Ines, da, radim u nastavi u dvije srednje skole! Al radje bi da ne radim u nastavi jer mi je strucna sluzba cilj... Al dobro! Tako je kako je!
Jao cure, pa ja spavam ko top i ustanem se samo jer me bol u mjehuru probudi koliko valjda nesvjesno zadrzavam pa onda idem piskit! I isto imam lude snove, sanjam svasta, puno snova tijekom noci tako da je to urnebes! Ali stvarno super spavam....
Damjana, a bas bed, taman na rodjendan :( ali bolje da si otkrila. Ja u obitelji isto imam secerasa, od puberteta vodi bitku s tim, ali se nista ne pazi. Znam curu koja od malena ima i super je disciplinirana i ide joj... A ovaj moj nis ne pazi, ne kuzi da sam sebi steti, a evo vec 15 god se sam s tim nije pomirio i ponasa se kao da je super zdrav-pije, pusi, jede nezdravo itd..
ja pazim većinu vremena, al budimo iskreni i ne možeš cijelo vrijeme pazit. imala sam i ja svoje ispušne ventile i izlazila vikendom i znala malo popit :) u biti nisam željela da me ta bolest obuzme i da moram samo doma ležat i ne živit ko ostali mladi ljudi. oooo, itekako sam se nauživala, auto mi je bio kao pokretna kuća :) i sad mi je drago da jesam, imam masu uspomena iz mladosti, dijabetes je pod kontolom i sve je super. dosta me ljudi, nakon što bi im rekla da ne mogu to jesti zbog dijabetesa, pitalo: pa ne bi se reklo nikada na tebi? to mi pitanje nikada nije bilo jasno?
Evo da i ja podijelim svoja iskustva...mozda nekom pomogne.
Mucnina i mene mucila prvih 12 tjedana i to i u prvoj i sad u drugoj trudnoci...i tocno negdje s 12 tjedana pocelo je bit bolje. Osim toga, ocajan umor me mucio sad drugi put, prvi i ne toliko. Drzite se svi s mucninama, samo mogu rec da ce proci, necete ni skontat da je gotovo.
Opcenito uzivajte u trudnoci buduce mame! Ja sam prvu jedva cekala kad ce proc, kada cu rodit vise...A onda rodite i samo mislite o tome da vam se vratiti nazad i bit malo trudni....:-) A to je tako, nikad zadovoljni. Zato uzivajte, pogotovo vi s prvim bebicama....
Sto se tice muzeva na porodu, snazno podrzavam. Kod nas u St to je gotovo preduvjet da dobijete normalan tretman u rodilistu...kazem gotovo, jer nisu sve smjene na koje naletite iste. Meni muz nije bio prvi put, nije mogao fizicki jer je bio na brodu, ali drugi sigurno ide ako sve bude ok. Ipak sve to mora biti i njegov izbor, glupo je nekoga natjerat pa vam samo odmogne umjesto da pomogne.
Zeljela bi vam skrenuti pozornost na jos jednu stvar na koju ja prvi put uopce nisam mislila, a pokazala se uzasno vaznom....ja sam od puknuca plodne vode do samog poroda izdrzavala trudove puna 22 sata...kroz to vrijeme toliko sam iscrpila zalihe magnezija (sto se poslije pokazalo) da sam nakon sto sam konacno rodila dozivjela nekakvu vrstu epilepticnog napada (treskavica od malog prsta na ruci, pa sake, pa ruke...i vise se ne sjecam). Probudila se par sati poslije, pa pregled neurologa itd....kasnije su ustvrdili da je bilo od velikog pada magnezija...Hocu reci...pazite na taj vazni mineral, pijte vitamine, ne mozemo bas sve unijeti prehranom...
I jos nesto, na samom pocetku ove trudnoce otkrila sam escherihiu u urinu. Rijesila sam je jednom kurom Novocefa, ali i jos jednim pripravkom koji se svima pokazao odlican, a to je jedan dan popiti sok jednog limuna, drugi dan popiti zlicu sode bikarbone u casi vode, pa treci dan opet limun, pa opet soda......i tako mjesec dana barem. Kljucno je te bakterije sokirati promjenom kiselo-bazne ravnoteze. Nadam se eto da nece nikom trebat, ali ako slucajno zatreba.
Svima zelim vesele preglede i zvucne UZV-ove...:-)
Mi cemo na pregled za 2 tjedna...
Bas sam oduzila.....
Bok
mama, ja sam noćas isto osjetila neku čudnu bol onako skroz desno, skoro kod bubrega, ali nije bubreg, nije toliko iza. baš sam se uplašila, al eto prošlo je....
ja konačno dobila normalan internet... nego cure, ja sam sad jaaaako sretna. nazvao me muž kako je poslao upit na djecjakolica.eu u vezi kolica koja nas zanimaju bebetto i oni kažu kako imaju ovih dana akciju kolica plus krevetić gratis... i mi kupili :) :) :) plus moj cjenkaroš se nagodio da budući da bi platili sve odjednom jel može popust na neki madrac, i dali nam za 4600 ili 4800 kolica 3u1, krevetić i madrac :D :D :D hahhahahhahaha presretna sam!!!!!!
damjana, ma naravno da moraš i ti uživati, nisam ja mislila da ne smiješ popiti ili izlaziti, ali ovo što on radi je stvarno pretjerano i ima posljedice na ukupno zdravlje i sve i žao mi je što je tako, ali mi tu ništa ne možemo...
mamasita, ja sad baš uživam u trudnoći. nekako sam si sama u glavi rekla da stavljam na stranu sve strahove i bolove i sad baš uživam... :) a što se tiče magnezija, on je baš jako bitan... ja već sad osjetim da mi se znaju grčiti mišići na listovima, trebala bih uzeti onaj magnezij u granulama... donat mi je malo fuj jer sam ga rigala ko velika prije pa mi se gadi.. ali, baš je frendici jučer ginekolog rekao da bi trebala svaki dan unositi dodatno magnezij u organizam!
JUtro eto i nas.danas je dan budenja u gladi xD
Progledam glad na najjvisoj razini.jedem koda sam pojela tri zalogaja sad cu morat jos nesto malo mi je tako da Bambola hahaaha suosjecanje.
Pupa sretno s tim strucnim kad god bio.sigurno ce bit sve ok a ja cu ti sigurno pozeliti srecu jos par puta jer cu zaboraviti da jesam xD
Damjana ja smatram da su ljudi premalo empaticni kad su te stvari u pitanju a ti si ruzno rec al je naucila zivjeti s tim dok se vecina cudi.
Mamasita hvala na savijetima svaki savijet dobro dode pa makar ne trebalo meni osobno.
Sto se snova tice bi spavanja hajoooj.ja sam prva tri mjeseca uzasno lose spavala imala sam svaku noc nocne more.smirilo mi se kad sam usla u 4 a od kad osjetim bebu mirnija sam za pola nego prije.snovi su stalno dinamicni ko filmici.i mogu se prepricati.recimo evo ja sam ssnjala nocas da su me od muza htjeli oteti mafijaska banda roma hahahaaa zamisli.a moj muz se borio i pistolji i vamo i tamo i nisu me odveli xD smijem see kad se sjetim.
Samo spavanje budim se oko 2h i oko 4 i to mi je ritam i omda u 6 kad muz ide radit al zato ga poslje odvalim do 10 ili duze.
Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
(^_^)
...e žene, šta pijete vi od vitamina i svih tih dodataka u trudnoći???...ja ništa...moj doktor još na početku rekao da nema potrebe, nek jedem raznovrsno i voće, povće i da nema potrebe...a kako su sad dvije bebe, nisam sigurna jel to ok...svakako ću ga pitat sad sljedeći put jel bi bilo dobro da si nešto uzmem, nebi na svoju ruku ništa... u prvoj trudnoći sam pila pregnital tri mj, pa kasnije magnezij i heferol...negdje od 25 tt...
...i da još nešto me zanima, kad ste objavili svojim bližnjima za trudnoću? čitam po internetu i ono tamo od 12 tj pišu, ako niste sad možete objavit sretnu vijest...pa ja nikako ne bi mogla šutit toliko...prvu smo objavili sa 8, a ovu sad sa 7tt...
mama10
mama, ja pijem prenatal...iako mi je dr rekla da ne moram ako se hranim raznovrsno, al za svaki slučaj sam uzela prenatal. prva 3 mj sam pila čistu folnu...
nekad i zaboravim popiti :D
i mi smo svojima rekli odmah, zapravo svima :D moj muž je doslovno koga god smo vidjeli govorio moja žena je trudna :D i to s takvim ponosom..... znam da mnogi šute zbog tog kritičnog perioda, imali smo i mi to u glavi, ali nekako sam se pouzdala da će sve biti ok... :)
Pupa2 baš super za kolica, mi smo htjeli stokke isto smo uspjeli kupiti kad je bila akcija u lesnini :)
Što se tiče vitamina i dodatka dr mi je rekao da nije potrebno da išta uzimam da imamo svega dovoljno preko hrane sto unesemo,rekao je ne zivimo u africi i ne jedemo lišće. Jedino je rekao da pijem magnezij,zbog probave,grčeva.. i da sprečava otvaranje,pa sam uzela od Bilolectre u granulama taj mi je bas fini kao cedevita
Pupa nemoj brinuti oko strucnog. Vjeruj mi. Na usmenom dijelu ako nesto i ne znas sto te pitaju mentorice pricaj iz vlastitog iskustva. Ja sam se skroz zblokirala kad je ravnatelj trazio da nabrojim kolko tocno sto nosi bodova za napredovanje. I nakon toga kak se zove hrv. predsjednik i velim ja Josipovic, a on a ime... e i nista... tocno sam osjetila kak sam poblijedila a u mozgu mrak... mentorice su se smijale a ja skoro plakala od sramote... Kad se dans toga sjetim... vidjet ces sve ce biti ok! I stvarno ste super prosli s kolicima i kreveticem. Mi smo za sad samo pokrecili sobu i narucili namjestaj koji ce doci negdje malo prije Bozica.
Kaj se tice spavanja, ja jucer geldala tv i zaspala i zvoni mi Telefon i gundam da tko zove tak kasno kad pogledam i bilo je pola 9!! :) Uzasno mi se spava i jedva cekam vikend da ne moram na posao. Isto me probudi samo bol kad moram na wc :)
Od vitamina uzimam Femibion 2 i magezij. Iako od mg cesce moram trcati na wc, bolje je i to nego grcevi u nogama.
Starcima smo rekli prakticki odmah, nakon prvog pregleda znaci 7-8 tjedana. Moji su bili na moru pa nikak i nikak da se vrate doma da im velimo. Jedva smo izdrzali. Tako da nema sanse da bi mogli cekati do 12. tj. Jos je bilo smijesno, preko Skypea smo im rekli i u biti smo im samo slikicu pokazali i pitali dal znaju sto je to, a tata pitao da kaj smo to pauka slikali :D Na poslu sam cekala do 12. tj. jedino je jedna kolegica znala jer smo bili na rucku i nisam htjela piti pivo.
Sortiraj odgovore
Najstariji