Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pupa2
    31. Listopad 2015. 21:21

Piki, meni su se u trudnoci pocele javljati pred 3-4 tjedna... Mazala canestenom kak mi je dr rekla, al mislim da su sad unutra problem tako da u pon vjerujem da cu dobit vaginalete :/ muz se obavezno maze kao i ja, a i prije kad god bi ih dobila trazila sam plimycol i za njega :) 
    Garavice, ja sam ti 90.god, 25 godina mi je!
    Aliiiii ne brini, nisam ja bas tako smirena! Moj muz bi umro sad od smijeha da je ovo procitao! Inace sam uzasan panicar pogotovo jer sam kontrol frik i sve moram imati u svojim rukama... Tipa stan mora biti cist, muza grdim kad ne pomaze, a kad pomogne ja mislim da ne radi dobro tj.dobro kao ja :D grozno! Da ne govorim za posao i sve druge stvari... Ali u trudnoci sam bas onak, dosta mirna! Ne znam sta mi se dogadja! Ne plasim se poroda, ne plasim se pregleda, vjerujem da ce sve biti ok! Mene najvise muci onaj dio iza poroda hahahha! Znam da na ovom forumu svi sve citaju, zalaze u sve aktivne teme pa ne volim pricati previse o tim stvarima, ali meni je najgora stvar oko poroda i djeteta dojenje! To bih onak htjela zaobici :D Kolko god grozno i nemajcinski zvucalo....

• Piki83
    31. Listopad 2015. 22:49

Pupa tako smo moj dragi i ja mazali pa te vaginalete pa prode,a onda se vrati pa opet sve ispocetka ali samo treba slusati doktoricu i terapiju do kraja i biti ce sve ok.A sto se tice dojenja,zasto bi ti bila manje majka ako to ne zelis,zasto bi neka bila manje majka ako ne zeli dozivjeti bolove na porodu pa trazi epiduralnu carski i sl.
    Ali to je samo moje misljenje,ja sam bez predrasuda
    A poslje poroda i suza i smijeha,samo hrabro.

• Piki83
    31. Listopad 2015. 22:58

Curke ispricavam se ak brbljam gluposti..peru me hormoni i uspjela pobrat prehladu

Garavica
    01. Studeni 2015. 08:53

Pupa ma daj?hihihi a to se sve okrene vidis stvarno drugo stanje.
    Ja sam vecinom pozitiva zezancija i flegmatik ali sam znala malo zapanicarit a sad mi se panika digne na nivo ono.
    A sto se drugog dijela tice ja sam bez predrasuda znam kako je to kad ne mozes iz sebe izbit nesto ali isto vjeruj mi isto je tako mojoj kumi bilo i plakala sto puta oko toga na kraju je dojila normalno i kaze da joj se sve okrenulo u glavi.muz joj je jako dobar al ono jako i podrsku joj je davao i zajedno su sve to odradili eto nedavno je prestala jer nije bebi bilo dosta zasitno pa su presli na dojenje dohrana i sad joj je stalo skroz i bebac cist ok.eto tak da cujes iz svijeta pricu a ako nebu iz bilo kojeg razloga islo aaaa Boze moj ni prva ni zadnja.Koliko djece je na dohrani pa su super.
    Evo sto mi sogorica procala isto jednom njenja pak kuma je malog dojila godinu i pol,a curicu 5mj i kaze nema razlike neke.

Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
    (^_^)

• LillaRose
    01. Studeni 2015. 10:35

Drage cure, hvala vam svima na savjetima. Išla sam jučer odmah na Hitnu jer sam se stvarno prepala, nije ništa opasno ali kao što je i Piki rekla moram odmarat i ne se forsirati. 
    Najvjerojatnije su , kako se maternica širi, pukle neke kapilarice. 
    Dobila sam Duphaston tablete, sinoć odmah popila 4 komada, nastavljam 3 puta po 2. Sutra idem do svoje doktorice opet na pregled a za danas mi je doktor s Hitne preporučio ni makac iz kuće. A vani je tako divno vrijeme, al šta se može. Čitat ću knjigu, malo pogledat koju seriju, slušati muziku i sl..
    Veliki pozdrav svima 

https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png

Halila
    01. Studeni 2015. 11:39

Lilla, drago mi je da je sve dobro. Uvijek bolje provjerit. Odmaraj samo, bude još lijepih dana, a onda bebu u kolica i u šetnju ;)
    Inače i ja sam užasni paničar i u trudnoći mi se to nije uopće smanjilo. Tu i tamo me i strah od poroda primi, nisam baš dobra u podnošenju bolova, al na kraju mi, čim više razmišljam, postane svejedno. Nek je moja curica meni živa i zdrava, pa taman da ju moram 25 puta rodit, izdržat ću. S dojenjem se ne opterećujem... Zasad... Stignem :)

Damjana
    01. Studeni 2015. 12:00

Jutro! 
    Ja rvo tek sad ustala. Iza mene je naporan vikend,mislim petak -subota. Ozenio nam se jucer jako dobar prijatelj, jutros su mi noge otecene ajme,a ne mogu nosit stiklu uopce. a faca nabubrila,kao da sam pila cilu noc 😁 
    Bambola,u utorak tesko,jer ne idem sama,imam jos jednu trudnicu koja ide samnom. A utorak iza cu kod dijabetologa,pa mozeko tada. Javim ti se u pp kad budem znala kad cu tocno. Ti si stalno u St?
    Ja nemam problema sa gljivicama,a inace prije me znalo svrbuckati nekada. A sta da vam kazem i ne mogu imati nikakvih problema dole kad ni nemamo odnose nikako,nece pa nece 😂😂 znam da ne dolaze samo gljivice od toga,al da vam se pojadam da moj suprug ne zeli imati odnose. Da je on slozio u glavi sta mu je bitnije i da ne zeli da dobijem neku bakteriju. Ne daj Boze da se sta desi bebi, bla bla bla. 
    Ja bi zelila dojit,al me strah da ce tu biti vise problema nego igdje. Ja bradavica uopce nemam. Mozda ce do kraja trudnoce to nesto iskociti,al za sada nista. A Pupa mislim da je svaciji zivot drugaciji i svatko ima pravo sebi odredjivati pravila. Mislim da ti nema sta tko govoriti kako ces ti zivit i sta zelis radit sa svojoj bebom. Ja isto poludim kad citam clanke da tko je rodio na carski nije rodio itd Ja znam da 99% idem na carski i sta cu se ubit sad zbog toga. Sta cu biti manje majka,ako rodim tako ili ces ti biti manje majka ako ne budes dojila?? Gluposti.
    LilaRose odmaraj,bit ce jos lijepa vremena i setnji u prirodi. 
    P.s. danas smo tocno 20 tjedana ❤❤

• Piki83
    01. Studeni 2015. 12:31

Lilla bas mi je drago da je sve super.
    Damjana,pola prosla,jos samo pola.
    Halila,poroda se ne moras strasiti.Necu reci kao sto su meni govorili da boli malo jace neg pms jer nije istina.Boli neopisivo ali kad ti stave bebaca na ruke nakon toga osjecaj je..ma neznam kako da ti to opisem,pozelis to ponoviti milijun puta,a vjeruj mi da kao i ti moj prag boli je jaaaako nizak.I jedva cekam rodit moju drugu majenu bubicu.
    Curke,je bila koja na pregledu,utz,kako su bebaci?

Halila
    01. Studeni 2015. 13:03

Damjana, suosjećam u potpunosti, moj muž je isto takav. :)
    Piki, hvala, pomaže čuti, tj. pročitati tako nešto. Baš zbog niske tolerancije na bol me tu i tamo panika ulovi pa mi je utješno kad čujem da je netko sličan to preživio. :D
    A ovo za carski sam i ja čula, kao "Ona ne zna što je porod".. Glupost. Uopće ne vrijedi obraćat pažnju na takve komentare. Kad se rodi beba, rodi se i mama, bilo to carski, vaginalno, uz epiduralnu ili bez, tako svejedno. Oko dojenja se isto počelo previše filozofirat po meni. Ima žena koje ne žele dojiti i ne mislim da ih zato treba kamenovat. Tvoje tijelo, tvoje dijete, tvoja odluka.. Malo mi je previše kad se nekog čudno gleda jer ne doji do treće godine, ne koristi platnene pelene ili što već..

mama102
    01. Studeni 2015. 14:07

ej žene...vidjet ćete da kad porod krene nećete imat vremena paničarit, zaboravit ćete na strah i razmišljat samo o tome kad će bit gotovo da vam vaša bebica bude u naručju što prije...i nešto tipa...u pm...do kojeg broja idu ovi trudovi...a onada čujete sestru ne okrećite se...nemojte uopće gledat te brojeve...ugl...iduuu visoko...preko 100...a onda si misliš, ma daj,,,pa boljelo me kad je pisalo 40...hehe...al sve se to preživi i zaboravi...onog trenutka kad dobijete dijete u naručje sva bol stane...i to je nevjerojatno...u jednom trenutku boli za poludit, dok u sljedećem ništa...u naručju imate svoju srećicu...cmoljite, proučavate svaki dio nje...ljubite ju onako zamazanu...i nije vas briga što doktor radi tamo dolje...mene su šivali pola sata, apsolutno ništa nisam osjetila...a tog me najviše bilo strah ...

...nešto kasnije dobijete tabletu protiv bolova jer osjećate stezanje maternice i komentirate s cimericama u sobi kako je nevjerojatno da ste sve do prije koji sat imale luđačke trudove, a sad pijete tablete jer vas nešto lagano steže u trbuhu...i onda vam sestra kaže...žene moje preživjele ste rađaonu, ovo je ništ za vas... :))

...što se tiče dojenja, ja o tome uopće nisam razmišljala...kad je došlo vrijeme za to moja mala se pokazala kao pravi sisoljubac i nismo već u rodilištu imale nikakvih problema, dok su dečkići od cimerica bili na dohrani jer ne znam...jednostavno nikako nisu uspjeli sisat...tako da sve vam to ovisi i o djetetu, stanju vaših bradavica i hoćete li uopće imati mlijeka...neke žene ga nemaju...i ništa zato...postoji toliko vrsta ad i tolika djeca su ih pila i narasla velika i zdrava... :))

...ja znam da će moji blizanci bit na dohrani, ne znam od kad,ali siguno da će bit...i šta sad...neće svijet propast, ne? :) trudit ću se da bar mjesec dva uspijem dojit uz ili bez dohrane, ali to ćemo vidjet kad za to dođe vrijeme...ne... :)

...uživajte :*

mama10

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.