Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    NMareN
    02. Siječanj 2016. 22:54

Cure želim vam svima zdravu,sretnu i veselu novu godinu .
    Mune moja curka je sa skoro puna 25.t imala 930g, ali to je po meni individualno i ovisi od bebe do bebe. Neke se bebe rode sa 4500g a neke se rode sa 2500g. pune dvije like razlika a i jedna i druga beba su potpuno zdrave i super. Tako da nemoj brinuti ništa. Sve ce biti u redu.
    Pupa dok stignes pošalji mi u poruke slikice tvojih kolica molim te.

Ja to mogu, ja to hoću....

Pupa2
    03. Siječanj 2016. 11:25

Drage cure, nikako da se javim!
    Sa zakasnjenjem sve najbolje za Novu :) neka bude ispunjena i radosna!
    NMareN, poslala sma ti, ali ne znam jel upalilo!
    Sto se vase kilaze tice, ne znam inace kako stvari funkcioniraju, ali eto, ja sam u 6 tjedana dobila 3,5 kg i sestra je negodovala malo. Vjerujem da je puno ako dobijes 7 kg u 4 tjedna, odmah oni pocnu za zdravlje itd... Kod nekog to moze biti stvarno problem dok kod nekog ne mora biti nista. Tako da, nadam se da je sve u redu  i da taj prirast nije za zabrinuti se. Ja sam od zadnjeg pregleda dobila manje od kilu... Sljedeci imam 15.valjda ce to biti ok. Inace, vadila sam ponovno krv, urin i to i sve je ok!
    Ja sam se vec dobrano priblizila terminu. Kad vidim da sam napunila 30 tjedana uff nije mi svejedno. 
    Bejbi je jako aktivan, cijelo vrijeme se ludira u stomaku i udara momacki. On nema razdoblja spavanja ili spava strasno nemirno jer udara od 0-24!
    Ovaj tjedan pocinjem s pranjem robice i kupovanjem preostalih stvari. 
    Bas nesto razmisljam, sta trebam pripremiti za izlazak iz rodilista... Sve mi se nesto priblizilo iako realno imam vremena za sve, al opet sam tak lijena.
    Od ostalih stvari-mlijeko i dalje curi, sve potkosulje su mi unistene jer ne mogu spavati s jastucicima, a grudnjak ne pomisljam oblaciti bez jastucica. To curenje je vec svakodnevica. Jedan dan je na jastucici iz lijeve sise bilo onak ko krvavo zuto. Nisam htjela citati na internetu, ali ako koja ima iskustva, sto bi to moglo biti?
    Eto, cuvajte se, pazite na sebe i nemojte pasti na ovom snijegu! Ja skoro jesam! 😀

Malamimi
    03. Siječanj 2016. 12:07

Zeli vama i vasim bebicama sretnu novu godinu!
    U prvoj trudnoci sam i ja dobivala i gubila kile tako da, MareN, ne brini. Na kraju sam do +15 dogurala. Bebi to nije smetalo. 
    Pupa2, ja sam si kupila topice za dojenje i spavala sam s jastucicima jer mi je curkalo mlijeko. I kad bih se probudila na wc, zamijenila bih jastucice. U pocetku mi se to nije cinilo dobro pa sam pokusavala bez njih, ali stalno sam se budila sa flekama. Kod mene bilo samo zuckasto...
    Predlazem da sve pripremite muzu za dan kad ce doci po vas u bolnicu. Ja sam sve pripremila pa je on ipak dosao bez bodija za bebu. Dobro da je bila zima pa sam ja pripremila odjelce u nekoliko slojeva. Sto se tice vase odjece, nek vam donese nesto od trudnicke odjece. Malo cura poslije stane u traperice i vjerujem da im nisu udobne nakon nekoliko dana u spavacici. 
    Mama, kako su tvoji decki? Mi se upravo vratili s curom sa sanjkanja. Cak sam i snijeg malo lopatala. Pase mi ovaj zrak.

mama102
    03. Siječanj 2016. 15:34

ej zene...sve najbolje vam želim...nek nam trudnoća bude ugodna i što lakša do kraja...da svi naši porodi dobro prođu i da uživamo s našim mrvicama :))
    ,,,mi smo kupili kolica i to za super cijenu...3360 kn peg perego kolica na popustu za staru godinu...inače su 4480kn ako se plaća na rate, a 3808 kn za gotovinu...ugl. ja prezadovoljna...

...moja curka je postala prezločesta i jedan dan sam pukala...toliko sam se isplakala...ma grozno...sto puta sam joj objašnjavala, pripremamo ju za dolazak beba, trudimo se uključit u sve...al očito kak se bliži kraj nju hvata ljubomora...iako kad god kupim nešto za bebe dobije i ona nešto...i svi su oko nje...ali ne...i taj dan je počeo grozno...vidjela me kako plačem i ja sam joj objasnila da ju mama voli, ali da se ne može više ponašat kako se ponaša...da mamu nekad buba buša i da mora ležat, a ne skakat sto puta za njene gluposti i da nije lijepo da stalno plače, cmuže, vrišti i izmišlja gluposti...da je velika cura i da ju mama i tata vole i da sve što ona zahtjeva od mene može i tata napravit...donjet nešto, dat joj jest, kupat ju, pustit joj crtiće i sl...i evo već drugi dan je dobra...nema vrištanja, suza...raznih prohtjeva i maltretiranja...ona i tata slažu kocke, skače njemu po glavi...nekad zajedno crtamo i svašta nešta...ugl. čini mi se da je shvatila i zasad je sve super...iskreno se nadam da će tako i ostat..malamimi kak tvoje dijete reagira na dolazak beba?

...moji dečki su super...ritaju se ko veliki...ovaj tj imamo pregled pa ćemo vidjet koliko je mama narasla a koliko oni hehe :) sve me strah nakon ovih blagdana stat na vagu

mama10

• Piki83
    03. Siječanj 2016. 15:38

Dancek....
    Pupa,krvavo zuto moze i ne mora nista znaciti. Tijelo se priprema za dojenje. Moze biti da ti je od naboja mlijeka manja upalica. Ali svakako to ces spomenuti ginekologu.
    Hahahah...Malamimi, ovaj moj od uzbudenja nije nista donio osim sebe, pa mi je mama drugi dan nosila, a srecom da je i susjeda radila tamo na odjelu te mi je uskocila sa par potrebnih stvari. Ti muski ludi ko slape pogotovo kad dobiju sina ili jos bolje sinove...

Malamimi
    03. Siječanj 2016. 17:51

Mama, moja je sada proslavila drugi rodendan. Zna da su kod mame u trbuhu braco i braco, ali koliko je ona toga svjesna tesko je reci. Ali kad mi prilazi, stalno ponavlja sto i mi, kod mame moram polako ili mama mora sada odmoriti. Cak ujutro dode u nasu sobu pa kaze: Ti tata ustani, a ne mama. Al da ima zutih minuta, naravno da ima. Sto puta morsm vikati za njom stani. Trci, skace i sve joj je to zabavno kako ja trcim za njom. Mi jos nismo nista kupili za bebe. Nekad mi se cini bolje da cemo imati nova kolica za njih jer na svoja neda ni da se netko nasloni, a ne vozi se u njima vec mjesecima. Htjela sam ih izbaciti iz stana, ali od vike: nemoj moja kljica, nisam uspjela. Moramo smisliti neku metodu. Sve cemo vidjeti na proljece. Ti ces prije pa ces podjeliti samnom

Sunshine-ri
    03. Siječanj 2016. 18:21

Kad ste vec kod djecice,moja cura je veca od vasih. Ona ce sad imat 5 godina i jaaako se veseli braci. Draga trbuh,prica mu. Svima poznatima i nepoznatima prica kako mama ima malog bracu u busi. Non stop me ispituje kada ce vise braco doci. Jako je pazljiva. Ona i inace jako voli bebice i malu djecu i jako je njezna prema njima. Tako da me to bas veseli. 

Ajme Pupa ti vec u 31. tjednu! Boze kako vrijeme leti. Ja cu za neka 2 tjedna lagano poceti prati robicu i spremati tako da vidim sta imam i sta jos trebam kupit. I onda cu lijepo speglati i sve spremiti pa sam onda na miru.

Pupa2
    03. Siječanj 2016. 18:49

Piki, Nakon tog krvavog mi se vise nije pojavilo, sad samo zuckasto curi... Ma ostanu i meni tu i tamo fleke na pidzami, i razmisljala sam o topicima za dojenje jer mislim da ce mi to biti bolja opcija od spavanja u grudnjaku navecer kad mlijeko krene bas curiti.
    Malamimi, gdje si ti kupovala te topice? 
    Mama, vjerujem da je tesko nekad, ipak su to djeca i sad su i oni u osjetljivom razdoblju, ali moraju svi proci period ljubomore. Primjerice, moja sestra je imala 5 god kad sam se ja rodila i kroz cijelu trudnocu maminu je jedva cekala da se rodim, bas je bila sretna. Al kad sma se rodila imala je neke ljubomorne ispade, sama je rekla da se sjeca jer su svi bili oko mene, a ona je ocekivala da cemo se nas dvije igrati, a ja samo spavala i svi mi donosili darove :D njen stariji sin je imao 1god i 9 mj kad se braco rodio i bas je bio jako ljubomoran. Dok je ona bila trudna objasnjavala mu je za bracu, ali on je bio isto mali pa  ne znam kolko je kuzio. A sada ga ooobozava! Tako da, sve ce to sjesti na svoje mjesto!!!
    Sunshine, daaaa, ja sam bas zaglibila 😱 Stvarno moram krenuti s pripremama! Hehehe

Halila
    03. Siječanj 2016. 21:43

Op, op, već 31. tjedan.. i ja preksutra ulazim u 31. Nećemo se ni okrenut, a već ćemo čitat kako je koja rodila.  Nadam se da će nam se svima posrećiti s brzim i čim lakšim porodima! 
    Ja evo po malo "brojim kalorije".. baš se trudim jest čim manje i bez slatkog... malo sam si za doček još dala oduška, a sad dijeta. Smiješno mi to, inače sam se znala ubit u nastojanju da se udebljam pa nikako, a sad gledam što smijem, što ne... 
    Ja nemam probleme s mlijekom za sad, još mi ništa ne curi.. 
    Što vi planirate pripremit za bebe kad ćete ići doma iz rodilišta??

Pupa2
    03. Siječanj 2016. 22:04

Halila, ja nemam pojma :/ svakako moram sve pripremiti za sebe i muza da ne bi prosla ko moja frendica-muz dosao po nju i malog u sred zime i njoj zaboravio jaknu :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.