Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anna123
    07. Travanj 2016. 13:29

Crna, na kraju je sve dobro ispalo, to je najbitnije! 

kikica, kad moraš na pregled? Šta ti dr kaže? 

Mama, istina, svaki dr drugačije tumači mjerenja a nama trudnicama ne treba puno da se zabrinemo čim čujemo da nešto kasni. A što se dojenja tiče, nadam se da ću naići na dobre sestre koje će biti voljne pokazati kako pravilno dojiti... jer drugačije je kad čitamo kako trreba dojiti (pogotovo nama koje prvi put rađamo i nemamo iskustva) a drugačije kad to treba primijeniti kad primimo bebicu u ruke. 
    Nadajmo se najboljem i nek nam je sa srećom

Malamimi
    07. Travanj 2016. 14:17

Ej mama, bitno da ste vas troje dobro. Jel ih i dohranjujes. Racunam da otpocetka hocu da mi malo ojacaju i da ne patim ako ne budu dovoljno dobivali na masi. 
    Ja bas od jedne Rode dobila jastuk za dojenje blizanaca...Boze ogroman je... Al za tandem i mora biti malo komotniji. 

Ja sam par dana imala laznjake. Sad lezim i smirilo se. Necu izazivati, nije im jos vrijeme

Malamimi
    07. Travanj 2016. 14:24

Anna, meni su setre pomogle i fino smo dojile u bolnici. Al imala sam i veliku pomoc moje bebice koja je zjevala kao som. Poslije sam ja pomagala curama u sobi oko dojenja. Cimerice znaju biti od velike pomoci, ako su u mogucnosti i raspolozene. 
    Cestitam novim mamama!

• Anna123
    07. Travanj 2016. 15:54

Malamimi, vidiš, nisam uopće ni razmišljala o pomoći cimerica. 
    Nadam se onda dobrim i raspoloženim sestrama i cimericama. 
    Samo odmaraj, neka njih kod tebe još malo, tamo im je najbolje zasad. 

• ines_m
    07. Travanj 2016. 16:27

Uhvatih malo vremena da napisem koje slovo :)
    Prvo zelim cestitati svim proljetnicama koje su rodile u medjuvremenu! Neka su bebuske i mamice zive i zdrave i vesele!

Ukratko cu napisati kako je kod nas izgledao porod...
    Nepravilni bolovi su poceli oko 00.30. Oko 4.30 pocela curkati plodna voda (valjda nikad brze nisam iskocila iz kreveta kao tada). Laganini se istusirala i sa suprugom zaputila put bolnice. Kako je plodna voda pocela curiti, tako su bolovi potpuno nestali. U 6.30 me u bolnici prima doktor koji kaze, otvorena 3 prsta i odlazi iz smjene. Preuzima me doktorica. Kaze setaj sto vise da se pokrenu trudovi i da se beba krene spustati. Setam od 9 do 17.30. Pokrecu se i nekakvi trudovi, ne tako jaki ali ucestali, svakih minutu i pol do dvije. U 17.30. otvorena 8-9cm, ali zbog slabih trudova, doktorica me stavlja na drip. Drip pokrece snaznije trudove, ali bebica se nikako ne spusta u porodjajni kanal. Na dripu sam bila do 23 h kada sam doslovno molila doktoricu da me porodi carskim jer sam bila na izmaku snaga, imala sam osjecaj da cu svaki cas pasti u nesvijest. U 23.38. na svijet stize moja princeza Nika s kojom je odmah, Bogu hvala bilo sve u najboljem redu. Meni pocinje rasti tlak i ubrzavaju se otkucaji srca uz obilno krvarenje iz sijela posteljice. Opet zahvaljujem dragom Bogu, uspjelo se sve normalizirati i zaustaviti krvarenje.
    Za vrijeme lezanja u soku, jos jednom dolazi do ubrzanog rada srca, uz lijekove se smiruje. 
    Ostajem u soku do 14h sljedeceg dana zbog primanja krvi.
    Svog andjela sam dobila tek 15h nakon poroda zbog cega nikako ne mozemo uspostaviti dojenje jer je na neonatologiji bila vise puta nahranjena na bocicu i jednostavno tako navikla.
    No, ja sam zahvalna dragom Bogu da smo nas dvije zive i zdrave :)

kiki_ca
    07. Travanj 2016. 19:46

Anna, nista... rekla da se javim na dan termina u porodiliste, ako me prije toga ne zaboli
    Ja sam ocekivala jos koju kontrolu, pregled, ista... no nista :/
    Ja sam skroz aktivna, no  izgleda jos nije vrijeme :)
    Ines, ja se bojim te scene kao kod tebe sa krvarenjem... a obicno moj strah bude opravdan

Ali neka ste vas dvije nama zive i zdrave

mama102
    07. Travanj 2016. 21:40

malamimi ja sam presretna što smo kod kuće i što je sve ok...dohranjujem ih (nan sensitive) u bolnici su pili nan 1, prvo kupila nan 1, a onda mi je patronažna rekla da je sensitive još bolji za njih male...i zbog probave, grčeva, dobivanja na težini...i sad to papaju...dojimo svakak,,,na sjedeći, na ležeći i zajedno...imam jastuk za dojenje, svaki s jedne strane i eto ga...mlijeka imam, ali ne dovoljno da ih svaki obrok zasiti do kraja...

npr. jedan obrok oboje jedu zajedno tj. dojim ih...lijepo se zasite i spavaju...nakon 3 sata kad se probude opet im dam sisat ali im nakon toga moram dat dohranu jer im nema dosta...vuku u nedogled i samo cendraju...sad smo već s pojedenid 20 ml stigli i do 70 ml u komadu :)) rastu dečki...jedan je dobio 315g, a drugi 230 grama...ja sam prezadovoljna...sam nek oni meni lijepo papaju...ne jedu puno dohrane, al ih je dvoje i samo nestaje ta hrana...mali termiti moji..računala sam ovaj mj 400 kn za hranu...sljedeći će bit minimum 600...a opet sam presretna što imam mlijeka pa dar bar malo probaju moje, a kasnije kak bude... :))

mama10

kiki_ca
    07. Travanj 2016. 23:04

Oo mama svaka tebi cast, tako lijepo I opusteno pricas o poslu oko blizanaca :)

Ove koje su rodile, jeste radile perinealnu masazu? Jel pomoglo sta?
    Nocas me neki bolovi hvataju, ali po stomaku, malecki se nesto uznemirio :/
    A kasnije I dole neko "zasijecanje", kao kad moram u wc a imam urinarnu infekciju pa imam osjecaj sve ce se potrgati, ali proslo je sve brzo

• Lopticaaa
    08. Travanj 2016. 06:30

Hej curke da se i ja malo javim.. Citam vas svaki dan a posto sam uranila danas, imam sad i vremena da nesto i natipkam!
    Prvo cestitke svim novim mamicama...bravo cure na hrabrosti i snazi...nadam se da nam to svima dode prirodno!!  uzivajte u svojim bebicama i zaboravite na sva losa iskustva, ako ih je bilo.
    Drugo svima vama koje ste u slatkom iscekivanju ko i ja...samo pozitivne misli curke...sve ce biti u redu..Jednom sam procitala kako pozitivne misli privlace pozitivne dogadaje i shvatila da je to bas u potpunosti tocno!! Tako da budite hrabre i samo pozitiva! (ja poprilicni optimista pa moram to podijelit s vama...hehehe)
    Mi smo danas 37+5..jucer bile na zadnjem pregledu kod ginica..sve je ok, nesto sitno sam se pocela otvarat. Moja curka ful zivahna ali jos uvijek odbija okrenuti se na glavicu.. Ja se jos uvijek nadam da ce uspjeti, al vidjet cu kaj ce mi rec u pon u vinogradskoj jer idem na prvi pregled u TA.
    Sto se tice nasih boljki, moram priznati da sam ja ok, na wc idem normalno (vjetojatno jer malena ne cuci na mjehuru), puno hodam i krecem se jer mi je tesko sjedit, malo me nesto boli kicma kad sjedim dugo i primjetila sam da su mi lagano pocele noge naoticat. Jedino sto mi je na zadnjem brisu rodnice izolirana moja stara "prijateljica" e coli i sad sam na antibioticima.. nadam se da to nece imat nekog loseg utjecaja na samu bebicu ili porod.
    O porodu iskreno slabo razmisljam, sto mislim da je dobro jer se ne zelim plasit neceg za sto neznam kak ce bit, a neminovno je da moram proc kroz to kao i sve vi. Ali svakodnevno razmisljam o tom malom andelu koji ce nam uskoro doc i uljepsat nam zivot. Jedva cekam da zagrlim tu malu bubicu i napokon je posteno izljubim!!
    Ja ga malo oduzila al kad se ne javim cesto onda kad pocnem, nikak prestat pisat...heheh
    P.s. dobro jutro svimaaa!! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.