Pogledala sam Rodine tecajeve i tako su me smirili, bas je opisan svaki korak poroda. Svaka preporuka da si pogledate. Ja cu zasigurno opet. 🙂
Hedwig.Z možeš li poslati link gdje se nalaze ti tečajevi? Nisam uspjela pronaći na njihovoj stranici 🤔
Znate li smetaju li hemeroidi tokom poroda? Ja sam ih imala i prije trudnoce, a sad su stvarno jos veci i vec sad mi smetaju, ne znam ima li utjecaja na porod i boli li jos vise zbog njih?
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Hej cure, pregled je prošao... Sve je u redu, naša beba raste, sad već velikih 400g 😊
Što se tiče iskustva s poroda, ja nažalost nisam uspjela imati niti jedan vaginalni porod jer sam oba puta završila na hitnom carskom. Sada me opet čeka jer drugog izbora nemam...
Strah me već uhvatio na početku trudnoće i to mi ništa dobro nije donijelo tako da sam odlučila ne misliti previše jer bit će kako mora biti...
U prvoj trudnoći nisam imala pojma ni o čemu, mislila sam dođeš na porod kad te uhvate trudovi, slušaš babicu i rodiš ali ipak nije bilo baš tako... Vrlo dobro sam se upoznala s dripom i trudovima bez pauze i u tom trenutku sam samo mislila da bol prestane... Ali kad sve prođe, zaboraviš...
Moj savjet curama kojima je prvi porod, informirajte se putem tečaja, o svojim pravima na porodu i sl. Ne bih previše pratila forume i tuđa iskustva jer svaka žena je drugačija, kao i porod i svaka ima neku svoju dobru ili lošiju priču... A to vam još više može izazvati strah. Znam da nekad bude lakše kad vidite da u nečemu niste jedine (isto kao i sama) 🙂 evo to vam kaže jedna paničarka na kvadrat 😄 bit će sve dobro 😊🍀
Hej cure, pregled je prošao… Sve je u redu, naša beba raste, sad već velikih 400g 😊
Što se tiče iskustva s poroda, ja nažalost nisam uspjela imati niti jedan vaginalni porod jer sam oba puta završila na hitnom carskom. Sada me opet čeka jer drugog izbora nemam…
Strah me već uhvatio na početku trudnoće i to mi ništa dobro nije donijelo tako da sam odlučila ne misliti previše jer bit će kako mora biti…
U prvoj trudnoći nisam imala pojma ni o čemu, mislila sam dođeš na porod kad te uhvate trudovi, slušaš babicu i rodiš ali ipak nije bilo baš tako… Vrlo dobro sam se upoznala s dripom i trudovima bez pauze i u tom trenutku sam samo mislila da bol prestane… Ali kad sve prođe, zaboraviš…
Moj savjet curama kojima je prvi porod, informirajte se putem tečaja, o svojim pravima na porodu i sl. Ne bih previše pratila forume i tuđa iskustva jer svaka žena je drugačija, kao i porod i svaka ima neku svoju dobru ili lošiju priču… A to vam još više može izazvati strah. Znam da nekad bude lakše kad vidite da u nečemu niste jedine (isto kao i sama) 🙂 evo to vam kaže jedna paničarka na kvadrat 😄 bit će sve dobro 😊🍀
Super za dobar pregled i pravu bebicu 👌🏻👌🏻😍
Cure koje ćete prvi put rađati, najgore za vas i bebu tokom poroda je strah i panika. Boli da, ali ta bol vam donosi vašu bebu. Ako imate nizak prag boli bolje uzet epiduralnu i bit ćete opuštenije. Za ekipu koja je za prirodni porod, vježbe disanja JAKO pomažu otvaranju. Jer porod je tehnički sličan obavljanju velike nužde, i najbolje je opustiti i raditi s trudovima se i sve će se prirodno dogoditi. Nema smisla nikakvog naprezat se. Znam žena kojima su popucale kapilare u očima od stiskanja, a bezveze. Kad krene trud, najvažnije je prepustit se, a ne se zgrčiti. Cerviks je isto kružni mišić- sfinkter kao i npr analni otvor. I puno efikasnije radi svoj posao ako se opustiš. Bila sam naletila na info da lagano pjevušenje pomaže da čeljust ostane opuštena tijekom truda,i da se ne stišću šake i ne grči tijelo. I meni je to stvarno pomoglo, obojicu od 4kg sam rodila u sat vremena. Eto samo moje iskustvo, ima nas različitih, koliko god da vas hvata panika, imate pomoći za to, tako da samo opušteno.
Tocno to kako je Akane napisala, strah i panika samo usporavaju porod. U strahu se luci hormon adrenalin koji zapravo usporava porod, beba se na spusta kako treba i ne potice otvaranje cerviksa. Stvarno velika preporuka za online tecaj, sve je tako lijepo objasnjeno.
I budite slusale svoje tijelo, ono najbolje zna kada treba tiskati. Ne mozes fulati taj nagon za tiskanje noto da hoces 😅 a tiskanje je zapravo kao kakanje, isti misici rade i to je bitno isto znati. 🙂 Evo saljem link za tecaj 🍀 ima jos dva, za dojenje i babinje, isto jaaaako korisni!
https://edukacija.roda.hr/tecajevi/pripreme-za-porod/
Znate li smetaju li hemeroidi tokom poroda? Ja sam ih imala i prije trudnoce, a sad su stvarno jos veci i vec sad mi smetaju, ne znam ima li utjecaja na porod i boli li jos vise zbog njih?
Uufff, pa moglo bi vise smetati, a i boljeti. Ja sam ih imala nakon poroda,nikakva krema iz ljekarne mi nije pomogla, samo kantarionovo ulje
Hej cure, pregled je prošao… Sve je u redu, naša beba raste, sad već velikih 400g 😊
Što se tiče iskustva s poroda, ja nažalost nisam uspjela imati niti jedan vaginalni porod jer sam oba puta završila na hitnom carskom. Sada me opet čeka jer drugog izbora nemam…
Strah me već uhvatio na početku trudnoće i to mi ništa dobro nije donijelo tako da sam odlučila ne misliti previše jer bit će kako mora biti…
U prvoj trudnoći nisam imala pojma ni o čemu, mislila sam dođeš na porod kad te uhvate trudovi, slušaš babicu i rodiš ali ipak nije bilo baš tako… Vrlo dobro sam se upoznala s dripom i trudovima bez pauze i u tom trenutku sam samo mislila da bol prestane… Ali kad sve prođe, zaboraviš…
Moj savjet curama kojima je prvi porod, informirajte se putem tečaja, o svojim pravima na porodu i sl. Ne bih previše pratila forume i tuđa iskustva jer svaka žena je drugačija, kao i porod i svaka ima neku svoju dobru ili lošiju priču… A to vam još više može izazvati strah. Znam da nekad bude lakše kad vidite da u nečemu niste jedine (isto kao i sama) 🙂 evo to vam kaže jedna paničarka na kvadrat 😄 bit će sve dobro 😊🍀Super 💕
Predivne vijesti 🥰
Joj blago ti se, na pola si puta ☺
👩🏻28❤🧔🏻32
Cure jeste vi uzele cervikalne briseve mozda? Ako jeste u kojem tjednu?
👩🏻28❤🧔🏻32
Evo da se javim,obavljen veliki pregled u 20 tt sve je u najboljem redu,frajer ima 339g i 15 cm,raste. Gledali smo se i na 3d opet malo,sretni i ispunjeni 😍
Jeeeej. Nadam se da se posteljica digla i da je gotovo s mirovanjem. Dečko je već cijeli frajer 💙💙💙
Sortiraj odgovore
Najstariji