E sad, kao što je kristza rekla svaki doktor priča svoje. Kontrakcije su u pravilu bezbolno stiskanje maternice, to je ono kad se trbuh skroz stvrdne i pomalo je neugodno, ali je bezbolno.
Lažni trudovi su isto što i pripremni, oni bole, ali drugačije od pravih. Pravi imaju razmake nekakve, dok lažni cijelo vrijeme bole, samo se intezitet pojačava i smanjuje i u pravilu kroz par sati nestaju potpuno. I pravi krecu od leđa prema trbuhu dok lažni započnu ko grčevi tokom menge. To je sažetak onog što ja znam, a sad opet svaka žena koja je rodila ce rec više manje slično, a možda drugačije. Moja sestra recimo nije imala nikakve lažne/preipremne trudove i njoj je to nepojmljivo kak žene imaju lažne trudove i do par tjedana prije poroda. Sve je to više manje individualno. Moji grčevi se smirili, možda je beba samo bila gladna. ahaha :P samo o hrani mislim. :P
Ja planiram ic u bolnicu kad budu 3-5 min isto kao i piki, mada je meni 20 min udaljena, što dulje sam ja doma meni ce bit bolje nego tamo. Po iskustvu sestre i mame nikam ja necu zakasniti, mogu samo uraniti :P
Ninachh ma je se prvi put uputila kad su bili na 5 min pa se zeknula. Tako da da ima vremena i ja cem ovaj put postupit drugacije. A kakve sam srece vrianut ce vodenjak pa cu morat odma.
I ja imam neke bolove kao da trebam dobiti M, a javljaju se zadnjih par večeri zaredom, preko dana sam ok. Mislim da su to kontrakcije maternice. Nije nešto previše bolno, ali isto zaboli.
Cure drage i ja sam planirala doma odraditi trudove al na žalost to tako neće biti jer kao šta sam već pisala kod nas je praksa kod gestacijskog dijabetesa ulazi se ranije u bolnicu i tamo čeka porod ( ili se inducira, ili te šalju na carski )...Tako da uopće ne znam što me čeka i to mi izaziva laganu frustraciju.
Dobro ste napisale za hranu, od iscrpljenosti nakon poroda definitivno budeš gladna, e sad, što staviti u torbu. Smijem li ja jesti slatko kad rodim? Nadam se da mogu..Jer sad niti jedem slatko niti pijem sokove..
Ninachh imaš li kakvu informaciju o tome smiju li trudnice s gestacijskim čim rode jesti slatko ?
https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png
Da gestacijski odmah po porodu tretiraju da je nestao i dobijes prvo jelo normalno. Prije toga ako si u bolnici jedes dijabeticarski rucak
lillarose-u svakoj bolnici trudice s gestacijskim se primaju tjedan do dva prije u bolnicu i svo to vrijeme imaš dijabetičku prehranu i koliko ja znam nakon poroda te stavljaju na normalnu prehranu, ali mjere šećer svaki dan do odlaska kući. Stvarno ti držim fige da to preduraš i da ti ti bude mantra u glavi da je to zbog tvoje bebice i bit ce ti lakše :) Ali, u potpunosti razumijem tvoju frustraciju jer da ja moram ostat u bolnici minutu dulje od onog šta trebam izludila bih. Jednostavno ne volim biti pacijent :P Ponesi si neku knjigu, časopise, ako nemaju tv u sobama bit ce ti strašno dosadno..
Kristza-et drago mi je da ti je sad jasnije :))
piki točno si i ja razmišljam kak ce mi puknut vodenjak pa ce mi sve planove pomrsiti! :P ahah :P
Ninach meni nisu ni na zahtjev htjeli mjeriti secer. Mozda ako se radi o jako visokom seceru. Dijab prehrana mi je bila cak finija od obicne. Cr u 16h veceru dobila obicnu oko 20h, al od spinalne i svega nisam ni pogledala jelo. (Niti sam prije smjela rucak). A ovo pikanje rade ranije za guk profil. Jedan ili vise dana - dok god ne pokaze prosjek da mogu doma nastaviti tako.
Gestacijski se forsira porod do termina. Jer iza toga je veca smrtnost beba. Kolika ne sjecam se. Mislim nekih 20%
Ima ko iskustva s Vinogradskom, kako gledaju na ogtt? Negdje mi se čini da sam pročitala da nakon dva sata ako je iznad 7,5 već ostavljaju u bolnici kao da je gestacijski, a meni dokica nije ništa rekla a ogtt mi je 4,6 natašte, 8,5 nakon dva sata, taman na granici... Frka me ak dođem u vinogradsku da će me htjet ostavit, a znam da Sveti Duh to ne radi...
Vinogradska su jako strogi sa secerom. Ak imas volje prije par stranica sam pisala 2012 kako mi je bilo. Mislim da je i petrova al nisam sigurna
Sortiraj odgovore
Najstariji