Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • regica123
    19. Listopad 2022. 23:33

bubamazzzza

regica123

Btw cure jesu li vama ikako bile mokre gacice? Evo ja danas vec 2 puta primjetila mokre gacice sto dosad nisam nikako imala… ne znam jeste se susrele s tim i je li to nesto sto me treba zabrinuti?

Od znoja? Jako cesto. Ovi dani su toliko topli i iako doma lezim ,minjam ih 3 put dnevno,preventivno,zbog mogucih gljivica i sl .

Ne od znoja, bas osjecam kako je iscurila iz mene. Uzasno me strah da nije plodna voda jer je doslovno prozirna bez mirisa... Jos sam dobila i temperaturu 😟

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• DaMa_21
    19. Listopad 2022. 23:38

pBebanomoje

Joj problemi sa zatvorom- od toga strahujem… u prošloj trudnoći me spasavao jogurt sa chia sjemenkama, svaki dan sam si to radila i pila za doručak, onda kruske, kivi, donat mg… sad ako vidim da nisam cijeli dan bila na wcu odmah poduzimam nešto jer me strah da ne bude još gore 🙈 zapravo imam traumu od prve stolice nakon poroda kada nisam išla na wc 3 dana dok sam bila u bolnici pa sam doma plakala na wcu kao da se ponovo poradjam 😭😭😭

Tog prvog odlaska na wc nakon poroda je i mene vec sada uzasno strah, pogotovo jer je kod mene najnormalnije da idem na wc svaki 2./3. dan, a nekad i rijedje.
    Ovo mi je prva trudnoca ali iz prica frendica se uzasavam toga 🙈

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

MiniGirl
    20. Listopad 2022. 00:36

Rose.

MiniGirl

Cestitam na dobrim nalazima jucer i danas! I mi smo bili danas na pregledu, sve je ok, kažu da ima 395g :).
    Oduševljena sam sto ste pocele pricati o nabavi opreme jer ja nemam pojma sto bi kako bi pa cu vas malo pratiti i kopirati dobre ideje.
    Bravo MiniGirl za odličan pregled i bebicu 🥰 koliko si TT?

Evo danas sam 20+4 po ultrazvuku. 

MiniGirl
    20. Listopad 2022. 00:46

Joj sto se zatvora tice na to bas pazim da idem svaki dan jer sam imala probleme. Netko je spomenuo kavu- ona i meni pomaze ili nataste voda s limunom, a primjetila sam da ako napravim veci razmak izmedu vecere i prvog obroka sljedeceg dana (tipa dorucak u podne ;P) da mi probava bude bolja. 
    I imala sam i ja te "mokre gacice" prije nekih tjedan i pol i panicarila je li to plodna voda. Svugdje pise da stavis ulozak/gazu i pratis koliko se natapa, ali realno jedino na ultrazvuku mozes provjerit je li sve ok. Meni je prestalo kroz 4 dana, a sad na utz su rekli da ima dovoljno plodne vode i da je sve ok. Nemam pojma sto je to bilo. Nije znoj jer se i sad znojim, a mislim da nisam ni u gace piskila .

MiniGirl
    20. Listopad 2022. 00:52

bubamazzzza

DaMa_21

pBebanomoje

Joj problemi sa zatvorom- od toga strahujem… u prošloj trudnoći me spasavao jogurt sa chia sjemenkama, svaki dan sam si to radila i pila za doručak, onda kruske, kivi, donat mg… sad ako vidim da nisam cijeli dan bila na wcu odmah poduzimam nešto jer me strah da ne bude još gore 🙈 zapravo imam traumu od prve stolice nakon poroda kada nisam išla na wc 3 dana dok sam bila u bolnici pa sam doma plakala na wcu kao da se ponovo poradjam 😭😭😭
    Tog prvog odlaska na wc nakon poroda je i mene vec sada uzasno strah, pogotovo jer je kod mene najnormalnije da idem na wc svaki 2./3. dan, a nekad i rijedje.
    Ja sam uzela ducolax cepice oba puta nakon poroda, stavila ih prvi dan izlaska iz rodilista. Time sam si skratila muke i izbjegla taj uzas o kojem svi govore 😅🤔

Nisam nikad koristila čepiće pa da pitam... Nakon poroda kad si ih koristila jesi li imala urednu stolicu ili proljev i trcala na wc?

Rose.
    20. Listopad 2022. 08:35

DaMa_21

pBebanomoje

to mi je od svih tih poslijeporodajnih “‘muka” najgore… ne mora znacit da će tako bit i vama, al mene svaki put psiha ubije, po tjedan dana bi čekala na prvu stolicu. Svaki put sam imala brdo šavova dole i to je sve tako zatezalo i bolilo da me jednostavno bilo strah. U bolnici bi rekla da sam obavila jer u Ri ne puštaju kući ako nemaš prvu stolicu, pa bi to doma na miru. U prvoj trudnoći tek nakon 4-5 mjeseci se izreguliralo da idem normalno na wc a ne 1-2 tj uz užasne bolove. Valjda se sve ulijenilo dole od tog zadržavanja i straha. Idući put je bilo “lakše” i bolje sam to sve podnesla, jer sam se vise opustila u glavi, pa nije bilo toliko problema. Svakako jako puno pit kompota, jogurta, svih tih namirnica koje otvaraju, ja sam također pila i sirup smokve i pokušavala s tim čepićima. 

Akane
    20. Listopad 2022. 08:37

Kako ti isprazne crijeva prije poroda, niti nemaš potrebe ići odmah u bolnici. U mene to traje par dana 😅
    Inače sam prije T, jela meso samo jednom tjedno, i probava nikad bolja...  

Rose.
    20. Listopad 2022. 08:39

Akane

Kako ti isprazne crijeva prije poroda, niti nemaš potrebe ići odmah u bolnici. U mene to traje par dana 😅
    Inače sam prije T, jela meso samo jednom tjedno, i probava nikad bolja…

Ne znam kako kod vas, ali meni niti jednom nisu radili klistir, pitali bi me kad sam imala zadnju stolicu i oba puta je to bilo taj dan kad ću doći na porod. Dal radi toga, ili cega drugoga ne znam, al po pričama kakav je klistir, drago mi je da ga nisam dobila 😅😅

Ledolina
    20. Listopad 2022. 08:40

Moje iskustvo s odlaskom na wc nakon drugog poroda je prilično bolno.. Meni su dali prvo sirup, a pošto nije imao nikakav učinak, onda još i čepić ali ni to nije pomoglo... Tek kad sam došla doma.. Ali kao što bubamaza kaže, psiha odradi svoje...mene je baš to opterećivalo i bilo strah...
    Nakon prvog poroda mi je pomogao zaslađeni čaj od kamilice, a sad za treći već razmišljam šta ću si sve ponijeti samo da si olakšam 😄

• Bebanomoje
    20. Listopad 2022. 08:48

Na čepiće sam zaboravila🙈 ali sam ih koristila par puta nakon poroda. Taj prvi put nakon poroda se nisam usudila ni gledati dolje a kamoli stavljati si ista 🤣🤣 ali da, s obzirom da sad znam da mi ti čepići znaju pomoći, def ću si ih pripremiti da imam čim dodjem doma. Meni je psiha radi rane a i radi bolnice blokirala taj odlazak na wc tako da sam stvarno jedva čekala da dodjem doma i da to obavim.
    Klistir sam primila jer sam isla na indukciju, meni to čak i nije bilo toliko strašno 😅
    Mokre gacice - stalno, em mi mokraća bježi, em znoj, em neki iscjedak. Imate uloske za otkrivanje da li curi plodna voda pa ako vas je jako strah možete si to kupiti. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.