dok nije došao doktor Zlopaša i doktorica Radošević koji su me spasili dodatne muke. Rekli su posto crp raste da je najvjerojatnije neka upala u maternici i da beba MORA van i da je za nju trenutno opasnija upala nego prijevremeni porod.. i tako nam je na ovaj svijet u 33+3 TT stigao mali sinčić Mateo 💙💙💙💙, na Dan žena 8.3. u 16:25h težak 2360 grama i dug 47 cm... suprug je bio na porodu sa mnom.. i dan ranije jer smo mislili da cu tad rodit i na sami dan pravog poroda i doista mogu reci da mi je bio najveca podrska i spas u svemu. ❤❤❤❤ Mateo je hvala Bogu odlično, bio je 2 i pol dana u inkubatoru na neonatalogiji u intenzivnoj i 7 i pol dana u grijanom krevetiću.. nakon točno 10 dana od poroda su nas pustili doma.. 18.3 smo dosli domeka 💙 Mateo od samog pocetka samostalno dise i nije mu trebao kisik niti respirator.. imao je malo zuticu i imao je jedan dan fototerapiju i vec drugi dan od poroda se interesirao za boćicu.. malo je u pocetku bilo tesko hraniti ga jer zaboravi sisati posto mu taj refleks nije bio do kraja razvijen ali evo sada vec papa ko veliki 🥰
👩🏻26🧔🏻31 👫🏻 8 🤵🏻👰🏻♀️ 2021.
Pokušavamo 06/2021 👶🏻
+16. 8./2021. (14DPO, zadnja M 15.7., O 2.8.)
25.8. Prvi pregled. Beba dobro smještena (6 TT prema M) CRL 0.14
15.9. Sve super! CRL 1.65, srčeko kuca 168 bpm. 8 TT prema O
Dijagnoze: jajnici PCOS ( 7 god.OK-Diane, Belara),
Inzulinska rez. (Glucophage 750 XR), Hipotireoza (Euthyrox 25),
Folat + Gynositol + B kompleks
Neredoviti ciklusi, vjv. anovulatorni.
porod je bio oke... malo su me zeznuli sto se tice epiduralne... dali su mi drip kojeg sam primala 3 sata i nisam uopce nista osjetila.. 3 puta su mi drip pojačavali i opet nista.. moji prirodni trudovi od dan ranije su bili jaci haha... dok muz nije doktora trazio da ga opet pojacaju 😅 na sto su se svi smijali pa je doktor probusio vodenjak.. tek tad su se trudovi pojacali.. trazila epiduralnu jer sam tad vec osjetila poprilicne bolove.. kaze sestra ma joj rano vam je jos to.. treba proc vremena dok se otvorite.. a ja sam vec tad bila 6-7 cm... doslovno za 5 minuta sam rekla sestri da ja moram tiskat da ga osjetim u zdjelici.. nisu mi vjerovali.. kaze sestra ajde dobro provjerit cu.. kad ono.. ajme vi rađate.. brzo pocnite tiskat a ja reko, znala sam.. bas ste me lijepo zeznuli za epiduralnu jer sam za nju potpisala papire jos dan ranije.. trudovi su zbog trostrukog dripa bez epiduralne bili je**čki 😅 preko 140 su išli... no uspjela sam ih nekako prodisat i da se ne derem... i onda su jos hitno zvali i pedijatra koji je zbog našeg malog palčića morao biti prisutan na porodu.. naš Mateo je od bušenja vodenjaka u roku 15 minuta vec bio vani u 3-4 stiska... imala sam ga na rukama doslovno par sekundi umotanog u termo dekicu i morali su ga brzo odnijeti na pedijatriju.. hvala Bogu bio je stabilno i brzo je napredovao..
Pokušavamo 06/2021 👶🏻
moju placentu su dali na analizu koja je trajala 7 dana i ona je na kraju dosla uredna.. na kraju nitko od doktora ne zna zasto je doslo do prijevremenog poroda niti gdje je upala bila... 3 dana od poroda sam ja strašno natekla od koljena pa do stopala.. noge su mi doslovno bile slonovske.. cijelu trudnocu nikad nisam imala problema s tim niti s icim drugim.. doslovno sam uzivala bez ikakve brige i pameti u trudnoci... i tek nakon 3 dana od poroda ja oteknem pa su mi u venu ubrizgali neki lijek Edemid da ispiškim svu tu vodu iz nogu van.. sestre i pacijentice su se zgrazavale po hodniku koliko su mi noge bile otecene 😅 davala ponovno urinokulturu i ona bila sterilna.. na pedijatriji isto kazu.. a eto jednostavno se dogodilo tako.. neke stvari nikad neces saznat zasto... sve u svemu, naša mala štruca je doma i lijepo napreduje, zdrav je i lijepo se razvija..
Pokušavamo 06/2021 👶🏻
Mene peru hormoni od poroda pa skoro svaki dan plačem i žalim za svojom trudnocom jer mi je toliko bilo divno i uzivala sam u njoj i htjela sam izgurati do samoga kraja jos pogotovo sto je bila prva trudnoca... dok me nije iznenada zabolilo bez razloga bez objasnjenja.. tako da, drage zenice uzivajte u svakom danu trudnoce bez obzira koliko nekad zna biti tesko... znam da sam šašava sto placem za trudnocom jer je moja beba uz mene... al eto, hormoni... jednostavno smo mogli proci bez svega toga i on je mogao jos rasti u maminom trbuhu i onda bi mogao bolje sisati i mozda biti iskljucivo na cici a ne na bocici.. doduse, trudim se nekako prebaciti ga na cicu.. izgubili smo 10 dragocjenih dana u bolnici.. viđala sam ga dnevno samo na 15 minuta..srce mi je pucalo dok sam bila s drugim rodiljama u sobi koje su drzale svoje bebe u rukama i dojile ih a ja sam bila sama bez svoga djeteta sve to gledala, plakala i rukama se izdajala da ne izgubim mlijeko... proplakala sam svaki dan, a najvise jedan dan kad mi ga cak ni na ruke nisu dali jer su mu dali infuziju s glukozom.. ni muz ga od poroda nije mogao vidjeti dok nismo krenuli doma.. sad kako smo doma oboje uzivamo u nasem bebacu 💙💙💙💙 mali Mateo, tatina i mamina maza
Pokušavamo 06/2021 👶🏻
Drage moje, koje ste rodile cestitam na dolasku vaših malih srećica, a koje ste jos trudne sretno i dalje i uzivajte maksimalno u svojoj trudnoci ❤ oprostite ako sam vas ugušila sa svojom pričom, ali eto... nakupilo se i izdogađalo svega i svacega... sad je samo bitno nastaviti dalje i da naš sinek i dalje napreduje... velika pusa i pozdrav svima! 😘😘❤❤
Pokušavamo 06/2021 👶🏻
Ja poslala zahtjev za grupu???????
Odobreno.
Neaktivne clanice foruma ne pustamo u grupu.
Primila sam par zahtjeva, no ne sjecam vas se odavde.
Ako ce netko jos pravir face ili da hoce u grupu od ostalih aktvnih cura, tipnite ovdje. 🤗
E pa sad, hello svima.
Kod mene preaktivno, no sve dok smo zdravi, ne zalim se.
Citam vas uvijek kasno navecer ili nocu dok mi je mir a nika sisa.
Nisam umorna. Lijepo nocu spavamo. Tu i tamo neki lagani grcevi, izdrzljivo.
U mjesec dana je dobila 700 grama i narasla 1.5cm.
Ja poslala zahtjev za grupu???????
Odobreno.
Neaktivne clanice foruma ne pustamo u grupu.
Primila sam par zahtjeva, no ne sjecam vas se odavde.
Ako ce netko jos pravir face ili da hoce u grupu od ostalih aktvnih cura, tipnite ovdje. 🤗
Hvala na primitku🤗. Od pocetka sam ovdje aktivna ali na facu ce mi trebati malo jer ga nemam vec 10 godina pa mi sve nesto novo i drugacije dok se ne uhodam😬😁🙈.
Skicni messenger, zahtjeve za poruke. I tamo smo te dodale. ko babe smo🤣
Mrzlopoljka cestitke na Luciji♥️🥰 bas sam se pitala hoce lo danas netko na moj rockas roditi 👑🎉
SaporeVero ajme koje iskustvo...I dobroga i losega,stvarno si sve prosla 🥲 drago mi je da je maleni dobro i da ste super napredovali..nemoi da te hormoni peru,prosla si lijepi dio trudnoce 🥰 a ono najbitnije ti je u zagrljaju 🫂
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Sortiraj odgovore
Najstariji