Dancek curke...
Noc sam spavala na rate,imala sam neke ostre bolove u trbuhu i plakala od boli ali sad je sve ok. Moja curka se pocela mrdati sve jace tj.od trbuha mi radi kojekakve skulpture. Jedva cekam na pregled jer su me ovi bolovi poceli strasit sve vise.
Za velicinu bebe ne brinite i meni su svasta za maloga napricali da je prevelik pa premali pa mjere za 35 tt, a ja rodila zdravo djete 54 cm 3200 g na 40+2 dva dana iza tih strahovjesti od 3 razlicita doktora.
I velicina bebe ne ovisi o tezini poroda tj.o bolovima u porodu. Sve smo drugacije isto tako drugacije podnosimo te bolove. Strah imamo sve od poroda samo je bolje ne razmisljati o tome. Kad krene znamo da je za par sati gotovo i to je to. Jedino sto sam od prvog puta zapamtila da im necu dozvolit da me vozaju kako je njima lakse a ne meni.
Zanimljivo ovo za cajek, bas bi probala. Jedino sto su mi rekli da do kraja pijem folacin.
Netko je spomenuo povisene leukocite u mokraci. Imala sam ih jako povisene na 250 radi upale mjehura prije trudnoce pa su mi se smanjili na 25, a urinokultura sterilna i sad je u trudnoci nestalo.
Kako planirate zastitit sebe i bebe poslije od komaraca. Ja probala sve autanove proizvode pa ne pomaze a mali mi za vrijeme komaraca izgleda ko da cikove gasi po seb?
Cure moje, ja se pocela hvaliti kako nemam bolove i onda danas dobila lazne trudove! Sat vremena me grcilo da sam plakala ko malo dijete! Muz bio na ivici da idemo u bolnicu. Auf, a jos imam toliko posla prije poroda da sam se uspanicila da cu ranije roditi, prestrasno :P koje olaksanje kada je sve prestalo :D :D
Sto se prenatala tice, ne pijem ih uopce :)
Masaza medice je mnogo mnogo teza nego sto izgleda, a ulje je tak masno da nakon sto sam zamastila sve oko sebe i napatila se i nakon sto je muz probao i samo me trackao jer ga strah da me ne boli odustala :/
Nesto ste se raspisale, skroz ste me razveselile jer imam sta citati :D
Pozdrav curke, od prijateljice mama ima biljnu ljekarnu i preporučila mi je čaj od lista maline. Rekla je da ga sad počnem piti kada sam u zadnjem mjesecu ali da ga pijem i kada rodim. Kako mi je rekla ispijanje čaja olakšati će porod i ojačati maternicu. Također nakon poroda će ubrzati vraćanje organa na svoje mjesto.
P.S. bila sam danas na pregledu i rekli su mi da sam zrela za porod, točnije prezrela za 36+5 TT. Da sam mi je cerviks skraćen i da sam otvorena za jedan prst te da je glavica uz ovojnicu. Kad sam ju zamolila da mi prevede na naški rekla je da sam spremna za porod ali da pokušam pričekati još tjedan dana.....
Iskreno, nadam se da će to biti ovaj vikend.
SIMAL
Ooo poison izgleda da ni ti ni ja biti prve :P
Simal sretno tii, pokusaj izdrzati jos koji dan, ali ne sikiraj se, tjedni su tu, bebac je formiran i sad mu zaista nista ne moze biti, javii nam sve novosti :D :D
Ee da, simal, a kad je tebi termin? Ako si 36+5 onda ti je termin 06.03 kao i meni? :)
Opaaaa cure jeste iznenadile!!!!
Bome, proljetne bebe se spremaju izaci.
Ilovecats, mislim da je Simal i mislila na to da je beba spremna za izaci van. Ako joj je doktorica tako rekla.
Ninach, lazni trudovi!! Zanima me jel se lazni razlikuju od pravih u jacini ili u tim nepravilnim razmacima ili kako? Mislim, ne mogu ih fulati??
Ja ne osjecam jos nista, sutra ulazim u 37.tt, aliiii da ne bih urekla, necu previse pisati 😀
Opa!!! Ovo me zateklo skroz sad
Simal, SRETNO!!!! Ma beba je skroz spremna, bez brige. Nama su na tečaju rekli da od 37. tjedna nema apsolutno nikakvih problema jer je to zapravo beba rođena u terminu, a ne prerano.
Ninach, daj opiši te lažne trudove za nas koje to čeka vjerojatno uskoro Na tečaju su rekli da kad krenu trudovi, popijemo normabel pa ako stanu, lažni su, a ako ne, po malo u bolnicu kad dođu do pravilnih razmaka.
Simal,znaci cekamo te svaki cas. Ma vazno je da je sve ok i sretno.😍
Ninachh ista stvar mi se jucer desila popodne i oko tri ujutro kad sam se probudila s bolovima samo sto ja nisam ni punih 27 tt.
Ovaj moj samnom plakao od straha. I ako su to lazni trudovi onda ih usporedujem sa pravima jer kad sam malog isla rodit bila ista jacina bolova a razlika je bila sto sad nije popustalo tih sat vremena dok kod pravih ipak ima nekog razmaka i svaki je trud sve jaci.
Cao zenskice.dobrodosle nove.
citam ali ne pisem nemam nesto konkretno do danas.drago mi je da ste vecina dobro.cure na mirovanju drzte se i pozitiva do kraja.
simal hm zgodno eee neka ti je sretno.stalno se pitamo koja bi mogla prva a uskoro cemo i saznati polako ima nas koje smo blizu termina.evo mi smo sada tocno 30 dana.
na kontroli smo bili zatvoreno ko sampanjac jos xD i obavile prvi ctg i malena je spavala pa smo danas ponavljale i nije mi jasno kazu sve ok nista za paniku ali da se treba vise micati nego sto se micala da bi izmjerili u pokretu rad..e sad ono sav se najezis pa tevhormoni prebace ali ja imam osjecaj da je sve ok s njom i ajde ako se kontrolira ok neka se pazi bolje nego da ne.sutra idem u bolnicu na ctg popodne mozda bude budnija.a poslje danas je bas fino se gibala i sve...mah...moramo svesti strahove na minimum.nije ju vagao pa se ne mozemo kilazom hvalit.sto se caja tice ja sam ga kupila i pocet cu ga iduci tjedan piti nekako me strah iako kao kontroliram ga.hahaaa.toliko od nas za sada.
Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
(^_^)
Sortiraj odgovore
Najstariji