Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarka88
    08. Listopad 2015. 10:49

Znači čini se da je istina to za spermu oooooooooo 

Bambola hvala ti, al mučnine su već tu cijeli dan, lagane još al prisutne, proći će i to 

šta se tiče odnosa ja ih imam uredno 

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Damjana
    08. Listopad 2015. 11:00

Knjiznicarka, sad sam se sjetila da si spomenula da smo na istom sa trudnocom❤❤  inace,postala sam senilna skroz od kada sam trudna. Stalno zaboravljam :((
    Knjiznicarka, jesam dobro razumila,zivis u Njemackoj? Pricaj nam o iskustvima od gore. Ja sam bila prije 4 mj. Skroz mi se svidja zivot gore,mislim da bi se lako prilagodila. Inace nedavno sam citala tekst o mamam sto da ocekuju na porodu, u bolnici i ide nesto kao: "nemojte ocekivati da ce vas u bolnici maziti i paziti,vi ste njima samo broj. Ne zivimo u Svedskoj,Danskoj ili Njemackoj." Poludila,znaci gori mogu maziti i paziti trudnice i rodilje,a kod nas su samo broj.
    Od jucer me boli lijeva noga, al skroz gore pri vrhu,kao da od dna ledja do koljena po sredini noge prodje bol svako malo. Bas me zivcira sto ne prolazi.

Pupa2
    08. Listopad 2015. 11:28

Garavice, ja ne osjetim neki svrbez trbuha, niti tu neku neugodu. Pazim da pijem puuuno vode da mi koza bude hidratizirana, ali ako mi je sudjeno dobit cu strije! Obicno kazu da kad svrbi koza da se rasteze pa dolaze strije :/ ma kako god bude svejedno mi je.
    Ja i muz se konacno usuglasili u odnosima, i sad mi vi kazete za zastitu i spermu!!!! Znaci ne koristimo kondome godinama, ja ih ne volim, a kamoli sad u braku! Jos cu ja to ispitati ginekologinju... Al ak muzu kazem za spermu, bit ce problema 😂😂😂 
    Knjiznicarka i mama, pa ajme vi i vase sise :P ja neobdarena i inace, a sad u trudnoci nesto malo. Jedino osjecam da su mi vise onak u sirinu otisle! Knjiznicarka, jooj sad tek kuzim sta si mislila s tim da je vama lakse! Moji su u zg, ipak je to druga prica... Ali, gledaj, vidjet ces kakav ces porod i oporavak imati, lako se odluciti za krstenje, gledaj da ti i beba budete ok i ravnaj se po tome!
    Mama, kojeg spola ti je prvo dijete? Knjiznicarka jel ti imas djece? Puno smo ispisale pa vise ne znam sto i koga tko ima....
    Ja nemam problema sa spavanjem, fino spavam, jos uvijek bez obzira na velicinu trbuha spavam na njemu, ne bole me ledja jedino sto me budi mjehur ajme. Imam osjecaj da je moja beba prikacena na moj mjehur i ruje po njemu 😀 al ovako je sve super!!!
    Ali, ovo sto je Bambola rekla, super je vjezba! A i kad osjetite da vas koci u krevetu, malo prosetajte i razgibajte! Ja nemam taj banana jastuk, zasad mi ni ne treba... Za kasnije cemo vidjeti. 
    Sanjarka, drago mi je sto je sve u redu, neka tako i ostane :)
    Damjana, da, tak je to s doktorima, nece nitko titrati oko tebe, ali ja to ni ne ocekujem. Istrpit cu sve tih par dana i zaboraviti....
    Cure, moja beba se pocela sve cesce javljati, bas osjetim ujutro kad se probudi, javi se, i navecer... Jucer sam u autu isto osjetila kad sam se vozila, beba radi salto :) bas sam sretna!! Uzivajte u prazniku :)

• LillaRose
    08. Listopad 2015. 11:47

Bok cure, nisam pisala par dana pa sam sad iščitala sve šta ste napisale...Ja nemam problema sa spavanjem, budim se 2-3 puta piškiti ali odmah zaspem kad se dotaknem kreveta. Spavam još uvijek uglavnom na stomaku jer mi ne smeta još, a okrenem se tu i tamo na lijevi bok.
    I ja spadam među one toplokrvne kojima sise gore ...Nisu se ni moje nešto puno povećale ( nisu inače velike , znači sa 75 B na 80 B), bradavice su se proširile ali baš kako je Pupa rekla nekako su napetije ..I znaju svrbiti ..
    Mažem se svakodnevno Biobazom Mama iz Dm-a...Ne vidim promjena u obliku strija, al vidit ćemo sve što će biti do kraja trudnoće. U prvoj nisam popucala, nadam se da će tako biti i sada... I ja pijem puno tekućine, posebno vode.
    Što se seksa tiče u početku trudnoće nisam imala volje , sad je stvar drugačija i mogu reći da imamo redovan seks ...
    Stigao mi je nalaz brisa i uredan je skroz. Još čekam urinokulturu...
    Pozdrav svima drage cure i uživajte !!!!

https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png

Sunshine-ri
    08. Listopad 2015. 17:16

Dan cure.

Ja sam i dalje umorna i nos stop umorna. Samo bi lezala po cijele dane. 😀 svaku noc posjecujem wc po nekih 4-5 puta. Kad me probudi usred noci imam osjecaj a necu stici do wca koliko mi se pisa. 😀

Sto se tice sexa,ja imam bas veliki zelju,a bogami i mm,tako da se tu bas lijepo slazemo. 😊 Mi ne koristimo nikakvu zastitu,nismo ni u prvoj trudnoci. U prvoj trudnoci smo se sexali do 2 dana prije poroda. 😄 I tada ,a i sada mi je gin rekao da je sve u redu s trudnocom i da sto se tice sexa se mozemo opustiti i da ne treba nikakva zastita.

poisonivy2604
    08. Listopad 2015. 17:49

Pozdrav cure :-)
    ne znam od kud da krenem, hehe...što se tiče spavanja malo se mučim, malo mi paše na jednoj strani, malo na drugoj, pa se cijele noći okrećem i riktam, ali više onako u snu, ne razbudim se baš. I izdržim cijelu noć bez odlaska na pišanje, što u početku nije bio slučaj. :-P Ali zato preko dana idem svako malo. I spavam i po 10 sati u komadu, ali se probudim nekako umorna i cijeli dan sam pospana sva, a kaže meni moja mama, draga, to ti je drugo stanje.
    Sise mi jesu malo narasle, ne previše, ali se kuži, jer su inače male, pa se moj muž sada veseli zbog toga hehe. I isto sam primjetila da su vruće i svrbe, tako da to valjda mora biti. I općenito mi je stalno vruće, a inače sam tip kojemu je stalno hladno, tako da je mojima sada skroz čudno.
    Što se tiče odnosa mi smo imali redovito i sa zaštitom do zadnjeg pregleda, onda smo se nekako malo prepali jer je bebica nisko i bolio me trbuh, pa smo za sada stali. 
    Zadnjih dana imam neki obilan iscjedak, koji je za poludit, znači u gaćama mi je non-stop mokro, dnevne uloške mijenjam stalno, ali su me već počeli smetati, i iscjedak je onako gust i grudast...fuj...čak me i malo svrbi...mislim da je možda neka gljivična infekcija. :-\
    A sad ljepša stvar, ja isto svaki dan osjetim bebicu, skroz lagano, onako nisko, ispod pupka, i stalno osluškujem i veselim se tim malim pokretima. :-) i jedva čekam pregled...još 3 tjednaaaaa

Sanjarka, super za pregled! :-)

Tako, nadam se da nisam nešto zaboravila. Puse svima

2016. 👩🏼
    2019. 👩🏼
    2023. 🧒🏻
    27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙

Minniee
    08. Listopad 2015. 20:17

Pozdrav cure, evo i ja sam proljetna trudnica..
    Inače nisam na forumu ali morala sam se malo "potužiti" jer nemam sa kime razgovarati o trudnoći. Ovo mi je prva trudnoća, 13 tjedan uz povremena krvaruckanja, mirovanje i duphastoni i puno optimizma da u travnju ugledamo svoju mazilicu.  Meni su mučnine uglavnom prestale  (pregrizla jezik jer se pojave još koji dan) i bile su užasne, smršala sam 4kg i prošli tjedan počela koliko toliko normalno papati. Sad imam drugi problem, imam osjećaj da me ništa ne može zasititi,kao da mi je želudac non stop prazan, ima li možda jos netko sličnih problema?Jedem dosta jogurta i voća tokom dana, a evo danas sam jela punjene paprike kao da i nisam i KAD SI GLADAN NISI SVOJ  ..totalno me frustrira taj kvazi prazan želudac. Na kraju ispada da mi je juha najbolji prijatelj i da me tekućina više zasiti od konkretne hrane. E da i pizza, pizza me zasiti ..  Toliko od mene i čestitke svim prisutnima. 

Pupa2
    08. Listopad 2015. 20:50

Izgleda da smo sve manje vise u istim problemima! Nekog nesto muci, ali sve su to cari trudnoce! Kao sto je netko napisao-drugo stanje :)
    Minniee, dobrodosla i lijepo se druzila s nama! Nadam se da ce ti ostatk trudnoce biti lijepi :) i meni je isto tako bilo, samo sto ja nisam smrsavila al se nisam ni micala s kilazom. E, prije jedno 10ak dana sam imala taj problem par dana je trajao, znaci nista me nije zasitilo. Vec sam mislila da cu morat stalno jesti i da cu biti ogromna, ali onda je nekako prestalo. Probaj sto manje obroke jesti i npr ubaciti si orasaste plodove koji zasite i dobar su medjuobrok! Mi se bavimo ljesnjacima pa njih imam i onda to pojedem kad me tak uhvati glad. Ili neke pahuljice ili tako nesto, cisto da zavaras zeludac ali da ne uneses hrpu hrane... Ja se kontroliram sada pa jedem 2 puta ujutro, po manje, rucam i onda jos mozda veceram, ako budem gladna, ali posto rucamo tek iza 16 kad muz dode s posla, onda ni ne osjetim glad navecer... Pojedem neko voce! Uglavnom, preporuka je da se jede manje i cesce... Ali, ja vjerujem da ce ti nestati kroz koji dan taj osjecaj nezasitnosti. Mislim da je to vise faza trudnoce!

Minniee
    08. Listopad 2015. 21:47

Pupa hvala na utjesi, trenutno mi ni ti manji obroci više puta na dan ne pomažu, pokušati ću sa orašastim. Imaš pravo i nadam se da je to samo faza prilagodbe tijela. Ja isto čekam mužića za kasni ručak, a onda on fino papa i trlja trbuh, a meni se plače i smije odjednom od muke kako me ništa ne moze zasititi, kao da nisam jela.  Nadam se da će 14.tjedan dovesti probavu u normalu.   A moguće i da su duphastoni imali utjecaja jer sam morala pojačati dozu, a sad lagano smanjujem.

Knjiznicarka
    09. Listopad 2015. 08:29

Nisam jucer vise stigla tipkati :)
    Damjana, ne znam kako je u bolnici, planiram ici na "turu". Imaju svaki tjedan sat vremena gdje te vode da vidis salü i sobe i prica se s babicom kod koje se moze onda prijaviti za tecaj ili Aqua Yogu. Ali kaj se tice doktora, ja sam i vise nego zadovoljna. Imam najobicnije normalno zdravstveno osiguranje kao zaposlena i do sad sam samo platila kontrolirani probir i ako posaljem racun svom osiguranju dobijem pola natrag. Svaki put mi radi uzv i dajem urin (dobijem casicu za doma i donesem). Trebala sam obaviti pregled kod kardiologa jer vec godinama Imam kao probema sa srcem (u biti nikakvih simptoma ni nis ali ga provjeravam svake godine) i nazvala sam jedan petak, dobila Termin za srijedu, cekala 15 min i obavila razgovor, uzv srca, ekg i opet razgovor (u kojem su rekli da je sve ok i da se ne brinem) a kod nas sam cekala... jer prvo ides k internisti pa dobijes uputnicu za uzv srca pa opet k svojem dr. po uputnicu za internistu i tak u Krug. Tako da sam i vise nego zadovoljna.
    A i s poslom isto. Nije kak se pise kod nas da novci padaju s neba... daleko od Toga. Ja sam dvije i pol godine slala molbe, dok je muz vec bio tu i nikad nis Osim pristojnih odbijenica. I na kraju se zaposlila u istom gradu gdje i zivimo! Muz je prakticki poslao dvije molbe i odmah dobio posao, platili su mu put i Hotel kad je Isao na razgovor i ma kaj da pricam... drugaciji odnos. Meni su se doslovno ispricavali da mi ne mogu platiti put ali da bi jako rado da dodem na razgovor i evo... dosla... obavila... plakala ko kisna godina jer njemacki nisam govorila 7 godina od skole do tog razgovora... i nakon tjedan dana me zvali da sam primljena. I da, mogu me pocekati da skolsku godinu odradim do kraja jer sam bila razrednica pa sam im rekla da ak nije Problem i ak bi me uzeli da ja bi pocela mjesec dana kasnije nego kaj pise u oglasu. I evo... prosle skoro 2 godine, ja tu, prva beba na putu... svaki dan pitaju kak smo i jest da su hladniji kaj se tice meduljudskih odnosa, ali nakon 5 godina Rada u skoli to mi pase... nitko se ne mijesa nikome u zivot, nitko me ne zove Doma poslije radnog vremena jer nesto treba u vezi posla... kaj da velim... dobro je :) A to da mi fale moji ljudi... normalno da fale... ali faljeli bi da smo i negdje 50 km daleko.  A jesam se raspisala... :) sorry

Nego, jucer mi dosao jastuk, i spavala sam ko beba. :) danas me nis ne boli. Javim kak ce biti dalje. Pricale ste o jelu... ja non stop nesto zvacem ili pijem... imat cu 100 kila. A Pizza mi se jede svaki dan, ali se trudim kontrolirati i jesti zdravo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.