Mare, nemoj se bojat! Svi se mi ispripadamo i ja prva sam znala imat krize! Ne zelim sad solit pamet jer si imala ruzno iskustvo, al slusaj sad: prvo su me nokautirali doktori sa dijagnozom tezeg zaceca, onda kad sam zacela sam pocela guglat. Izludila samu sebe! Onda sam smugnila na otok kod stare none koja me uvatila sta radim, kako stalno pipam grudi, kako se analiziram do zadnjeg atoma i padnem u neko zamisljeno stanje. Stara me ispalila i zabranila mi internet (!) rekavsi da sta fanatiziram i izvodim. Da joj izvolim pomoc skuvat rucak i zalit vrt. Spasila me mene same. Natirala me da opet svaki dan sviram violinu i smirujem se jer kao trudna si, pazit ces se naravno, al me nadljetala da slucajno opet ne zapadnem u strahove i razmisljanja sta i kako i sta sve moze bit. Tako da, citam samo vas i poslovne mailove. Kad sam joj javila da je sve okej- stara je izvalila kao pa naravno, sta uopce pomisljas na ista drugo. Tesko se otrgnit od strahova, svaki dan se u nekom trenu borim sama sa sobom, al sve rjedje. Zato Mare samo hrabro, ja sam uvjerena da ces i ti i sve mi imat krasne, kmecave bambine!
Pozdrav cure!!
Evo mene nakon duzeg vremena..Jao, ne mogu uopce pratiti nista sto se zbiva oko mene..Pocela me uzasno muciti mucnina, ali ne tjera me na povracanje (bar ne jos, nadam se da ni nece) nego imam odvratnu, uzasnu tezinu na zelucu. Kao da mi krdo slonova sjedi na trbuhu..Ma uzas jedan!! Muka mi je poceti jesti, bas bi najradije NE jela citav dan. Ali kada se prisilim jesti, onda mi je mrvicu cak i bolje. Ali koma osjecaj..
A vise od toga me muci UMOR!! Ja ne znam, da mogu ne bi ustajala iz kreveta. Zao mi bude kcerkice, pita da li idemo na more danas (uglavnom idemo 5 puta tjedno, ako ne i cesce) i sad je na cudu kako to da ne idemo nikako..Misica mala, zao mi je..Ali kada si ja ne mogu pomoci. Vjerojatno ova vrucina ne pomaze, kazu kod nas promjenu vremena za vikend pa se nadam podnosljivijim temperaturama pa me mozda i umor malo popusti..
Pitanje jedno..Pijete li cure kakve vitamine, Prenatale?? Meni je dr rekla nek za sada samo Folnu, ali ja si razmisljam uzeti neke vitamine-mozda mi oni daju mrvicu energije...
Ja pijem Folacin i pila sam centravit vitamine, al docje rekla da ne treba. Samo folna i bar jedna vocka dnevno.
Meni uopće nisu dali folnu nego od početka preporučuju samo vitamine, a ja sam ih ionako počela piti par mjeseci prije nego sam zatrudnila, dok smo se trudili, pa sam samo nastavila. Prenatal od natural wealtha trenutno koristim.
I ja sam se bojala svega na početku, prvo sam napravila test tjedan dana prije očekivane menstruacije, pojavila se skroz blijeda crtica, onda sam se tako bojala da ne dobim ipak, svašta me plašilo, ali nekako se i mm i ja cijelo vrijeme tješimo da će ovaj put biti sve u redu i ja zaista vjerujem da hoće, jednostavno mora!
Vidim dosta pregleda sljedeći tjedan, baš se radujem lijepim vijestima.
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Mare, normalno je da te je strah.,. Mene je isto strah premda nisam imala iskustvo kao i ti, ali nema razloga da nesto pode po zlu. Cuvaj se, pokusaj se zaokupirati nekim laganim aktivnostima/mislima/serijama/knjigama i sto manje misliti negativno... Ja sam uvjerena da ce srce kucati kao ludo :)
Tartaruga, znam kako ti je, ja nemam snage ni za sto, samo bi lezala i ljencarila... Hrana mi se opcenito gadi, jedem nesto na zlicu, meso ne mogu pomirisati i tako. Od voca samo pase grozdje pa se u njemu gusim.... A dorucak i vecera-snita kruha sama ili s maslacem, nista drugo. Strava. Ja nekako mislim da mi u svemu otezavaju duphastone... Jedva cekam kontrolu i nadam se da ce mi prekinuti terapiju.
Sto se dodataka tice, pijem samo dietpharmovu folnu... Nikakve vitamine sa strane (osim povrca i voca). Vidjet cu sljedeci tjedan s dr kako i sto. Nalazi krvi su u redu, zasad ne fali ni zeljeza ni nicega...
Bambola i Pupa hvala vam što me tješite .
Prije trudnoce sam pila prenatal od Naturala,dr je rekao da sad prestanem i da cu to kasnije nastaviti,a dobila sam folacin i utrogestan vaginalno. Cure jedva cekam taj cetvrtak, još punih 8 dana... ma brzo će to proci sigurna sam... jako se veselim mogucnosti da bi prvi puta u zivotu mogli cuti otkucaje srceka nase mrvice ...
Ja to mogu, ja to hoću....
Bog žene,evo da se i ja javim sa svojim proživljenim početcima ove trudnoće. procitala sam sve stranice ove teme,pa reko da se i ja uključim. Razmjene iskustava nikome ne škode ☺
Zadnja m. 7.6. Termin mi varira od 13.3 -20.3. Ciklusi duži nego je uobičajeno. Prvi dan izostanka menstuacije radim test,pozitivan. Zovem gin. naručuje me za 2 dana na pregled. Zašto tako rano? Prva tridnoća završila kiretažom,srce prestalo kucalo. A i dijabetičarka sam. Nakon pregleda salje me na betu,pa opet za 2 dana,beta se pravilno udvostrucava, cekamo jos 2 dana. Vidi se gv i žum. Zbog dijabetesa me šalje u bolnicu na 24 h profil. Ovi tamo mi govore da ne vide plod na uzv, al nije za zabrinut se još. Odem u privatnika,dijagnoza: trudnoća bez ploda. Ja vec luda, zašto opet? Zašto nama? Ovaj mi vec napisa što trebam napravit za kiretažu. Zovem svoju gin. Ona mi savjetuje da sačekamo 5 dana,da su meni ipak duži ciklusi i da damo šansu bebici. Malo me smirila,al opet ona dijagnoza zvoni u glavi. Odem kod nje za 5 dana, plod se vidi,otkucaji se vide. Sreća neopisiva. Prodjem bolnicu,sećer super. Vraćam se kući,sve u redu. Preporučeno mi je mirovanje,pa većinu dana i mirujem. Jedno popodne ležim gledam tv i samo osjetim toplo među nogama, trka na wc,krv na gacicama. Al bez ikakvih bolova,panika nevidjena,zovem gin,odmah mi govori da ujutro dodjem. Uzv ujutro,sve u redu,otkucaji tu. Prodje tjedan dana,opet krv. Oba puta je bila tamna,pa me to malo smirilo,al opet,krv je. Ako se pitate što nisam išla u bolnicu, nije tu bilo nikakvog neprekidnog krvarenja,niti bolova. To sam "izlije" iz mene i kasnije ništa. Medjutim desava se i 3. put,sto je bilo sad u pon. I tada smo u dogovoru sa gin. odlucili da idem na hitni gin. Uzv uredan. Otkucaji tu,plod po ovoj dr. u parametrina za 9 tjedana. A cijelio vrijeme mi govore da je trudnoca manja. Duphastone pijem od pocetka,samo je sad 3x2, mirujem i molim Boga da prodje još koji tjedan i krizno razdoblje. Iako sam prosla uglavnom stresnih 9 tjedana,imam neki dobar predosjećaj da će sve biti u redu i da će ova bebica izdrzat sve problem koji su je snašli.
Damjana, dobrodosla! Kao prvo, cestitam ti na trudnoci. Zao mi je sto su te odmah htjeli slati na kiretazu, bez da su htjeli sacekati. Hvala Bogu na razumnoj doktorici!!!! Bas imas tesku pricu i stvarno se nadam da ce do kraja sve biti u redu! Zapravo, uvjerena sam da hoce! Iako si malo krvarila, tvoja beba je dobro i to je dobar znak! Ostani pozitivna i vjeruj u pozitivan ishod jer ga zbilja zasluzujes! Ja i ti smo tu negdje s terminima i tjednima. Samo miruj, slusaj doktore i cuvaj mrvicu i sebe!
Drago mi je sto si nam se pridruzila i vjerujem da ces ovdje lakse prolaziti kroz sve....
Sortiraj odgovore
Najstariji