Tartaruga, ja znam da od tableta trudnice smiju samo lupocet, ali isto da se moras prvo posavjetovati s lijecnikom. Meni raste umnjak, al nije tako strasna bol pa pretrpim!
Nessah, obavezno javiiiiiiiiiii! Drzim fige i u mislima si i ti i tvoja mrvica
Cure evo me nakon par dana..Joj umirala sam od bolova ali nisam nista popila...Znam i ja da se smije lupocet- u prosloj trudnoci me bila ulovila temperatura,ali to je vec bilo pred kraj 2. tromjesecja..Ovo je tek pocetak i stvarno nisam htjela riskirat.Ali kakva bol-ma uzas...
Nessah, javi kako je proslo na pregledu..Ja idem u petak i ne mogu docekat..Zelim to obaviti da svima kazem vijest-ovako znamo samo muz i ja, a razglasila bih svima. Ali smo odlucili pricekat taj pregled..
Majo 58, koliko Duphastona pijes dnevno??
Joj, toliko me nazivcirala ova Doris Pincic s onom kolumnom -ja sam Doris i udarila sam dijete..Ma koja zena ne mogu vjerovat!! Mozda nije ni mjesto ni vrijeme ali morala sam reci jer bi pukla!!!
Pijem 2x1 na dan sinoc sam imala blago smeđi iscjedak malo i prestao je , nadam se samo da je sve u redu, joj i mene ova Doris Pincic nervira sto kaze moj muz pa sta je ovo na tv-u svugdje ona upalim radio opet ona kaze svugdje se gura.
》♡☆♡ svaki novi dan je novi pocetak ♡☆♡《👪
Tartaruga, ja pijem 3x na dan.. Otkad sam dobila tablete nisam nijednom imala vise smedji iscjedak....
Koja je kvaka u Doris? Nisam procitala kolumnu, al sam na fejsu vidjela komentare drugih zena upucene njoj i mogu reci da me ponekad sram sto sam zensko... Bez obzira sta je napisala i rekla (kazem, nisam procitala) ne zasluzuje bas da ju toliko zene pljuju. Pogotovo an tom fejsu sta joj izgovaraju-samo zato jer je poznata....inace, priznajem, zenska iskace iz pastet! Do prije par mjeseci nisam cula za nju od one serije, a sad staaaaalno!!!!
Nessaaaaah, ja nestrpljiva i stalno skicam jesi sta napisala!
Meni je iscjedak stao nakon 8 dana..Pijem 2x1 Duphaston.Ali iscjedak je bio stvaaarno mizeran, zaista oskudan ali je bio prisutan..I svjetlo,svjetlo smedji...
Ma ne slazem se, i u raspravama treba imati kulture i mjere..Neke zene stvarno nemaju granice..Ali brate sto me nazivcirala da Doris, za nevjerovat..Ono, naslov- Ja sam Doris i udarila sam svoje dijete..Ukratko, mali od 18 mj ju nazivcirao, i ona nakon xy puta ponavljanja ga klepne po guzi. Naravno da nije ubila Boga u njemu, onako preko pelene. I kaze mali se poceo derat, bacat po podu.Zatvorila ga u sobu , samog, 20 min da urla.. Ma ja ne mogu doc sebi..Beba od 18 mj.
Da se razumijemo-djeca testiraju, isprobavaju granice, dovode do ludila..Ali ovo pokusat opravdat mi je koma.
Ja sam s malenom prosla Terrible Two fazu u punom sjaju, slabo mi je kada se sjetim..Ali NIKADA ju nisam udarila, prakticirali smo taj TIME OUT koji je i Doris primjenila. Ali broj minuta otprilike mora biti kao broj godina djeteta. Znaci i sada kad mi je mala 3,5 god stara, sjedi na "stolcu za hladenje" cca 5 min. Malom od 18 mj 20 min je vjecnost. I naravno da ima misljenja i metoda odgoja koliko i ljudi, ali drzati da jedino tako ces odgojiti poslusno i pristojno dijete su debilizam..Postoje itekako metode koje su jos i ucinkovitije ali traze 500% angazmana roditelja.. Moja djevojcica je sada prava curica s kojom se zaista ponosim, svi izazovi s kojima smo se do sada suocili su uspjesno savladani..
Joooj, oduljila sam..Oprostite, ali bas me nazivcirala :-(
Tartaruga, ja sam ti imala 2x iscjedak i to malu tockicu, svijetlo smedje boje. I samo tako jednom iscuri, znaci nije to curilo stalno, nije bilo ni na wc papiru ni nista, ali kad je 3.puta iscurilo svijetlo smedje-zuto-roza sa nekim bijelo-krem grudicama, oprosti na izrazu, al usrala sam se od straha pa sam otisla kod dr. Kaze da sam imala jos malo tog iscjetka u rodnici, ali dolje skroz i da to nije nista strasno (nije od bebe) al sam za svaki slucaj i psihicki mir dobila duphastone. Ali nakon tog pregleda nijednom mi nije iscurio... Imam bijeli, nekad proziran s bijelim rubom, nekad gusto bijeli, ali mislim da je to normalno. Formira se tamo dolje svasta nesto pa mora biti i nekih znakova! Ja sam se zapravo najvise uplasila sto sam ja imala staaaaalno do 6.-7.tt grceve ko pred mengu pa me bilo strah tih simptoma. Al kaze dr da je to normalno i nealarmantno dokle god su normalne i podnosljive jacine jel.... Ali taj iscjedak nije bio popracen grcevima, njih sam imala onako nasumicno, par puta na dan, nekAd bolne, nekad manje bolne. Sad skoro pa i nemam, nekad navecer, ali puuuuuuuno manjim intenzitetom i trajanjem.
A sto se Doris tice, osobno ne volim ulaziti u rasprave oko odgoja djece jer svatko ima neki svoj nacin, a pogotoovo sto ja jos nemam djece pa se nisam nikada kao npr.ti nasla u tim nekim situacijama. Sam Bog zna kako cu reagirati, naravno da sam protiv mlacenja djeteta, ali pec pec po prstima mi je ok (barem tako s necakom postupamo), ali evo mali je sad 2 godine i bome sve kuzi i mozes mu objasniti tako da se ne sjecam kad je dobio pec pec. Zadnji puta kad je stavio cijelu saku u uticnicu (a vec je tad znao da to ne smije i nije ju dirao nikako do tog trena)... Mene srce strefilo i mahinalno sam ga po prstima. Bome iza toga vise nije ni dobio, a ni napravio to. Osobno, ne mogu si zamisliti da dijete stavim samog u sobu da place i da ga zatvorim. Ok, deri se, ali tu preda mnom....namjerno ga necu podici ili tako nesto. Ali imam iskustvo s necakom da kad god smo ga ignorirali tako, on se onda smiri i umilki i sve bude ok. Ali, to sve traje valjda 3-4 min. Tko zna kakvo ce moje dijete biti.... slazem se da treba maksimum truda za dijete, ali ako zelis da ti dijete izraste u normalnu osobu, odgovornu, poslusnu i sve, stvarno moras pustiti sve ostalo i baviti se djetetom. Nema tu neke prevelike filozofije....
Zasto se uopce Doris ista pita? Bez uvrede, curu sam jednom i upoznala i jako je draga, al uopce nije relevantan sugovornik za takva pitanja- niti je djecji psiholog niti lijecnik, mlada majka. Nisam citala sta je ispalila jer je uopce ozbiljno ne dozivljavam po tom pitanju, to mi je isto ka da Severina pise o baletu recimo samo zato sta je 'umjetnica'. Niđe veze 😂Nessah uzivaj i sve cure pozdrav sa Mljeta. Odmaram, nisam vise tako aktivna, a i neman bas energije ka prije. Mukica me opali navecer. Tijekom dana sam jos i okej.
Pupa 2, tako je i meni bilo..Na wc papiru nije bilo niceg, samo povremeno tijekom dana mala , mala kolicina. Ali se proteglo na 8 dana ukupno. Na pregledu mi je dr rekla da je sve ok, isto malo u rodnici sukrvice- valjda dok to sve nije izaslo van..
Uglavnom, rekla mi je dr da u piti Duphastone do 12.tjedna.U petak idem na kontrolu-joj, samo da sve bude ok..
Bambola slazem se u vezi Doris, relevantna nije bas-barem meni.Sada pogotovo. Mene samo nervira stav da roditelji koji ne udare djecu od njih rade problematicne osobe, koje nemaju ni autoriteta ni minimum odgoja. Ja samo zelim rec, i tvrdim da to nije istina. Puuuno stvari se moze postici bez udaranja..Samo je to tezi put, naravno..Tezi za roditelja...
Bambola, upravo to, ni ne citam njene kolumne... Ali smijesno mi je sto na fejsu na sve druge postove i kolumne bude ono 10 komentara, ali cim doris nesto napise odmah cijela pobudna, zene jedna drugu vrijedjaju, spustaju se nisko i opa 300 komentara na nesto nimalo vazno ni utjecajno za neciji osobni zivot.
Bambola, da, sad si u razdoblju kad te pomalo hvataju simptomi.... Nadam se da nece biti prejaki. Mene drze vec 3 tjedna, lagana muka nekad u danu (nekad ujutro, nekad popodne, nekad navecer), ali nista nepodnosljivo.... Umor-staaaaalno!!!! Cuvaj sebe i bebu :* ja imam jos 2 tjedna i jedan dan do kontrole i do prestanka pijenja tableta :)
A gle djeca su tu da ispituju granice. Ne volim agresiju niti udarce, al jasno da se neces sa ditetom ic raspravljat. Opcenito smatram da su udarci izraz vlastite nemoci kada roditelj ne zna sta napravit (a to je roditeljska krivica jer je bar danas informacija dostupa i svasta se moze pitat/naucit). Kad ste kod iscjetka- ja od pocetka imam kremasto bijelo zuti, al mi nije nista dala, da je to kao okej. Spomenila sam mucnine, zaletila sam se kad sam rekla da ih imam samo navecer- imam ih cijeli dan, al navecer je najgore. Ti neki valovi mukice. Kao da imam zelucanu virozu. Nije da mi toliko mirisi smetaju koliko uopce ne uzivam u hrani niti mirisima hrane ka prije (obizavam papat i ovo je teska kazna 😂). Cak i to sto mi se stalno spava nije toliki problem kao- zeludac 😩 jedem jaaako male kolicine svako sat vremena. Deriste nece drugacije 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji