pa se i ja nadam. Iako se ne mogu pozaliti na prvi, ali stvaaarno bi voljela prirodne trudove! 🙏

Rose.
    21. Listopad 2022. 08:21

Bebanomoje

Rose.

kk1109

NelAm

Joj ja sam ju tražila i dobila, ali nije ništa djelovala. To mi je bio najveci psihički udarac tokom poroda 😭 Tako da se sad premišljam da li da ju uopće uzmem, kao ako sam već jednom preživjela bez nje možda mogu opet 🤭

Vidiš kako na svakog različito utječe, ja nisam osjetila ništa s epi, niti izgon niti trudove, dobro, osjetiš kao trud da nešto stiska, al nešto minimalno, blaženo stanje 😅 

Rose.
    21. Listopad 2022. 08:30

Termin idućeg pregleda 🍀
    bubamazzzza - 21.10.
    Ledolina - 21.10.
    Dama_21 - 26.10.
    Regica123 - 07.11.
    Studentica - 10.11.
    Marija.1994 - 10.11.
    Rose. - 14.11.
    Beban - 17.11. 
    Dobro jutro cure ☕️🍪🥐🥛 
    Bubamaza i Ledolina, sretno danas na pregledu. 🍀 javite seOstale curke koje nisu prošle porod, nemojte zamjerit našim pričama s poroda, dijelimo svoja iskustva, i lijepo je cut koliko ima različitih priča, kao sto je rekla Nina, svaka osoba je različita i svako ima drugačiji prag boli. Kakav god porod bio, sve se to ostavi iza sebe, pa tko bi išao na drugo, treće, četvrto dijete da to nije tako? Nekome bude to iskustvo mačji kašalj, nekome bude “boze sačuvaj” al sve imamo isti cilj, da nam se bebice rode žive i zdrave. 

Nina187
    21. Listopad 2022. 09:50

Marija.1994

Nisam nista mislila lose, ispricavam se cure. Samo je mene dosta strah posto imam niski prag boli, ali vjerujem da cu nekako pretrpiti za malu bebicu. 💪🏼
    Bubamazzzza i Ledolina sretno na pregledima. 🥰

Ma nismo ni mislile ništa loše, ali je po meni bolje da se pripremiš da će boljeti, pa ako prođe bolje od očekivanog, kud ćeš bolje :) Ja zato neću sada rađati u lokalnoj bolnici jer nemaju mogućnost epiduralne, idem ja za Zg gdje vjerujem da ću je moći primiti, pa Bogu u ruke...

Akane
    21. Listopad 2022. 10:19

Cure koje ćete prvi put rađati, najgore za vas i bebu tokom poroda je strah i panika. Boli da, ali ta bol vam donosi vašu bebu. Ako imate nizak prag boli bolje uzet epiduralnu i bit ćete opuštenije. Za ekipu koja je za prirodni porod, vježbe disanja JAKO pomažu otvaranju. Jer porod je tehnički sličan obavljanju velike nužde, i najbolje je opustiti i raditi s trudovima se i sve će se prirodno dogoditi. Nema smisla nikakvog naprezat se. Znam žena kojima su popucale kapilare u očima od stiskanja, a bezveze. Kad krene trud, najvažnije je prepustit se, a ne se zgrčiti. Cerviks je isto kružni mišić- sfinkter kao i npr analni otvor. I puno efikasnije radi svoj posao ako se opustiš. Bila sam naletila na info da lagano pjevušenje pomaže da čeljust ostane opuštena tijekom truda,i da se ne stišću šake i ne grči tijelo. I meni je to stvarno pomoglo, obojicu od 4kg sam rodila u sat vremena. Eto samo moje iskustvo, ima nas različitih, koliko god da vas hvata panika, imate pomoći za to, tako da samo opušteno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.