Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zabica
    04. Studeni 2020. 07:45

Ovo NAJPOTREBNIJE BEBI ne nosite u bolnicu, to je općenito što bi trebale imati za dolazak bebe. U bolnici oni oblace i sredjuju bebu, mozda samo dudu varalicu da ponesete.

zabica
    04. Studeni 2020. 07:47

A ovo ZA PUPAK je ako bebi ne otpadne pupak u bolnici-da ga mozete odrzavati kod kuce dok ne otpane.
    Meni je jednoj bebi otpao u bolnici, a drugoj kod kuce pa sam to sve morala imati.

Bubica1
    04. Studeni 2020. 07:51

PREGLEDI 11. MJESEC
    Ines 05.11.
    Ruska1986 05.11.
    Bebolinka 05.11.
    Kety992 06.11.
    J3ll3na 06.11.
    Ninnach 06.11.
    Fancy 09.11.
    Anna0410 09.11.
    Korra 10.11.
    Bubica1 10.11.
    Kontesa 10.11.
    Gita3 13.11.
    Bebolinka 13.11.
    NevaEva 13.11.
    Bajo 16.11.
    Valkris 16.11.
    Lunica 17.11.
    EmEn9 17.11.
    Blackie97 17.11.
    Lussi 19.11.
    Gabylola 20.11.
    Granny 20.11.
    Kety992 23.11.
    Tea2807 23.11.
    Nikac 23.11.
    Avama 24.11.
    Deleted user 27.11.
    MissGraz 30.11.
    Bebanomoje 30.11.
    PREGLEDI 12. MJESEC
    Mom_of_4 01.12.
    Lonmi 03.12.
    Bubica1 03.12.
    Avama 21.12.

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Bubica1
    04. Studeni 2020. 08:02

Dobro jutro svima!
    Pregledi - baš mi je jako drago čuti da je svima sve u najboljem redu, neka se samo tako nastavi! Danas nemamo nikoga na popisu, ali ako netko ide, sretno! 
    Cure koje ste već mame, puno hvala što dijelite svoja iskustva.  Meni je prvo i stvarno nemam pojma o ničemu i što bi uopće sve trebala i otkud krenuti, ovo mi je stvarno super!  Nisam još ni krenula, ali sad ću i ja polako početi sastavljati svoj popis. Jedino što imam je jedna roza dudica koju sam zapravo kupila dok sam budućem tatici priopćila vijest da je curica. 
    Blossom, možeš li molim te još jednom staviti sliku svoju excelice, više se ne vidi, a nisam stigla pogledati. Pa ako nije problem, podijeli ponovo s nama. 
    Petra982, ja sam radila te pretrage za HIV, hepatitis, sifilis, to sam morala jer je zakonski obavezno prije počinjanja IVF postupka. Ali znam da je inače to obavezno i kod mog soc. ginekologa i da svakoga šalje. Tako da mislim da je općenito to kod nas obavezno. E sad, kad si zadnji put radila? Za IVF su nam rekli da treba ponavljati svake dvije godine ako u međuvremenu ne bude uspješno. Ne znam kako je onda kod soc. ginekologa, da li se isto mora ponavljati.

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

laora.
    04. Studeni 2020. 08:02

Dobro jutro cure!
    Ja sam bila u gužvi ovih dana, ali sam vas sada uspjela pohvatati.

Jučer sam bila na pregledu i kombiniranom probiru. Sve je uredu, još čekamo nalaze. Nuhalni nabor je 0,9mm što je super. Beba je za tjedan veća i jako aktivna. Tako mi je bio i prvi. Posteljica je sprijeda, što znači da ću nešto kasnije osjetiti pokrete nego s prvim. No nema veze, glavno da je sve uredu. Sljedeći pregled mi je početkom 12og mjeseca.

laora.
    04. Studeni 2020. 08:04

Vidim da se nešto pisalo za trudničku knjižicu. Ja je u prvoj trudnoći nisam imala. Moj tadašnji ginekolog u ZG koji mi je vodio trudnoću, nije prakticirao trudničke. Isto tako, sada moj privatni ginekolog koji mi vodi trudnoću ne radi s trudničkima. Ali ova tu na otoku ginekologica još radi s njima.

laora.
    04. Studeni 2020. 08:06

Ja isto sada hvatam kolica po popustima. Do 5mj se nadam da ću ugrabiti neku dobru priliku. Isto hvatam Cybex Balios s 3u1, ali bi voljela stariji model. Više mi se sviđa. Možda čak uzmem i polovna očuvana ako naletim negdje. Ali ne i jaje. Njega želim novoga.

04. Studeni 2020. 08:10

Jutro svima
    Sto se tice trudnicke knjizice meni je ginekologica rekla da sad nema knjizica zbog Korone i da si kupim fascikl di cu nositi sve papire koje dobim..
    Ii pitanje, kad vadite krv prvi puta sto vam pise na uputnici? Zaborava sam kako da postavim sliku, preko koje stranice..
    Dobila sam jedno za tu kod nas u Dom Zdravlja i jednu za Koprivnicu za Transfuzijsku..no rekli su mi u Domu Zdravlja da mi fale tu uputnice jer ko trudnica prvi puta vadim krv za vise toga 🤷🏼‍♀️ a ja nemam pojma.. 
    Kak je vama prvi puta bilo?

04. Studeni 2020. 08:12

Znaci pise mi : medicinska biokemija
    Nadzor nad prvom trudnocom
    Medicinska biokemija- ostali postupci
    THS

No kazu u domu zdravlja da mi jos tu fali, da nazovem ginekologicu i pitam ju za druge uputnice 🤷🏼‍♀️

• Bebanomoje
    04. Studeni 2020. 08:35

Petra982

Jutro!
    Svakako dr zbog krpelja ako je ostala glava!
    Nitko nije radio testove na HIV i hepatitise i ostalo?
    Pitam ju sl put.
    Jučer pred spavanje smo rekli djeci velike vijesti. Ona oduševljena, on je imao dramatičnu reakciju, al se kasnije smirio. Sad kad je otkrivena tajna, možemo dalje.

Test na Hiv i hepatitis sam radila u sklopu vađenja krvi za određivanje krvne grupe, to je ono sto se radi u Petrovoj, zavod za transfuzijsku medicinu. Ako se dobro sjećam, to sam radila u 8 tj trudnoce, znaci cim smo potvrdili da srceko kuca odmah sam isla vaditi krv u Petrovoj i u dom zdravlja (one standardne krvne pretrage i urin).

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.