Hehe, uzbudljivo mi bas ovo odbrojavanje! Posebno jer su mi jucer dvije frendice u razmaku od par sati rodile...kazem da moram danas rodit nebi se bas previse bunila...ali i ovo malo do kraja nije tako strasno.
Nije da se guram ispred Ninach, ali ja imam osjecaj da cu ja biri prva tamo između 22. i 27.2. (ne znam jos tocno koji dan) mi skidaju sav i mislim da ce cura odma pozurit van...a mozda se i varam...mozda cemo ju na kraju morat tjerat
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Pozdrav curke, nisam se duže javljala jer otkad sam na porodiljnom sam u kupovanju, spremanju...svaki dan nešto. S tim da sam od nedjelje do danas bila tako bolesna da se nisam mogla dići iz kreveta. Sada je hvala Bogu bolje i lakše tako da sam odlučila otići u finalnu kupovinu kako bi sve bilo spremno.
Sutra idem na prvi pregled u Merkur, da li ima tko iskustva? Da li se radi ultrazvuk na tim pregledima?
Naime, prošli tjedan sam bila kod svog dr.-a i mali je bio velik 3,40 g i jako jako nisko, a tek sam u 36tt.
Ima li tko problema sa znojenjem? Znojim se kao da sam u menopauzi. Zato sam se i prehladila.
SIMAL
Lillarose, meni na svakom pregledu kod ginekologice provjeravaju mokraću, s nekim trakicama, a na urinokulturi sam dosad bila samo dvaput, na početku trudnoće i jednom kasnije kad sumnjali da imam nekakvu upalu (ali srećom ništa nije bilo).
Crna, drži se i želim ti svu sreću da sve dobro prođe!
Bellagio, apsolutno se slažem s tobom za baby shower, i meni je to bezveze, pogotovo što to nije uopće naš običaj, pa ne znam ni koliko su ljudi spremni na tako nešto, jer baš ispada kao da ih tražiš da ti nešto kupe...
Simal, suosjećam s tobom, i samoj mi je tako, stalno mi je vruće, cijelu sam zimu u kratkim rukavima a inače sam poprilično zimogrozna...
A što se tiče odbrojavanja koja će prva roditi, mene je na popisu zapao baš sretni broj 13 srećom nisam praznovjerna!
Lilarose - meni ista situacija bila u 2 navrata, puno leukocita u urinu, urinokultura sterilna. Cak su se i doktori zacudili dok sam bila u bolnici jer su mislili da je urinoinfekcija uzrok preranog otvaranja.
Samo pij puno tekucine da se to cisti, ali u biti to je normalna trudnicka mokraca :)
Poison, ja znam curu koja je isla skidati savove i na kraju su joj skoro morali inducirati porod jer se mali nije dao van :D presla zenska termin, a isto je bilo samo da izdrze do 37.tjedna.. Tako da, vidjet cemo kako ce biti kod tvoje curice.
Mislim da smo nas par u par dana razlike!
Ajme Simal, pa tvoj je bas kapitalac!! A ja mislila da je moj mali debeli!
Bellagio, ja ne znam nikog u okolini tko je imao baby shower tako da ja ne planiram to raditi, nije mi to bas nesto! Ionako ce mi svi koji nas zele vidjeti doci nekad u babinje... A ovako mi je bas to sto kazes, nametanje nekome da mora nesto kupiti.
Iako, ne bih se curila da krene taj obicaj masovno kod nas -.-
Iv-ka, ja sam isto zadnji put bila u 34. tjednu na pregledu, a na sljedeći idem tek 22.2. kada ću biti punih 37 tjedana i onda dalje jednom tjedno. S tim da više nejdem svom doktoru nego u bolnicu. Očito je svaka bolnica i svaki grad priča za sebe.
Pozz :)
Meni je isto na zadnjem pregledu pregled mokrace pomocu trakica pokazao leukocite i proteine a urinokultura je sterilna..ne znam razlog tome..
Poison bas me zanima koliko ce tvoja curka izdrzati..vi ste vec na sigurnom za roditi..vec sve razvijeno i curka ima dosta kg..
Ivka meni se isto cini malo predug taj razmak između pregleda ali ocito je tvoja doktorica procijenila da je to u redu..ja sam narucena sad za tri tjedna, tada cu biti 34 plus..bas me zanima za koliko ce me onda naruciti..a mislim da moj doktor od 37.tjedna narucuje svakih tjedan dana..potom od termina nadaljd pregledi su u bolnici (Rijeka)..
Uzivajte cure, pogotovo vi koje ne morate mirovati
Poison-samo se ti guraj, ja bih što duže bila trudna, jedem, uživam, svi me tetoše, curka me ne gnjavi previše, tu i tamo me izmlati i onda mir, nikakvo oticanje i slicne boljke pa sto se mene tiče ja bih da i pređem termin, meni dobro :P :P
Simal-kao što pupa kaže pravi mali kapitalac, a ja u 37 tjednu, mala 3000 kg i još si gruntam kak je velika, kak bu izašla van :P Al ne sikiraj se, bolje da je veći nego manji ;)
Ma meni baby shower čista amerikanizacija, mi zato imamo babinje.
Što se urina tiče, isto kao i ostale, uvijek mi je s onim trakicama gledala, urinokulturu nisam radila uopce..
Ivka-svaka bolnica ti je drugačija i svaki ginekolog je drugačiji, ideš na preglede kak ti on kaže i to ti je cijela mudrost :P
Sortiraj odgovore
Najstariji