kiki_ca ne znam zasto, mozda ne ukucas u pravim mjerama....sve moras u milimetrima....
Npr. bpd je 85, a ac je 300....lupam bezveze....
Piki, bas sam sretna ako sam te smirila....i budi smirena jer nemas zasto brinut. Moj se sin tri dana nakon termina rodio sa ravno 3kg....na pregledima uvijek bio mrsavko....jednostavno netko radja takvu djecu....nismo svi isti boze moj i hvala bogu da je tako.....a tvoje ce cedo bit taman u prosjeku sto je i u redu....
I mene je moja prije mjesec dana plasila: pa mrsava je, ajme meni, pa jel ti jedes, blabla......a ja sam joj lijepo rekla da mi ne puni glavu.....i onda ona lijepo pogleda tablice i kaze: pa ajde dobro je, u prosjeku je......a sta bi trebala bit? Sumo borac? Ma dajte.....
Pusa svima
Po njima nikad dobro il preveliko il premalo.
Samo da su oni nama zivi i zdravi.
Piki ja sam vec ovdje zabrinuto pisala kako su doktori rekli da je moja cura sitnija i da zaostaje i vise od dva tjedna u trbuhu..rođena je 3, odnosno 5 dana prije termina teska 3310 grama..duga 50 cm..ako je to presitno i zastoj onda stvarno ne znam..u rodilistu izgubila prvi i drugi dan malo na tezini da bi sa drugog na treci dan napredovala 60 grama! Mali je rođen sa 3700, puno izgubio na tezini, skoro nas nisu pustili doma..sitniji su jos i zilaviji :D
Inace mi smo u ponedjeljak stigle doma, super smo, papamo i mazimo se. Patronazna je rekla da ima zuticu pa ce je malo cesce kontrolirati ali da je to sve u redu.
Pozdrav svima :)
Ukucavala sam u mm, ali umjesto tacki stavljala zareze
I izracunalo mi 3731 :'(
Bas se prepadoh kilaze
Samo da javim da se rodila Kiara 31.3. pukao vodenjak u pol 4 ujutro i nakon 18 sati nam je došla, bilo je bolno ne mogu reć ali hvala Bogu gotovo je. Jučer smo tek dišlo doma dobila je žuticu ali sad je pod kontrolom :) Sisamo jako, čak se moram i izdajat jer ga ima puno, ljubim sve i pročitat cu vas kad uhvatim vremena. Čestitam mamama ako ih ima novijih :)
Crna, čestitam na malenoj Kiari! Piši nam ubrzo kak je bilo.
Ostale trudnice, kako ste danas? Ja sam neispavana, zna me nekad uhvatiti i grč u listu pokraj noćnih odlazaka na wc. Sve u svemu, neću se previše žaliti jer sam dosta dobro dosad izdržavala, bez nekih naročitih trudničkih tegoba. Imamo još 3 tj do kraja, još da i to odradimo lijepo i nitko sretniji od mene.
Došli smo u 4 u bolnicu, nisam imala svoje trudove pa su me spojili na drip, počeo je odma djelovat na svake 3 min ispočetka ne tako jako ali nakon sat vremena jako, dobila sam prvu epiduralnu koja me spasila, pa drugu kad je popustila i treću nakaju na njoj sam se uspjela odmorit malo jer više nakon toliko nisam imala snage, kad je ta popustila bol je bila stvarno ne podnošljiva, baš je popustila u najgorih zadnjih sat i pol, bila sam otvorena ful već oko 20 sati ali se nije spustila beba pa smo čekali. I nakon sat vremena umiranja jedna valjda stvarno zadnjim atomima snage... Rezali me nisu stvarno su pazili i masirali uljima da nebi došlo do toga, samo sam malo popucala za dva šava ništa strasno... Oporavila sam se već treci dan tako da sto se tice toga super!
Rođena u 21:45, 3290 i 49 duga, a rođena je 36+6, šta bi bilo da je dokraja zgurala 4 kile hehe
Cestitke crna, da bude ziva, zdrava i sretna, a i vi sa njom :)
Blago ti se sa epiduralnom, kod nas nema toga...
Mene grcevi hvataju samo u desnom kuku, ne znam znaci li to sta...
Ostalih bolova nemam, danas smo usli u 40-u sedmicu, pa se naaaaadam da ce se sta pokrenuti :S
ej žene...vidim da ste sve u mjerama...nemojte se toliko zamarat time...znam lako je to reć ovak sasstrane, ali ne vrijedi vam se živcirat za bezveze...NE ZNA SVAKI DOKTOR RADIT PROCJENU! to su meni otvoreno rekli u bolnici, a ima i onih koji ne žele...isto tako mi je doktor dan prije poroda rekao da to što oni tamo mjere je samo procjena koja im služi kao neki orjentir...znači bitno da beba nije ispod 2 kg, a u terminu i sl. a to što kao po uzv je manja za tj, dva, veća za tj dva...ništa ne znači jer su pogreške česte i ne radi svatko isto...NAJSIGURNIJE MJERENJE TEŽINE JE VAGA-rekao mi doktor koji me pregledavao...procjenio malce na 2800, 2700...oni bili 2450 2520...
...kad sam rađala kćer fulali su samo 50 grama...kumi su na dan poroda fulali 400 grama, rekli su više...cimerici na dan poroda rekli da je dijete 3700 mali bio 4300...i da ne nabrajam dalje...
...opustite se i nastojte uživat koliko je to moguće još u ovo malo vremena što ste dva u jedan...
...uskoro ćete uživat sa svojim malim zlatom...nadajmo se da ćete što kraće bit u bolnici...
i jedan dobronamjeran savjet...NE OČEKUJTE PREVIŠE OD DOJENJA U BOLNICI čisto da se ne razočarate...nekom će to ić odma nekom tek kad dođe kući i u miru svog doma vježba...ja sam doslovno ludila sad u bolnici...svaki put mi donosili djecu nahranjenu i dolazili po njih dok su još spavali i čudile se ko pura glisti šta djeca ne sisaju...prsa su mi htjela eksplodirat....izdajala se dan i noć ko idiot, umjesto da su mi dali da djeca sisaju...zadnji dan je došla razumna sestra s kojom se moglo dogovorit da mi ne nahrane djecu nego da dođu meni na prsa i tek onda ako im ne bude dovoljno da im daju dohranu...al preživjeli smo i to...
...a da ne pričam o tome kako je mlada mama koja, normalno, nema pojma o dojenju tražila da joj pokažu...u rodilištu prijatelji djece...podrška dojenju...svugdje table o prednosti hranjanja majčinim mlijekom i bla bla...da bi došla sestra...i onak,..uljepšano bezobraznim tonom rekla da kak ne znam...ak je znala napravit dijete kak ga sad ne zna nahranit...mi smo se zgražale...uf
mama10
Sortiraj odgovore
Najstariji