Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tonka341
    30. Ožujak 2022. 13:48

Sretno svima na pregledima! Bome se lista skroz smanjila ☺. I bas je utihnuo forum od kad nas se vecina na fejs prebacila.
    Katja, Arsencres nema nigdje. Ni ovdje ni na fejsu.

Ante 💙 Maro 💙

LucK
    30. Ožujak 2022. 14:38

Ja imala danas prvi pregled u TA jer sam se počela otvarati i cerviks se skratio na 21 mm (danas 34+6) pa mi moja dr rekla strogo mirovanje 
    Na uzv sve ok, bebač ima 2200g❤️
    Ali! Prema ovom doktoru danas nikakvo mirovanje nije potrebno i neka pristanem stavljati utrogestane i piti magnezij. Po njemu nema veze i da sada rodim🙄
    Koga poslušati? Ima netko sličnu situaciju?🤔🤷‍♀️
    Sljedeći pregled 13.4. kad ću raditi i bris na bhsb
    😊

31👩‍❤️‍💋‍👨38

• Dustyy
    30. Ožujak 2022. 15:02

Drage buduće mame,
    poklanjam jednoj od vas pristup webinaru "Što te čeka u prvoj godini?". Webinar je namijenjen 'soon to be' roditeljima i roditeljima novorođenčadi. Za pristup webinaru potrebno je imati gmail račun. Tko se prvi javi i referira na Proljetne bebe, dobiva pristup (pristup snimci traje 3 mjeseca). Za ostale trudnice koje zanima ova tema, a neće biti 'najbrži prst', ako se referirate na ovaj forum, možete dobiti 50 % popusta na webinar (60 kn umjesto 120 kn). Webinar traje 2 sata, a osmislila sam ga jer sam se nakon poroda susrela s mnogim izazovima o kojima sam jako malo znala. Po struci sam psiholog pa se fokusiram posebice na psihičko zdravlje tijekom prve godine roditeljstva. 

DETALJNIJE O WEBINARU
    Sadržaj:
    - roditeljstvo nekoć i danas
    - vrijeme velikih promjena (promjene nakon rođenja, stres, baby blues, postporođajna depresija, postporođajna anksioznost)
    - izazovi nakon rođenja djeteta
    - izazovi u partnerskom odnosu
    - mentalna higijena
    - Što treba roditelju za očuvanje mentalnog zdravlja?
    - Što roditelji kažu da im je pomoglo?

Cilj webinara je pružiti realna očekivanja, normalizirati određene pojave nakon rođenja djeteta, pružiti tips&tricks za prvu ruku, dati smjernice za očuvanje mentalnog zdravlja i mentalne higijene u prvoj godini roditeljstva koja se pokazala izazovnom i stresnom za mnoge parove.  

• Dustyy
    30. Ožujak 2022. 15:02

I da, javite se na oslonise@gmail.com :). 

Tejuska♡
    30. Ožujak 2022. 20:55

Dubrovčanka

Kako ste curke? Baš utihnulo ovdje?
    Čekamo nove bebice ❤️

Da jako..ostalo nas par koji nismo na fb,vi ste sve tamo presle na zalost.

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    30. Ožujak 2022. 20:56

LucK

Ja imala danas prvi pregled u TA jer sam se počela otvarati i cerviks se skratio na 21 mm (danas 34+6) pa mi moja dr rekla strogo mirovanje
    Ali! Prema ovom doktoru danas nikakvo mirovanje nije potrebno i neka pristanem stavljati utrogestane i piti magnezij. Po njemu nema veze i da sada rodim🙄
    😊

Luck samo miruj,zlu ne treba,zasto da se sad sa jedva 2kg rodi ako mozes mirovati i izgurati do sigurnijih tjedana ♥️ drzim fige da bude sve oke 🥰

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Amelie
    30. Ožujak 2022. 23:45

LucK

😊

Hej, moj nalaz u 28.tj je bio i gori od tvog sada i uz mirovanje je sve ostalo isto do 32. tj. No doktor me savjetovao na daljnja 3 tjedna mirovanja.. onda je već 35-ti tjedan i kao možemo se vjerojatno opustiti. Ali ja ću se skroz opustiti tek ulaskom u 37.tj jer to su zapravo tek sigurni tjedni..
    Tako da je po meni neodgovorno reći da je isto rodilo se dijete u 34. tj. ili terminu jer to može nositi niz komplikacija s kojima ćete se dugoročno možda morati nositi, ako se može prevenirati s malo mirovanja ne vidim razlog da se ne prevenira. U svakom slučaju se probaj opustiti i ne sekirati i bit će sve ok. Na kraju ćemo i ti i ja hopsati na lopti da se još taj zadnji cm otvorimo kad budemo u 40-om tjednu
    i s trudovima🤭🙏💪

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Amelie
    31. Ožujak 2022. 00:09

Danas sam baš slušala predavanja o važnosti mikrobioma (bakterija u crijevima) i koliko je važno da se bebina crijeva nasele dobrim bakterijama bakon rođenja jer se bebe rađaju sa sterilnim crijevima.Najlakši put da se to ostvari je vaginalni porod kada ustvari "pokupe" bakterije iz naše rodnice i one onda koloniziraju crijeva. No kako imamo sve veću stopu carskih rezova nerijetko ta kolonizacija ne bude ostvarena. Druga stvar koju su spominjali je.. davanje antibiotika prije poroda kod žena pozitivnih na beta hemolitički streptokok..ili davanje antibiotika zbog nekih drugih razloga.Čim se primi tako jaki koktel antibiotika on naravno uništi i velik broj dobrih i zdravih bakterija koje su bebama neophodne. I sad dolazimo do apsurdne situacije gdje zbog svih ovih intervencija radimo dosta veliku štetu, a da toga možda još nismo ni svjesni. No opet, nekad su antibiotici nužni. Na američkom tržištu barem postoje probiotici koji se onda mogu davati bebi da im se crijeva opet koloniziraju dobrim bakterijama.. ali takvih proizvoda kod nas nema niti itko o tome priča:/ Zanimljivo je i da u UK-u uopće ne rade rutinski pregled za beta hemolitički streptokok jer smatraju da osim što je test često nepouzdan, prevelik broj žena podvrgnuti terapiji antibioticima nema smisla kad je realna šansa od zaraze ovom bakterijom i nekim težim komplikacijama zapravo vrlo mala.. I tako, bilo mi je zanimljivo to sve čuti pa vas malo davim s time, ali eto nije na odmet razmisliti što sve radimo s antibioticima dugoročno bebinom zdravlju.. posebno kad ih dobivaju tijekom prve godine života. 🙄

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

• _Katja_
    31. Ožujak 2022. 00:22

Dubrovcanka nas nije zaboravila ❤️🤗
    LucK slažem se s curama, i ja bih mirovala još do 37, ubrzo će to 😊
    Tonka kako ste vi, jesil se oporavila? Kako je mali prihvatio brata, kako ste na kraju s dojenjem? Ako vidiš poruku, sve me zanima 😊
    Nadam se da su sve ostale cure dobro i uživaju sa svojim bebicama 🥰
    Laku noć i sretno sutra tko ima pregled ☺️

Omerta
    31. Ožujak 2022. 02:55

Tejuska♡

LISTA PREGLEDA 💚👶🎀EvaKB - 30.03Luck - 30.03Katsy - 30.03Mrzlopoljka - 31.03Plavo_nebo - 01.04Doti - 01.04Anchika - 01.04Seka_Frida - 04.04Boobamara - 05.04Lovely_ - 06.04Dani30 - 08.04Demi30 - 13.04Tejuska - 13.04Amelie - 14.04

Sljedeći pregled 06.04. kad će mi raditi ctg. Ovaj jučer je bio baš brzinski.. Samo vaganje, tlak, urin i kratko kod dr da provjeri plodnu vodu na uzv (AFI 12). Pitao me još za pokrete bebe i to je to. 
    Ime još uvijek nemamo.. Dragi je zapeo za neka imena na J pošto je i njegovo takvo, ali to meni ništa ne sjeda. A njemu pak ne sjedaju moja predložena. Tako da mislim da će mala u rodilištu biti bezimena. 😬
    Sapore wow koje iskustvo!  Čestitke na malenom dječačiću  i da uspješno uspostavite cickanje. 💖

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.