Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Halila
    14. Ožujak 2016. 17:36

Ines, možda je malo grublji doktor bio. Čula sam već da se to događa. Budeš vidjela jel bude prošlo ili će se nešto pokrenuti. U svakom slučaju, sretno! 
    I ja sam danas bila na kontroli.. cerviks skraćen, ali sam i dalje zatvorena skroz i stanje nije baš idealno. Posteljica je zrela, plodne vode je malo i kako sada izgleda, sutra ponovo ctg, u srijedu bolnica i vjerojatno induciranje poroda. Beba je danas procjenjena na 3800, a prije pet dana je bila 3190 tako da mogu samo nagađati što je točno. No nije mi više ništa bitno, samo da mi ona bude dobro i da se rodi živa i zdrava, kako god.
    Cijeli dan sam sva nekako na sto briga, moram si sve skupa posložiti u glavi, iznenadio me takav nalaz jer je zadnji puta sve bilo super na uzv-u. 

Ostale cure, sretno s pregledima koje idete i također ako se nešto pokrene!

simal
    14. Ožujak 2016. 17:54

Hej curke,

što se tiče pupka i meni je to bila drama ali me je patronažna smirila tako što mi je objasnila da je to mrtvo tijelo koje otpada i da njega to uopće ne boli. Samo je gadno. Tj. briga oko pupka je gora nama mamama nego bebama. Mi smo trebali samo gazice i prašak, ništa više. 

Vidim da neke curke prolaze prvi skok u razvoju, ja moram priznati da ga nisam niti osjetila jer je mali imao žuticu pa je jedno vrijeme bio sav uspavan, nisam niti znala da postoji skok u razvoju do prije dva dana. Njegovu razigranost i želju za cicom sam prepisala tome da mu žutica prolazi i da je napokon živnuo. Ali sada prolazimo drugi skok i imamo grčeve i više ne mogu niti pratiti koliko je prošlo vremena između podoja. Puno više jede, cice mi se sada znaju tako jako napuniti da me nenormalno bole.

Iako sam planirala ne koristiti dude odlučila sam ih koristiti i puno su mi olakšale stvari. On ju je lijepo prihvatio.

Već dvije noći nisam normalno spavala zbog grčeva. On je spavao ali ne i ja. Non stop se jadan proteže i grči i onda nakon što prdne vrisne, užasno mi ga je žao. Pa ga primim sebi na prsa i tako sjedim i gledam telku ili ležim u krevetu i on je onda miran i lijepo spava.

Mislim da ću ga jako razmaziti, ali to je ok jer sam sad u fazi gdje mislim da neću imati više djece.  Jedno mi je i previše.  

Sretno svima!!!

SIMAL

• Piki83
    14. Ožujak 2016. 18:33

Ines najvjerojatnije ti je od pregleda ali da ponovim tako je meni krenulo oko ponoci, a trudove sam dobila tek oko dva popodne. Ne brini previse, ali ipak maleni oprez.
    Halila pa ti si danas punih 40. Ma biti ce sve u redu. Ti doktori nas samo znaju zabrinuti umjesto da kazu sto nam je ciniti.
    Simal, samo da ste ti i bebac dobro,a za drugo lako. Sjecam se te faze, ali kad narastu fali ti bebac.

Lola29
    14. Ožujak 2016. 20:34

Halila ti si izgleda iduca dfnt  nemoj brinuti oko njihovih prognoza jer to sve ovisi do dr. Jedan kaze sve je super, drugi nakon par dana skroz drugu pricu prica, svi su to skoro prosli. Samo se ti ne daj preplasiti. Vjeruj da će sve biti ok i onda će tako i biti! Drzim fige i saljem pozitivne vibre 

Halila
    14. Ožujak 2016. 21:21

Hvala na utjehi, cure. Znate i same kako je kad postoji mogućnost da nešto nije kako treba. Čim se spomene da je potreban pojačan oprez, već smo na sto briga za bebu. To nam je valjda svima zajedničko. Idem sutra opet na ctg pa ćemo vidjet što dalje. U svakom slučaju, do vikenda bi mi moja curica trebala bit u rukama. 
    Ako se kod neke od vas nešto pokrene, sretno!
    Javim novosti kad ih bude.

0905
    14. Ožujak 2016. 23:01

Halila bit ce sve u redu i sretno!
    Ines drago mi je da te prijateljica smirila, kao sto cure kazu- sigurno je od pregleda .

Lola jel znas koliko apartman kosta u Petrovoj i koliko ih imaju na raspolaganju?

I ja sam danas bila na pregledu, 32 tt sam i tokom ultrazvuka mi je ginekologica rekla da je okrenut na zadak i napravila je malo strku od toga, te me narucila ponovo na pregled za 3 tjedna . Pa me zanima kada odprilike beba zauzme polozaj za porod, jer mislim da sam cak i ovdje na forumu citala da su se bebe i kasnije od 32-33 tt okretale. Te koje su mi uopce mogucnosti ako ostane na zadak ? Znam da postoji ono rucno 'ulazenje u misic' gdje bebu pokusavaju okrenuti . Je li itko bio u slicnoj situaciji?

Pozdrav svim trudnicama 💙

Lola29
    14. Ožujak 2016. 23:12

Klokanice ne znam koliko ih imaju, a to za cijene sam cula cifre od 400 pa sve do 700 kn po danu. Budem se raspitala tocno pa cu info staviti tu.
    To za zadak ti ja mislim još nije panika, ako beba nije prevelika. Bude se ona okrenula jos ima vremena, nekima se okrene tek u 36-37 tt.

• iv-ka
    15. Ožujak 2016. 09:56

Jutro cure!

Ninach, čestitam na prinovi!

Halila, sretno danas na pregledu, nadam se da će ti reći da je sve okej, nemoj se sekirati, nisu ni ta njihova mjerenja baš najpouzdanija...

Kod mene ništa novo, još uvijek sam dva u jedan.

Kako ste vi ostale? Kako spavate? Ja sve lošije, sve više puta moram po noći na wc...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.