Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pupa2
    22. Listopad 2015. 12:04

Knjižničarka, najmanje me strah tog pismenog dijela, ti eseji... to imam napisano i učim po tom starom...valjda će me neka tema potrefiti. A sata me strah :D mislim, imam užasnu tremu kad govorim pred nepoznatim ljudima...dobro, opustila bih se ja jer su to klinci, ali mentori i ta komsijaaa br br br... nadam se da neće biti prestrogi. Što se tog općeg usmenog dijela tiče, skroz mi je bezveze što moramo te zakone i ustav učiti, onak, ako mi nešto treba, pogledat ću. ionako se ti pravilnici stalno mijenjaju. Ali, općenito sam čula da budu ok na usmenom... Jeedva čekam da to prođe, bez obzira na ishod!
    Mi nemamo extra sobu za bebu, tako da smo imali kupiti samo krevetić... A sad smo riješili to sve u jednom :) Iskreno, nisam mislila da ćemo to sada, pogotovo što nismo praktički ni obilazili trgovine uopće... ali, ovako je i bolje :) onda mi ostanu samo sitnice!
    Ja sam preko dana super što se spavanja tiče, a navečer pogledam tv i zaspem i onda bi mogla baš duuugo spavati, samo se zbog učenja budim s mužem kad ide na posao. I ja jedva čekam vikend jer vikendom odbijam učiti sve dok ne stisnu oni zadnji dani... tako da, više vrijeme iskoristim na neke druge stvari i druženje s mužem!

Garavica
    22. Listopad 2015. 14:10

Ja pijem elevit od pocetka mi ga je doktor preporucio je da kosta ali mislim da je super jer nema sanse da bi ja unjela sve sto treba prehranom jer mi je organizam od prije bio iscrpljen

Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
    (^_^)

mamasita4
    22. Listopad 2015. 15:12

I ja sam na elevitu ovaj put, prvi put sam bila na twinlabovome prenatalu....Jedino sto sam primjetila je da elevit ima dosta zeljeza pa mi malo zablokira probavu...ups. Pa ga uzmem svaki drugi dan, jer vise od 30mg nam dnevno ni ne treba. Ma, naravno, slazem se, ako vi dnevno uspijete unijeti dovoljno vitamina i minerala kroz prehranu, ne trebate uzimati nista. Medutim, ja jednostavno ne stignem svaki dan pojest sve sta bi trebala...dok malog otpremim u jaslice, odradim svojih 8 sati, skuham, igram se s njim....jednostavno nekad smo same sebi zadnje....pa onda nadomjestim tako....
    Ako netko ima problema sa smanjenom kolicinom zeljeza, toplo vam mogu preporuciti Tardyferon-fol tablete, umjesto Heferola koji nekima ubija zeludac. Ja ih uvijek uzmem kad padne vrijednost, a nakon prve trudnoce su me spasile jer mi je zeljezo bilo palo na 3! Ne skode zelucu, radi se o tabletama koje podizu tzv. serumsko zeljezo, njemacka marka, kod nas ih najvise koriste djeca sportasi koja cesto s tim imaju problema. Prije su bile u ljekarni oko 150kn, nabavljale su se bez recepta, cak ih nisu sve ljekarne ni imale, kako bi tko narucio, jer nisu bile odobrene jos od hzzo. Sad vam idu na recept, ali jos mnogi doktori nazalost ne znaju za njih. Pa eto jos jedne informacije....:-)

• LillaRose
    22. Listopad 2015. 19:22

Cure moje super ste, dajete odlične savjete u vezi razno raznih tema 
    Ja vam spavam prilično dobro, ok, naravno da se ustajem noću u wc, to me i probudi al nekako otapkam skoro zatvorenih očiju i zaspem ponovo čim se vratim u krevet. A snovi...uuuuu..svega se tu može naći, stvarno sanjam živopisnije nego inače. Moram priznat da među svim tim ima i dosta seksualnih snova(ima li još koja među vama da je to primijetila)..
    Od vitamina pijem Elevit i dobar mi je, iako se trudim jesti svakodnevno voće i povrće ipak ne bi stigla unijeti sve potrebno pa sam ovako sigurnija. Pijem još i Heferol jer mi je željezo nisko.
    Nemam još napade gladi, jedem kao i prije plus još jedan voćni obrok. Za sad je tako, a vidit ćemo kako će dalje ići..
    Taman sam umijesila tijesto za pizzu, dragi poželio a ja se odma složila ..
    Šaljem pozdrave vama i vašim bebicama !!!

https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png

Minniee
    22. Listopad 2015. 20:04

Ja neznam kad će meni prestati te "trcim na wc povracati pa nista" faze, ali danas mi je opet muka plus migrena.
    Ja pijem običnu Frankovu brusnicu i super mi je, a od vitamina samo magnezij,ali razmisljam da kupim i neki prenatal.
    Mene bebulinac kasno na vecer  bas potjera na spavanje, tocno osjetim pritisak u trbuhu dok sam na kaucu,a cim se premjestim u krevet sve super. Ja piskim i samo kad se sjetim wc-a , stalno piskim, tako i po noci 4,5 puta ustajanje...ali u zadnje vrijeme malo bolje spavam nego prije, prije sam se ustajala pa gledala tv po noci ili zujala po stanu. Očito nas svih muče iste stvari.

Damjana
    22. Listopad 2015. 21:11

za početak, morate ovo pročitati! baš me nasmijalo do suza: http://devetmeseci.net/cari-trudnoce-facebook-status-ove-mlade-mame-nasmejace-vas-do-suza/
    ja pijem Pregnazon Complete, to su mi dali u Petrovoj kad sam gore bila, pa sam sad iskoristila tu kutiju i nastavila. a dr. u Splitu mi je rekao: to vam je kao da birate sladoled, uzet ćete okus koji više volite. 
    Pupa, baš super za kolica i krevetić!! tu akciju sam i ja vidila, al meni ona Mutsy ne izlaze iz glave. 
    Čija su proizvodnja ta Bebetto kolica? koji si model uzela?

Garavica
    22. Listopad 2015. 22:47

Da da sve smo iste ima manjih varijacija hahahha.meni je super druziti se tu jer ono nisi sam sa sobom ako te muci nesto.
    Snovi su moji zivotopisni ali nema seksualnih jer sam u trudnoci postala kak ja velim aseksulana nit mislim na to nit mi fali nista hahahha a muz je izvalio jucer da me doktor gleda tamo dole vise nego on sad upisah se skoro od smjeha xD
    Moramo se zezat malo preobiljne smo hahaaha

Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
    (^_^)

Pupa2
    22. Listopad 2015. 23:08

Sve nas muci wc ocito :D 
    Ja danas kupila caj od brusnice i popila oko 9 jednu salicu. Kolko cu tek sad na wc!
    Damjana hahhahhahahhhah predobar je tekst, umrla sam od smijeha posebno na onaj dio s kupanjem djeteta kad muz ceka s rucnikom a ona vadi ekspresno dijete!!! Tocno tak nekako bude... A sto se tice kolica, uzeli smo holland, ta smo i htjeli, siva s crnom ramom... Meni su ta i dalje bila najljepsa! Mutsy su mi ok, al je meni prevladala visina :)

Pupa2
    22. Listopad 2015. 23:10

P.s. Poljska kolica!

Knjiznicarka
    23. Listopad 2015. 08:18

Jutro cure!
    Evo ja budna od 2... i onda u pol 6 kad se treba ustati bi spavala... tako da vise nikad necu pisati da dobro spavam :)
    Damjana tekst je odlican! I bas jedva cekam. A opet me i strah, ali jedva cekam malog bebaca da dode.

Htjela sam vam reci za kolica, gledali smo ih u Westgateu i kasnije trazili po netu i na talijanskom Amazonu ih ima skoro 200€ jeftinije! Tako da si dobro prosurfajte (mislim, znam da sigurno vec jeste ali za svaki slucaj) jer se cak i s dostavom u Hrv isplati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.