Ajoooj cure baš ste me prepale, pa nije mi valjda gigantska beba. Nije doktorica ništa govorila, samo da su joj noge dugačke.
Možda je stvarno sve individualno, a kako idući tjedan idem u bolnicu pravit će mi opet uzv pa ću viditi hoće li mi išta reći.
Ja zapravo nisam dobila puno kila ( 4 do sada ) i praktički sve je to otišlo na bebu, posteljicu, plodnu vodu..
Ja sam sitna ( 160 cm), može biti da je cura velika na svog tatu (on je 190 i bio je velika beba)..
https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png
Ma ne brini, LillaRose, sigurno bi rekla doktorica da je veća nego što treba biti.. možda svaki dr ima svoju "tablicu".. neznam.
Da, Pupa, mene zna baš zaboljeti kad me zvekne. Par puta se desilo da sam doslovno poskočila. Neznam gdje to lupi zapravo da zaboli... jasno mi je kad me po rebrima udari, al trbuh... neznam.. i često se nekako čudno namjesti pa imam bolove u crijevima, baš imam osjećaj da ih pritisne i to boli sve dok se ne pomakne.. nekad reže od donjeg dijela trbuha pa do stidne kosti.. al na to me dr unaprijed već upozorio da bude tako jer je ona nisko. Valjda je to sve normalno onda.
Bellagio moja curka je 3,5 godine...
...kod mene snijeg pada već dva dana...danas sam na kratko bila vani s curkom...konačno se odlučila da ide vidjet snijeg...i onda se nije dala u kuću...a prije toga je govorila da ide van tek kad prođe zima, na ljeto hehe...sutra -10 a ja ujutro idem u grad...brrrr...ne volim hladnoću, inače sam zimogrozna i ovo mi nikako ne odgovara...
...moja curka želi da se braco zove gabrijel (nemam pojma od kud joj jer ne poznajemo nikoga tko se tako zove) u kombinaciji sa imenom petar ili patrik (o tom smo pričali)...meni zasad to nikak ne sjeda...ali što je najgore nemam nikakvu ideju...muž kaže ajde smisli nešto pa ćemo odlučit...al ne ide... :/ ako imate neku idejicu slobodno se izjasnite :)
mama10
mama 102 - :-) Moja trubi već mjesecima da joj se seka zove Andreja. Na kraju će biti da će se tako i zvati jer muž grinta na svaki moj prijedlog.
Bambola - ne znam što bih ti rekla...nakon pet dana hodanja ja sad imam pritisak na zdjeličnu kost za podivljat. Mislim da je bolje slušat ginekologe da si kasnije ne pribacujemo...
Ma Lila ne brini, ako ti dr nije nista rekla, nemas za sto brinuti. Jedio sto mi je palo na pamet je da je mozda 1060 pa se krivo izrazila?
Ajme Halila, mene boli sa lijeve i desne strane, onak bas sa strane i to okomito... Koma. Ne znam jel to do polozaja bebe. Isla sam prije tjedan dana vaditi krv i dat urin i sve je po ps-u.
Mama, ja bih ti rado pomogla ali mi jos uvijek nemamo ime 😂 Kod nas je jedna od opcija Petar... Al ne znam!
Mama102-Mi čekamo curicu Lanu, ali je dogovor ako se slučajno rodi dečko da se zove Gabrijel, to je jedino mužu lijepo, ja osobno stvarno preferiram imena: Matija, Marko, Luka :)
Pupa-Bolovi znaju bit užasni samo u gore desno i to dosta boli, ali drugi udarci su ugodni :) Naručivala sam sa weba "minigreeny" Brza dostava, super stvari imaju :))
Pupa, hoće i mene tako sa strane "rezati".. al obično na sekundu, dvije pa stane... navodno da je to kad se maternica širi ili šta već. Ne znam... Tako su bar meni rekli. I sad vidim da sam krivo napisala... često me boli od donjeg dijela trbuha pa sve do zdjelice, a ne stidne kosti.. baljezgam :D
Što se imena tiče, mi smo odavno za curicu imali ime, još kad ni beba nije bila u planu, a za dečka se nikako nismo mogli dogovoriti. Stvarno se nadam da je doktor dobro vidio i da je stvarno curica jer da se slučajno rodi dečko, u problemima bi bili :D Vjerojatno bi u tom slučaju bio Vito jer je to jedino i meni i mužu prihvatljivo... Petar mi se sviđa, to bi bio moj izbor za dečka da nemam već u familiji jednog.
Jutro cure. :)
Kao prvo, sretna vam nova godina, želim vam ponajviše od svega da uživate u svojim mrvicama.
Drago mi je za preglede koji su prošli dobro. Ja sam na zadnjem uzv-u bila sa 28+5, ako se ne varam, i cura je imala 1400 g.
Na staru god smo bile na kontroli u bolnici i sve je bilo u redu, znaci šav drži, nema trudova, a uzv nisu radili, uglavnom nakon kontrole nazat doma na strogo mirovanje, baš sam bila vesela da konačno nema nikakvih problema. :) Sljedeća kontrola opet u bolnici, 12.1..
Što se tiče bolnih udaraca i ja ih imam, ali uvijek skroz skroz nisko. Pretpostavljam da zato jer je beba još uvijek na zadak (na svakom uzv-u od 20.tj), pa nogicama udara dolje.
Nama su u užem izboru za muška imena bili Dominik, Erik i Karlo, meni se još jako sviđalo Viktor, ali mužu ne.
Moja sestra je jučer imala termin, ali njezina cura se neda van, a već ima oko 4 kg. Ako ovaj tj ne dobije svoje trudove u pon ide na inducirani porod. Uglavnom, svaki čas bi mogla dobiti još jednu nećakinju. :D
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Zaboravila sam napisat, što se tiče curenja mlijeka ili što već to bude, nije mi se još ni jednom pojavilo, ali dobila sam grudnjak za dojenje za Božić i baš mi je udoban, iz Mullera je..mislim da 70 kn košta tamo.
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Sretno cure danas na pregledima. Sto se imena tice... Haha... Ne vjerujem! I kod nas je Petar u igri, a za drugog Sasa ili Igor. Najvjerovatnije Petar i Sasa.
I ja sam dobila grudnjak iz Mullera, nosila sam ga kad bih negdje isla, inace sam bila u topicima, bili su udobniji za dojenje. Jedino sto vam savjetujem je da uzmete vece grudnjake. Ja sam se u dojenju jako povecala i takve su ostale. Sve stare grudnjake sam bacila.
Sortiraj odgovore
Najstariji