Ja sam danas 15+0! Ma rado bih samo da je bar prošao dijelove tijela kad već ne radi biometriju, ono bar da laički vidim da je sve ok.Kao fora je u tome što HZZO plaća 3 UZVa u trudnoći, al nisam znala za to do sad jer sam u prošloj trudnoći imala UZV s biometrijom na svakom pregledu… Pa me malo zateklo, a ni on nije bio najljubazniji, vidno ga je zasmetalo kad sam ga pitala
Ja isto prvi put čujem za 3 uzv preko hzzo-a. To mi je u rangu onog što nekim trudnicama naplaćuju uzv bez računa i to je protuzakonito! Ja bih na tvom mjestu to malo provjerila i ako ti je lagao, onda anonimna prijava pa da vidimo do kad će tako muljati. I to trudnice tako muljati, zamisli...
Odakle si uopće? Rekla bih ti da nadjes novog socijalnog gin ali znam koje su muke naći one koji primaju pacijente uopće....
Vratila sam se sa pregleda, beba ima 330g, sve je u redu, cervih 39 zatvoren celom duzinom, 17.11. Imam sledeci pregled prokrvljenosti posteljice i detaljniji UZ srca bebe, u porodilistu, UZ kod drzavnog ginekologa je najobicniji pa slicice nisu kao vase, ali meni je najvaznije da srce kuca i da beba raste...
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Hej curke, hvala na podršci, trebalo mi je to. A provjerila sam i na stranici pliva zdravlje (i nekim drugima) piše "U Republici Hrvatskoj stručan nadzor nad trudnoćom, koji uključuje deset kliničkih pregleda i tri do četiri ultrazvučna pregleda, obvezatan je već niz godina prema Programu mjera zdravstvene zaštite Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo." I onda se može naći da su ti pregledi s UZVom onaj "mini anomaly" u 12. tjednu, zatim "anomaly scan" između 18 i 22 tjedna i još jedan UZV oko 30. tjedna. Samo, to me iznenadilo jer u prvoj trudnoći sam imala UZV na svakom pregledu, a jučer je doslovce provjerio cerviks i srce, ostalo baš ništa, ni otprilike da vidimo kako izgleda. Odlične vijesti su da je to što je "htio" provjeriti, dobro.
Termin 6.4.2023.
ZG
Druga beba <3
Vratila sam se sa pregleda, beba ima 330g, sve je u redu, cervih 39 zatvoren celom duzinom, 17.11. Imam sledeci pregled prokrvljenosti posteljice i detaljniji UZ srca bebe, u porodilistu, UZ kod drzavnog ginekologa je najobicniji pa slicice nisu kao vase, ali meni je najvaznije da srce kuca i da beba raste…
Bravo ♥️
Termin idućeg pregleda 🍀Marija.1994 - 13.10.
Rose. - 17.10.
kk1109 - 18.10.
bubamazzzza - 21.10.
Ledolina - 21.10.
Dama_21 - 26.10.
regica123 - 31.10.
Beban - 17.11. Dobar dan ☕️🥐🍪🥛
Ja isto prvi put čujem za 3 uzv preko hzzo-a. To mi je u rangu onog što nekim trudnicama naplaćuju uzv bez računa i to je protuzakonito! Ja bih na tvom mjestu to malo provjerila i ako ti je lagao, onda anonimna prijava pa da vidimo do kad će tako muljati. I to trudnice tako muljati, zamisli…
Odakle si uopće? Rekla bih ti da nadjes novog socijalnog gin ali znam koje su muke naći one koji primaju pacijente uopće….
Ja sam do sada imala 3 pregleda UZV i sva 3 su mi bila naplaćena 200 kuna 😨 naravno kao grom iz vedra neba, bez ikakvog računa. Prošli put sam pitala dali mogu platiti kartično i naravno da se ne može 😀 malo sam se raspitala i tipa kolegica koja je medicinski dijelatnik a njegov je pacijent nije niti jednom platila UZV, dok rendom osoba koju očito ne poznaje kao ni mene uredno naplaćuje i očito sprema sebi u džep 😑
🙆♀️25g /🙆🏽♂️25g🔬PCOS
AMH 81.1
LH 12.4
FSH 6.1
Vitamin D 46
🏥 Beta plus
Spermiogram ✔️
💊 duphastone, Letrozol i Gynositol
17.01 -11.06 TO i letrozol ❌
18.07 ➕❤️
05.08 kuca nam srčeko 🤗❤️🥰" Ta Bogu ništa nije nemoguće!" - (Lk 1, 37)"🤍🙏
Sinoć sam osjetila konkretnije udarce bebe, da ne moram razmišljati jel mi se učinilo ili ne. Napokon. 😍
Ja isto prvi put čujem za 3 uzv preko hzzo-a. To mi je u rangu onog što nekim trudnicama naplaćuju uzv bez računa i to je protuzakonito! Ja bih na tvom mjestu to malo provjerila i ako ti je lagao, onda anonimna prijava pa da vidimo do kad će tako muljati. I to trudnice tako muljati, zamisli…
Odakle si uopće? Rekla bih ti da nadjes novog socijalnog gin ali znam koje su muke naći one koji primaju pacijente uopće….Ja sam do sada imala 3 pregleda UZV i sva 3 su mi bila naplaćena 200 kuna 😨 naravno kao grom iz vedra neba, bez ikakvog računa. Prošli put sam pitala dali mogu platiti kartično i naravno da se ne može 😀 malo sam se raspitala i tipa kolegica koja je medicinski dijelatnik a njegov je pacijent nije niti jednom platila UZV, dok rendom osoba koju očito ne poznaje kao ni mene uredno naplaćuje i očito sprema sebi u džep 😑
Svašta… 😳 kod mene se sličica od uzv naplaćuje 5 kn.
Svašta… 😳 kod mene se sličica od uzv naplaćuje 5 kn.
Da… i meni je bilo skroz čudno prvi put bas sam se iznenadila. Al svaki put je hvala Bogu sve u redu i izađem toliko sretna nakon tih UZV da doslovno i zaboravim da to sve uredno platim očito nepotrebno. Ja 2 sličice onda platim 200 kuna 🙈
🙆♀️25g /🙆🏽♂️25g🔬PCOS
AMH 81.1
LH 12.4
FSH 6.1
Vitamin D 46
🏥 Beta plus
Spermiogram ✔️
💊 duphastone, Letrozol i Gynositol
17.01 -11.06 TO i letrozol ❌
18.07 ➕❤️
05.08 kuca nam srčeko 🤗❤️🥰" Ta Bogu ništa nije nemoguće!" - (Lk 1, 37)"🤍🙏
Svašta… 😳 kod mene se sličica od uzv naplaćuje 5 kn.Da… i meni je bilo skroz čudno prvi put bas sam se iznenadila. Al svaki put je hvala Bogu sve u redu i izađem toliko sretna nakon tih UZV da doslovno i zaboravim da to sve uredno platim očito nepotrebno. Ja 2 sličice onda platim 200 kuna 🙈
Lijepa naša Hrvatska… i zdravstvo i plaćanje istog. 😅
Ma jasno da, bitno da je sve u redu, ali na koliko strana nas muzu da je to nevjerojatno.
Sortiraj odgovore
Najstariji