Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amelie
    31. Ožujak 2022. 00:09

Danas sam baš slušala predavanja o važnosti mikrobioma (bakterija u crijevima) i koliko je važno da se bebina crijeva nasele dobrim bakterijama bakon rođenja jer se bebe rađaju sa sterilnim crijevima.Najlakši put da se to ostvari je vaginalni porod kada ustvari "pokupe" bakterije iz naše rodnice i one onda koloniziraju crijeva. No kako imamo sve veću stopu carskih rezova nerijetko ta kolonizacija ne bude ostvarena. Druga stvar koju su spominjali je.. davanje antibiotika prije poroda kod žena pozitivnih na beta hemolitički streptokok..ili davanje antibiotika zbog nekih drugih razloga.Čim se primi tako jaki koktel antibiotika on naravno uništi i velik broj dobrih i zdravih bakterija koje su bebama neophodne. I sad dolazimo do apsurdne situacije gdje zbog svih ovih intervencija radimo dosta veliku štetu, a da toga možda još nismo ni svjesni. No opet, nekad su antibiotici nužni. Na američkom tržištu barem postoje probiotici koji se onda mogu davati bebi da im se crijeva opet koloniziraju dobrim bakterijama.. ali takvih proizvoda kod nas nema niti itko o tome priča:/ Zanimljivo je i da u UK-u uopće ne rade rutinski pregled za beta hemolitički streptokok jer smatraju da osim što je test često nepouzdan, prevelik broj žena podvrgnuti terapiji antibioticima nema smisla kad je realna šansa od zaraze ovom bakterijom i nekim težim komplikacijama zapravo vrlo mala.. I tako, bilo mi je zanimljivo to sve čuti pa vas malo davim s time, ali eto nije na odmet razmisliti što sve radimo s antibioticima dugoročno bebinom zdravlju.. posebno kad ih dobivaju tijekom prve godine života. 🙄

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

• _Katja_
    31. Ožujak 2022. 00:22

Dubrovcanka nas nije zaboravila ❤️🤗
    LucK slažem se s curama, i ja bih mirovala još do 37, ubrzo će to 😊
    Tonka kako ste vi, jesil se oporavila? Kako je mali prihvatio brata, kako ste na kraju s dojenjem? Ako vidiš poruku, sve me zanima 😊
    Nadam se da su sve ostale cure dobro i uživaju sa svojim bebicama 🥰
    Laku noć i sretno sutra tko ima pregled ☺️

Omerta
    31. Ožujak 2022. 02:55

Tejuska♡

LISTA PREGLEDA 💚👶🎀EvaKB - 30.03Luck - 30.03Katsy - 30.03Mrzlopoljka - 31.03Plavo_nebo - 01.04Doti - 01.04Anchika - 01.04Seka_Frida - 04.04Boobamara - 05.04Lovely_ - 06.04Dani30 - 08.04Demi30 - 13.04Tejuska - 13.04Amelie - 14.04

Sljedeći pregled 06.04. kad će mi raditi ctg. Ovaj jučer je bio baš brzinski.. Samo vaganje, tlak, urin i kratko kod dr da provjeri plodnu vodu na uzv (AFI 12). Pitao me još za pokrete bebe i to je to. 
    Ime još uvijek nemamo.. Dragi je zapeo za neka imena na J pošto je i njegovo takvo, ali to meni ništa ne sjeda. A njemu pak ne sjedaju moja predložena. Tako da mislim da će mala u rodilištu biti bezimena. 😬
    Sapore wow koje iskustvo!  Čestitke na malenom dječačiću  i da uspješno uspostavite cickanje. 💖

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Omerta
    31. Ožujak 2022. 03:06

_Katja_

Omerta pitala sam se gdje si ti, dal si rodila 😊 I meni se približilo dva tjedna, sve sam si mislila daleko sam, sad mi je već malo frka 😊
    Znam da vam nema smisla pisati na obje strane, ali falite 💔 Javite nam obavezno kad rodite 🥰

Hvala ti što misliš na mene. 
    Pa da, slijedi odbrojavanje.. Sad me već na sve strane pitaju kad će, od teta u vrtiću do teta u dućanu. Što misliš koja će prva?  Koja si ti ono bolnica? 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Tonka341
    31. Ožujak 2022. 04:47

_Katja_

Dubrovcanka nas nije zaboravila ❤️🤗
    LucK slažem se s curama, i ja bih mirovala još do 37, ubrzo će to 😊
    Tonka kako ste vi, jesil se oporavila? Kako je mali prihvatio brata, kako ste na kraju s dojenjem? Ako vidiš poruku, sve me zanima 😊
    Nadam se da su sve ostale cure dobro i uživaju sa svojim bebicama 🥰
    Laku noć i sretno sutra tko ima pregled ☺️

Ja se jos oporavljam,a ovo drugo ne pitaj 🙈. U kaosu smo totalnom. Mislim on bebu podraga na 3 sec, ali je jako tuzan i ljubomoran i trazi sisat stalno. Evo bebi moramo jednom dnevno napravit bocicu jer je tesko izdrzat. Samo si u glavi govorim da treba izdrzat i da ce proci 🤗. 

Ante 💙 Maro 💙

anchika
    31. Ožujak 2022. 06:58

Jutro🥰
    Luck primiri se jos dva tjedna ako si mozes dozvoliti. A koliko si otvorena? 
    Amelie tokom zadnjeg tromjesecja se preporucuje uzimati omni biotic pandu, moze se uzimati i tokom dojenja i navodno kolonizira dobrim bakterijama bebina crijeva jos u trbuhu.. Sad jel istina, ne znam.. Slazem se za antibiotik, sigurno nije dobro odmah po rodenju, ali ocito je veca steta ako se pokupi streptokok nego ta doza antibiotika..

Maya34
    31. Ožujak 2022. 08:13

LucK ja bih na tvom mjestu ipak malo usporila tempo, ne doslovno zalegla i na taj način mirovala.. ali pripazila definitivno da 😁❤️
    Amelie zanimljivo.. 🤔  
    Sretno tko danas ima pregled ☺️❤️💙

2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
    + 17.7.
    6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
    31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
    18.3. Marino 💙
    2880g, 49cm 💙❤️🙏

Demi30
    31. Ožujak 2022. 08:55

Tejuska♡

Dubrovčanka

Kako ste curke? Baš utihnulo ovdje?
    Čekamo nove bebice ❤️

Da jako..ostalo nas par koji nismo na fb,vi ste sve tamo presle na zalost.

Ima jako puno cura koje su na listi ovdje na forumu, a ne javljaju se nigdje. Tako da bih ja rekla da su ove "aktivne" prešle na fejs i nastavile biti aktivne, a ove neaktivne nisu aktivne nigdje 😂

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

LucK
    31. Ožujak 2022. 08:59

Jutro cure i sretno danas 🤞😍
    Tnx na savjetima ❤️ svakako ću se ja još pripaziti tjedan dva dok ne dođu sigurniji tjedni. Ne znam koliko sam otvorena jer nisam imala jučer vaginalni pregled. Tada kod moje dr prije 2 tjedna bilo za vrh prsta 

31👩‍❤️‍💋‍👨38

zana89
    31. Ožujak 2022. 10:36

Jutro curke, ja idem svaka 2 dana u TA, bebica mi bas u to vrijeme bude uspavana bez obzira jedem li ili ne,rekla sam im da trebamo na ctg navecer kad se smirimo a bebe krenu divljati 😂
    Sretno svima na pregledima i porodima. 
    Moj doktor mi nista ne govori jesam otvorena ili ne, za sada je 3300g i to je to, tlak jedan pregled visok, drugi pregled normalan 🙈 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani