Piki ne znam za koju si se bolnicu odlucila, al vidim da u vecini njih to funkcionira. Iako vaginalni porod s bebom na zadak je da ih tuzis.
Zelim ti ovaj put puno srece jer na koncu bitno je da ti se i neke stvari poklope kad beba krene: od babica do dr. Ja sam imala divne babice koje su me tako hrabrile i stalno se brinule jel sve ok, eto mogu samo zahvaliti Bogu da je sve tako proslo. Imam par unutarnjih savova koji me sad bole dosta, al valjda budu i oni brzo prosli pa da mogu sjediti i sve kako spada. Sve ce biti ok. Meni su ti isto svasta prognozirali i carski na kraju pa eto shvatis da ni ti dr nemaju pojma, a sve kao neki vrsni strucnjaci. A jesam sad svasta nadrobila :)
Iskrene čestitke svim novopečeni mamama,uživajte,puno se nazire,pazite,volite i pusajte.
Malamimi ja želim vjerovati da ni jedan Dr nebi poradao u 36.t i ranije tek tako,jer kao tako im odgovara,ako zaista ne postoji potreba za to. Ja sam imala hitan carski na dan kad sam napunila 36t i nisam mogla niti mi je bilo ni na kraj pameti da zahtjevam da beba ostane u trbuhu minim do 37.t...
Želim vam svima da do kraja izdrzite sa što manje bolova,da docekate termine,i da vam porodi produ što mirnije,koliko je to moguće i sa što manje boli i trauma.
Tek kad pogledam tablicu vidim koliko sam mama preskočila,rodila sam 7.po redu a trebala sam biti nešto poslije 20., mi smo sad još malo 4t stari i imamo 2700g,ne znam da se i jedna beba rodila s toliko g ovdje a kamoli da s mjesec dana ima toliko. Srećom pa lijepi čiča i napreduje tako da ne brinemo omko toga..
UUživajte trudnice i sretno svima :)
Ja to mogu, ja to hoću....
MareN, neka beba raste! Ja sam se nadovezala na Mamu koja je rekla da je kod njih praksa da se u 36.tt duple trudnice hospitaliziraju i onda odmah dogovaraju neki termin za carski rez. Kao da nas se hoce rijesiti sto prije. Naravno da kad je zivot mame i bebe u pitanju tu nema rasprave.
Čestitke svim mamama i poljupčići za bebice!
Ja sam napokon na porodiljnom!!! I za sve mi treba duplo vremena...
Moram se potužiti kako me iritiraju ljudi koji bez ustručavanja komentiraju moj izgled (dobila sam btw 10 kg) "Pa kolika si? Kolika ćeš još rasti.", "Djeluješ mi kao da ćeš roditi." ili finije verzije"Cijela si se promijenila", "Velika ti je ta beba" i ono baš me ozlovolje kao da nikad nisu vidili trudnicu u 8 mjesecu :-(
Ja još nemam ništa od potrepština za rodilište jer čekamo plaću (glavno da moj muž ide jedriti...) :-(
Lola cestitke,uzivaj!!! Sada se lijepo mazite i pazite!!!
Piki koliko se sjecam ti radjas u Ri? Stvarno mi je zao sto imas negativno iskustvo s prvog poroda. Ja prije 5 godina rodila u Ri rodilistu i imam samo rijeci hvale. Takodjer sam rodila uz epiduralnu,samo ju zatrazila i dobila. I ovaj put je mislim uzeti. Ne znam tko je dao savjet za spavanje..hehehe . To se sjecam u prvoj trudnoci da su mi svi govorili naspavaj se i znam da su me ful zivcirali,kao joj sta sad svi pametuju. A onda kad se beba rodi skuzis o cemu su pricali... 😁hehehe,ma to su sve slatke muke i vrijeme stvarno brzo prodje.
Isto tako se slazem za ono blazeno neznanje u vezi prvog poroda kada ne znas sta te ceka. Neki dan me ulovili laznjaci i plakala sam od straha da je krenulo. 😂
Minnie di si? Sta kaze gin?
Čestitam novim mamama! Uživajte s vašim bebicama. Ljubite se i mazite i pazite!
Sunshine, baš si ja razmišljam o svom porodu i to kako je sve bilo relativno lako čekati kad nisam znala kako će biti. Na kraju je moj porod prošao gore od one najgore verzije koju sam imala u glavi Ipak... s jedne strane mi nije žao jer sam shvatila da ipak nisam takav "pekmez" kakav sam uvijek mislila da jesam. Moja curica je izašla s pupčanom vrpcom dva puta omotanom oko vrata i tek sam kasnije saznala da je bilo mekonija u plodnoj vodi, al eto hrabra cura je prošla bez ikakvih problema i savršeno je zdrava pa mogu bit samo zahvalna i sretna što smo obje žive i zdrave izašle iz bolnice. Još uvijek sam u fazi "Nikad više" i baš me zanima kada će me to proći
tako da... Piki, nakon takvog ružnog iskustva s prvim porodom, od sveg srca ti želim da ti drugi porod bude neusporedivo lakši i da ti ostane u sjećanju kao lijepo iskustvo!
Svima drugima također želim svu sreću!
Velika većina proljetnica je do sada imala lagane porode pa se nadam da će se tako i nastaviti! Sretno!!!
Sunshine osim što mi se onaj f smanjio na x/1 sa x/2 još sam potpuno zatvorena. Ako se ništa ne dogodi, 13.imam pregled u poliklinici. Jedino da probam trcat po stepenicama..
Halila ta faza nikad vise ce proci brzo,vidjet ces. Barem je meni tako. Covjek dobije amneziju sto se tice boli na porodu. Da pamtis,vise sigurno nikad ne bi isao. Ahahahha 😂
Ali cim vidis to malo cudo,u sekundi sve zaboravljas!
Minnie ja vec mislila da si se i ti mozda progurala preko reda jer se ne javljas! 😊 heheheh
Ja sutra imam pregled kod svoga ginekologa,a onda 11. na poliklinici,ako do tad ne krene. Mislim da bi se ti i ja jos mogle druziti u rodilistu. 😄😉
Minnie ako ne krene do termina najbolje da se dogovorimo pa krenemo trcat trsatskim stubama 😂😂😂
Hahaha...baš sam to danas mužu rekla za trsatske ..trebale smo na utrku neki dan...
..ako mali ne odluči odraditi 42+ možda se i vidimo, da.. ..ja se nadam da ce krenuti samo...
Sortiraj odgovore
Najstariji