Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    blossom
    03. Studeni 2020. 19:19

Drago mi je da su pregledi dobro prosli 
    Kontesa ako ne moze ici, snimi mobitelom...drzim srecice da ga ipak puste
    MareiKate sretno sutra...izdrzi još mjesec dana i onda tko ih šiša 
    Posao - meni je jos ok, noge su stalno na tabureu ispod stola, imam dobar stolac, pa mogu reci da radim u polu-lezecem polozaju...planiram iza Nove godine sve pozatvarat i mir
    Stvarčice - ja sve zapisujem...imam popis, stavljam slikicu https://ibb.co/kMnNq7s (znam totalni sam frik , ali excel je meni zakon - kako sta budem kupila crvena stavka bude se smanjivala) - cijene jos istrazujem, još nisam sigurna za kolicine, mozda sam negdje pretjerala/negdje manjak, svakako pratim, ovo je sve okvirno...vidjet cu sta ce mame sa iskustvom pisat pa ću prepravljati - recimo sad znam da su benkice zakon 
    Kolica cu kupit na njuskalu...istrosili smo se skroz kroz radove, u biti nas je centralno u zadnji cas dotuklo...tako da za cijenu kolica imat cu sve ostalo

Sunflower! 🌻
    03. Studeni 2020. 19:31

Vidim da vas je dosta u nekim prehladama pa da i ja prijavim jednu, stariji je iz vrtica poceo smrcati i sad je preslo i na mene, hunjavica i grlobolja, jupii.. a jos nam zadnja dva dana majstori skidali plocice u kupaonici u stanu jer cemo vecu od dvije kupaonice prenamijeniti u radnu sobu tak da sam ova dva dana provela kod svojih s klincima, kad dodem navecer doma imam kaj za vidjet od prasine i natrpanih stvari 🙈
    Nadam se samo da ce svi radovi koje jos planiramo biti gotovi do Bozica pa da imam blagdane u miru i da mogu samo razmisljat o tome kaj mi sve treba za bebu 😁
    Mi smo kupili kolica, rabljena 🥳🥳🥳
    Uzeli smo moj favorit Joolz hub u stvarno odlicnom stanju za 2300kn (u ducanu su oko 5300), tako da sam stvarno prezadovoljna ustedom koju smo ostvarili 😁
    Mislim da od ostalih vecih stvari nista vise necemo trebati, jaje smo kupovali novo za proslo dijete tako da dad necemo, trebat ce nam jos jedino nosiljka, vjerojatno elasticna za prvih mjesec-dva a onda neka malo konkretnija 😅
    Ja se jedva suzdrzavam od kupovanja robice vec sad, kad dodem negdje i vidim robicu za curice raspametim se 🙈

• avama
    03. Studeni 2020. 19:33

NevaEva

Girl1234

Pozdrav curke, ja do sad ni grama…

Ni ja. Doslovno ni grama. Lovi me panika od pregleda jer znam da će me htjet vagat a ja doma pratim i ništa. S 59 zatrudnila, 59 obučena imam i sad. Al kaj je najbolje, trbuh mi se vidi i osjećam se veće.
    Nažalost, od pozitivnih promjena se ne mogu pohvalit super bujnom divnom kosom, to sam vam već rekla da sam u onih 10% što kosa ISPADA tijekom trudnoće. Mašala.
    Ali zato nisam povraćala uopće, dlake na nogama sporije rastu, lice je čisto, ne dobivam mengu xD, žgaravica je bila samo u dva navrata.. moj muž kaže da je to zato što bebi svaki dan govori: budi dobar prema mami, nemoj da ju nešt boli.
    Brine me to s kilažom, piše svugdje da je poželjno pola kg u tjednu nakon 13.tjedna dobit.

Ni ja isto nisam jos dobila na kilazi. Danas 17 tj. Nisu mi nista danas rekli na pregledu za kg, beba odgovara tjednima.

Poslali su me na fetalni eho srca zbog veceg nuhalnog u 10.tj (poslije se povukao, ali za svaki sl.). I narucilisu me tek 21.12. Uzas.
    Slijedeci pregled imam 24.11. Anomaly scan. I pocela sam osjecati bebicu. 

MareiKate
    03. Studeni 2020. 19:37

Ono također što je meni bilo hit s prvim djetetom je cocoonababy madrac. Skuplji je, ja sam platila 1.100 na nekom popustu ali meni je vrijedilo. To je madrac u kojem beba kad legne u njega zadržava malo zgrčeni oblik, kao u maternici i to im prva 3 mjeseca paše. Ti madraci se koriste u Francuskoj u bolnicama... Uglavnom za one koje razmišljaju o nekom gnijezdu - ovo je sigurnija i po meni kvalitetnija opcija a nije puno skuplja od nekih boljih gnijezda...
    Meni je moja spavala u tome s nama u krevetu jer sam dojila a u tome nema straha da ćete ju poklopiti jer je na povišenom, a opet je blizu. Također, sprečava sids, i ja s tim madracom nisam nikad imala dilemu kako stavit bebu spavati - bok, leđa, povišeno... U madracu je bilo taman. Ne reklamiram proizvod 😅 samo mi je baš bila super stvar a znam da dosta mama nije čulo za to... Nama je baš falilo kad ga je prerasla 😁 ali napominjem da ga se brzo preraste...

Petra982
    03. Studeni 2020. 19:55

Kome noge smrde??? 😂😂😂
    Meni samo prenatali smrde, a za noge ne znam, ukućani se ne žale 😂😂😂
    Pregled obavljen. Beba školski napreduje, drugi je još uvijek prisutan. Dugo smo razgovarale i zbog god i slučaja Downa u obitelji dobih uputnicu za amnio. Sutra se idem naručiti pa ćemo vidjeti. Tu opciju svakako želimo isključiti tako da se već sad pripremam psihički na sam zahvat i čekanje.
    Pitala sam dal muž može doći na koji utz pa kaže da može, kad bebo još poraste. 
    Sljedeći pregled nismo dogovorile obzirom na genetičara.

Lonmi
    03. Studeni 2020. 20:00

I ja prijavljujem sljedeći pregled 03.12. 😊. Jel ima koja da gubi na tezini? 

Lonmi
    03. Studeni 2020. 20:14

Da li ste vi vidjele da se beba mice na ultrazvuku oko 12,13 tj trudnoce? Moja se nije micala, vidjela se sakica i druga presavinuta prema gore, ali nisam primijetila pokrete, barem toliko koliko mi je doktorica dala da vidim, mozda to treba duze promatrati, sve sam bila mislila da cu vidjeti neki pokret. 

Petra982
    03. Studeni 2020. 20:14

Ja sam izgubila. Doduše na njihovoj vagi samo 1 kg. Na mojoj malo više. 

Petra982
    03. Studeni 2020. 20:16

Lonmi

Da li ste vi vidjele da se beba mice na ultrazvuku oko 12,13 tj trudnoce? Moja se nije micala, vidjela se sakica i druga presavinuta prema gore, ali nisam primijetila pokrete, barem toliko koliko mi je doktorica dala da vidim, mozda to treba duze promatrati, sve sam bila mislila da cu vidjeti neki pokret.

Moj je bio okrenut guzom i kad ga je krenula gledati se počeo mrdati i  skakutati nogama. Svašta je ona meni pokazivala, ali nisam puno prepoznala. U bolnici će napraviti detaljniji utz. 

03. Studeni 2020. 20:21

Hhahahaha smrdljive noge su se prosirile od nikud. 😂😂😂 Ma nikome ne smrde.. sve se super drzimo 🤩 mi smo kolica narucili (sjedalica za auto i sve u kompletu) i plavi baldahir. To je ocito nesto sto mi treba u 16.tjednu trudnoce. 319kn. Nisam si mogla pomoc, morala sam..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.