Koliko novih plusića!!! Jupiiiii :)
Dobro nam došla! :)
Not all twins walk side by side,
Sometimes one has wings to fly! ❤ ❤
Krenuli su plusićiiiiiii!
Tina2901 dobrodošla!
Mrs.kepolas, ja bas i ne jedem sendvice inace, ali mozda da kupis neki integralni kruh sa sjemenkama, i koju fetu kuhane sunke, mozda jogurt i to je to ;)
Pozdrav svima,
pridružujem se čestitkama, drago mi je vidjeti i toliko mladih mamica :) Znam da je teško čuti "opusti se" u ovom trenu, ali to je najbolje što možete napraviti - ovo je maraton, a ne šprint, i tih prvih par tjedana nakon što sam saznala su me dosta iscrpili (konstatna briga, što smijem jesti???, kako se ponašati??? smijem li spavati na trbuhu?? onih par koktela kad nisam znala da sam trudna???).
Od sutra sam 12 tjedana, i strahovi su malo slegli.. priroda radi svoje a mi možemo ono što možemo, neke stvari su nekontrolabilne. I dalje su mi pregledi oaza mira, sretna sam kad god vidim bebicu, miče se kao luda i lijepo raste. Posteljica mi je naprijed, pa znam da je neću osjetiti još neko vrijeme - vidim da neki preporučuju kupnju kućnog dopplera kako bi mogla čuti srce i sama (nešto kao https://www.amazon.co.uk/Sonoline-Professional-Doppler-Display-Milliliter/dp/B001EPBUUY, ima i povoljnijih). Srce sam čula prvi put već sa 6 tjedana, ali ne treba brinuti ako se ne čuje odmah tad, doktorica mi je objašnjavala da to dosta ovisi o poziciji bebice a i svaki dan je velika razlika tako rano.
Ja sam osobno 35 godina, pa to je to i razlog zašto sam se odlučila preskočiti kombinirani probir i odmah napraviti Harmony test. S obzirom da godine u formulu izračuna rizika ulaze s kvadratom, a test je sam po sebi ograničeno pouzdan, za naš miran san odlučili smo se na ovo (99% sigurno i potpuno neinvazivno - alternative poput CSV i amnio su mi prerizične).
Što se tiče simptoma, osim mučnina i sama se patim sa zatvorom. :( probala sam sve što znam ili sam našla po forumima - vlakna, probiotike, pijem kao riba, suhe smokve i šljive, donat mg, dodatne kapsule magnezija, mekinje sa pahuljicama.. u ovom trenutku je prošlo već 7 dana i ne znam što da napravim. Svaka preporuka dobrodošla.. :( Postoji li neki laksativ ili druga metoda sigurna za trudnoću?
Držite se i pazite se.. Delirium
a i mislila sam da mogu kuhanu sunku, al reko dvije glave su pametnije od jedne :D super :D
Hvala ti :) Stavit cu malo sira i rajčice :D i dovoljno :D
Ne treba puno, al čisto ako zapnemo u guzvi :D
Naknadno sam vidjela ovaj lijepi post iznad :)
Tvoje riječi stvarno puno znače. Posebno izjava ovo je maraton, a ne šprint. Sa svim pitanjima koja si si postavljala na početku i ja razbijam glavu, ali onda se smirim. I tako stalno u krug. Većinom sam opuštena i pozitivna.
Dopler je super ideja, no mislim da bi stalno bila "prikopčana" na njega :) Vidjet ćemo još! :)
Ja sam jučer bila na wc-u, kao i danas. Napokon se pokrenulo. Jela sam grožđe i pila puno vode. Možda je to pomoglo?
Ne znam što bih ti pametno rekla :/
Ma ništa. Nadam se da će pomoći :) I da..Uzela sam si crno veliko :) nekako mi bolje paše od bijelog :)
Kako se radi Harmony test? Kombinirani probir nisam znala što je do sada..Pogledala sam po forum i nakon svega pročitanog, ako mi ponude, moja odluka će mi biti kao i tvoja. Ne želim ga raditi. :)
Pozz svim trudnicama 😀
I ja da se prikljucim klubu 👶
Moja trudnoca je komplikovana,prije 5 god.(18god.mi tada bilo) sam imala spontani u 11tt i tada su me bez anestezije ocistili,uzas..i sve do sada nismo mogli dobiti + 😀.
Bila na pregledu,utvrdjena trudnoca super se razvija,da bi nakon par dana imala smedji iscjedak koji je trajao 7 dana.U medjuvremenu pila dabrostat i progesteron..Kao po kalendaru bilo 8tt..Otisla na kontrolu da cujem bebino srce sva sretna 😇 kad BoooM ,doktorica hladno rece ne radi srce bebi ja nju ne vidim idi na kiretazu 😯😦😭 Jbt unisti mi srecu sa jednom recenicom.Isplakala dusu svoju za vikend sad,da bi se jutros uputila na privatnu kliniku na pregled.
Na pregledu mi rece vidim mrlju,jos ima nade,nisi odbacila nista nema krvi niti ostataka unutar maternice.Posla me da izvadim Beta HCG te ona odgovara tek trudnoci 3-4 t.Nadam se da ce mi trudnoca biti uredna i da ce mi bebiii biti jak da izdrzimo sve ovo nakon 5 god..👶❤
Poljubac za sve 😘
Bok cure,
pregled mi je tek u petak 19.08. u 13h. Ajme izludit ću! Vrijeme mi tako sporo prolazi...
Jučer sam imala užasan da, jer su svi simptomi nestali. To mi je najveća paranoja... Danas je situacija tako-tako, malo mi je bilo mučnjikavo jutros, 2 dana nisam bila na wc-u i opet su mi bradavice osjetljive. Svi me tješe da je to normalno, a jedino što znam je da ja nisam normalna od tolikog straha... Uzela sam još 3 dana go, da se barem na miru mogu psihički pripremiti za pregled i ono što ću na njemu saznati...
Uživajte i nastojite biti opuštene, a ne kao ja... :)
Kada ne znaš kamo ideš, svi te putevi vode tamo...
Sortiraj odgovore
Najstariji