Cestitke mamice! Uzivajte u mazenju s bebicama!
Mi cure jos u komadu. Danas bila na pregledu (37+4) i sve ok, i dalje 1 prst do unutarnjeg usca otvorena, dakle sve isto kao i prije mjesec dana.....Bebulja velika vec, oko 3200g....Prase jedno haha. Sina sam rodila sa 3kg, a ova ga je vec presisala....Inace, imam sve problemcice kao i sve vi, nespavanje, trka na wc i ostalo....i jedva cekam ovo iskrcat haha. Pricekat cu jos dok mi muz odradi neko testiranje za posao za 8 dana i onda krecem skakat po lopti!!! Ne mogu vise, pritisak mi je dole AJME....
Pusa svima
Hvala na cestitkama, nadam se da ce i vama proteci sve ok i vasim bebicama
Minnie kao prenijela sam po terminu, al po uzv mozda nekih 2-3 dana. Tako da nije drama s time, a kad sam dosla s trudovima i otvorena 1 prst poslali su me kuci da to nece jos par dana, a ja se vratila za par sati otvorena 5 prstiju. Nisu ni oni vjerovali da je tako brzo islo za prvi put.
Slazem se sa vama kad ti je prvi put je lakse jer ne znas sto te zapravo ceka. Iako su meni trudovi do pred kraj bili peace of cake s obzirom kakve sam menge imala. Onda sam primila epiduralnu i bilo je ok
Mi cemo, izgleda, do termina uredno :)
Na pregledu veli da mu moze dodirnuti glavu, na uz-u sve ok "po skolski", glavicom je dole, i to "nesto glavato" kako ga doktorica nazva. Nemiran je pravo, i uvijek se naguta plodne vode
Tako da sam se opustila, i sad bez ikakvog nemira cekaaaam
Epiduralnu? Pisi ak imas vremena malo. Koji su uvjeti da je dobijes, kako, sto...
Lola i Mune curke čestitam :)) Pridružujem se savjetu za spavanjee, i kad ste naspavane spavajte još malo :P
Piki epiduralnu trazis i oni ti ju daju. moras samo potpisati prije toga neke papire, koje sam ja samo potpisala (nisam mogla citati od trudova) muz je tamo ispunjavao. Tipa oni te upozoravaju na sve rizike od epiduralne blabla, al kad si u toj boli vjeruj mi nije te briga samo neka te piknu i onda ti ona prodjeluje nakon 10-20 min i ti se odmaras izmedju trudova.
Taj sam vidjela dosta anesteziloga koji su tamo hodali i davali epiduralne. Mozda ti je i sreca kada naletis na porod: noc, dan, vikend itd. Nadam se da ces dobiti epiduralnu na vrijeme i uspjesno jer bitno je da ti ju stignu dati na vrijeme, ako si vec previse otvorena onda ti ju ne zele dati jer navodno nema smisla, moze se desiti da ti prodjeluje tek nakon poroda. Eto valjda sam vam pomogla ko se razmislja o toj opciji!
Ahahahahaha...ILoveCats kao da si mog opisala.
Lola ljube, s obzirom na prvi porod kakav sam imala definitivno razmisljam o bilo cemu da ublazi te bolove, a pitam te za epi jer prvi put sam platila i nisu mi je htjeli dati jer sam kao mlada i zdrava, a bila otvorena 4 kad sam stigla. Maleni je bio na zadak i tek kasnije sam saznala da sam zapravo trebala na carski uz sve sto se desavalo i da imam srece sto sam ostala pri svijesti, a mrvac moj sto je ostao ziv i zdrav. I hvala dragom Bogu sad je veci od mene i pravi frajer.
Sortiraj odgovore
Najstariji