Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Minniee
    02. Prosinac 2015. 13:56

Legla sam i popila magnezij, jos me tu i tamo zna pikati,pogotovo ako se premjestam na lijevu ili desnu stranu,necu panicariti,inace je mene tako u podrucju jajnika znalo rezati kad sam ovulacije imala,a tko ce ga znati,jucer sam se dosta saginjala i svasta nesto,mozda je i od toga,ali nikad me nije tako rezalo pa sam se malo zabrinula...

• LillaRose
    02. Prosinac 2015. 14:22

Hvala drage cure na  lijepim željama za brzo ozdravljenje. Danas mi je malo lakše, još uvijek mi je mučno ali barem ne povraćam. Nalijevam se tekućinom koliko god mogu da ne dehidriram. Bebica me lupka pa znam da je sve super 
    Minniee i mene nekada probada u lijevom jajniku, bar imam takav osjećaj, kao da me netko bode žaračem, ali traje samo tren pa prestane. I tako više puta. Mislim da je to zbog širenja organa. Kad me zaboli, malo prilegnem i uglavnom brzo prođe. Ah te čari trudnoće 

https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png

Bambola
    02. Prosinac 2015. 14:25

Minnie meni je valjda uvik neka nelagoda negdi. Em kriza, em tako doli di su jajnici, pa malo zgaravica, pa ne mogu na wc. Uglavnom, svega pomalo, a zna na momente bit bas neugodno! 
    Ja sam u ponediljak kod kosovic na 4D, tribala sam sve obavit ovaj, al nju diglo ma dezurstvo u bolnicu! Zna se kod koga si, kosovic ti je u mimice samo ponediljkom popodne! Ostalo je u bolnici.

Bambola
    02. Prosinac 2015. 14:49

E da, da vam iznesem dojmove sa mog benkovackog tecaja! Odlican je doktor! Sa humorom, ukratko, ciljano je objasnija 4 porodjajna doba, kako, sta, zasto i koliko. Bas nam je bilo dobro. Kako traje samo dva dana, uglavnom je o porodu i njezi novorodjenceta. Stara jedna patronazna, isto simpa zena sa puno iskustva i klasika o prehrani i kilazi. Uglavnom, dok smo putovali tamo ja sam tamanila suho voce, onda kad smo stigli mi se piskilo i da prostite stalno prduckalo, ovaj moj je razrogacenih ociju bleija kako se vrpoljim. Onda sam pregladnila nemilo i jedva docekala odletit u prvu pekaru po burek i jogurt. Opet ovaj moj sa misom o nutritijentima dok sam bacala taj burek u sebe ka u kontejner. Disala nisam od gladi. Sutra idem sama jer je Bogu hvala dezuran!

NMareN
    02. Prosinac 2015. 16:56

Mamasita javi nam detalje s kontrole .
    Nisam napomenula da sam u plusu 5,5kg, i tako je vec mjesec dana. Vidjet ćemo kako cu dalje napredovati i rasti .

Ja to mogu, ja to hoću....

Halila
    02. Prosinac 2015. 18:46

Evo i mene nakon dužeg izbivanja... trebalo mi vremena da pročitam sve što ste pisale i pola toga sam već do sad zaboravila pa ću pisat što mi padne na pamet.
    U međuvremenu smo muž i ja završili tečaj, s kojim sam stvarno oduševljena! 4 dana po 2-3 sata, prvi dan je bila doktorica iz rodilišta, idući dan pedijatrica i nakon nje babica, treći dan viša medicinska sestra opet iz rodilišta i četvrti, zadnji dan, fizioterapeutkinja... Bilo je o svemu, od početka trudnoće, porođajna doba, briga za novorođenče, dojenje, vježbe disanja, obišli smo rađaonu i rodilište i vidjeli što nas čeka. Muž se prvi dan šlagirao malo, kad su pokazivali slike s poroda, skoro se predomislio, al do sad je već opet ok.
    Sve skupa što se tečaja tiče mi je stvarno super. Inače kod nas je besplatan, neka cura je komentirala da je ona htjela ići u Varaždin i da se tamo tečaj plaća, na što je rekla babica da zapravo sve bolnice imaju nalog da tečaj moraju držati besplatno i da nitko nema pravo naplaćivati.. E sad ja ne znam...

Što se tiče nošenja bebe iz rodilišta, rekla je da je njima svejedno i ne inzistiraju na AS, iako zakonski, bi trebalo, ali da same odlučimo. Ja još nisam na čisto kako ću, imamo 5 minuta vožnje do bolnice pa ću vidjeti još do tada. 

Osim toga, u petak sam bila na pregledu, sve je super, već treći put potvrđena curka, onda valjda i je   jako je aktivna, poprilično već udara i već ima 750 grama što mi se čini puno... kad čitam po netu, trebala bi bit malo lakša... al kaže doktor da je sve u najboljem redu pa onda valjda je...
    Što se tiče moje kilaže, vidim da sam rekorderka... +15! Ali... doktor ništa ne komentira, samo je rekao "Jesi konačno skupila koju kilu" pa se ni ja ne opterećujem previše šećer nemam iako sam pojela kolača i kolača već do sad, a blagdani tek dolaze.... uf!
    Garavica, ja ti pijem elevit i hefferol... s tim da pijem dva dana samo elevit, treći dan samo hefferol i tako u krug... Rekao je doktor da je to ok i da nastavim tako.

Vidim da većina već imate kolica, ja sam još sva u istraživanju koja bi... Nismo krenuli ni obilazit dučane kako se spada pa zapravo pojma nemam čega ima tu kod nas... samo znam da moraju biti lagana jer živimo u stanu pa ne mislim tegliti neka od 15 kila svaki dan gore dolje... Trenutno su mi Graco i Hauck favoriti, vidjet ćemo... Čujem jako pozitivna iskustva vezano uz Hauck, a cijena im je isto jaaako dobra pa se možda za njih i odlučimo. Jel ima koja od vas iskustva s njima??

Vidim da je Vicky pitala za odjeću za vjenčanje.... Mi smo imali klasičnu svadbu, ali vjenčanje je bilo kod matičara, s obzirom da nismo vjernici i crkva nam ništa ne predstavlja, a ja sam bila u vjenčanici i to ovdje kod nas nije ništa neobično pa ne vidim razloga zašto se ne bi sredila... ipak je to jednom u životu... ako imaš sreće, hehe..

Poison, super super suuuuuper da ste konačno doma! Uživajte i čuvajte se! Ostale curke, čestitam na pregledima, curama, dečkima... samo rastite i budite ok!

Pupa2
    02. Prosinac 2015. 19:41

Bambola, super što ti se svidio tečaj, naš je bio slično koncipiran, samo po meni dosta monoton i previše bavljenja s onim što je na početku trudnoće. govorili su i nama o disanju, porođajnim dobima i sve to što ide... zapravo, korisna nam je bila patronažna... ali ne mogu se ne osvrnuti na to kako su patronažna i pedijatrica imale POTPUNO OPREČNE stavove/preporuke/teorije. To mi je užasno.
    Kad si pričala o bureku...meni sline curileeeeeeeeeeeeeee :D šta da ti kažem, mene moj muž još nije odveo u McD premda o tome pričam otkad sam ostala trudna. Kao, nećeš valjda jesti smeće. A to što stušimo cijelu čokoladu u 5 sekundi oboje je prezdravo! Ja mislim da se zdravo hranim, ali si priuštim tu i tamo smeće. :D
    Halila, drago mi je što imaš pozitivna iskustva s tečajem, moja frendica je oduševljena tečajem za razliku od mene. i kad smo se čule i pričale o tome što su oni slušali i radili, a što mi-mi nismo ništa. Njih su muževi čak morali masirati :D :D :D i pomagati im disati i šta ti ja znam... nama niš od toga. I čak im je i pravnica bila koja im je sve govorila o pravima i svemu. To je poprilično korisno jer se svi ti zakoni i prava trudnica i rodilja mijenjaju praktički svaki mjesec :D i onda smo sve zbunjene i pune dezinformacija. Isto tako, bio im je i stomatolog i hrpa još ljudi. Kod nas se plaća 200 kn jer ne organizira nikakav dom zdravlja niti bolnica već crveni križ.
    Što se hauck kolica tiče, ja stvarno nemam pojma ni kak izgledaju (osim sa slike), a niti mi ih ima netko blizak da bih ti mogla dati informaciju više.
    A kilaža bebe neka te ne brine. Ja sam bila na kavi s curom kojoj je termin 5 dana iza mene i nosi curicu... Njena beba je tolko aktivna, jako ju udara dok mene ne tako jako i ne tak često kak ona opisuje. Isto tako, na zadnjem pregledu je moja beba bila 480 gr, a njena preko 500 (imale pregled praktički u dan razlike). Tako da, sve to ovisi o bebi, nisu sve bebe po tablici i prosjeku. Ja se vodim onim da smo i muž i ja bili male bebe, nismo se rodili preko 3 kg i oboje imamo malu glavu :D ako je beba na nas, ne očekujem da ću roditi mrgicu! A tko zna... Bitno da je tebi doktor rekao da je sve u redu....
    I ajde da još jednom prokomenitram kile. Moja šogorica (inače vitka i sportski tip) se udebljala skoro 20 kg u trudnoći premda ja tih 20 nisam vidjela. 3 mjeseca nakon poroda je došla praktički na +2 kg... i sad je kao i prije...S druge strane, sestra koja je sklonija debljanju se udebljala 10ak kg... Praktički je imala razdoblja kad nije bila trudna, a više se debljala.. Tako da, drage moje, sve će se to posložiti. Ukoliko je sve s vama u redu, nemate neki hormonalni poremećaj ili nešto slično i ne daj Bože gore, kile će otići.. Pa majku mu, samo beba ima cca 3 kg.. A gdje je voda i sve ostalo... I ti ginekolozi, da prostite nekad seruckaju s tim kilama i podvlačenjem i komentiranjem... Samo vi uživajte u trudnoći... nekako sve brzo prolazi, većina nas je prošla pola, ja sam vrlo blizu ulaska u zadnje tromjesečje i nekad se uhvatim kako se stalno opterećujem nekim stvarima da ne stignem ni uživati... A trebali bi :)
    A što se Viki i vjenčanice tiče, ja sam dobila dojam da ona ne bi vjenčanicu nego nešto ovako. I kod nas ljudi idu kod matičara u vjenčanici... Neke u riflama i starkama, neke u vjenčanici a neke u kostimićima. Meni je to sve super lijepo i slatko! Samo neka se mlada osjeća kao mlada i neka je sretna taj dan (i ostale dane naravno :D). Meni su najljepše mlade one na čijim licima vidiš da su sretne i uzbuđene. Đabe ti sva šminka, vjenčanice i kerefeke ako izgledaš kao da ti se ne da.
    Meni je moj dan vjenčanja bio predivan. Bili smo toliko opušteni, bilo je 15 stupnjeva, al sam se ja slikala bez jaknice kolko mi je bilo vruće. 2 dana pred svatove sam ležala u temeparturi, ali taj dan sam bila kao avion. Stvarno sam gledala u svog muža i stalno razmišljala, ajme pa to je sad moj muž, kako smo već do ovoga dogurali :) I baš mi je bio zgodan i predivan... Čak su nam na kraju fotografi rekli da duuuugo nisu vidjeli tako opuštene i vesele mladence :D Tako da, draga moja, budi sretna i vesela i optimistična i to će ti biti najljepši stajling :D

Halila
    02. Prosinac 2015. 19:51

Što se tiče vjenčanja, u potpunosti se slažem s tobom, Pupa. Bitno je da je mladenac pravi, onda je i raspoloženje kak treba. Nisam ni ja shvatila kao da bi Vicky htjela vjenčanicu, al kažem da nije glupo ni srediti se ni doći ko da ideš u dućan.. ovisi o mladencima, njihovim željama i tako to. Meni je taj dan jedan od najljepših u životu bio... bila je sredina listopada, a na nebu jednog oblaka nije bilo, temperatura preko 20°C... savršeno je bilo sve od početka do kraja. Sad kako me pucaju hormoni, svaki put kad gledam slike ili video ili čujem našu pjesmu, plačem ko kišna godina. Užas! 

Što se tiče tečaja, naši muževi su isto morali disat s nama, pamtit kako se diše u kojoj fazi, objašnjavala je i za masažu, sve što se od pratnje zapravo očekuje na porodu, bilo mi je super kad je doktorica lutku donijela i objašnjavala vježbe za kukove za bebe, stavljanje na trbuh, prematanje, videiće nam puštala o tome svemu, kao i o početku poroda... Stvarno jako korisno i zanimljivo. Baš mi žao što je završilo već.

Minniee
    02. Prosinac 2015. 21:59

Znači ubile ste me sa ovim burekom.. a sve što imam doma su žitarice pa je i to poslužilo 

Mene donji dio trbuha i dalje cijeli dan bolio pa sam nevoljko popila četvrtinu spasmex tablete, imam ih doma od proslogodisnje upale mjehura i citam da su u trudnoci ok za grceve i bolove do 34.tjedna..Je li neka od vas to pila možda u trudnoći??? Ovo je prva tableta od 8.mjeseca koju sam popila, pretrpila migrene i sve ostalo, ali ovo danas me baš prepalo, a četvrtina ne može naškoditi.. Idem spavati i nadam se da ću se sutra probuditi bez bolova...

Bambola
    03. Prosinac 2015. 08:54

Jutro! Di ste? Minnie kako si?ja ti neman pojma sta je spazmex.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.