Čestitke novim mamama, Boška i Mama! Brz oporavak vam želim!
Lijepo mi vas je čitati, čini mi se ko da je prošlo sto godina otkad sam ja pratila sve te bolove i nadala se da će krenut.. Na kraju prenijela točno tjedan dana.
Ne znam za vas koje ste rodile, ali meni oni pravi trudovi nisu bili ni slični menstrualnoj boli.. Možda onaj početak neki, kad su još nepravilni, ali ono kad su došli na svake 2 minute mi je bila sasvim neka druga vrsta boli.
Sretno vama koje ste pred porodom! Nek vam sve prođe brzo i lako i najvažnije, da su bebe žive i zdrave!
Malamimi, mi smo za Uskrs već izašli, ali samo na par minuta, jedan krug po kvartu, ali zato smo jučer bili više od sat vremena vani. Ona je super bila, spavala je cijelo vrijeme, očito joj se sviđaju kolica.
Boska i Mama iskrene cestitke na bebacima!
Mene jucer oko 7 tako jako pocelo probadati u trbuhu i nakon 2 sata bol se i dalje nastavila. U jednom trenu nisam mogla stajati na nogama koliko me stezao trbuh. I onda odlucila otici u rodiliste na pregled. Spojili me na ctg,ctg nije nista posebno ocitao. Onda me pregledao gin i kaze da je sve u redu,vanjsko usce ulozivo za vrsak prsta,unutarnje zatvoreno. I rekao da su to laznjaci i rekao mi ako me bude jos bolilo da popijem spazmex.Ako se smiri znaci da su laznjaci,ako se bol nastavi onda su pravi. Dosla doma i kada sam legnula lagano se krenulo smirivati. Ali bol je bila bas jaka. Ulovila me jucer panika i bila sam tako sretna kad sam cula da idem doma. Heheheh
Evo me sad lezim i odmaram.
Minnie di si?????
Malamimi bas tako, samo da nam ne bude prije 37 tjedna. Jedino sto se ti stvarno moras malko vise paziti ipak su duplici.
Halila dobro govoris, pravi nemaju veze s m bolovima.
Suneshine i ti va bolovima. Dobro je da su te pregledali i da je sve dobro.
Joj kak me smijeh lovi na to mirovanje. Sve kao moramo mirovati, a radimo lude neg prije trudnoce.
Sunshine tu sam.. nikako se spojiti, stalno me izbacuje.. Jos sam 2u1.
E vidis,to sam ja doma napravila, nakon dva sata sta nije popuštalo popila spasmex (jer ga imam tamo iz 20i nekog tt kad sam imala one bolove) i uspjela zaspati,a bol do jutra nestala. Ako ne zelis piti spasmex, a opet te uhvati probaj ovu foru sa vrućim tušem, ako bol stane-lažnjaci,ako se pojača-pravi.
Ja od onda imam samo par puta na dan menstrualne bolove u donjem djelu trbuha koji odu malo u noge. Bebac se mice, pokreti su ok.tako da cu valjda docekati pregled u pon popodne, a ako bude frkovito za vikend, ici cu lako do poliklinike ali sve mi se čini da mali šaljivđija nema namjeru prije termina doći...
evo da vam natipkam kako je to sve izgledalo kod mene...
36+2 odlazim svom gin na redovan pregled...kaže sve ok...sutra se javite u bolnicu...bit ćete tamo na promatranju dok vas ne odluče porodit je su ipak blizanci u pitanju i takva je praksa...čim se prođe 36ti tt ide se u bolnicu...
...zovem muža...tulim...teško mi je kad si pomislim koliko ću ležat u bolnici a doma ostavljam curku...muž dolazi kući s terena i drugo jutro me vozi u bolnicu...kažu otvorena 2 cm...
...taj isti dan obavljam sve pretrage za carski jer je jedan zadak drugi glava...i kažu to je to...sad čekamo...
...u sobi sam s ženom koja također nosi dva dečka...
...dr jutro cimerici kažu da će u petak na carski...ja kukam da tko zna koliko cu ja morat čekat...bla bla... ujutro ctg, aparat šteka...doktor na viziti kaže ponovite ctg...obično se ctg ponavlja u 12, ali ja idem odmah...osjećam se dobro...ležim...osjećam malog desno da me lupa nogicom i onda me probada dolje skroz nisko...reko nije to ništa, mali se rita...nakon nekog vremena više ne osjetim da se mali rita al osjećam prodadanja koj apostaju sve češća..stg pokazuje trudove 50, 60, 70...sestre zovu doktora...ajmo na pregled...
...dok kaće čekamo da se trudovi pojačaju ili ode plodna voda pa ćemo probat prirodno jer je prvi glava...uhvatila me panika...kak sad trudovi...prirosno??! zašto? kako? jel da zovem muža il ne? dolazi drugi doktor...ponovo pregled...on kaže ajmo carski...nema se tu šta čekat...njen doktor je rekao da je to za carski i nema se tu šta filozofirat...
...sva u šoku odlazim u sobu...govorim cimerici da će moji dečki ipak dan prije njenih van...zovem muža on sav zbunje...kako šta???zašt mu nisam javila ranije...pa reko nisam ni ja znala...
...obavljaju se sve pripreme i u 12:11 i 12:12 24. 03.2016 moji dečki dolaze na svijet... bili su 4 dana u inkubatoru...hranjeni na sondu...pa na bočicu...izdajala sam se...peti dan sam ih dobila u sobu da se učimo dojit i uspjevamo...u srijedu smo pušteni kući i sad se privikavamo jedni na druge i učimo iz dana u dan nešto više...
...kolegica je rodila dan kasnije dva dečka tako da smo imali lijepo društo...
...a jesam se raspisala...hehe...eto toliko od mene...pozz svim mamicama i onima koje to tek trebaju postati...sretno trudnice...nek vam porodi budu što lakši i brži...
mama10
Mama, dobro vam je sve proslo. Ono sto sigurno znam da je kod mene prirodno bilo sigurno jer je prvi bio glavom, a ovdje to ide prirodno. Sad je prvi zadak, a drugi popreko i to je carski. I sigurno necu dati da me porode sa 36 t samo zato jer je njima tako zgodnije. Bit ce unutra dok god ne dobijem trudove, pukne vodenjak ili prenesem.
Uzivaj sa bebama, nadam se da te rana ne boli jako.
Cestitam od srca novim mamicama!
Evo da se i mi javimo..danas, 1.4. na svijet je dosla Rita, teska 3310 i duga 50 cm! Porod kao iz snova, dosla na pregled otvorena 6 cm bez trudova, prokidanje vodenjaka, malo dripa i u par trudova stigla bebica..rezana nisam, samo malo popucala zbog slabije koze oko reza sa prvog poroda :)
Sortiraj odgovore
Najstariji