Hvala na dobrodoslici :)
Termin bi mi trebao biti oko 22.3. (ovisi dal ukucam podatke u mob ili na Plivi) i danas mi je 7+2.
Nessah: Na Tom prvom pregledu sam bila s 5+3 i Dr. je rekao da je sve savrseno i da je onak kak treba biti. Znaci vidjela se maternica i kuglica u njoj. Srceko se jos nije culo. Zato me narucio za srijedu (ne znam kak cu izdrzati do srijede!) da do tad bi se trebalo cuti. I dobila sam magnezij i rekao mi je da i dalje uzimam Vitamine. Kupila sam u Mülleru Mama a-z i veli da su ok.
S obzirom da nemam nikakvih problema, ne krvarim, nis me ne boli nadam se da je sve ok. A mislim da ce i tebi biti! Drzim fige!!
Ako nekog slucajno muci isto pitanje... prije 10-ak godina mi je pronadena blaga mitralna regurgitacija. Inace nemam nikakvih simtoma ni nist. I jucer sam bila kod kardiologa i napravio uzv srca, provjerio sve i veli da je ok. Da ako je blago ne smeta trudnoci ni nicem. I da se ne brinem :) e pao mi je kamen sa srca!
E da, jel jos netko od vas negdje u Njemackoj? (I ko ja hoda s papriricem s vokabularom na preglede?)
Jutro cure. Moje vecernje mucnine su se pretvorile u cjelodnevno mucenje, a pranje zubi me uzasno iritira 😭😭prosle god sam zavrsila na hitnoj radi trovanja piletinom i onaj osjecaj nadrazenog zeluca i uzas (samo bez tempice 39). Natjeram se zvakat koru kruha, al svako malo me uhvati taj val mucnine. Lazite me da ce prestat!! 😩😩
Dobro jutro/dan svima....
Knjiznicarka, bit ce sve ok, nema razloga da ne bude...
Nessah, samo ostani tako pozitivna, ne boli te nista, ne krvaris, sve je zasad uredu za taj stadij trudnoce tako da nema razloga da i dalje ne bude ok.... S nama ste ti i tvoja mrvica u mislima i molitvama....
Bambola, pa jel to ja pisem ili ti??? Hehehhe ja sam prije 4-5god zavrsila u bolnici zbog salmonele (piletina u restoranu), a prije 2 god imala helico bakteriju u zelucu. Taj osjecaj iziritiranog zeluca i gadjenja na hranu iako sam gladna necu valjda nikada zaboraviti, a evo, vec 2-3 tjedna ga imam neprestano. Ja ne povracam stalno, nekad prodje 5 dana da ne povratim, a ako povratim obicno bude ujutro pri pranju zubi. Okus paste za zube ne mogu smisliti, a ne mogu da ne operem zube. Meso ne mogu vidjeti.... Bas mi je tesko jesti meso ufff.... Ali npr saft u kojem se meso dinstalo ili slicno je ok. Mislim, pojedem ja i meso, ali me uopce ne privlaci. A npr one salame tipa kuhana sunka, sunka u ovitku i sve ostale ne mogu ni pomirisati.... Ja se isto nadam da ce mi netko reci da ce to prestati i da cu opet uzivati u hrani kao nekada. Stvarno volim isprobavati svakakvu hranu, obozavam kuhati i sve, a sad mi je to tlaka... Kak smo sad na moru, inace kad smo setali po rivi i to bas su me mirisi restorana privlacili, pa kad ljudi jedu one ribe, rizota, pizze, taman da nisma gladna meni se to jelo.... A sada, idemo sto dalje od restorana jer se meni sto puta okrene zeludac. Stvarno me to zamara jer bas bas volim papati. I stalno ta tezina u zelucu... Ajme. Seka i sogi nisu nista mogle jest jer su sve povratile i uopce nisu bile gladne i imale apetita, al su jele slano, a ja sam gladna, a gadi mi se sve. Koja kazna :D tako da, draga moja, rado bih ti rekla da ce proci, ali meni jos ne prolazi.... Hvala Bogu pa nemam ta povracanja stalno, ali ovo me isto jako muci.
Tatrtaruga, super pa nisi imala simptoma, nadam se da neces ni sada....
Ja nemam osjecaj uopce kojeg je spola beba. Muz stalno govori u zenskom rodu, pa kaze vas dvije bla bla, ali ja to stvarno ne osjecam nista. Sto god bude bude...
Takodjer, ne mogu docekati sljedeci pregled. Kaze mi frendica koja je tocno mj dana prije mene ostala trudna, kao na tom drugom pregledu se iznenadis kak je to vec prava velika beba :) mislim na drugi pregled (onaj s 10ak tjedana)ako se na prvom sve normalno vidjelo/culo.. Uglavnom, jedva cekam
Bambola, ja nisam stavila parfem na sebe otkad sma trudna... Bas mi smrdi i prejako mi je to. Zvake ne zvacem (inace sam ovisnica o zvakama) jer me tjeraju na povracanje, a abc namaz ne mogu isto pomirisit! Maslac, kruh i mooozda gouda gore.
Inace, ja sam bas zaljubljenik u kavu, mozda i ovisnik, ali bas uzivam u kavi, pogotovo u jutarnjoj. Sad mi se ne gadi, ali me uopce ne privlaci. Popijem ju tu i tamo, ali nije to vise to. Inace bez 2 nisam prosla dan.,,nikada.... E bebo moja sta mi radis :D
Joj ja sam opet zaboravila kad ti imas pregled??
Nessah nemoj se sekirati sve bude dobro :) mene je ova isprepadala, pa vidiš da je sve ok :)
Ja sam danas išla u petrovu na pregled pošto me ona krava isprepadala.. i tamo kaže dr. da su ciste ok poslije ivf-a i da je drugo sve ok.. i betu sam opet vadila koja je sad 8068.. naručili su me za uzv i pregled 18.8. :D to data će valjda i kucati :D jedva čekam!!!
ja isto kavu ne mogu piti..nije da mi smrdi ali me ne privlači.. i tlak mi je nizak danas 100/60, jučer 105/70..
zasad mogu sve jesti, ali nemam baš apetita pa se silim da mrvicu nahranim!!!
Bambola meni su mučnine svaki drugi dan ajmo reći..ali ne povraćam, samo mi je jako slabo..a vjerujem da tlak ima veze s time..a da ne pričam kako mi se ništa neda i samo bi spavala.. jedva se natjeram skuhati ručak.. hehe, sva sreća pa muž pomaže
Ja sam danas trebala na pregled, al mi se nije dalo sa otoka, pa sam prebacila za ponediljak. Nece nista bit za par dana, po kalendaru sam 6+6, al dokica misli da sam jedno tri cetri dana manje radi duzih ciklusa. Tako da zapravo ni ne trebam sad letit...
Bambola, tako je, nemoras letiti. Jos i bolje da odes sto kasnije... A ponedjeljak je brzo :)
Fiolina, ja inace imam nizak tlak, al u trudnoci me bas zezaju vrtoglavice uzasne. Muz mi kaze da sam kao tipicni primjerci trudnica iz americkih filmova 😂😂😂 stvarno me zanosi i vrti mi se uzas... Pricala s mamom, kaze da joj je bilo tako u obje trudnoce (i to sve s gadjenjem na hranu) i da je imala bas nizak tlak (opcenito sve imamo nizak tlak u obitelji). Ovdje na moru nemam tlakomjer, ali kad dodem doma mjerit cu si kod svekrve.... Uglavnom, necu se zacuditi ako mi izmjeri neki ultra nizak tlak...
Meni su vrtoglavice samo ujutro kad se naglo dignem i kad po noci idem na wc..preko dana je ok..samo umor i spavanje :) a i nemam kaj pametnije raditi po ovim vrucinama, a na bolovanju sam :D odmaramo koliko možemo!
Ma ja bi isla krajem sljedeceg tjedna, al zena ide na godisnji, pa mi je rekla da se ukazem u pon. Jadne niskotlakasice kako je tek vama, meni je samo vruce i umor, a ako mi se malo vrti to je vjerojatno sta sa nonom iden u ribe i ne skidam se sa broda 😝nota bene, neman te mucnine kretanja, tako da me ginganje broda cak umiri. Ono ka koljevka. Krajem 8og kad se zubarica vrati cu opet na pregled kljovica. Jeste razmisljale o zubima i sta pametno znate o tome? Ili je prerano, e to neman pojma.
Sortiraj odgovore
Najstariji