Proljetne bebe 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zabica29
    11. Kolovoz 2016. 23:51

Dobro došla Hope! Stvarno se nadam da će biti treća sreća .
    Ja sam prije nego što sam zatrudnila počela pratit temu zimske bebe od njihovih prvih tjedana. I možda sam malo luda ali baš su nekako drugačije bile. Sve su puno patile od mučnina, ali su bile i jako ažurne sa pregledima i komentirale porodiljne dopuste... Nekako školski. Ovdje mi se čini da smo više nas imale teži početak i puno smo zabrinutije, skoro uplašene veseliti se. Ali iskreno vjerujem da ćemo doći na veselje kad uđemo u 2.tromjesečje! Ja sam se pomalo opustila... Polako razmišljam gdje će bit krevetić, gdje šta kupiti, ponekad me čak uhvati panika kad vidim svoje frendice s djecom da to neću izdržati psihički, ali me i prođe. 
    Maya, meni je u početku Dr.mislio da je veća razlika, ali je oko 4 dana. (Bilo je 9+2, a uzv pokazao 8+5 ili 6) za sad cijelo vrijeme baratam s 6.3.2017.  Joj stvarno moram pazit šta pričam jer mi se u zadnje vrijeme sve što kažem na glas da se bojim da se ne dogodi na kraju dogodi, ali ne bi voljela rodit dečka na Dan žena. Zapravo mi smo odlučili da želimo curicu. A kad bi smjela birati ne bih ni ribu po horoskopu, ali ajde, moram bit zahvala na malom čudu kkvo god ono bude .

[/url

Zabica29
    11. Kolovoz 2016. 23:54

Sorry na fulanom nicku, dobro došla Viki ! Moram kraće postove pisati, svaki put moj završi na novoj stranici.

[/url

Viki_ri
    12. Kolovoz 2016. 10:04

Hvala vam cure!

Ono sto vam mogu reci iz svog iskustva je samo polako i pokusati biti sto smirenije. Znam da je to izuzetno tesko, ali stvarno pomaze. I definitivno ukljucite svoje supruge i partnere, mene moj fino spusti na zemlju kada malo odlutam i zahvalna sam mu na tome! 
    Drz ste se i obavezno javljajte novosti!

Kada ne znaš kamo ideš, svi te putevi vode tamo...

• Delirium
    12. Kolovoz 2016. 14:11

Pozdrav svima,

nova na forumu, termin mi je 26.02 :) Čitala vaše postove i drago mi je vidjeti da nisam sama u svojim strahovima.

Za sada su svi pregledi uredni, bebica je 11 tjedana i 5 dana, a prije 5 dana napravila i Harmony testiranje - rezultati za par dana - najdulje čekanje u životu.

S obzirom da trudnoću vodim privatno (kod HZZO ginekologa idem po uputnice itd.), zanima me koju administraciju treba odraditi?
     - kako se "prijaviti" u bolnicu koju odaberem za porod - da li uopće mogu birati ili je po mjestu stanovanja?
    - kako i gdje se prijaviti na trudnički tečaj - čujem da postoje liste čekanja i da bi to trebalo što prije?
    - da li postoji još nešto s čim bi trebala požuriti? 

Dosad su me jako mučile mučnine, nemam energije za ništa, većina hrane je drugačijeg okusa/ne paše mi ... i trenutno sam u "survival mode" - ali kako kažete, barem znam da se nešto zbiva i lakše mi je preživjeti između pregleda.
    Nadam se da će kroz koji tjedan, kako napokon dolazi to navodno blaženo drugo tromjesječje sve biti bolje.. i da mogu riješiti sve što treba i dobro se/nas pripremiti.. :)

ana_nenadic
    12. Kolovoz 2016. 16:02

Pozdrav svima novim i starim trudnicama,

viki stvarno ti se divim kroz što si već prošla, a i dalje si pozitivna. I mene moj uvijek spusti
    kad čitam o glupostima ili paničarim.

Maya i kod mene je ista situacija, po zadnjoj mjesečnici mi je 5 dana više nego po ultrazvuku. 
    Sad ću vidjeti u sri kad budem išla što mi bude rekao ginekolog pa ću se toga držat.

Delirium drago mi je da si nam se pridružila, ja sam 7 tjedana, ali me već dva tjedna 
    imam mučnine. Mislim da svi jedva čekamo to blaženo razdoblje .

Dobra pitanja postavljaš i mene to zanima, a u biti ništa ne znam.

• Maya91
    12. Kolovoz 2016. 16:59

Zabica meni je doktor termin baš izračunao na dan žena, 8.3. ali s obzirom da sam imala produžene cikluse vjerujem da ću ipak malo kasnije roditi iako bi bilo fora da se rodi curica na dan žena, imam nekako osjećaj da je curica, ali to je nebitno, što je da je samo nek je zdravo :)

Delirium dobro nam došla :) ja isto idem sve privatno, a kod hzzo samo po uputnice, bas sam danas isla po uputnicu za trudnicku obradu, kompletnu krvu sliku, urin itd.. Jesi na harmony isla jer nije nesto bilo u redu sa nuhalnim naborom ili? meni ce to mjeriti na slijedecem pregledu i ne mogu iscekati, ali ako kaze da nesto slucajno nije ok mislila sam i ja ici na njega jer je od svih najpouzdaniji bez obzira na cijenu..

inace mucnine me lagano popustaju, ali jela bi sve zivo, vec primjetim da sam se rasirila i da mi je sve tijesno, a nije mi to nimalo drago, ipak je tek pocetak.. ja sam prije inace puno vjezbala i stvarno sam vodila brigu o tijelu, ali odkako sam trudna sam stala jer mi je i doktor rekao prva 3 mjeseca sto vise mirovati..

• Maya91
    12. Kolovoz 2016. 16:59

Zabica meni je doktor termin baš izračunao na dan žena, 8.3. ali s obzirom da sam imala produžene cikluse vjerujem da ću ipak malo kasnije roditi iako bi bilo fora da se rodi curica na dan žena, imam nekako osjećaj da je curica, ali to je nebitno, što je da je samo nek je zdravo :)

Delirium dobro nam došla :) ja isto idem sve privatno, a kod hzzo samo po uputnice, bas sam danas isla po uputnicu za trudnicku obradu, kompletnu krvu sliku, urin itd.. Jesi na harmony isla jer nije nesto bilo u redu sa nuhalnim naborom ili? meni ce to mjeriti na slijedecem pregledu i ne mogu iscekati, ali ako kaze da nesto slucajno nije ok mislila sam i ja ici na njega jer je od svih najpouzdaniji bez obzira na cijenu..

inace mucnine me lagano popustaju, ali jela bi sve zivo, vec primjetim da sam se rasirila i da mi je sve tijesno, a nije mi to nimalo drago, ipak je tek pocetak.. ja sam prije inace puno vjezbala i stvarno sam vodila brigu o tijelu, ali odkako sam trudna sam stala jer mi je i doktor rekao prva 3 mjeseca sto vise mirovati..

Pavla
    12. Kolovoz 2016. 19:47

Report  
    Danas smo bili na pregledu
    9+3
    "Skinuti" smo s duphanstona (jupiiii)
    bebi 28mm
    i dobili smo trudničku

29.8.2022. ➕

ana_nenadic
    12. Kolovoz 2016. 20:26

Pridružujem se čestitkama .

Ja tek za 5 dana na pregled i onda ću biti 8 tjedana pa će mi isto napraviti knjižicu i sve. Kad bi barem mene skinuli s duphastona, onda bi se malo smirila jer bi to valjda značilo da je sve ok.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.