Cestitam na dobrim nalazima jucer i danas! I mi smo bili danas na pregledu, sve je ok, kažu da ima 395g :).
Oduševljena sam sto ste pocele pricati o nabavi opreme jer ja nemam pojma sto bi kako bi pa cu vas malo pratiti i kopirati dobre ideje.
Opet ja s ovim pitanjima.za Nifty. Narucila sam se na Nifty krajem slj tj, ali onda mi je doktorica rekla da uz vadjenje krvi uz to ide i vaginalni pregled. Iskreno, zbog ovih hematoma sam bila vec i na previse vaginalnih pregleda i stvarno se vise ne zelim pregledavati vaginalno jer me strah infekcija (bte znate li mozda koliko su ceste jer me vec i sad panika?) pa me zanima je li i vama za Nifty bio nuzan taj vaginalni pregled ili se sve moze vidjeti samo iz krvi?
Meni je bio obavezan pregled, mini anomaly scan. On je bitan jer se uz uzorak krvi u laboratorij salju i podaci o bebi koji su bitni za interpretaciju rezultata.
Sto se tice infekcija, mislim da se one ne bi smjele dogadjati od pregleda - svi instrumenti moraju biti cisti i koriste se samo na jednoj pacijentici. Do sada mi se nikad nije dogodilo da tijekom pregleda dobijem infekciju (a bila sam na stvarno puno pregleda i prije trudnoce, a i sada idem dosta cesto), mislim da su puno vece sanse tijekom odnosa dobiti neku bakteriju.
Cak i kad je UZV preko trbuha imat ces vaginalni pregled kojim se provjerava cerviks (jesi li zatvorena, je li tvrd/mekan, koliko je dugacak i kojeg je oblika), barem je meni tako svaki put.
Opet ja s ovim pitanjima.za Nifty. Narucila sam se na Nifty krajem slj tj, ali onda mi je doktorica rekla da uz vadjenje krvi uz to ide i vaginalni pregled. Iskreno, zbog ovih hematoma sam bila vec i na previse vaginalnih pregleda i stvarno se vise ne zelim pregledavati vaginalno jer me strah infekcija (bte znate li mozda koliko su ceste jer me vec i sad panika?) pa me zanima je li i vama za Nifty bio nuzan taj vaginalni pregled ili se sve moze vidjeti samo iz krvi?
Meni je bio obavezan pregled, mini anomaly scan. On je bitan jer se uz uzorak krvi u laboratorij salju i podaci o bebi koji su bitni za interpretaciju rezultata.
Sto se tice infekcija, mislim da se one ne bi smjele dogadjati od pregleda - svi instrumenti moraju biti cisti i koriste se samo na jednoj pacijentici. Do sada mi se nikad nije dogodilo da tijekom pregleda dobijem infekciju (a bila sam na stvarno puno pregleda i prije trudnoce, a i sada idem dosta cesto), mislim da su puno vece sanse tijekom odnosa dobiti neku bakteriju.
Cak i kad je UZV preko trbuha imat ces vaginalni pregled kojim se provjerava cerviks (jesi li zatvorena, je li tvrd/mekan, koliko je dugacak i kojeg je oblika), barem je meni tako svaki put.
Zato odnose ne zelim imati tokom trudnoce, previse se plasim tih infekcija.
Koliko cesto te gledaju vaginalno? Ja sam se nakon danas nekako zabrinula jer mi je krvarenje bilo skroz stalo, a danas nakon pregleda opet smedji iscjedak i lagano peckanje :/
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Zato odnose ne zelim imati tokom trudnoce, previse se plasim tih infekcija.
Koliko cesto te gledaju vaginalno? Ja sam se nakon danas nekako zabrinula jer mi je krvarenje bilo skroz stalo, a danas nakon pregleda opet smedji iscjedak i lagano peckanje :/
Svaka 3 tj redovni pregledi, ali imala sam i izvanredne preglede s razmakom od tjedan dana/10 dana zbog grceva. Svaki put je ukljucen vaginalni pregled iako uzv ide preko trbuha.
Kazem, moje misljenje je da su sanse za infekciju od pregleda male ako ginekolog sve radi po ps-u. Uz to, rodnica se cisti od svih bakterija svakodnevno, pogotovo sad u trudnoci, zato i imamo pojacan iscjedak - on zapravo stiti bebu.
Smedji iscjedak je vjerojatno od neke puknute zilice ili hematoma, ja bi na tvom mjestu trazila savjet ginekologa oko rizika ponovnog uzv-a da budes mirna.
Vjerujem da neki od nas samo zele znati i bit spremni na sve. Suludo je o tome razglabat i generalizirat kao da bi svi u slucaju loseg nalaza postupili isto.
Slazem se 😁
Ja sam radila nipt prvenstveno iz razloga da se pripremim ako nesto nije u redu s bebicom. Takva sam da se volim za sve pripremiti i istraziti. Znam da bi mi bilo lakse da unaprijed znam ako ce beba trebati posebnu njegu nakon poroda, dodatne zahvate, itd. Ne mogu znati sto bi napravila u slucaju loseg nalaza, ali ovo je bilo moje razmisljanje prije samog testa. Svjesna sam da postoje malformacije nespojive sa zivotom i da u tim situacijama nema puno izbora, ali postoje i kromosomske greske s kojima dijete moze imati normalan zivot.
Tako da ne bih rekla da su testovi samo za one koji su spremni odustati od trudnoce ako nesto nije u redu, to je osobni izbor svake osobe i svatko ga radi iz nekih svojih razloga.
Bubamazza i Dama_21, potpisujem vas u potpunosti od rijeci do rijeci.
Hejhej…
Ja sam već davno spomenula da smo uzeli kolica 3u1. I planiramo uzeti još neku komodu sa kadicom. Ako imate prijedloge ili ste negdje vidjele javite☺ . Ostale veće stvari su se dogovorili međusobno naši roditelji. Njegovi roditelji će nam uzeti kinderbet 4u1, rekla sam im neka razgledaju, pa što im se svidi neka mi pokažu, jer sam ja prvorotkinja i stvarno ne znam što će meni koristiti, a što ne dok ne počinjem koristiti! Autosjedalicu će njegov brat uzet, i moj brat jer svako ima svoj auto, pa da svaki auto ima svoju autosjedalicu, eto oni su došli na tu ideju i tako žele, rekla sam u redu. Da mi je bitno da je 360stupnjeva, da ima isofix bazu, da je za od 0-20kg maks., i da je neutralna boja. Pa sad oni to skupa gledaju jer planiraju kupiti ista. Moji roditelji su odlučili samo malo preurediti moju sobu(pofarbati i promijeniti laminat), te budu uzeli nosiljku i još nešto(ne sjećam se naziva). Prva im je unuka, pa su se svi rasporedili i kažu da se ne štedi na prvom djetetu! Jer sam im rekla da ako tako žele, da stvarno se ne moraju rasipati i kupovat najskuplje i najbolje. Da ću ja biti zadovoljna i sa kinderbetom koji košta oko 900kn! Tako da smo mi samo kolica uzeli i planiramo još tu komodu, te ostalo ćemo na oblekicu i ostale potrebne stvari, ali to tek oko 11./!2.mjeseca dok ću još moći hodati hahh
Hej, mi smo za prvo dijete imali ovakvu komodu iz Magic baby, s kadicom unutra. https://www.magicbaby.hr/magic-baby-malaga-komoda-za-previjanje-bijela.html
I da ti budem iskrena nama je bilo lakše izvaditi kadicu i kupati na stolu, praktičnije je bilo tako nego nositi vodu i sipati u nju pa ispuštati van, al nije losa stvar, ima cjevčicu gdje se voda ispusti i sve to, ali kažem, vidit ćeš najbolje sama kako će ti biti jednostavnije. Sto se tiče same komode, izdržala je dvoje djece, i brdo robice unutra, doduše ladice su dosta plitke, pa je za početak dobro, al kasnije kad je robica malo veća, ne stane sve lijepo kako treba. Najveća mana su mi te plitke ladice. Tako da svakako obrati pažnju na te detalje da ti ne bude baš za “kratku” upotrebu nego da ju možeš koristit duže.
Lijepo što su se svi podijelili, tako treba 🥰🥰🥰
Promaklo mi je da ste vec uzeli kolica,koja? Bome ,lijepo su vas opremili i pocastili najblizi,svaka im cast 🥰 prva bebica u obitelji je stvarno nesto posebno. Za sve.. i moj najstariji je prvo unuce i prvi necak s obe strane,sad ih ima 7,al 1. je uvijek 1. On ne nosi nasljedene tenisice 🤣🤣
“On ne nosi nasljeđene tenisice” kako mi je ovo poznato 😂😂😂
Moja je bila prva, i naravno sve novo kupovali, drugi malac je već dobivao od nekoga uvijek, zato sam sad rekla za treće, osim opreme što imam, robicu želim svu novu uzeti, ništa naslijeđeno. Jer to sad već ima djece prije njega, da je iznošeno podosta 😅 i nekako imam osjećaj da je to to, treća beba, zadnja trudnoća, pa valjda i radi toga.
Ja sam imala redovni pregled 6-7 dana prije niftija (mini anomaly s 12TT) tako da kad sam došla na nifty, samo mi je doktor napravio uzv, i nakon tog sam vadila krv. Bez vaginalnog.
Bok cure, evo mi obavili pregled danas. Sve je kako treba, malisa ima 400g vec i odlicno napreduje 🥰🤗
I u mojoj obitelji dolazi prvi unucic (jos k tome je moj dragi jedinac pa je to njima jos posebnije) tako da nam nasi kupuju kolica, kinderbet smo dobili al jos nismo preuzeli, moji su nam htjeli kupit sjedalicu za auto, al eto mi imamo tu zelju 😅
Ne vjerujem da ce nam ista falit, vec se znamo zezat da uz takve bake i dede nema sanse da malac ne bude razmazen 🤣
Bravo kk1109, pravi mališa, samo neka napreduje lijepo 🥰🥰🥰
Prvo unuče, mezimac 😍
Cestitam na dobrim nalazima jucer i danas! I mi smo bili danas na pregledu, sve je ok, kažu da ima 395g :).
Oduševljena sam sto ste pocele pricati o nabavi opreme jer ja nemam pojma sto bi kako bi pa cu vas malo pratiti i kopirati dobre ideje.
Bravo MiniGirl za odličan pregled i bebicu 🥰 koliko si TT?
Sortiraj odgovore
Najstariji