Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Minniee
    23. Listopad 2015. 08:42

Jutro cure, ni ja više neću pisati da dobro spavam, noćas sam valjda 75 puta išla na wc. Umorna sam se probudila. Knjiznicarka ne samo kolica,tko ima mogucnost, cula sam da je u Slo i Itl sve jeftinije,meni je srećom blizu pa ćemo muž i ja jedan dan na izlet pa ću vam znati reći, ali planiram tamo sve kupiti. Mislim da će nam kolica i tako biti problem jer sam ja 170,muž 196 pa bi trebalo naći nešto da ne budem samo ja "mali dežurni od kolica" kao sa onim košaricama u supermarketu, moj dragi ih po zraku nosi hahaha ..

Garavica
    23. Listopad 2015. 10:07

Jutro cure.eee mislim da je mjesec kriv nesto se sjajio sinoc.mi smo spavali isto tak tak.dok se razbudim za pi pi obavim poslje me onako unutra boli dok se ne stegne malo pa se cimam pa sjedim dok to ne prode pih a mislim da se beba voli igrat oko mjehura xD
    Nezz kako vi ali ja fest istocim nije malo.
    Ja nmg preko telefona otvorit clanak zasteka mi se sve jucer dva puta probala.:(
    Ja nis ne komentiram kolica jer ne baratam dobro s tim ko vi a ja cu dobiti na poklon  mozda sam vec pisala iz italije al nezz tocno kakva jer sam zaokruzila sta mi svida al neutralna definitivno.
    Uzivajte u toplini doma ko ne mora van jer je brrr otvorila sam prozor jutros kad je muz isao u pola 7 nos mi se smrzao.

Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
    (^_^)

Damjana
    23. Listopad 2015. 10:14

jutro!
    ja koliko sam vidjela kolica,bar ova koja sam gledala, mogu se te ručke dizat i spuštat? tako da ne bi trebao biti problem za oboje da vozite. i mi smo isto 197-163 razlike :)) 
    kako planiramo sad u 11. u Italiju, baš ću i tamo pogledati te cijene! 
    tekst je odličan i točno vidim sebe i muža kako ćemo isto ovako imat komedije i sa kupanjem i sa svim :)) ....plišani medo,ako se novorođenče poželi igrati :)))

Damjana
    23. Listopad 2015. 10:16

također sam noćas tek oko 3 zaspala. ustala se iz kreveta i išla gledati tv. leđa bole, nisam se mogla namjestiti. na kraju sam uzela onaj kušin za spavanje, a jutros sam se probudila svugdje, osim sa kušinom :D

Pupa2
    23. Listopad 2015. 10:25

Dobro jutro :)
    knjižničarka, meni je bolje da ne gledam budući da sam već naručila. ali za tu cijenu sam dobila i madrac i krevetić tako da mislim da ne bih jeftinije prošla. Inače, meni su se sviđala samo ta, a sljedeća po 13 000 kn :D hahahha baš sam skromna! Uzela sam sive boje, onako svijetlo sive i baš mi se čine lijepa!
    Ja isto nisam najbolje spavala... Malo sam jučer bila u brizi.. Nekako kao da bebu ne osjetim više. Ne znam, bila sam mirnija dok se nije javljao, sad kad se počeo pa stao, uopće nije fora i samo brigam. Jedva čekam sljedeći ponedjeljak i tu fetalnu morfologiju da vidim da je sve ok.
    Znam da brinem vjerojatno bezveze, ali ne mogu si pomoći.
    Garavice, ja jutros išla slati neke papire za natječaje, ajme, obukla sam zimsku jaknu (koju ću valjda moći još mjesec dana zakopčati preko stomaka) i baš je hladno. sunce je kod nas, ali zubatoo! i u stanu je jutros bila niža temperatura nego ovih dana...
    Minniee, ova moja kolica isto imaju podesive ručke! sad skoro pa svaka imaju... Ja i muž smo 10 cm razlike pa nemamo takvih briga :D

mamasita4
    23. Listopad 2015. 11:00

Hmmm, kolica...da. Ja s prvim djetetom kupim abc cobru, i bila sam zadovoljna, bila su ok, ali ima puuuuno boljih rješenja, kasnije sam to vidjela. Prvo, proljetnim i ljetnim bebama uopce ne treba kosara! Dobro, bar meni nije trebala, mali se rodio krajem 3. mjeseca i bio je u kosari manje od mjesec dana....Cini mi se puno bolje odmah kupiti kolica koja se naravno mogu spustiti u "nulu" za prva 4 mjeseca ležanja, a poslije ih dižeš u sjedeći položaj. Svi moji prijatelji koji su tako napravili i kupili mclaren kolica + autosjedalicu kazu da im je bilo odlicno. Takoder, ova moja cobra je trokolica, sto mi se ispocetka ucinilo zgodno...ali i nije toliko. Mada su lagana za manevriranje, prilikom nekakvog silaska s kolnika ili penjanja moja mama je redovito s njima zapinjala (ja sam se ispraksirala vec bila) i "lomila" prednje kolo. Moj savjet (pa ako cete poslusat): velika, ali obavezno 4 kola i za proljetne bebe odmah mclaren, ali OBAVEZNO vidite da li moze ici u "nulu". Dakle, da moze biti skroooz ravan polozaj (sto je malim bebacima od iznimne vaznosti). Joj kako ne volim vidjet roditelje kako satima drze bebace u autosjedalicama u onom zgrcenom polozaju. Vjerujte, to za bebu nikako nije dobro. Da, u voznji naravno, ali van iz autosjedalice kad voznja zavrsi.

Minniee
    23. Listopad 2015. 11:26

Ja nisam još gledala kolica u živo i baš super da su ručke podesive, nek mužić gura hahaha.. Pupa kupila si savršenu boju, ja ću isto siva jer su mi prekrasna i za curicu i za dečka.  Ja i dalje mislim da se gin možda zeznula sa predikcijom, neznam zašto, ali imam stvarno ogroman osjećaj da nosim curu iako nije ni bitno, ako je i mišić mali voliti ću ga najviše na svijetu, ali da sam se toliko zeznula,a obično sam ja "vještica" za takve stvari.  Kod nas i nije nešto hladno,ja od jutra otvorila stan, sunce prži i baš je ugodno, na suncu čak i pretoplo za sjediti. Obično u ovo vrijeme uspijem zaspati na kauču pa laka vam noć svima... 

Pupa2
    23. Listopad 2015. 11:44

mamasita, ja sam svakako planirala kupiti 3u1 jer mi je košara super za spavanje u stanu... A uostalom, planiram imati barem još jedno dvoje djece, možda budu zimske bebe... Takve stvari ne mogu planirati. A nisam jedna od onih koje planiraju kupovati kolica za svako dijete,..ali sam svakako jedna od onih koje čim malo nadođu, lete van u šetnju! Ja sam gledala abc ali s četiri kotača. Meni se osobno uopće ne sviđaju kolica s 3 kotača... A Maclaren kolica su mi osobno jedna od gadnijih :D hahahahhahha. Sorry, al koja god sam vidjela nisu mi se svidjela, koliko god da ih ljudi hvale :D
    Ja nemam problem s vozanjem djece u autosjedalici... Vozali smo sve nećake tako. Nikad ne budemo dulje od sat vremena u jednom položaju... A imam iskustvo da su mi sviiii nećaci plakali u košari i nisu se htjeli vozati, a u AS spavali kao anđeli :) Možda će moja beba biti drukčija, ali imam pripremljeno sve pa ćemo vidjeti što joj odgovara...
    isto tako, da se vozimo negdje na put s malim djetetom, zakonski mora biti u AS pa mi nema logike da je njima neudobno. A i mislim da je to naš dojam...
    Minniee, naravno da uvijek postoji mogućnost da ginekolozi pogriješe! Ja sam pitala za tu intuiciju jer ju ja apsolutno nisam imala :) Dok mi je seka rekla da je bila sto posto sigurna da nosi dečka. I stvarno je. Ali, opet, znam puno mama koje su govorile da sigurno nose dečka/curicu pa bude obrnuto :D kako god, naravno da ćemo ih voljeti najviše na svijetu :)

Bambola
    23. Listopad 2015. 11:55

Dobar dan cure! 
    Meni nije bija problem spavat jer je jucer bija jaaaako naporan dan. Prija se udaje i trazile smo haljinu za njenu mamu koja je gojazna. I brate nema nista u nekoj boji osim crne. Onda rodjendan kuminoj malenoj, luduju djeca, muz i ja se stisli na kauc i jedemo, a svi nam kao 'je cidite sad sta vas ceka'. A nas dvoje u soku, igramo se sa njihovim psicem i ignoriramo klince 😂 uzor, nema sta! 
    Mene znaju bas crijeva bolit po noci, kad se dignem na wc. Idem ja svaki dan, nuzda i to, al prije trudnoce je crijevima prolazija Ferrarri, a sad nekakav bager. Takav osjecaj!
    Sta se kolica tice, svako ima nekakav savjet koji je njemu bija najbitniji. Zasad ih samo skupljam. Sinoc sam sa muzem pricala, kad smo dosli doma, ja brate neman pojma o nicemu. Uvatila sam tulit da ja ne znam sta cu sa bebom kad se rodi. Svak nesto ima za rec, kad nesto trazis po netu, brate savjeta maltene da polazes doktorat, od dojenja priko pelena, njege, kolica, ma svega. 😳
    Pupa, shodno savjetnima koje mi svi namecu- majke kazu da su zapravo dijete pocele osjecat tek tako 23,24 tjedan. Dotad je sve bilo nesto povuci, potegni. 
    U Dalmaciji je zima, ja sam zimogrozna i stize nam loz ulje za koji dan. Sreca!
    Od kad sam ono bila prehladjena, muz mi kaze da hrcem kad spavam 😳i to mi je reka da ono, Pavarotti verzija hrkanja. Primjetila sam da mi nos curka stalno, doktorica nesto spomenila trudnicki rinitis, al sam ja mudrica isto citala da hrkanje i nije bas naj u trudnoci! A neman pojma kako to rijesit. Ja se izvrnem u sto polozaja tijekom spavanja, tako da spavanje u jednom polozaju je bzvz za mene. Ima li jos hrkalica? 😳

mama102
    23. Listopad 2015. 12:00

ej žene, ni ja noćas nisam spavala nikako...a kad sam uspjela zaspat (oko 5)  sam imala snove boli glava... kao neki seksualni manijak :) baš kažem mužu da nisam normalna, hehe...

...nego jeste razmišljale o imenima?...ja sam rekla da neću mozgat dok ne budem znala šta nosim, curice, dečke ili curu i dečka...za prvo dijete smo imali borbe s biranjem imena dugo, dugo...ne mogu si ni zamislit kako ćemo sad...trebaju nam dva imena, a inspiracije nigdje...zasad...

mama10

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.