Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Beban
    15. Listopad 2022. 10:48

Ako je na zadnjem zidu u sledecih nedelju dana ces osetiti lagane udarce... zelim ti to, lakse je cekati preglede, ako nije tek oko 20-te nedelje... 

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

Beban
    15. Listopad 2022. 10:49

Izvini, nesto sam razumela da si 16-ta, sad vidim 12-ta, oko 17-te se osete kad je na zadnjem zidu...

👩‍💼38 🤵‍♂️38

• Foxa15
    15. Listopad 2022. 11:17

Pozdrav. Imam pitanje za Vas koje ste trenutno trudnice u ranijoj trudnoći. Naime, ja sam sada 8+3 i mucnine su mi pocele prije desetak dana, no međutim, danas je treći dan kako više nemam mučnine a čini mi se da su mi i grudi mekane, kao splasle. Imam hematom za koji trošim terapiju i mirujem. Krvarenja i bolova nemam, ali me zabrinjava nestanak mučnina i napetosti u grudima. Ima li među Vama trudnicama netko sa sličnim iskustvom? 

kk1109
    15. Listopad 2022. 11:37

Beban

Na UZ u 12-oj nedelji mi je rekla posteljica je nisko, povuci ce se… Na UZ u 20-oj nedelji je rekla sve je u redu a na nalazu vidim: donji pol posteljice u potpunosti prekriva UMU, kad citam to je placenta previa i nije bas bezazleno, ima li neko iskustva, saznanja???

Pa po ovom sta si napisala to je upravo to sta si rekla, placenta previa. Pretpistavljam da ti nista nije rekla jer se posteljica jos uvijek moze puc prema gore kako maternica raste (cini mi se da se povlaci tamo do 26og ili 28tj i tek onda bi doktori davali tocnu dijagnozu). Ja sam u bolnici lezala s curkom koja ju je imala i njoj je bilo normalno povremeno krvarenje jer je bebica kako raste stiskala tako da je bila na strogom mirovanju (krevet-wc) i nista nije smjela dizat. Zene normalno s tim iznesu trudnocu do kraja jedino sta ti je kolko sam skuzila onemogucen prirodan porod nego moras na carski. 

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

kk1109
    15. Listopad 2022. 11:40

kk1109

Beban

Na UZ u 12-oj nedelji mi je rekla posteljica je nisko, povuci ce se… Na UZ u 20-oj nedelji je rekla sve je u redu a na nalazu vidim: donji pol posteljice u potpunosti prekriva UMU, kad citam to je placenta previa i nije bas bezazleno, ima li neko iskustva, saznanja???
    Pa po ovom sta si napisala to je upravo to sta si rekla, placenta previa. Pretpistavljam da ti nista nije rekla jer se posteljica jos uvijek moze puc prema gore kako maternica raste (cini mi se da se povlaci tamo do 26og ili 28tj i tek onda bi doktori davali tocnu dijagnozu). Ja sam u bolnici lezala s curkom koja ju je imala i njoj je bilo normalno povremeno krvarenje jer je bebica kako raste stiskala tako da je bila na strogom mirovanju (krevet-wc) i nista nije smjela dizat. Zene normalno s tim iznesu trudnocu do kraja jedino sta ti je kolko sam skuzila onemogucen prirodan porod nego moras na carski.

Btw i meni jr bila nisko (do ruba uu) i sad na zadnjem pregledu se skroz pidigla, cak nije ni nisko, nadam se da ce se i tebi povuc kako ve se maternica sirit 🤞

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

Beban
    15. Listopad 2022. 14:30

Kk hvala ti

👩‍💼38 🤵‍♂️38

• regica123
    15. Listopad 2022. 14:53

anaVi90

Heej!
    Želim se pridružiti bebama u kasnije proljeće 🤰🏼 termin kažu, sredina svibnja 🌼💐
    Trenutno sam u 10.om tj (9+0). U 12.om tjednu naručena na kombinirani probir… ujedno će mi to biti i drugi pregled, pa sad već jedva čekam da vidim dali je sve u redu.
    U lipnju sam imala pobačaj u 5.om tjednu, pa nisam uopće sad ni uzbuđena, već sam baš u brigama i pratim svaki simptom.Dodatno bi htjela pitati, s obzirom da vas ima dosta da mi netko samo protumači potvrdu za bolovanje.
    Nemam iskustva, a preko telefona nisam shvatila sestru dali mi je otvorila komplikacije ili klasično bolovanje. Zanima me zbog posla…
    https://ibb.co/JdWGg1P
    Znam da ako su komplikacije moram nositi doznake u HZZO i prosjeke plaća, a nije mi ništa napomenula sestra. Već samo da dođem po doznake zadnji tjedan u mjesecu.Zahvaljujem unaprijed 😘

Znam kako ti je sto se tice ovih misli, ja nisam imala pobacaj, ali cure oko mene jesu i bas mi je nekako stresno i jedva cekam da osjecam bebu da bude lakse.
    Btw jedno glupo pitanje, ako si 10+4 je li to 11.ili 10.tjedan? Vidim da si napisala 9+0 kao 10.tj pa sam zbunjena, bas cesto trazim kako tko tumaci tjedan i svak nekako to drugacije..pitam jer nikad ne znam odgovorit kad me neko pita u kojem sam tjednu pa uvik kazem tocno u dan 🙈

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• laleee
    15. Listopad 2022. 15:04

hej curke, spontani sam imala prosle godine u 10mj,, pokusavali smo stalno, i sada u 8mj smo saznali da sam trudna, sada vec 12tjedana ali danas kada sam isla na wc bile su 2 male tockice krvi jako me strah da se opet nebi ponovilo isto,, prije 2 dana sam bila kod ginekologinje i kaze da je beba super da nema nikakvih prigovora i danas evo to,, dali se kojoj to desilo isto??
    hvala 🙂 

• DaMa_21
    15. Listopad 2022. 15:07

regica123

anaVi90

Heej!
    Želim se pridružiti bebama u kasnije proljeće 🤰🏼 termin kažu, sredina svibnja 🌼💐
    Trenutno sam u 10.om tj (9+0). U 12.om tjednu naručena na kombinirani probir… ujedno će mi to biti i drugi pregled, pa sad već jedva čekam da vidim dali je sve u redu.
    U lipnju sam imala pobačaj u 5.om tjednu, pa nisam uopće sad ni uzbuđena, već sam baš u brigama i pratim svaki simptom.Dodatno bi htjela pitati, s obzirom da vas ima dosta da mi netko samo protumači potvrdu za bolovanje.
    Nemam iskustva, a preko telefona nisam shvatila sestru dali mi je otvorila komplikacije ili klasično bolovanje. Zanima me zbog posla…
    https://ibb.co/JdWGg1P
    Znam da ako su komplikacije moram nositi doznake u HZZO i prosjeke plaća, a nije mi ništa napomenula sestra. Već samo da dođem po doznake zadnji tjedan u mjesecu.Zahvaljujem unaprijed 😘
    Znam kako ti je sto se tice ovih misli, ja nisam imala pobacaj, ali cure oko mene jesu i bas mi je nekako stresno i jedva cekam da osjecam bebu da bude lakse.
    Btw jedno glupo pitanje, ako si 10+4 je li to 11.ili 10.tjedan? Vidim da si napisala 9+0 kao 10.tj pa sam zbunjena, bas cesto trazim kako tko tumaci tjedan i svak nekako to drugacije..pitam jer nikad ne znam odgovorit kad me neko pita u kojem sam tjednu pa uvik kazem tocno u dan 🙈

S 10+4 si u 11. tjednu :)
    Ja ti to gledam da prvi tjedan trudnoce krece od 1. dana do punih tjedan dana, jer ne postoji nulti tjedan - ako kuzis sta zelim reci. I tako svaki iduci, kad napunis punih npr 9 tjedana odmah krece 10-i tjedan. 
    Nisam sigurna jer 10. tjedan krece s 9+0 ili 9+1, prema tome kako moj ginekolog govori rekla bih s 9+1. 

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• regica123
    15. Listopad 2022. 15:23

DaMa_21 hvala na pojasnjenju ☺laleee koji si tjedan bila prosle godine kad si imala spontani? Pitam jer sansa za spontani dosta opada vec od 6.tj ako se vidi srcanja radnja, a od 12. ta grozna sansa se spusta stvarno dosta nisko.
    Slusaj, najbolje ti je otic na hitnu i da te pogledaju preko trbuha jer od 10.tjedna se moze bebica vidjeti vec i preko uzv-a trbuha, mozda malo losija rezolucija, ali se vidi dovoljno da se utvrdi da bebi kuca srce (jer cackanje dole svako dva dana nije bas preporucljivo).
    Postoji sansa da ti je pukla neka zilica ili nesto, hematom, ali treba ic provjeriti. Moj savjet da se zaputis na hitnu i zamolis da preko trbuha pogledaju bebu.. sretno i javi je li sve proslo ok, drzim fige!

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.